Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szvacccs

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ponthatárok mai közzététele teszi aktuálissá posztunkat. Sokan döntenek a költségtérítéses képzés mellett, azt gondolván, hogy megéri anyagi áldozatot is hozni, az áhított szakra való bejutás érdekében. Levélírónk a költségtérítéses képzés árnyoldalát mutatja be…..
szvacccs 2010.07.22 14:42:57
Egy kis kedvcsináló:

Főiskola előtti fizetésem: minimálbérre bejelentve, zsebbe kiegészítve nettó 110 000 Ft, éves prémium 0 Ft

Főiskolai tandíj: nettó 560 000 Ft , diákhitelből finanszírozva. (középkategóriás főiskolában, munkaerőpiacon keresett, de annyira nem menő szakon tanultam azt amihez kedvem és érzékem is volt. Kiváló tanulmányi eredményemért még összesen 100 000 Ft költségtérítés csökkentést is elnyertem belső pályázaton) + nyelvvizsgához egy felkészítő nyelvtanfolyam 35000, nyelvvizsga 22900 Ft összesen 582900

Adóvisszatérítés: évente 60 000 Ft 3 éven keresztül: 180 000 Ft (ebből kettő évet máris igénybe vettem)

Diploma utáni fizetésem: teljesen legálisan, bejelentve nettó 155000 Ft, plusz cafeteria havi 17500 Ft plusz éves prémium nettó 150 000 Ft, mivel még csak kezdő vagyok.
A főnököm már jelezte, hogy januártól átsoroltat magasabb bérsávba, mert nagyon meg van velem elégedve.
Plusz kiküldtek a francia anyacég belső képzésére, ami nem csak szuper volt, de az önéletrajzomon is jól mutat, plusz fizetik a nyelvóráimat munkaidőben és a második nyelvvizsgámat, mert a cégnél két nyelv, angol és francia használatos.
Ha továbbra is meg vannak velem elégedve, akkor 2011-től évente 1 továbbképzést vagy tréninget maximum bruttó 350 000 forintig fizetnek nekem.

A diákhitelt természetesen nem az alaptörlesztővel, hanem havi 25000 forinttal fizetem és az éves prémiumomat is oda fogom utalni, sőt a nagyitól kapott szülinapi, karácsonyi pénzeket is arra fordítom, mert így tényleg „ügyfélbarát” a konstrukció, és valóban hamarosan ki tudom majd fizetni. Ha emelkedik a fizetésem, akkor a törlesztőt is emelni fogom. Már anyáéknak, nagyiáknak is szóltam, hogy ha bármikor kedvük és fölös pénzük van, ne nekem, hanem a diákhitelbe dobják.

Remélem fentiek bizonyítják, hogy érdemes volt tanulni költségtérítésesen. Ha nem, íme még egy adalék: középsuliban kettes-hármas lett az érettségim, mert épp lázadtam, ezért lettem költségtérítéses, most viszont, hogy kiváló alapdiplomám van, épp várom, hogy felvettek-e egy jó egyetemre, államilag finanszírozott masterre.

Arra az esetre is van tervem, ha nem vesznek fel: elvégzek egy OkJ-s képzést, és szerzek még egy nyelvvizsgát, azzal már sikerülni fog kiváló diploma mellett, nem igaz?