Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lemnisKate

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hűvös vadász Az első nő 2010.02.11 10:06:00
Szombaton megfordultunk újdonsült vadásztársammal a Jamben. Több kedves hölgyismerősöm is említette, hogy undorító egy húspiac a hely, úgyhogy egyértelmű volt, hogy egyszer meg kell néznünk. Hát igazuk volt. Harcosanyu (hívjuk így mostantól a lányt, akit kétszer is Zsófinak…..
lemnisKate 2010.08.11 09:16:26
@huvosvadasz:

_Annyira_ azért nem fura, mert nagyon sokféle aspie van, a legkülönbözőbb speciális érdeklődési területekkel. Vannak olyanok, akikből pl. remek színészek lesznek, mert azzal palástolják a furcsaságaikat, h megtanulnak másokat utánozni. Szóval sok minden elképzelhető :)
Sok szempontból szerintem én sem vagyok tipikus, például imádok szerepelni.

Nagyon inspiráló olyan emberekről hallani, találkozni velük, mint amilyen te is vagy, mert ez engem is megerősít abban a hitben, h a szociális ismeretek kellő elszántsággal és odafigyeléssel tanulhatók.
A mait TradeMark barátunknak köszönjük szépen. Folytatódik a vidéki körkép, kicsiny falunk lassan felépül itt is. -Azt nem mentek át a báttyáhó? Má’ ő is nagyon várt ám titeket, Ricsi!-Átmenjünk veletek?-Igen,apa, jó lenne! Már régen voltunk nagyon. Csakhogy a…..
lemnisKate 2010.08.11 11:51:27
@sorica123:

a családomban olyanra is van példa, hogy pont a butább, szerencsétlenebb, kevésbé sikeres testvérrel kivételeznek a szülők.
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
Vezo228-nak köszönjük szépen a távolsági buszok Hermészét - egy vicces, ám találó poszt így péntekre. Nem, ő nem buszsofőr.Ő gépkocsivezető, aki a hetes kocsiállásról viszi a járatot a nagyváros és a még nagyobb város viszonylatában - vagy csak egy öreg, csuklós…..
lemnisKate 2010.08.09 10:00:41
@vészmadár (pica pica):

A szociális szabályok többsége se nem praktikus, se nem racionális.
lemnisKate 2010.08.09 11:43:20
@vészmadár (pica pica):

"Vagyis ostobaság, egy szóval."

Annyiban nem, hogy a társasági érintkezés rendszerében mindegyiknek megvan a maga jól körülhatárolható funkciója. Egyébként egyetértek.
Most délelőtt történt ez a nagyon érdekes eset, hogy az AOSZ moderátora bejelölt a facebook-on és a jelölés mellé küldött egy email-t is, hogy azért jelölt be, hogy később rajonghassak az AOSZ-ért a facebook-on.Én vissza válaszoltam, hogy én egy autizmussal élő ember vagyok,…..
lemnisKate 2010.08.05 00:36:27
@Julinéne:

""én asperger szindrómás vagyok és jelenleg egy hatalmas nagy adományozási intézetnél vagyok pénzügyi guru. A tudásom pótolhatatlan ezáltal én is pótolhatatlan vagyok. Ültem rengeteg ülésen, konferencián, megbeszélésen, ahol ringatóztam ha akartam, ahol echoláltam, ha akartam és képzeld soha senki nem gondolta még, hogy alkalmatlan vagyok a munkámra."

Csak hogy tudd: a NT emberek között is van egy csomó zseniális szakember és még képesek a kontrollált viselkedésre is."

Szerintem félreérted azt, amit cseho írt. Azt hiszem, hogy a blog szerzője nem a zsenialitását akarta fitogtatni, hanem azt a sztereotípiát szerette volna megcáfolni, hogy valamennyi autista púp a társadalom hátán, aki képtelen felelős döntéseket hozni a saját életével kapcsolatban.
Azt senki sem vonta kétségbe, hogy az NT-k között is vannak zseniális szakemberek.

"Nem kényszerítik a környezetüket elnéző hozzáállásra, mert tudnak tekintettel lenni másokra."

Cseho pontosan mikor kényszerítette elnéző hozzáállásra a környezetét? Miért gondolod, hogy nem tud tekintettel lenni másokra? Miért gondolod, hogy bármelyik más aspergeres így van ezzel?

Ez az általánosítás egyébként fölöttébb sértő az aspergeresekre nézve, a többségünk ugyanis keményen dolgozott/dolgozik azért, hogy fejlessze a szociális készségeit. Nekem például nem kevés munkaórám fekszik abban, hogy képes vagyok funkcionálni például az üzleti életben, és a munkahelyemen is, ami nem kevés szociális interakciót követel meg.
lemnisKate 2010.08.05 00:43:11
@GutBesserWasser:

"lófasz a diagnózisba, különösen Magyarországon. Már bocs, de a többség nem annyira hülye, hogy diagnosztizáltassa magát, hogy aztán mindenhol beleverjék az orrát a pöcsétes papírjába."

+1
lemnisKate 2010.08.05 11:53:48
@Julinéne:

Ezek az emberek a családjukban, vagy elmeotthonokban élnek és lehet, hogy közben kiderült, hogy autisták, de a korábbi diagnózisukon tartják számon őket. Sajnos sokkal többen vannak, mint a szűrőn átcsúszott aspergeresek.

""megbeszélésen, ahol ringatóztam ha akartam, ahol echoláltam, ha akartam"
Na ez az amit egy ugyan olyan jó NT szakember nem tesz, ezért nem kényszeríti a munkatársait arra, hogy elnézzék az ilyen szélsőséges viselkedést, csak azért mert jó abban amit csinál."

Elképzelhető, hogy én vagyok az, aki félreértelmezi a szöveget, de számomra ez a mondat nem hatott agresszívnak. Inkább úgy éreztem, hogy cseho arra akart utalni, hogy a munkahelye egy befogadó környezet, ahol az ember szabadon merhet másnak lenni, mint az átlag. Azt hiszem, hogy arra is gondolhatott, hogy attól, hogy valakinek az NT-k számára szokatlan viselkedésmintázatai vannak, lehet ugyanolyan kompetens munkaerő, mint az, aki neurotipikus. Mintegy ennek megerősítéseként írhatta le azt is, hogy pótolhatatlan a munkahelyén.
Persze, egy NT szemszögéből nézve szokatlan az, hogyha valaki nyersen mások szemébe vágja a tényeket, és a legjobb esetben is udvariatlanságnak tartják ezt. (Pláne, ha pozitív dologról van szó, mert azt nyílt dicsekvésnek tartják.) De nem lehetséges-e, hogy a mondat megfogalmazója egyszerűen csak nem ismerte ezt a szociális szabályt...?

Egy másik kérdés: miért gondolod, hogy akár a ringatózás, akár az echolálás szélsőséges viselkedés?

"az is biztos, hogy nem Cseho az egyetlen, aki fura viselkedéssel meghökkenti a környezetét"

Biztos vagy benne, hogy az aspergeresek tudatosan, polgárpukkasztás céljából viselkednek az NT-k számára furcsán?
Abba gondolj bele, hogy emiatt a furcsaságunk miatt nagyon sokan utálnak bennünket. Nem kellemes például úgy végigjárni az általános iskolát és a gimnáziumot, hogy az ember 12 éven keresztül minden nap gúny és megvetés céltáblája lesz.
Gondolod, hogy van olyan (racionálisan gondolkodó) ember, aki önszántából tenné ki magát ennyi és ekkora támadásnak?

"Mivel másképpen működik az autisták gondolkodása, nagyon sok erőfeszítéssel jár, ha ugyanúgy akarnak mindenben viselkedni és mindenre reagálni mint az átlagos NT emberek, mégis sokan közűlük megteszik több kevesebb sikerrel és ez az erőfeszítés tiszteletre és csodálatra méltó."

Ismét lehetséges, hogy tévedek, de ez a bekezdésed mintha ellentmondana az előzőnek. Nyilvánvaló, hogy ez nagyon nehéz, és nem is sikerülhet 100%-osan. Kérdés, hogy az embernek érdemes-e fecsérelnie az energiát olyasvalami tudatos kontrolljára, ami egyrészt nehezen kontrollálható tudatosan, másrészt nem árt senkinek. Ilyen például a ringatódzás is, ami egy önnyugtató tevékenység, és ugyanabba a kategóriába esik, mint az, ha valaki a hajával/ruhájával babrál beszéd közben.
Van szerencsém bejelenteni egy saját programot: Rímkereső 1.0 Bizonyára sokakkal fordult elő olyan, hogy versírás közben elszállt az ihlet, és csakazért sem jutott semmi sem eszünkbe… Ilyenkor valaki előkap egy külföldi szótárt, és végigbogarássza a magyar szavak oszlopát, valaki más költők…..
IDDQD Szerdai retro: Neverhood 2010.07.28 16:06:00
Egészen egyedülálló játék múlt heti szavazásotok választottja, a The Neverhood (Japánban Klaymen Klaymen néven ismerik). Pedig műfaját tekintve egyszerű kis point-n-click kaland, nem nagyon emlékeznénk rá, ha nem lett volna nagyon vicces és az alkotói nem gyurmából készítik…..
Nem vesszük el a Praxis blog kenyerét, de az édesapa megrázó szavai publicitást kívánnak.Az apa múlt hétfőn este vitte be a 20 éves fiát a klinika ügyeletére hasi fájdalmakkal, ahol egyszerű gyulladást állapítottak meg, infúziót kapott, majd azzal bocsátották el, hogy…..
lemnisKate 2010.07.28 22:20:53
@mokas_gizi:

"Magánklinikákat meg a jelentős többség ugye nem engedheti meg magának"

Hiába jársz magánorvoshoz, ha valami bajod lesz, az orvos ugyanabba a lepukkant, állami pénzből fenntartott kórházba fog befektetni, ahol a többi beteg van, ugyanazok a túlterhelt nővérek fogják kezelni stb.
Nem értem, hogy miért nem nyitnak magánkórházat, biztos vagyok benne, hogy lenne rá fizetőképes kereslet. Én se vagyok túl tehetős, de ha az egészségemről lenne szó, hajlandó lennék sokat fizetni (pláne, ha az a veszély fenyeget, hogy a közkórházban valakinek a gondatlansága miatt meghalok).
„Fizikailag is eléggé vonzódott hozzám. Csók, masszázs, tapper, orál: mindent imádott csinálni velem” - újra a rejtélyes női lélekbe merülünk alá, hogy megismerkedjünk egy ellentmondásos oldalával is. Adott egy pasi, aki annyira figyelmes a barátnőjével, amennyire…..
„Ezalatt nagyon jókat szexeltünk és féltem, hogy lassan bele fogok szeretni, mint ahogy ő is belém” – Egy túl fiatal srác és egy túlságosan megállapodni vágyó csaj esete következik. Az ágyban minden jól megy és pont ez a baj, ugyanis a kapcsolat kezd elmélyülni,…..
lemnisKate 2010.07.28 12:30:16
@Father Justice:

Heh, számomra kissé WTF volt, hogy miért akarna bárki is feleségül venni, aki kb. 10 perce ismer :)
lemnisKate 2010.07.28 12:34:16
@Father Justice:

Megdöbbent ez, megdöbbent...
:D
lemnisKate 2010.07.28 12:48:56
@Father Justice:

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a példádban szereplő lány nem így járt-e jobban... Gyanítom, hogy csak akkor jött volna az igazi sírás-rívás, ha a muzulmán hejjespasi elvette volna a csajt feleségül.
IDDQD A csodálatos csipofon 2010.07.27 15:31:00
Linus Åkesson egy zseni. Meg egy svéd mérnök, aki egy öreg elektromos orgonát átalakított úgy, hogy le lehessen vele játszani klasszikus 8-bites játékok zenéjét az Auf Wiedersehen Montytól a Tetrisen át a Commandóig. A csipofon nevű szerkezet félelmetes bemutatója a lenti…..
Subba WTF: Sztaki 2010.07.28 10:00:00
Mindig is tudtuk, hogy jófejek dolgoznak a Sztakinál...
lemnisKate 2010.07.28 12:12:23
LOL
Érhetné a Modorosblogot az a vád, hogy szép, emberi dolgokat tesz nevetség tárgyává - esetleg túl negatív, szarkasztikus a hangvétele. Hogy bebizonyítsuk, mi is érző emberek vagyunk: szeretnénk mindenkivel megosztani ötven kellemes gondolatot, amit már biztos sokan évekkel…..
lemnisKate 2010.07.26 14:49:27
@bajor gizella:

Nekem az tetszik a House-ban, hogy a detektívek (Sherlock Holmes) gondolkodását veszi alapul, és jó racionális. Kár, hogy nem nő, akkor még szubverzív is lenne.
Mit tehet egy csaj, ha a pasija egy idő után lakótársként kezeli? Pedig annak idején mindent megtett az illető, hogy ezt a lányt megszerezze. Ha a lángok csitulnak feltétlenül törvényszerű, hogy a pasi bunkó legyen? Levélírónk volt annyira talpraesett, hogy határozott döntést…..