Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alabella

202 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bella a konyhában Lecsó 2016.08.10 10:30:00
Anyuéknak otthon elég nagy kertjük van, ahonnan sokszor kapok zöldségeket. Legutóbb az 1-2 paprika helyett 1-2 kilót kaptam, amivel nem tudtam mit kezdeni, így gyorsan befőztem, és eltettem télre. Ebből lesz majd egy jó lecós csirkemell, vagy rakott lecsó télen, mikor nincs túl nagy…..
Valamiért a rendelt pizzák közt nagyon kevés igazán jót találni, vagy túl vastag a tésztája, vagy szinte semmi feltét nincs rajta...vagy én vagyok nagyon finnyás. Mindenesetre, jobban érzem magam, ha házilag készítem el a pizzát, ahelyett, hogy rendelnék, főleg, mert nagyon…..
Hogyanmondjam...a faék egy kicsit bonyolultabb ennél a receptnél. Néha nagyon nem tudok mit kezdeni magammal, meg a maradék zöldségekkel, és akkor csinálok ilyen dolgokat. Pluszpont jár egyébként azért, ha a hús fűszerezését te magad csinálod, és azért is, ha már korábban észrevetted, hogy a képbe…..
Bevallom, nagyon nem vagyok otthon tortákban, ritkán készítek, viszont a húgom (aki mostantól társszerzőként fog publikálni a blogon (ami nemsokára meg fog újulni) hihetetlenül ügyes kis cukrász. Álljon itt az első receptje, amit remélhetőleg még sok fog követni (remélem, mert hihetetlenül jól…..
A nyáron tettünk el pár üveg lecsót, hogy a tél során ne kelljen bolti lecsót ennünk (főleg nekem), ha épp megkívánom. Valamiért a boltiaknak mindig erős mű-íze van, nem tudom, az eltérő tárolási mód teszi-e, vagy csak az agyam játszik velem, de nekem azok nem ízlenek. Így viszont életmentőek ezek a…..
2 év kihagyás után visszatértem...annyi receptem és képem gyűlt már össze, és már olyan régóta terveztem feléleszteni ezt a blogot, de valamiért mindig elodáztam. Eddig. Mostantól megpróbálom kicsit jobban rendszeresíteni a posztokat. Nade, hogy erről a receptről is meséljek egy kicsit...épp egy…..
Szóvalakkor Chile. Nem sokat tudtam az országról, bajban voltam, mikor megadták, hogy akkor most onnan főzzek valamit...próbáltam a földrajzórákra visszaemlékezni, úgyhogy nagyjából megvolt, hogy ez a vékony ország, ami az Andok tulajdonképpen, és itt lezuhant egy repülő…..
Bella a konyhában Enchiladas 2014.03.18 08:00:00
Van nekem egy másik blogom ánglisul (littlebugcooks.blogspot.ie), ahol egy világjáró turnén vagyok, nevezetesen, különböző országok konyháját próbálom ki. Barátomék voltak nálunk vendégségben, és a választott konyha a mexikói volt. Bevallom, sokáig kerestem autentikus…..
Valamiért mostanában rákaptam a krémlevesek készítésére. Általában nem tejszínnel csinálom őket, csak simán leturmixolom a zöldségeket, mintha bébipapit csinálnék, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének finomak, sőt! !Ehhez használtam tejszínt! Egyre jobban beleszeretek…..
Hát az úgy volt, hogy megkívántam a csípőset, és mit ad Isten, a boltban épp volt egy adag gyönyörű csili, occóér'. Naná, hogy nem hagytam ott! Nem tudtam, mit kezdjek vele, de végülis praktikussági okokból semleges ízekkel töltöttem meg - tudniillik, ha még egy jó kis…..
Ezt a receptet Limarától lestem el, kicsit módosítottam benne ezt-azt, szokás szerint. Nagyon illett a rillettehez és mellé vöröshagymát ettem. Sajnos a kép nem túl jó minőségű, de a kiflik annál finomabbak voltak! Hozzávalók: - 30 dkg sima liszt - 30 dkg teljes kiőrlésű…..
Bella a konyhában Rillette 2014.03.14 08:00:00
Van nekem egy szakácskönyvem, nevezetesen Hugh Fearnley-Whittingstalltól (beleizzadtam, mire leírtam a nevét...), a címe sokat sejtető: The River Cottage Meat Book. Egyszer nekem is lesz egy olyan kis házam, mint neki...nade vissza a főzéshez. Szóval ebben a könyvben találtam egy…..
Ez a kép olyan jól néz ki, hogz kedvem lenne még egyszer megcsinálni ezt, ami eltántorít tőle, hogy nemrég ettem, és késő este van, mikor ezeket a sorokat írom...paradicsom, marhahús, teljes kiőrlésű tészta. Egyszerű, mégis isteni finom. Ezek az olaszok tudnak valamit,…..
Ez a karácsonyi menü volt, úgy el vagyok maradva a posztolással, hogy már szégyellek idejönni, konkrétan mióta kiköltöztem, nem posztoltam semmit, csak gyűltek, gyűltek a képek...és mennyi étel van, amit le sem fényképeztem....na de most az a harci terv, hogy minden nap jó sokat…..
Nem vagyok oda a gyümölcs-hús párosításért, még kevésbé azért, hogy mindezt borssal és tejszínnel ötvözzem, de néha hajlandó vagyok rá, és olyankor mindig megállapítom, hogy nem is rossz, ami kisült. Ezt az ötletet a neten böngészve találtam, hogy milyen csinos, ha magában…..
Ezek alternatív megoldásai lehetnek a laffának, amit hivatalosan a hummusz mellé adnak kenyérként. Gyors, egyszerű, finom, és bármilyen mártogatós mellett megállják a helyüket. Hozzávalók: -1 csomag leveles tészta -szezámmag A leveles tésztát megkenem vízzel, megszórom…..
Bella a konyhában Tabbouleh 2013.08.26 21:35:27
Frissítő, zöldséges, egészséges, kiváló kiegészítője egy arab vacsorának, vagy akár csak úgy, magában. Rántott hús mellé is javaslom akár köretnek! Hozzávalók: -1 csésze kuszkusz -2 csésze zöldségleves alaplé -1 uborka -3 paradicsom -1 nagyobb lilahagyma -1 csokor…..
Ez az étel minden olyan hozzávalót ötvöz magában, amiket az emberek általában utálnak vagy imádnak, tehát szélsőségesek, nekem mégis valamilyen oknál fogva mind-mind ízlik. Furcsa egy dolog ez az ízlés...mindenkinek más, mindenkinél változik. Ez a jó bennünk...a…..
Bella a konyhában Rakott cukkini 2013.08.26 21:00:40
Zöldséggel rakott zöldség. Ráadásul még a kép sem túl csalogató... Mégis kiteszem, mert a világnak tudnia kell, hogy lehet zöldséget zöldséggel kombinálni. Finom. Ehető. Egészséges. Jó. Próbáljátok ki, megéri a fáradságot! Hozzávalók: -3-4 salátacukkini, a tepsi…..
Mit csináljon az ember, ha a kertjében SOKSOKSOKSOK bazsalikom van? Pestot készít belőle, egyértelműen, és azt kínálgatja az egész családnak (jelen esetben egy férfiról és egy macskáról beszélünk csak, előbbinek jobban ízlett, úgy vettem észre...) Hozzávalók: -3 nagy…..
Igazából ennek nincs is receptje, hiszen ez nem egy agysebészeti bonyolultságú recept, inkább javaslom, hogy próbáljátok ki. Egyik este éhenhalás közeli állapotba kerültünk, és nem szerettem volna főzni. Volt itthon bolti gofri, háthajóleszvalamire felkiáltással,…..
Ahány ház, annyi hummusz, tartja a mondás. Na jó, nem, de tény, hogy mindenhol teljesen máshogy készítik. Az én verzióm igen egyszerű, hagyományosnak mondható, de van egy extrémebb verziója is, amibe teszek még egy marék sósmogyorót és két evőkanál mogyoróvajat is,…..
Bella a konyhában Gazpacho 2013.08.26 20:35:14
Gordon Ramsayt imádom. Ramsay legjobb menüi című könyve pedig egyenesen kötelező olvasmány számomra, szinte minden receptjét betéve tudom. A gazpacho receptek közül eddig az övé jött be nekem a legjobban, ez "Rusztikus gazpacho" néven fut nála, de én nem hagytam egészben az…..
Nem tudom, eddig miért nem készítettem házilag- talán elborzasztott a sok negatív komment, amit minden receptnél olvastam. Én most két receptet ötvöztem, beletettem egy kis Bellát is az egyenletbe, és voilá! csodás kis golyócskáim lettek. Hasábbal, hummusszal, tabboulehval…..
Bella a konyhában Cukkinilepény 2013.08.26 20:19:03
Prószát nem volt kedvem csinálni, de mindenképpen valami zöldséglepény-féleséget szerettem volna készíteni, imádom a pirult-sült zöldségrészecskéket, friss zöldségekkel. Van ennél egészségesebb??? Na jó, ez csak költői kérdés volt... Hozzávalók: - 1 cukkini - 1…..