Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kubuli

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar világos sör Blogunk úgy általában szívesen vadászgat magyar kisüzemi sörökre, főként ha palackozott változatban is léteznek, hiszen akkor online is tudunk foglalkozni velük. Épp emiatt megy egy kicsit rejtélyszámba, hogy miért nem írtunk eddig kielégítő…..
Kubuli 2012.02.23 16:49:19
@-kk-: Üdvözlet! Elhiszem, hogy nem rosszindulat, vagy konkurenciaharc ihlette a beszámolót, sőt bocsánatot kérek a puszta feltételezésért is, de nagyon megdöbbentő volt számomra a cikk!
Nem tudom, mi lehetett az oka annak, hogy mind a két sör kvázi egyformán rossz volt, minden esetre a nagy számok törvénye alapján szerintem kicsi az esélye, hogy sok főzet közül pont az a kettő volt rossz, amiből a kóstoló lett véve, amikhez meg én jutok hozzá évek óta, azok között soha sem volt rossz minőségű. Viszont sokkal valószínűbb, hogy az egy helyen, helytelenül tárolt különböző sörök ugyanúgy sérülhettek. Az egy dolog, hogy a piacon hidegben voltak, de nem tudjuk az előéletüket. Napfény mennyit érte őket, stb. amíg eljutottak a kiskereskedőhöz...
Minden esetre általánosságban mondanám, hogy nem szabad egyetlen kóstoló alapján ennyire durván negatív véleményt alkotni!
A szerzőnek csak egy "élmény beszámoló", a sörfőzdének viszont egy nagyon durva negatív kritika, ami - ez esetben meggyőződésem szerint ok nélkül - eltántoríthatja a kíváncsi sörivókat!
Örülök, hogy újrakóstolás van kilátásba helyezve! Érdeklődve várom az eredményét! Üdv' Robi
Kubuli 2012.02.28 17:30:53
@-kk-: Üdvözlet! No, azzal kezdeném, hogy tegnap egy Szögedi Ászokot ittam, ma egy Szögedi Sört. Számomra továbbra sem hibás egyik sem. Amióta csak ismerem ezeket a söröket soha sem kellett kiönteni belőlük egy cseppet sem, pedig elég "kényes" sörfogyasztó vagyok.
Az Általad felsorolt házi söröket hál' Istennek nekem is volt szerencsém kóstolni, általában többször is az évek folyamán. Alapjában véve jónak tartom mindegyiket, nem is keveset nagyon finomnak, bár van köztük olyan (név nélkül), amit már ki kellett öntenem, igaz ugyanazt a sört már maximális pontszámra is értékeltem az én szubjektív 10-es skálámon, mert annyira szór a minősége.
Elfogult vagyok a magyar házi, kisüzemi sörökkel kapcsolatban, mert egyre kevesebb fajtát kóstolhatunk az évek múlásával a sorozatos bezárások miatt, bár remélhetőleg már megállt ez a folyamat.
A Szögedi sörök továbbra is a kedvenceim közé fognak tartozni, mivel saját tapasztalataim szerint mindig meghálálják a beléjük vetett bizalmamat.
Azt jó ötletnek tartom, hogy egyszer kóstoljuk meg ugyanannak a palacknak a tartalmát!
A már megkezdett flaska továbbadását nem tartom jó ötletnek, de a következő pesti börzén a közös kóstolás remek idea! Áprilisban fogunk legközelebb összeröffenni. Előtte egyeztessünk! Szerintem mindenki számára érdekes kóstoló lesz, az eredményétől függetlenül! :-) A különböző beszerzési forrásokhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy bár a kisker különböző volt, a nagyker tutira azonos, így nem egyértelmű, hogy különböző módon tárolt sörök kerültek kóstolásra.
KK söripari szakembert tisztelhetünk személyedben? Én azt el tudom dönteni, hogy ízlik-e egy sör, vagy sem és ha nem, akkor azért mert savanyú, íztelen, üres, rossz ízű, állott, hiányzik belőle a harmónia, vagy jól van összerakva, csak egyszerűen nem az én ízlésvilágom, de olyat nem mernék bevállalni, hogy "erjesztési hibás". Nagyon sok sörfőzdében és néhány sörgyárban is jártam már. Számos szakmai útmutatót hallgattam már végig, hogyan is készül a sör és milyen hibákat lehet elkövetni a gyártásuk sörén, sőt néhány hete részt is vettem egy igazi házi sörfőzésben a felvidéken (az eredményét még nem volt szerencsém kóstolni, mert javában folyik az utóerjedése...), de "szakvéleményt" nem mernék mondani egyetlen sörről sem.
Kóstoljunk minél többen minél többféle sört, főleg magyar kisüzemieket! A Szögedi(ek)re meg még visszatérünk...! Üdv' Tóth Robi
Kubuli 2012.02.29 16:41:30
@pif: Részemről nincs akadálya, ha olyankorra lesz szervezve, amikor Pesten járok...
Bár borok terén a kilencvenes években keletkezett érdeklődésem és kitartó kóstolásaim miatt közelebb járhatok az igazsághoz, korai sörszeretetem az utóbbi években új lendületet kapott. Szaporodnak az olyan éttermek, kocsmák, ahol tiszta, megfelelően kesernyés, nagy…..