Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rlnd

29 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, most aztán hatalmas hőstettet hajtottak végre ezek a haladó demokraták. A jaffások meg odadobták az őrjöngő farkasfalkának, nem szép tőlük. Plágium, csalás, lopás? Aligha. Ha igaz is a vád: ez csak afféle belevaló, kültelki csibészség, aminek a páston és a focipályán…..
Újabb gyöngyszemmel bővült a seggszáj-gyűjtemény, köszönjük. Az időutazást is. Egyik nap még 2012 március, azt hinnénk, történik valami, jutunk valahova, aztán hirtelen hopp, vissza 2010 júniusába. Akkor indított újra a Fidesz a bezártak közül 5 mellékvonalat, elcseszett,…..
Vastagbőr Különvélemény 2011.12.19 16:11:00
Az AB elmeszelte a médiatörvény és a büntetőeljárási törvény több rendelkezését, valamint megsemmisíti az egyházügyi törvényt, részletek itt.Minimum "érdekesek" a Fidesz által kinevezett új alkotmánybírók különvéleményei a médiatörvény bizonyos pontjainak a…..
 Múltkor azzal fejeztem be, hogy megnyertünk egy ivós versenyt. A jutalmunk egy 6 fő részére szóló voucher volt lasertag-re. Még sosem játszottam, de most elmentünk, 4-en akik játszottunk a versenyen, (Ginger Tamás, Ruta, meg egy lengyel csaj, Anja) hívtunk  még egy lengyel…..
 Íme a folytatás: Stockholm, visszaút és további fergeteges dolgok.A frenetikus városvezetés után szétszéledtünk, valami véletlen folytán sikerült leráznunk az irritáló srácot, és hárman maradtunk: Ruta, Kevin meg én. Nagyon jól elvoltunk, a város nagyon szép, teljesen…..
 Ma ellógtam egy órát, mert nem volt időm készülni rá, na jó lusta meg fáradt voltam, és egyáltalán nem ment a koncentrálás, meg írtam egy észt tesztet. Ilyen névutós dolgokat kellett írni, mindenki kapott egy-egy képet, és le kellett írni, hogy a szék mellett van az…..
 Mivel se utazásról se vendégről nem tudok beszámolni, mesélnék kicsit az iskoláról. Már a negyedév is elmúlt, közben amúgy októberben is még adtam le órákat, amit természetesen itt sem lehet, de a tanár a to helyi verziójával le tudja dealelni. Szóval milyen óráim is…..
 A  múlt hét első fele mondhatni a szokásos rend szerint haladt. Annyi különöset tudnék mondani, hogy a héten szinte többet lógtam, mint amennyit órákon voltam. Ez több okból lett így. Részben például nagyon éhes voltam, meg szerdán először betegecskének éreztem…..
 Most kivételesen nem arról fogok írni, hogy hogyan telnek a napjaim Észtországban. Két mondatban annyit, hogy megvagyok, minden király, most éppen egy esszét kéne írnom, vasárnapig kell befejeznem, viszont pénteken-szombaton Helsinkibe megyünk, szóval jó lenne ha ma kb.…..
Figyelem! Éhség lopakodik a sorok között! Bármikor lecsaphat!Többen is érdeklődtek már afelől, milyen a luxemburgi konyha és milyen ételeket, italokat fogyaszt itt egy átlagember. Kifejezett luxemburgi konyha nem létezik. Leginkább a német és a francia hatás érződik.…..
 Éppen tegnap volt két hónapos a bimbódzó kapcsolatom Észtországgal. Két hónapja hagytam el Budapestet, már nagyon nagyon meghaladtam az összes eddigi rekordomat, és közeleg a félidő is amúgy.Néhány hónappal ezelőtt, még otthon megállapítottam, hogy amit különösen…..
 Eljött az egyetemen a negyedév, ami számomra egy darab esszét jelentett, mások sokkal többet szenvednek, de én kényelmesen elvagyok, pénteken jön az első magyar vendégem, Jocó, amit már nagyon várok, igaz, így nem lenne baj, ha előre tanulnék, de a tegnapi+ mai napból…..
 Jajj, jajj bocsánat és bocsánat. Nagyon régen nem írtam. Minden rendben, csak el vagyok havazva a dolgokkal nagyon. Amúgy erről jut eszembe, hogy hó az még nincs, de hideg és sötét már van. éjszakánként 0°C körül van már, és nappal a 10°C az tök jó. De megint nem…..
 Az az igazság, hogy kicsit aggódtam, hogy annyira jó volt Péterváron minden, hogy most tiszta depressziós leszek itt, de ez a post-happiness depression mindössze néhány unalmas csütörtöki órán kerülgetett, amikor fáradt voltam, untam az életem, és még fél lábbal a…..
 Hát az a fantasztikus dolog történt velem, hogy sikerült elnéznem, hogy melyik pétervári buszállomáson mikor lesz a buszom. Szóval pár extra órát eltölthettem Péterváron. De szerencsére Roman elvitt egy kocsmába, szóval csak eltelt az a néhány óra; és valljuk be, elég…..
 Azt hiszem, hogy a címadásokkal már végérvényesen áttértem a rossz szóviccekre,  de ezen kívül remélem semmilyen más fájdalmas pontot nem okoz a blogom olvasása. Talán csak irigységet. Péterváron töltött napjaim eddig tökéletesek voltak. Egyből beleszerettem ebbe a…..
rlnd 2011.09.26 23:09:57
rlnd 2011.09.28 22:54:10
 Éppen úton vagyok Oroszországba,  ülök a buszon, a  magyar nyelvű könyvem természetesen megint nagy csodálkozást váltott ki; az elmúlt két nap Tartuban félelmetesen gyorsan elröpült,  és semmi olyan nagyon izgi nem is történt.  Legalábbis olyan nem, ami…..
 Éppen úton vagyok „hazafele” Rigából, vissza Tartuba, és bár van még wifi is a neten, sajnos a lett utak még éppen fejlesztés alatt vannak, szóval most éppen egy iszonyatosan rázós szakaszon zötykölődik a busz.  Európa itt épül. Éppen alattam. …..
Tegnap reggel elmentünk az egyetemre beiratkozni és átvenni a kulcsainkat. A helyi TO, a SEVE (Service des Études et de la Vie Étudiante) munkatársai nagyon aranyosak, kedvesek, segítőkészek voltak, így gyorsan végeztünk mindennel. Az Oktatási Minisztériumban dolgozik az itteni…..
 Most hirtelen nem is tudom, hogy ott kezdjem, ahol abbahagytam, vágjak a közepébe az aktuális problémáimnak, vagy ábrándozzak pár sort a jövőről. A jövő a legegyszerűbb és leggyorsabb: Holnap (csütörtökön) indulok Rigába, az AEGEE nevű diákszervezet programjára, nem…..
rlnd 2011.09.15 15:31:44
Osztom az észt Vackor 2011.09.12 00:01:37
Ez a harmadik év zsinórban, amikor egy teljesen új egyetemen kezdem a tanulmányaimat, teljesen új emberekkel (kivéve amikor vannak körülöttem Borik, Theodórák stb.), tényleg bele a mélyvízbe, megint. Már kezdem megszokni, de azért már most várom a jövő szeptembert, amikor csak a…..
 2011 őszi félévét Észtországban, Tartuban töltöm. Az Erasmus programhoz kapcsolódó Erasmus intenzív nyelvi kurzusra is jelentkeztem, amely a szemeszter kezdete előtt három héten át tartott. Ezt a kurzust nem Tartuban végeztem, hanem Tallinnban, az Estonian Academy of Arts…..
Osztom az észt Alakul a molekula 2011.09.04 15:02:00
Amikor végtelenül sok új ember kerül egy helyre, akkor időbe telik, míg kialakul, hogy kivel leszünk igazán jóba. Az elmúlt napokban rengeteg új embert ismertem meg, többségük nagyon szimpatikus, nyitott, barátságos ember. Van egy ilyen elméletem is, hogy azért Észtországnak…..
 Ma csütörtök van, és kissé lemaradásban vagyok, ugyanis hétfőn érkeztem Tartuba, viszont csak most szántam rá magam az írásra. Igazándiból nem sok dolog történt az első napokban, és ezért vártam, amíg többi is lesz, mint egy sima „élek&ideértem”…..