Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eralion

18 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Rég nem írtam, nem is tervezek mást írni, mint a lentieket. A blogolást már ezen az oldalon befejeztem. A tevékenységem minimális szinten megmutatkozik a http://frpg.hu oldalon, ha olvashattok tőlem, akkor azt ott tehetitek. Bár itt is inkább a régebbi cikkeimet…..
Sziasztok! Lehet, hogy már máshol is láttátok, de azért írok én is 1-2 sort róla. Megújult a Lanawin adminja által készített bannercsere rendszer. Nézzetek körbe, és a régieknek is érdemes meglátogatni, és lecserélni a jelenlegi kódot az újra, hisz azzal sokkal gyorsabb és…..
Sziasztok!Mivel a régebbi kritikáknál volt panasz, hogy nem néztem eléggé körül, meg mivel időm sincsen körülnézni alaposan, és megírni egyben hosszabb szövegeket, arra gondoltam, hogy "gyors" kritikákat fogok mostantól írni. Csupán néhány mondat egy-egy oldalról,…..
Sziasztok!Rég írtam, sajnos nincs sok időm mostanság, így ne várjatok túl sokat. :( Ám belefutottam a Szerepjatek.eu oldalon egy cikkbe, ami annyira friss, hogy még ropogós, és gondoltam én is írok róla, mert elég jó ötletnek tartom. Ez a Lanawin adminisztrátora által…..
Sziasztok! Egy kis kiritika a Lanawin FRPG oldalról. A játék itt érhető el: www.lanawin.hu Közösség: - adminisztrátor(ok), moderátor(ok): sok helyen, sokszor láttam már a Lanawin adminjáról a következő fogalmakat: bunkó, nagyképű, stb. Lehet, hogy ezzel magamat dobom a…..
Eralion 2010.12.23 15:08:39
Nah, elnézést a kései válaszért, de nem nagyon volt időm. Nos, nézzük:

Te írtad:
"Nos, azért megjegyezném én is hogy ha már sok ember mondja ugyanazt akkor ott bizony már valószinüleg van alapja a dolgoknak."

Lanawin adminja írta:
"Ühóm. A vicces az egészben, hogy sok ember meg merőben mást mond, csak éppen ezen emberek véleményét nem látja senki, hisz arra képtelenek, hogy az oldalon a hozzászólásokat elolvassák. Érdekes mód, eddig 1 vagy 2 kivételen kívül a szabályokat betartó, és nem duzzogva/irigykedve érkezők meg vannak elégedve az oldallal (sőt...), és valami rejtélyes oknál fogva nem vagyok az a bunkó ember a szemükben. Elég furcsa, nem??"

Személyes vélemény:
Ezt inkább nem kommentálnám, de az igaz, hogy leginkább más oldalak adminjai és odaadó tagjai támadják csak.

Te írtad:
"Beregelek. Miután uj terepre tévedtem irtam is egy kis üzit az adminak , hogy vezessen be a világba egy kicsit. Két nap várakozás után gondoltam akkor feltalálom magam és elkezdtem irni."

Lanawin admin írta:
"Nos, nagyon sajnálom, hogy addig nem sikerült eljutni, hogy a külső fórumon elolvasd, hogy éppen nem tartózkodom gépközelben. Azért azt elvárná az ember, hogy egy új játékos 10-20 hozzászólást kb. visszaolvasson. Nem kell sokat, nem kell órákat ráfodítani, csak annyit, hogy a jelen helyzettel képbe legyen."

Személyes vélemény:
Ha eztényleg így volt, akkor neki adok igazat, de amúgy nem tudom. Inkább nem mondok semmit. :)

Te írtad:
"Másnap már jött is az üzenet, hogy bizony a hszem ( miután lanawinon limitálva van mekkora lehet egy hsz ( 800 betü asszem, talán ) igy kénytelen voltam 3-4 részben leirni amit szerettem volna. ) , na azt törölte , mert egy mondatban utalni mertem egy xy boltra és ott már bizony nem lehet semmi bolt."

Lanawin admin írta:
"Picit értelmetlen a mondat, mintha kimaradt volna belőle egy kis rész. :) "Másnap már jött is az üzenet, hogy bizony a hszem , na azt törölte , [...]". Szép kis mondat. De, hogy a tárgyra térjek: nincs, nem is volt, és nincs tervezve semmilyen korlátozás az oldalon hozzászóláshosszal kapcsolatban. Nem tudom, honnan vette Akira ezt a butaságot, de ebből is kitűnően látszik, hogy természetesen picit sem látta át az oldal működését. Megesik... ami pedig a "boltot" érinti, egy kocsmáról volt szó. És nem, nem azzal volt a gond, hogy oda mesélt egy kocsmát. Inkább azzal, hogy ezt nem egyeztette velem előtte (hisz ezzel eltért a helyszínleírástól, amiért minden normálisabb fórumon szólnak), továbbá volt egy olyan faktor is, ami a játékban az automatikus pénzszámlálás kijátszására is mehetett. Az utóbbit nem tudtam, ezért csak jeleztem neki először a dolgot, úgymond rászóltam. Erre ő, mint egy durcás kisfiú elkezdte magyarázni, hogy de hát neki van igaza. Nem, nincs. Regisztrációnál elfogadta a szabályzatot, és magára nézve kötelező erejűnek tartotta, ehhez képest több ponton is megszegi, és utána fel van háborodva, hogy szólnak neki. Érdekes..."

Személyes vélemény:
Ehhez nem szólok hozzá. De jól emlékeztem, tényleg nincs korlátozás hozzászólás hosszra az oldalon.

Te írtad:
"A másik meg hogy a másik hasonlo többrészes történésem meg én szabjam át ugy ahogy neki tetszen , mert azt is törölni fogja. Namost én nem azért irogatok orákig hogy kitöröljem, pláne , hogy se szabályszegést nem követtem el se nem sértő tartalmat nem irtam se semmi. Csupán neki nem tetszett valami és ö bizony itt admin és azvan amit akar. "

Lanawin admin írta:
"De, éppenséggel sértette a szabályokat, és elnézést kérek, máskor törlöm kapásból a hozzászólásait. Én kérek bocsánatot, hogy adtam neki lehetőséget módosítani, és felhívtam a figyelmet a hibáira, és türelmesen álltam hozzá a dolgokhoz, holott napi szinten jó pár ilyennel kell foglalkozzak, és hát nem túl érdekes elfoglaltság magyarázni a dolgokat. Tényleg én lehetek azért is a bunkó, mert adtam neki lehetőséget, hogy ne kelljen az egész hozzászólás-tartalmat törölni, hanem egy, talán két mondat átírásával megmaradhasson."

Személyes vélemény:
Ha tényleg megsértetted a szabályokat, akkor jogos, egyébként nem. De nem hiszem, hogy heccből szórakozna bárkivel is, neki is fontos, hogy sokan játszanak az oldalon, hisz azért készítette az oldalát, nem??

Te írtad:
"Megint eltelt egy nap és kaptam egy levelet amiben 3-ból 2 admin fogadta csak el a teljes tagsági jogomat , igy nem lehetek teljes jogu játékos."

Lanawin admin írta:
"Nah, ekkora baromságot is rég olvastam, de legalább nevettem egy jót. :D Szóval: kapásból egy adminisztrátor van csak az oldalon, én, és három moderátor. Nincs három admin. A másik: nincs olyan, hogy teljes tagság. Amint beregisztráltál teljes joggal kezdesz, csak mint kezdő játékos. Én úgy emlékszem a dolgokra, hogy meg sem kaptad a játékos rangot, egyszerűen én ajánlottam előtte (két staff ajánlása szükséges, hogy megkapd), majd visszavontam, mert mégsem ütötték meg azt a színvonalat a hozzászólásaid, ami a játékos ranghoz kell. És mivel volt egy kis porszem a szerkezetben, erről Te tévesen levelet is kaptál. De ezt ki is fejtettem ott Neked. Ebből az írásodból is tisztán lejön, hogy fogalmad sincs, hogy működik Lanawin rendszere még alap szinten sem, és így jöttél játszani, és így vered itt a melledet, hogy pedig Te nem követtél el szabálysértést: tippre el sem olvastad a szabályzatot. Nem lennék meglepődve ilyen bejegyzés után."

Személyes vélemény:
Van leírás arról, hogy működik ez a rangosztás, és speciel tényleg picit butaságot írtál. Megnéztem az előbb, hisz azért furcsálltam, hogy Neked mégis honnan kéne tudnod arról, hogy működik a rendszere az oldalnak, de ha van róla leírás, akkor az úgy már rendben van szerintem.

Te írtad:
"Nem birtam ki és megkérdeztem hogy most azért mert meg mertem kérdezni , hogy mit nem talál jónak azért nem szavazott-e be játékosnak. Mit ad isten de igen ezért."

Lanawin admin írta:
"Persze, a hazugságaidat légy szíves magadban tartani. Azért nem vonom vissza senkitől a játékos rangot, mert kérdezett. Azért lett visszavonva, mert világosan kiderült számomra, hogy nem olvastad el a szabályzatot, és márpedig aki ezt nem tette meg, nem léphet feljebb kezdő játékosi rangról."

Személyes vélemény:
Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, nem tudom melyik az igaz. Bár kicsit durvának tartanám, ha ilyen miatt nem kapnád meg a rangot. :D De az is igaz, hogy az ő döntése, és lehetősége van rá, hogy ilyenért visszavonja.

Te írtad:
"Ugyhogy aki diktaturás , dirigálós , gyökér tuskókkal akar játszani az menjen csak oda, ott megtalálja amire vágyik."

Lanawin admin írta:
"Az hagyján, hogy engem letuskózol, de a játékosaimat ne merészeld. A többesszámot kikérem az ő nevükben is, és jó lenne, ha kimosnád a szád egy picit. Érdekes, hogy mindenki itt mondja a magáét, hogy mennyire bunkó vagyok, meg milyen a stílusom, holott a legtöbbet egy szemernyit sem jobbak nálam, csak éppen nekem van egy jól működő oldalam, ezért aztán lehet támadni, nem?! Szóval a többesszámot messziről kerüld. Amúgy pedig, nem játszom az oldalon, csak adminisztrátorként vagyok jelen, így aki Lanawinra fog jönni játszani jó eséllyel nem fog az általad ellátott jelzőkkel rendelkező másik játékosba botlani."

Személyes vélemény:
Lehet, hogy magamat ásom alá vele, de szerintem kifejezetten pozitív, hogy így kiáll a játékosaiért, és igazat adok neki abban, hogy picit obszcén módon állsz hozzá a dologhoz, és, hogy ez így nem túl szép.

Te írtad:
"Ennyit Lanawinrol és az egy hetes pályafutásomrol azon a helyen jó nagy marék sorstársammal egyetemben. "

Lanawin admin írta:
"Ha kivesszük a valótlan állításokat, és a tudatlanságodból eredőeket, akkor szerintem jobb mérleggel zárt az oldal, mint a legtöbb másik. Szóval legyen igazad, tényleg legyen ennyi Lanawinról. A jó nagy marék sorstásad alatt meg úgy 5 embert értesz remélem, mert az úgy kb. reális. Ellentétben azzal a több, mint két tucat játékossal, akik jól érzik magukat az oldalon."

Személyes vélemény:
Várom a reakciódat az egészre Akira. :)
Sziasztok!Ez a bejegyzés a Naruto Arrives oldalról szól. A játékot itt érhetitek el: www.narutoarrives.proboards.com . Azért válsztottam ezt az oldalt kritika írásra, mert jelenleg első a toplistán.Közzösség:- adminisztrátor(ok), moderátor(ok): Az oldalon hét adminisztrátor és…..
Sziasztok!Magánjellegű teendőim miatt sajnos az elmúlt időben nem nagyon tudtam foglalkozni a bloggal, de jelentem: visszatértem. Szerintem észrevettétek, hogy jó ideje nem érkezett egy új cikk sem, és már a kommentek is abbamaradtak. Most megpróbálnám feltámasztani az oldalt,…..
Sziasztok!Még így az éjszaka közpén egy kisebb szösszenet arról, hogy miket is kéne egy fórumos szerepjáték oldal készítőjének figyelembe vennie.Első körben, ahhoz, hogy létrehozzunk egy FRPG-t, nem árt, hogyha legalább egy évet játszunk előtte máshol. Ez szerintem…..
Sziasztok!Valamelyik nap, nem is volt oly régen, szembetalálkoztam egy kis vitával, amiben az egyik fél állította, hogy a Thrillion Kincsei nem fórum alapú játék, míg a másika nem értett vele egyet, vagy legalábbis megkérdőjelezte az állítást.Én is belevágnék ebbe a témába…..
Sziasztok! Ez a bejegyzés részben megtalálható itt is: http://frpg.hu/blog/Mi_is_a_forumos_szerepjatek Az utóbbi 1-2 évben, mint ahogy azt mindenki észrevette szerintem, az FRPG oldalak iránti kereslet jelentősen csökkent. Rengeteg, nagy, régen aktív oldal halt el, s végül szűnt…..
Sziasztok!A nick-nevem Eralion, és azért hoztam létre ezt a blogot, hogy a fórumos szerepjátékokkal kapcsolatos dolgokat összegyűjtsem, megosszam tapasztalataimat, ötleteimet, meg azt, ahogy én látom az FRPG-t. Lesznek objektív, és erősen szubjektív témák, és bejegyzések egyaránt…..
Sziasztok! Ez a bejegyzés most már a http://frpg.hu oldalon is megtalálható, méghozzá a blogjukban, a http://frpg.hu/blog -on, pontosan ezen a webcímen: http://frpg.hu/blog/Freestyle_es_storyteller A freestyle és storyteller játéktípusról általában tévhitek szoktak keringeni a…..
Eralion 2010.09.04 17:19:37
Sziasztok! Úgy döntöttem, mégis csak írok kritikát úgy is, hogy arra nem kért senki... végülis ez egy blog. A kritikához az oldal alanyokat négy helyről is veszem, és, hogy senki ne érezze magát kivételezettnek, az első néhány bejegyzést / kritikát / bemutatót (nevezd aminek…..
Eralion 2010.07.23 15:53:12
Sziasztok!Pár napja már nem írtam, és még 1-2 napig ne fogok, mert az első kritikákon dolgozom. Ezért gondoltam, írok azért valamit ide, hogy ne tűnjön annyira elhagyatottnak a blog. :)Első körben, kezdenek jönni a kommentek, aminek nagyob örülök. Ha Te még nem írtál, akkor…..
Sziasztok!Most a Csillagkapu Multiverzum kerül terítékre. A játékot itt érhetitek el: www.csillagkapu.szerepjatek.euKözzésg:- adminisztrátor(ok), moderátor(ok): 1 admin, és 2 moderátor karakter van. Admintól összesen 3, moderátoroktól 0 üzenet van  fórumon. Ez már feltűnt az…..
Sziasztok! Egy kis kritika... Az oldal Cyberpunk szerepjáték alapokon nyugszik. A játékotitt érhetitek el: www.cyberpunk.hungarianforum.net Közösség: - adminisztrátor(ok), moderátor(ok): Nem nagyon látok aktivitást az oldalon sajnos. Moderátort pl. egyáltalán nem sikerült kiszúrnom…..
Sziasztok!Egy gyors áttekintő, hogy milyen szempontok alapján írtam / írok / fogok írni kritikát az FRPG oldalakról. Minden oldal maximum 100 pontot érhet el.Alapvetően három fő kategóriára osztanám a szempontokat, ami alapján pontozok: közösség, világ, megvalósítás. Meg egy…..
Sziasztok! Ez a bejegyzés most már a http://frpg.hu oldalon is megtalálható, méghozzá a blogjukban, a http://frpg.hu/blog -on, pontosan ezen a webcímen: http://frpg.hu/blog/A_szerepjatekok_tipusa Egy kis bemutató arról, hogy milyen féle/fajta szerepjátékok léteznek manapság, és…..
Sziasztok!Szeretném első körben megosztani veletek, hogy ismerkedtem meg a szerepjátékkal, szerepjátékokkal.Jelenleg 17 éves vagyok. Még 13 éves koromban böngésztem a világhálón és a Thrillion Kincsei nevű online szerepjátékba botlottam bele. Ki gondolta volna? Igazi, asztali…..