Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lám csak

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég került a kezembe dr. Gueso András cikke az  eSeMények újságból, mely a CCSVI-vel foglalkozik. A kezdeti kissé cinikus felütés után ("az őssejt láz kezd elülni...") Guseo dr. egy alapvetően objektív cikkben számol be a CCSVI felfedezéséről és…..
lám csak 2010.09.06 23:27:28
Fura egy orvos ez a Guseo doktor, volt egy figura az Alien 3-ban, neki valami szám volt a beceneve, ő jut eszembe róla. Amaz is mindig egyazon pontra tért vissza, mint a kiakadt lemez. Az a lényeg, hogy még azoknak a tényleg friss, alkalmazott kutatásoknak a tükrében sem mer megmozdulni, amik komoly eséllyel megoldáshoz vezetnek. Ez a magatartás nem az oroszlán megfontoltsága. Egyrészt a hazai neurológia gyógyszergyáripari kitartottságával, másrészt a külföldi populáris elméletek iránti kritikátlan szervilizmussal lehet magyarázni. Hadd essen egy kis fény ránk is!

A nemzetközi SM társaságok - mint amint az már Rowling asszony kapcsolatmegszakításával már illusztrálást nyert - igazából egy krónikus betegségre rátelepedett, abból financiálisan hasznot húzó nemzetközi érdek-kibicmaffia. Van még ilyen néhány, cisztás fibrózis alapítvány, hererák-alapítvány, stb - lásd a Harcosok klubjában. Egy politikához közeli jóbarátom szerint az alapítványos élősködőknél még a Vöröskereszt is jobb, ahol minden MÁSODIK forint kerül a megkívánt céllal közvetlenül kapcsolatba. Egy ízben magam is adományomztam egy kisebb vállalkozásomból több százezer forintot egy vitathatalanul gyermekeket védő projektalapítványra. Annyit kértem mindössze, hogy betekinthessek a tárgyieszközeik kartonjaiba. Minden törekvésüket tiszteletben tartva rohadtul nem értettem, mit keres a videokamera és stúdiókártya a gyerekek fájdalmainak enyhítésében, ám megnyugtattam magamat azzal, hogy bizonyára a Vezetőnek is ilyen hobbija van, jobban meg tudja ítélni. Hát persze.

Az eSeMények áldásos hatásait meg nem kérdőjelezve azt gondolom, hogy leginkább a közmondásos Köröshegyi völgyhídhoz hasonlít. Aki arra indul, megállni már nem tud. Hogy egyéb párhuzamokat ne is merjek keresni... nekem inkább a haldoklók szervezett megnyugtatási kampányának tűnik.

Komoly Sámuel egyike azoknak, akik bevallottan nyílt cinizmussal szólják le az egyéb, BIZONYÍTOTTAN agyi léziókat okozó betegségforrásokat kutatókat. Például a borreliás eredetet, azt állítva, hogy a Lyme kórosok igazából már eleve SM-betegek voltak. Nem volt kedven annak tudatában - még legendás fekete humorom teljében sem - röhögni ezen a "koincidencia"-ostobaságon, annak teljes tudatában, hogy tizenéve képes volt (zárójelentésben) írásba is adni, hogy ő a borreliákat annyira nem hiszi, mert nem volt kettős vak kísérlet. Ismerős valahonnan ez a motívum? Érdekes a 30%-os szösszenete, különösen annak a fényében, hogy a Lousiana State University studyban körülbelül ennyivel csökkent a csoport összshubszáma. Ja, hogy el ne felejtsem, ott doxyciklint adtak az interferon mellé, nyolc hónapon át. Ez az immunaktív antibiotikum ugyan Mátrix MetalloProteináz-inhibitor, de vér-agy gáton orális terápia során is jól penetráló széles-spektrumú gyógyszer, ami a véredények mentén, az intercelluláris térben megtelepedett borreliák elpusztítására is képes. Ez bizonyított, és nem tavaly óta.

MMP blokkoló egyébként a német Wobenzym készítmény is, amitől sokan jobban lesznek, ám az ottani orvosok pl. azt nemigen veszik kutyába sem. Csak hogy feldobjam a hangulatot, aki németekhez menne CCSVI-vizsgálatra.
Dr. Andrews intervenciós radiológus,15 éves szakmai múlttal rendelkezik, 50 tudományos cikk szerzője a University of Washington orvosa. A következőkben beszél a CCSVI szerepéről, összefoglalja az eddigi tudományos eredményeket és a személyes véleményét is elmondja a CCSVI…..
A cikk az oldal alján frissítve Palkó András Professzor Úr véleményével és a Kanadai Intervenciós Radiológiai Társaság támogató reakciójával!  A Society of Interventional Radiology (Intervenciós Radiológusok Társasága) támogatja az SM kezelésének új…..
- Doktor úr, eltörött a lábam, gipszelje be!- Hmm..., maga SM beteg ugye, Teri néni?- Sajnos az vagyok doktor úr!- Akkor nem gipszelhetem be a lábát, mert nem a lábtörés okozza az SM-jét!Kérem  a blog olvasóit, hogy amnnyiben egyetértenek a következő felhívással,…..
lám csak 2010.08.24 23:24:37
@pakkkka:

(Mit? Szépen írtam, életben sokkal durvábban fogtalmazok. Vas megyében Moldova szerint a sarat vas-szarnak hívják, nem vas-kakinak. Felnőttnek lenni azt jelenti, mint úgy nevezni, ami oda való. :-P)

Az a baj, hogy pontosan, veszélyesen pontosan tudom, mi zajlik a kulisszák mögött, P-vel kezdődik és Z a vége. Tudod, mint a pesti szlengben, amikor valakit maffiásan kivégeznek. Csak itt a biztosító finanszírozza, az SM-sajtó (vicc) lelkesen tapsol meg asszisztál. Hát az ikonizált, emblematikus figurák az UTOLSÓK, akiktől BÁRMIT remélhettek. A blog nem falra hányt borsó, egyszerűen a legtöbb, amit tehetünk, az az, hogy népszerűsítjük a MŰKÖDŐ megoldásokat.

Biztosítva vagytok. Mint annyi más ember más országban, és ott se akaródzik fizetni. Viszont fizetik az éves 2-4 milliós kezeléseket. Miért is? A logaritmikus elv itt is működik, mint a pilótajátékban, pár millió haldokló mögött néhány olyan hasít, aki remekül megél belőlük.

MOST MÉG.

Félreértés ne essék, nem a mezei neurológusokra gondolok.
lám csak 2010.08.24 23:25:12
Tudom, offropi de tessék csak olvasni:

www.tldp.com/issue/11_00/ms.htm

"biggest handicap is (and was) that as a molecule produced in human bodies it isn't patentable."

No EZ van mögötte. Van itt megoldás kazalszámra, ki-ki megkereshetné a magának valót...

Voltam olyan helyen, ahol patikában lehetett egyet s mást a felsoroltak közül kapni, de maga a gyógyszerész sem tudta, hogy az illető szernek BÁRMI köze lett volna az SM-hez. Zsibbadt tagokra adta. Remek ez a kórház, itt mindenki beteg. :-)
Mi volt előbb? a tyúk vagy a tojás?Mi indítja be az agyi roncsolódást az agyban SM esetén? az immunrendszer saját magát megtámadja valamilyen ismeretlen okból? Vagy valami más végzi el a pusztítást és az immunrendszer csak ezután jelenik meg? SM esetén sosem volt tiszta ez a…..
2010. 11. 25. MedIQ orvosi blogDr. Meskó Bertalan a PhD tanulmányait a személyre szabott genetika területén végzi a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában.  Blogjával a webkettes eszközök orvosi területen való hasznosításáért küzd, melyre, lássuk be,…..
Megjelent a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének Orvosi Tanácsadó Testületének (SMBOE OTT) állásfoglalása a CCSVI kimutatása és invazív megoldásának javaslatáról sclerosis multiplexben.Az állásfoglalás összegzi az eddigi adatokat a CCSVI-ről és…..
lám csak 2010.07.26 13:15:25
Az önigazolás hatalmas erő, azt azért ne felejtsük el, ráadásul ott van a feudális kötelem a gyógyszergyárak felé. Hazai komoly források a külföldiekhez hasonlóan (sőt, hogy úgy mondjam, onnan plagizálva) elkapkodták a bagatellizálást. Namost ha valaki magát mértékadónak akarja eladni, és mondjuk korábban az arisztotelészi világképet hirdette még a hippokratészivel szemben is, akkor nem engedheti meg magának a gyors váltást. Lehet, hogy rettenetes, de így igaz.

Ha felbukkan egy lehetséges oki kezelés, ami a betegek csupán egy részénél is (ám ott biztosan) működik, akkor fuccs az egzisztenciának. Fuccs a tévhitnek, hogy az USA-beli Lyme városka környékén ide-oda guruló SM paciensnek ugyanaz a baja, mint mondjuk az albertainak. Hogy egy és ugyanaz a betegsége, amit egy és ugyanazon terápiával lehet kezelni, és ez ugye 15-20 kUSD-nél kezdődik évente.

Józan ésszel tekintve tehát megérthető, hogy nem állnak fel, még ha meggyőződnének is: "amit akkor mondtam, az akkor volt, amit most, az meg most van".

Hasonló történet volt anno a gyomorfekély bakteriális okának a feltárása is. A (magyar) wikipédiás cikk lakonikus tömörséggel ír arról, hogy kik a felfedezők (
hu.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori), ám első körben nem derül ki, amit némi drillezéssel kideríthetünk (hu.wikipedia.org/wiki/Barry_Marshall), ugyanis az, hogy a derék felfedezőket hülyének nézték, és az medikai kompetenciájukat is erősen megkérdőjelezték. Kénytelenek voltak benyelni a baktériumot, és magukon előidézni a betegséget, majd antibiotikummal meggyógyítani. MA, a történtek után közel harminc évvel, 2010 júliusában még mindig alapvéleménynek számít magyar orvosi körökben, hogy a gyomorfekélyt főként a stresszes életmód okozza.

Talán nem véletlenül.