Regisztráció Blogot indítok
Adatok
libertarian

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Me reggel dobta be a Népszava a hírt, hogy a sukorói kaszinóberuházás befektetője, Ronald Lauder tárgyalt Orbán Viktorral. Arról a sukorói kaszinóberuházásról van szó, amely kapcsán több mint 1 milliárd forintos kár érte az államot, melynek kapcsán külön kormánybiztos…..
libertarian 2010.08.11 11:44:47
@Rwindx: re noname proxy...

ne kabitsd az embereket azzal, h egy noname proxy majd megovja oket... szerinted kik uzemeltetik azokat? es miert? nem sokkal konnyebb ugy vadaszni azokra, akik rosszban santikalnak, h ok maguk jonnek hozzad?

de az ketsegtelen teny, h ha egy kulfoldi http proxy-n keresztul bohockodik valaki, akkor nagysagrendekkel nehezebb a nyomara akadnia a magyar hatosagoknak. de ez csak addig igaz, amig nem csiped valami kozepesen eros hatalmi erdeknek a szemet...

en ezt csinalom: felraktam a tor-t es firefox-ra a torbutton-t fixen bejapcsolva. firefox-ot csak es kizarolag a politikai aktivitasra hasznalom, minden mast chrome-al.

nyilvan tor install utan tor-on keresztul uj email regisztralasa, es az identitasok teljesen kulon kezelese.

www.torproject.org

itt van iras arrol is, h milyen konnyu kiadni az identitasod meg a tor-t hasznalva is. persze ez mar azt feltetelezi, h aktivan vadaszik rad a titkosszolgalat, amhez azert tobb kell mint a vastagbor olvasgatasa... :)
Nem vesszük el a Praxis blog kenyerét, de az édesapa megrázó szavai publicitást kívánnak.Az apa múlt hétfőn este vitte be a 20 éves fiát a klinika ügyeletére hasi fájdalmakkal, ahol egyszerű gyulladást állapítottak meg, infúziót kapott, majd azzal bocsátották el, hogy…..
libertarian 2010.07.29 12:13:41
eloszor nehany gondolat, h erthetobb legyen a vegen a konkluzio:

1)
penz = ido, ido = penz. amikor dolgozol, eladod a szabadidodet, amiert cserebe kapsz papirfecniket, amik bizonyitjak, h hozzajarultal az idoddel a tarsadalom mozgasban tartasahoz. fontos a fogalmazas: nem feltetlenul a tarsadalom joletehez, mert ha lopsz, akkor egyenesen hatraltatod azt, ha meg a burokracia resze vagy, akkor igen nagyon kozvetett a pozitiv hatasod, de valoszinuleg inkabb negativ.

felhasznalva ezeket a penznek nevezett papirfecniket, megveheted masok idejet. pl. valaki ruhat varr strandolas helyett, h lehessen rajtad ruha, anelkul, h neked tudnod kene varrni... tomorebben: specializalodnak az emberek, es ugy szerzik meg a szamukra egyebkent szukseges dolgokat, h penzzel rabirjak ezen dolgok/szolgaltatasok specialistait, h csinaljak meg nekik, amit szeretnenek.

aki nehez dolog specialistaja (pl. orvos), annak az ideje ertekesebb. azaz 1 perc orvosi ido konnyen erhet 1 ora kapalast, ha keves ember ert az orvoslashoz.

ha feltetelezzuk, h az emberek alapvetoen jo dolgokat szeretnenek elerni az eletben, akkor a tarsadalom eredo jolete akkor lesz a legnagyobb, ha a tarsadalom hatekonyan mukodik.

2)
az allam (elvileg) azert szed adot, h azt felhasznalva rabirjon bizonyos specialistakat arra, h keretet adjanak a tarsadalom mukodesenek. ugyanis vannak dolgok, amikkel a tobbseg egyet ert (ne legyen sok eroszak), de egy apro kisebbseg is konnyen ala tudja azt asni. pl. rendoroket fizet, h rendet tartsanak, azaz monopolizalja az eroszakot (megprobalja).

esetleg olyan oriasi nagy, de tarsadalmilag hasznos beruhazasokat szervez, aminek a megvalositasahoz egy orszagnyi ember koordinalt egyuttmukodese szukseges (az egeszsegugy ilyen?).

a magyarorszagi 60+%-os ado (alkalmazottak eseten, a ceg teljes raforditott koltsege es a munkavallalonak megmarado resz kozotti res) azt jelenti, h az allam osztja be a berbol es fizetesbol elok (birkak, ebreszto!) idejenek 60%-at.

a politikusok azok, akik ezt az emberektol elvett 60% idot beoszthatjak. idealis esetben ebbol autopalyat epitenek, rendet tartanak, stb... es ettol mindenkinek jo.

3)
idealis eset nincs, emberi gyarlosag viszont van. az idod 60%-anak igen jelentos reszet a sajat es barataik kozvetett (pl. reszrehajlas) vagy kozvetlen (pl. korrupcio) joletere foglaljak le, mert igen nagyon keves olyan ember van, aki a banyat valasztja a strandolas helyett, ha egyebkent semmi kulso tenyezo nem befolyasolja.

4)
ebbol eleg konnyu belatni, h barmi, amit az allam csinal, de egyebkent megszervezodhetne allami beavatkozas nelkul is (pl. egeszsegugy), azt nem szabad allamilag csinalni, mert abbol csak az lesz, h a politikai elitnek penz nelkul lesz jolete.

konkluzio:
a monopolium csak ritkan kivanatos. reszemrol meg az eroszak eseten sem nyilvanvalo, mert az allamot is emberek alkotjak, ezert az konnyen megrohad es naci nemetorszag vagy orosz kommunizmus lesz belole.

allam, egeszsegugy: szerintetek jo otlet egy monopolizalt egeszsegugy, ahol az orvosok idejet olyan politikusok osztjak be, akiknek az elete nem fugg a hatekonysagon? oriasi illuzio azt gondolni, h ha kozpontilag meghatarozzuk egy ritka eroforras arat (orvosok fizetese), akkor az szeleskoruen elerheto lesz... nem lesz az, hanem nagy lesz a szoras a minosegben es halapenz lesz, ami csak zavart szul.

sajat naiv peldam: 9 honapig nem mutottek meg a gerincservemet, ami vegul egy fel oras mutet volt. 9 honapig nem ultem le, vagy alltam vagy fekudtem. miert? nem tudom... de papiron munkanelkuli voltam, mert a sajat valallkozasom elinditasan dolgoztam a megtakaritott (leadozott) penzembol.

aztan beszelgettem valakivel, aki lehulyenaivozott es szolt, h vigyek be egy boritekot 50-100 ezer forinnttal...

azota is erzeketlen es gorcsol az also labszaram, mert a 9 honap kicsinalta az idegeket. nem vagyok meg 30 se, es mar most tobb adot fizettem mint a tobbseg egesz eleteben fog. csak sajnos naiv, idealista szulok neveltek...

szerintetek nincsenek most is varolistak, amikrol az orvosok a sajat belatasuk szerint valogatnak?

szerintetek nem jogos egy olyan eletszemlelet, h valaki csak minimalis egeszsegbiztositast akar fizetni, amiben nincs benn a rak kezelese... aztan ha diagnosztizaljak, akkor fobelovi magat? felnott emberek vagyunk (err, vagy.. birkak...? err...) ezert had hozzunk mar felelossegteljes dontest...

olyat lehet csinalni, h 10 millioan megegyezunk, h osszedobunk egy kis adot egy alap ellatasra (pl. autobalesetbol kimentenek, osszeraknak ingyen... gyerekek, donteskeptelenek teljeskoru ellatasa, stb). ez tarsadalmilag fontos barki barmit mond.

ha valaki ennel tobbet akar, akkor a 60% ado legyen inkabb 20% es a maradekbol fizessen be egy biztositonak, ami elteriti a rizikot sok befizeto kozt. aztan ha sok rosszat hall/tapasztal a biztositojarol, akkor meg menjen at egy masikhoz...

(a 60%-os ado azt jelenti, h ado nelkul a netto bered ket es felszereset kereshetned! szamold ki abbol mire mindenre jutna...)

lehet azt hinni, h amit az allam ad az ingyen van... de az valojaban azt jelenti, h azt hisszuk, h a politikusok hatekonyabban tudjak elkolteni a penzunket, mint mi magunk, akik megdolgoztunk erte.

szerintetek?

reszemrol kis allamot, minel hamarabb!
Az állami adóhatóság - a negyedévet követő 30 napon belül - közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, lakóhelyét/székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre…..
libertarian 2010.07.24 00:19:52
@Jobbágy: olyan sotet vagy, h kiszurtelek.

negy ev mulva majd fideszeseket akarsz verni, aztan 8 ev mulva majd jobbikos egyenruhaban egeted a ciganyokat... aztan a halalos agyadon majd rajossz, h hulye voltal... talan.

ehelyett persze olvasgathatnal is. pl (akar tobbszazeves!) cikkeket arrol, h hogyan mukodik a penz es mi a szerepe a tarsadalomban. es, h miert nem mukodik a nagy aranyu allami ujraelosztas, azaz a nagy allam, nagy adokkal. meg arrol, h a mostani valsag es a politikusok korruptsaga rendszerszintu torvenyszeruseg es csak akkor nem vezet a rabszolgasag valamilyen formajaba, ha az emberek nagy resze erti hogyan probaljak oket rabszolgasagba taszitani es kihasznalni.

enyelyett persze nezheted a tv-t es mehetsz verekedni... ez pontosan annyi, amennyit elvarnak toled. ja, meg persze azt, h jelenj meg a gyarban reggel 7-kor a muszakodra...

de ha esetleg a B tervet valasztanad, akkor google pl: "Online Library of Liberty"
libertarian 2010.07.24 01:05:21
@zero: azert nem erti a legtobb ember, h pontosan mi is ez a lista, mert buroktaricum hungaricum nyelven van megfogalmazva.

mernokkent mindig is ruhelltem a jogaszok altal hasznalt nyelvet. csak azert alakitottak ki, h kizarjak azokat, akik nem tartoznak kozejuk, azaz fenntartsak az elit poziciojukat es ezaltal a jovedelmuket.

nekem a diplomammal, es a szakmambol adod majd' 30 evnyi tanulassal a hatam mogott ketszer kellett elolvasnom, h megertsem.

mellesleg egy ilyen bekezdesert egy irodalom dolgozat harmasrol indul, a masodik ilyennel meg mar azon gondolkodik a tanar, h tovabb olvassa-e, vagy peldat statualjon...

emlekeztetoul, ez a testes bekezdes EGY KIBASZOTT MONDAT (vajon miert jut eszembe errol Orwell 1984-e?):

"(3) Az adóhatóság - a negyedévet követő 30 napon belül - közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét (elnevezését), lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, adószámát, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget."