Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JabyGabi

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés szó és kép esik a 2007-es vasútbezárásokkal sújtott vonalakról. A szüneteltetett vonalak egy részét 2010-ben visszanyitották, de egy jó részükön azóta sem jár vonat. Vagy mégis? Felszedték ezeket a vonalat? Netán színesfém-gyűjtők betevőjére fordítódtak a…..
JabyGabi 2013.09.15 08:07:59
@rickyramirez: "Miért nem? Én nem ezt tapasztaltam. Kis ráfordítással teljesen működőképessé lehetne tenni."

A pályamesternek más lehet a véleménye, mivel Franciavágás és Kisbér között vágányzár van a pálya állapota miatt... Pápa és Franciavágás között van kiszolgálás, Kisbér és az Oroszlányi Erőmű kiágazása között csak a PFT jár néha.
 Nem sokat törtem a fejemet azon, hogy nyugdíj mellett elvállaljam a fiatalok tanítását.Egyrészt azért, mert már volt benne gyakorlatom, tapasztalatom. 15 éven keresztül oktató voltam.  Másrészt pedig, kívánni sem tudtam volna jobb elfoglaltságot  magamnak nyugdíjas…..
Egy-két évig megint a forgalmat irányítottam a rendelkező toronyból.Nem kívánkoztam vissza a nappalos munkakörbe.  Legalábbis azokba nem, amelyekben már voltam.Jól éreztem magamat ezen a helyen.  Az elvégzendő munkához szükséges tudás  -  beképzeltség…..
JabyGabi 2011.05.09 20:06:16
@walteristvan:
Úgy bizony, ott a pont!
Meglepődött Győző bácsi, hogy jól válaszoltam - nem is tett föl nekem több kérdést! :)
Persze hozzá tartozik, hogy én akkor Rákospalota-Újpesten dolgoztam, és a veresi KÖFI-n van személyzet nélküli szolgálati hely. Mondjuk a büdös életben nem írt szerintem senki ott még saját magának rendelkezést - de a szabály ez.
Nagyon ritkán fordult elő, hogy mint forgalmi szolgálattevő, olyan intézkedést tettem, ami miatt a vonatok  tetemes késést szenvedtek volna. A tetemes késés kifejezés relatív, mert aki a lezárt sorompónál várakozik már 10 perce, hogy nyissák már végre fel, annak ez a 10 perc…..
Panaszkönyvvel mindenki találkozott már.Azt is feltételezhetem, hogy a vasúti Panaszkönyvvel is sikerült néhányuknak kapcsolatot teremteni.Tapasztalhatták, hogy én a vasutat nagyon szeretem.Néha azért még én is találtam alkalmat arra, hogy beírjak a Panaszkönyvbe.De ezt nem…..
 Néhány lelkes vasúttörténész, akik a győri állomás múltjával is foglalkoztak, kiderítették, hogy a különböző becenevekkel ellátott mellékvágányok honnan kapták ezt a "becenevet"? Győrben még nincs is belőlük nagyon sok, de jártam egy-két nagy állomáson,…..
Amikor betöltöttem a 18. életévemet, anyám felkereste a győri állomásfőnököt,  hogyvegyen fel egy „tékozló fiút”, mármint engem,  valamilyen munkakörbe,  a vasútra.Nekem nem szólt róla, hogy miben mesterkedik, csak miután hazatért, újságolta el,hogy…..
Gyermekkoromban, ha kimentem anyámhoz a pápai vasútállomásra, mindig nagyon élveztem, amikor a vonatok érkezése és indulása előtt a  „Kapus” kisétált a peronra és nagy hangon kiabálta az utasoknak, hogy honnan érkezik vonat és hogy melyik vágányra.Az induló…..