Regisztráció Blogot indítok
Adatok
idefix

7 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Húsvéthétfő a magyarok lakta terülteken a locsolkodás napja. A szokás eredete a régi időkbe nyúlik vissza, alapja pedig a a víz megtisztító és megújító erejében gyökerezik, modern formában pedig a mai napig megmaradt.     De ezeket a szokásokat egyre kevesebben…..
90-94: Eddig rossz volt, na most majd jóóó lesz 94-98: Nem lett jó, de majd az lesz. 98-02: Igazából MOST lesz majd csak jó 02-06: Jó, jó, majd csináljuk a jót 06-10: végülis volt amikor jó volt, nem? Ettől rosszabb már nem lesz. 10-14: MONDOM HOGY JÓ! (miután újradefiniáltuk a…..
Decemberben írtam az anonim közvélemény-kutatást lehetővé tevő Voks14 mobilappról, amely akkor még csak iPhone-ra volt elérhető, és még nem szolgált reprezentatív adatokkal. Azért pár érdekes következtetés levonására már akkor is alkalmas volt, pl. kiderült, hogy pont abban…..
idefix 2014.03.06 11:33:30
@Muad\\\'Dib:
Attól reprezentatív valami, hogy mindenkinek egyenlő esélye van bekerülni a mintába és nem attól, hogy az egyenlően leképezi a vizsgálni kívánt csoport nemi/földrajzi sajátosságait.

Ez a felmérés csak a mobilos app letöltői között lehet reprezentatív, akkor és csak akkor, ha a mintába mindenki egyenlő eséllyel jutott be. Ennyi
. 1. Szereti-e Ön, ha idegenek belepofáznak az életébe? (Olyan részeibe, amivel nem sért törvényt, nem okoz másoknak hátrányt.) Ha nemmel válaszolt, Ön már félig liberális. 2. Belepofázik-e Ön mások életébe?  (Olyan részeibe, amivel azok nem sértenek törvényt, nem…..
El Blog Így gyúrtok Ti 2014.03.05 10:27:06
..
Jönnek a nemzeti dohányzástiltó táblák - írja a HVG.hu. Március 1-től egységes táblák fogják tiltani a dohányzást, amiknek a betűmmérete, és a nagysága is hatóságilag lesz megszabva.  A kezdeményezés jó, de kicsit unom már, hogy mindent előírnak. Szerintem ilyen táblák…..
A 4-es metró korunk véget nem érő sagája. Utánanéztem mikor, mikorra ígérték az átadást. "Kutatásom" során a különböző helyeken megjelent időpontokat vettem figyelembe. Nem mindenhol volt azonban pontos dátum, ahol azt írták, hogy 2012 végére várható az átadás, ott…..
Liberális: Jelentése Magyarországon korrupt, elmúltnyolcév, zsidó. (Vö: liberálbolsevik, libsi, balliberális ) Ha azt hiszed, hogy Te nem vagy egy közülük, hát tévedsz. A szó jelentése latin liber (felszabadított, azaz nem rabszolga) szóból ered. A liberalizmus irányzatai,…..
El Blog A vallásról... szabadon 2014.01.20 19:58:39
Az itt leírtakon idestova 20 éve töprengek. Azaz: mi az igazság a Bibliában, a vallásban? Tényleg úgy kell e élnünk mint a szenteknek hogy a mennybe jussunk? Van e menny egyáltalán? És Isten? Gyerekként persze könnyű volt, elmondták hogy Ádám és Éva, meg Özönvíz, Jézus…..
El Blog Ünnepnap vagy szabadság? 2013.10.22 12:22:56
Holnap október 23-át fogunk írni ez pedig a legtöbb embernek azt fogja jelenteni, hogy nem kell felkelni és elmenni dolgozni. Aki teheti, el fog menni kirándulni, mások otthon maradnak tévézni, vagy ház körüli munkákat elvégezni, néhányan pedig ellátogatnak az állami- és…..
Zoltanus blogja Dolgozz, magyar! 2013.05.16 10:05:24
Dolgozni akarok. Szeretnék minden hétköznap reggel bemenni a munkahelyemre, és valami hasznosat tenni. És nem aggódni azon, hogy nem lesz miből megélnem, hogy nem tudom fizetni az albérletet és azon aggódni, hogy csalódást okozok a szüleimnek, amiért nem tudok megállni a saját…..
Kurvára mindegy, miről folyik egy tévéinterjú, amikor valaki tahóságba fojtja saját szánalmasságát, annál nem sok minden van lejjebb. Tarlós főpolgi Kálmán Olgánál ment helybe a lófaszért, amikor pedig már minden érv kifogyott, a műsorvezető ócsárolásában nyert…..
Immár 4. napja nem tudnak hozzáférni az ügyfelek a pénzükhöz interneten keresztül az AXA Banknál. Ez már a végső kivonulás kezdete, vagy csak technikai málőr? Azért írok, hogy nehogy más is elkövesse azt a hibát amit én, hogy az AXA Banknál nyit bankszámlát. A számlát…..
idefix 2012.09.05 12:30:07
Rájöttem! Kommentelők 2011.07.20 10:38:00
Az internet egyik legfőbb vívmánya az úgynevezett webkettő kialakulása. Régen, ha nem értettünk egyet egy újságcikkel, olvasói levelet kellett írni, vagy betelefonálni a szerkesztőségbe, ahol a titkárnő persze letagadta a "bátor" cikkírót. Ma pillanatok…..
idefix 2011.07.20 12:58:08
Amikor e sorok íródnak, nagyjából 300 ezer hektárt borít belvíz Magyarországon. Ennek a hat Budapestnyi területnek körülbelül a fele termőföld. Százmilliókat költünk a védekezésre, s hogy mekkora kár keletkezett vagyonban és terményben, az majd csak a későbbiekben derül ki.…..
idefix 2011.02.11 12:17:08
harminc Budapest urai 2010.11.18 12:28:00
Valahogy úgy képzelem, hogy van valahol egy nagyon nagy, tipikus politikusiroda, itt, Budapesten, olyan nyekergő parkettával, kavargó cigifüsttel és egy mindig tele kancsó, meleg kávéval, meg mondjuk két faszival, egy notesszel és egy HB-s ceruzával.- Nézzük!  - mondja horkantva…..
Ruskyy történetéhez hasonlóról már hallhattunk korábban, volt annak idején valami hülye reklámkampány, amikor olyan levehető fóliát raktak a szélvédőkre, ami távolról úgy nézett ki, mintha be lenne törve az üveg. Na attól lehet, hogy én is sokkot kaptam volna. Itt most egy…..
Az edzőtermek általános megítélése a kívülállók szemében eléggé egyoldalú: ott gyúrják ki magukat a kétajtós szekrények, akik isszák a fehérjeturmixokat, rosszabb esetben nyomják a kokszot, a hely több tonnányi súlyzótól hemzseg, meg gyanús kinézetű…..
zoli voltam Ősz lesz itt, 2010.08.20 08:40:00
lapos napsugarakkal, nyúló árnyékkal, rozsdás szőlővel.Reggel mindig egy kicsit tovább fog az ágy, már nem ránt ki korán a kánikula, épp csak annyival hűvösebb a takaró, annyivel szelídebb a levegő, hogy átforduljak a csajomhoz, akire már nem izzadok rá két perc alatt. Este is…..
idefix 2010.08.21 21:30:58
Kifordult magából ez a világ. Hová tartunk, ha már a kétharmados kormánypárthoz, a NENYI-hez, NER-hez tartozást sem vállalják föl büszkén legalább azok, akik kitalálták, vagy legalább bólogatórobotként asszisztálnak hozzá?Ha élcelődünk a szocialisták színváltásán,…..