Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiscsibe33

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
dr. Bates: Jobb látás. Havilap a látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására   1927 április 2. oldal     Meg kell érteni… 14 1.-   hogy a szemeltakarás, a palming fejleszti a látást. Ha mindkét szemet eltakartjuk a kezünkkel úgy, hogy…..
dr. Bates: Jobb látás. Havilap a látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására 1926 május 2. oldal   Meg kell érteni… 4 hogy a nagy ingázás nem csak a látást javítja, de elmúlik a rosszul lét, ha fáj valami, felfrissül, ha elfáradt.    Álljon…..
dr. Bates Jobb látás havilap a  látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására 2. oldal 1926 jan.     A kis részlet / the period   Egy kis folt/részlet helyes elképzelése gyógyítja a látáshibákat. Csak a színére kell emlékezni, –a fekete a…..
dr. Bates: Jobb látás havilap a  látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására 1922 március 2. oldal   Lássa, hogy a tárgyak mozognak Amikor villamossal vagyunk és az utas kinéz az ablakon, láthatja, hogy  az álló tárgyak, a fák, a házak, a …..
Jobb látás havilap a  látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására 1921 szeptember 2.oldal   Hogyan javul a látás a képzelet segítségével? No.: 2 Az elmúlt számok arra adtunk tanácsokat, hogy miként lehet látást javítani a képzelet…..
dr. Bates: Jobb látás havilap a  látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására 1921 július 2.oldal   Hogyan nem szabad koncentrálni? Ahhoz, hogy mindenfajta erőltetés nélkül jól tudjunk emlékezni egy nagyon kicsi „o” betűt, a következőt kellene…..
dr. Bates: Jobb látás havilap a  látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására 1921május 2. oldal   Hogyan javul a látás a képzelet segítségével? Gondoljon egy mini „o” betűre becsukott szemmel. Ha jó a felidézés, a betű picit mozogva jelenik…..
Jobb látás havilap a látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására 1921 június 2.oldal   A látástréning lényege. A látásjavítás rendszerében több módszer van arra, hogy lazítsa azt a tudatalatti feszültséget, ami a látásromlás igazi oka. Az…..
dr. Bates: Jobb látás havilap a  látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására 1920 január  2. oldal   Látásjavítás  szemeltakarással   A szemeltakarás/palming. az egyik  leghatásosabb módja a szem megerőltetése elleni küzdelemnek és ennél…..
  dr. Bates Jobb látás   havilap a  látásproblémák megelőzésére és szemüveg nélküli gyógyítására 1919 november  2. oldal Látásjavítás az emlékezés fejlesztése segítségével Amikor a látás jó, az emlékezés, a memória is jól működik, és teljesen…..
kiscsibe33 2015.08.23 14:43:54
Tegnap olvastam ezt a bejegyzést először. Bates szavai nem ismeretlenek előttem, Péter tolmácsolásában már sokszor olvastam hasonló segítő szavakat.

A fekete pont elképzeléséről is, bár itt az, hogy fekete foltnak írja, az nekem könnyebben elképzelhető, vagy rágondolható.
Történt ugyanis, hogy tegnap valahogyan ezt próbálgattam, és a korábbi tapasztalat alapján amikoris megtapasztaltam azt, hogy nem azzal kell foglalkoznom, hogy hogyan látom azt a valamit, ami előttem van, hanem attól függetlenül gondolhatok oda bármit is. E gondolat már hozott csodaszerű könnyebbséget.

Most azonban ezt a feketeséget próbálva, rágondolva azt tapasztaltam, hogy sikerült, sőt. Eladdig, hogy tegnap míg ezt nem olvastam egészen elfáradtak szemeim - nem a monitor miatt, hanem azért mert rosszul nézek, mert nézek.. ezt már korábban is tudtam, csak nem tudtam belőle kilépni sehogy sem. Tenyerezés is csak addig segített, amíg le volt takarva a szemem, az ingázásnál sem jutottam át a holtponton, mert .. nem tudom.

Most azonban a fekete foltra, vagy feketeségre rágondoltam, azt vettem észre, hogy ez elold a látni akarástól, és hogy erre gondoltam azt vettem észre, hogy feltűnt közben ahogy sétáltam, vagy éppen autóztam, hogy az elmozdulás, a siklás megtörténik. Valószínű azért, mert a gondolat kötötte le a figyelmem, és nem a technikai értelemben vett nézés, vagyis a szemekkel foglalkozás.

Tegnap aztán hazaérve azt vettem észre, de már a kocsiba beülve is, hogy feltűnt a kormány feketesége, a dolgok színe, és úgy tűnt, hogy azok élesebben színesek.
Aztán este filmet nézve - szemüveg nélkül - olyan élesnek tűnt a kép (persze talán nem is volt az), de annak tűnt. Vagyis a korábbiakkal szemben nem volt az az érzésem, hogy hiányzik a szemüveg.

Aztán ma reggel - minden reggel igen kifejezett szemfáradtsággal ébredtem, gyakorlatilag majd félórába tellett egy kis tenyerezéssel mondanám feloldani a szemfáradtságomat.. ma reggel valahogy bennem volt ez a fekete gondolat, és azt vettem észre, hogy igen hamar - még különösebb tenyerezés nélkül is feloldódott a feszültség, ami nem is volt már akkora, mint szokott.

Szóval hurrá!

És ezt 10 év félreértés után, mert eddig nem értettem, illetve más szavakat értettem ezen szavak alatt. Hát most már lassan... talán azt fogom érteni és megélni, amiről Bates tényleg beszélt..
Sziasztok Reménybeli Beszélgetőtársak! ...tipródás...mi legyen a blogom címe, amiről elhatároztam, hogy megcsinálom???...sikerült egy igazi mai közhelyet találnom erre, amint azt látjátok...de lehet, hogy mégsem egészen közhely ez, ha ebben a kontextusban is kivesézésre kerül…..
kiscsibe33 2015.07.26 20:31:41
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..