Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asztamindenit

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról.  A szlovák nemzetépítést gyakorlatilag keletkezése óta olyan narratívák uralják, amelyeknek politikai rendszertől és ideológiától függetlenül a magyarsággal való szembehelyezkedés egyik állandó és stabil…..
asztamindenit 2011.06.11 09:30:05
@sixx a bolsevik: Nem vagyok annyira művelt történelmi szempontból,mint az itt felsorakozott kommentelők egyike-másika.Engem a minap rémesen felidegesített Kövér Úr kijelentése.A gimnáziumban jobboldali töri tanárom volt,akiről sok jót nem lehet mesélni,de azt el lehet mondani róla,hogy elég tisztességesen utánajárt a Trianon előtti idők kisebbségi politikájának.A cikk egybehangzik az általa tanultaktól.Kisebbség politikája az országnak nem csak abban az időben volt,korábban is,mert kellett,hogy legyen-figyelembe véve a tényt,hogy mi turisták vagyunk a földön,mit hazánknak gondolunk.Egyfajta lelkiismereti tényező működtette a dolgot,és nem akarok belebonyolódni a dologba,de arra azért szeretném felhívni a figyelmet,hogy kulturális és gazdasági szempontból nem akármilyen ping-pong meccsről van szó. A nyelvünk és a kultúránk nem ilyen volt,mikor megérkeztünk...
Kövér Úr kijelentése azért felháborító,mert az egymás mellett élés lehetőségeit számolja fel a kijelentéseivel,ahelyett,hogy tanulna az elődjei példájából,ha már egyszer hivatkozik rájuk. Ilyen diplomáciai baklövéseket azért nem érdemes elkövetni,mert:
-egyrészt nem illik a felvidéki magyarok pöcsével verni a csalánt
-másrészt hiteltelenné válik a belső kisebbségi problémák megoldásának alkalmával.
  Kínai Kálmán most kivételesen otthon maradt, úgyhogy csak Tónival vágtunk neki az ígéretesnek tűnő sajtószabadság-tüntetésnek. Sokan voltak, kedvesek voltak. Az egyik demonstráló szerint nyolc év tüntetés irigység után végre ők is megmutathatták, hogy mit tudnak.…..
asztamindenit 2011.01.16 08:17:16
@ho ho ho: Kedves!
Annyira ellenállhatatlan az írásod,egészen megrendültem,pedig egy bolsevik, zsidó,cigány vagyok,aki hajtotta a rendőröket,hogy lőjenek téged hátba tizenkétszer,le is baszom őket,hogy négyszer nem találtak célba.Most kirohanok zsebkendőért,nehogy össze sírjam a klaviatúrát.A kérdés,hogy miért,itten lesz megválaszolva egy kérdés formájában.
Egy matematikai képlethez hasonló összefüggés az ami az elmémet basztatja.Miszerint akkor,mikor is megyek haza az én törékeny kedvesemmel,és az én borjú lelkű testem védi őt attól,hogy nehogy azt gondolják róla;ő gyújtotta fel a székházat,és a rendőrök ehhez képest nem őt kapcsolják le,hanem egy tőlünk 2 méterre álló valakit,aki bomberdzsekiben,térdig érő mártenszbakancsban,és árpádsávos zászlóval a hátán menekül....Na akkor mi van?
Óriási luft a rendőrség részéről,mert igazából az én negyven kilós,rémesen balliberális,két diplomával rendelkező,keresztény,fideszre szavazó kedvesem volt az,aki meggyújtotta ama kanócot,mitől is robbant ama székház ajtaja,hogy az összes túrórúdit ellopja.
Hazudtam.Nem ő volt.
Hanem az,akit elkaptak.A zászlóval a hátán.
Azt akarom kérdezni kedves HoHoHo!
Valójában mi volt a célotok?Mitől voltatok oly kulturálatlanok,hogy az egyszerű ember is fenyegetve érezte magát?
Mert én aznap este-mikor ti székházat égettetek,és téged teljesen jogtalanul nyolcszor- (nyolcszor!!!biztos nem csináltál semmit...)-színházban jártam,és mikor kiléptem az utcára félteni kellett a kedvesem és a magam életét,nem lehetett közlekedni,veszély volt..Na nem részletezem.
Tehát te most úgy érzed,hogy minden rendben?
Nem jó a negatív kritika az országnak az uniós elnökség idején.Vajon ki mondta ezt a mondatot?a) Orbán Viktorb) Szijjártó Péterc) Schmitt PálA helyes válasz: egyik sem. Ki nem találja a kedves olvasó...Mesterházy Attila az MSZP elnöke -és most már kijelenthetjük haláli…..
asztamindenit 2011.01.13 00:45:13
@Alamio: Igazad van.Ezért bosszant rendkívül,hogy a választási szabályzatban nincsen figyelembe véve a távólmaradók távolmaradásának az oka.Továbbá az is bosszant,hogy Orbán Viktor és a fakutyái állandóan a nép, a kétharmad akaratára hivatkozik,mikor egyes döntéseit indokolja.Akkor is kikérném magamnak,ha rájuk szavaztam volna,így meg pláne...
asztamindenit 2011.01.13 01:00:22
@Alamio: Teljes mértékben egyetértek,egy dolog viszont bűzlik nekem.Az ún. esetleges bírságok be vannak építve a jövő évi költségvetésbe.A gumitörvény teszi lehetővé,hogy akkor,és úgy büntessenek meg valakit,ahogy akarnak,hogy teljesítve legyen az irányszám,ami nevén is van nevezve, hogy mennyi az annyi amit produkálni kell,hiszen az már fejben el van költve.Mint a lottó ötös.Csak ez nem lottó ötös.
Továbbá a maszop legalább a látszat kedvéért megtette azt a gesztust,hogy voltak "ellenzéki" képviselők a bizottságban.Mi,illetve Ti,vagy Ők nem,és 9 évre betonozták be őket,vajon miért...
asztamindenit 2011.01.13 01:08:23
@Alamio: Nem tudok szakmai vitákról,mert nem tudhatunk róluk.A kétharmados kormány sem tart szakmai vitákat,mint ahogy az előző sem.
Propagandáról tudok.Olyan megnyilatkozásokról,amikor egy két és félmilliós nézettségű híradóban indok és ellenjavaslat nélkül pocskondiáznak egy intézkedést.Aminek következtében tanácstalan leszek és nem megyek el szavazni.De nem vagyok ám egyedül,ajánlok egy kis matekot a figyelmedbe,amiben én egyébként nem vagyok jó.De!Azt még én is ki tudom számolni,hogy az úgynevezett kétharmad az nincs annyi,mint akik nem mentek el szavazni.Szóval kinek a nevében király a király?
Ebben az esetben talán érdemes elgondolkodni azon,hogy kinek a pöcsével verik a csalánt.