Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katgergo

3 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az élménybeszámoló-sorozat a Fesztiválzenekar 2011. október 23-ai frankfurti fellépéséről szól. Műsoron Bartóktól a Magyar parasztdalok és a II. zongoraverseny Schiff András szólójával, valamint Schubert IX. (C-dúr, "Nagy") szimfóniája.Itthon. Az elmúlt két…..
Szemkamera Blog Kameratípusok 2010.08.30 15:21:00
Két fő szemkameratípust használnak napjainkban főként, a mobil és a remote eyetracking rendszereket. A mobil rendszerek nagy előnye a mérésben résztvevők szabad mozgásának lehetősége. A rendszer fejre erősített (elérhető már szemüvegbe épített megoldás is), két kamerából…..
A szemkamera működési elvének megértéséhez érdemes röviden kitérni a látás folyamatára:A látás során szemünk nem folyamatos mozgást végez, hanem kis ugrásokat megtéve halad a feldolgozandó információkon, közben meg-megpihen. Ezek az állomások (pihenőhelyek) az…..
Az elmúlt évben szemkamera bevonásával bővítettük kutatási eszköztárunkat, s úgy gondoltuk, e blog segítségével betekintési lehetőséget nyújtunk az eyetracking technika jelentette lehetőségekbe. Szó fog esni a technikai és tudományos háttér érintése mellett: a…..
A múlt hétvégi Mozart-bejegyzés után ezúttal jöjjön Beethoven Patetikus szonátájának első tétele ismét csak hat előadótól. A kérdés, a felvetés ugyanaz, mint múlt hétvégén: az Olvasóknak ezek közül melyik tetszik a legjobban, illetve ezeken túl kit tartanak a legjobb…..