Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jssyjrm

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezek már megint rólunk vitáznak. Jövő hét kedden megint Magyarország lesz a téma az Európai Parlamentben. A baloldal 9 nappal azután, hogy ebben az évben immár harmadszor szenvedett megrázó erejű vereséget, megint Brüsszelben, akarom mondani Strasbourgban akar elégtételt venni.…..
jssyjrm 2014.10.17 18:40:34
@tfin: Az igazi vesztes pedig az ország.
És hármat találgathattok, hogy ki lesz az egyetlen, aki cigit fog árulni a kerület északi részében. A CBA-s konkurenciát lenyomva Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba került monopolhelyzetbe. Naná, hogy önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségben nyitja meg ezt a nemzeti…..
jssyjrm 2013.08.15 12:02:45
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Látom van aki érintve érzi magát.
Naked Melisa B 2013.06.13 08:00:00
Sexy Asian Girls - Szexi ázsiai modellek Daily Erotic - Mindennapi erotika // 5){for(var i=5;i-1){this.browser='IE';return true;}else return…..
jssyjrm 2013.06.14 05:42:34
jssyjrm 2013.06.14 05:43:06
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda régi, jó kuncsaftunk, nem egy félrefordításuk szerepelt már a blogon. Most egy egészen friss (tegnapi) remeklésüket élvezhetjük. Beküldőnk le szerette volna fordíttatni hallgatói jogviszonyának igazolását angolra: (nagyobb…..
jssyjrm 2013.06.13 11:26:34
@centurio1944: Nyilván nem fordítási hiba. Mondom, az történhetett, hogy mintaként használt egy korábbi fordítást, és benne felejtődött a régi szöveg.

Iszonyú kicsi az esélye annak, hogy pont "English Studies" állt volna a sablonban a magyar szak helyett. Szerintem ez tipikusan egy olyan fordítási hiba amit olyan vét aki tud "folyékonyan gondolkodni" angolul és magyarul is. De ezen aztán tényleg nem fogok leállni vitatkozni.
jssyjrm 2013.06.13 11:30:25
@Leiter Jakab: Aki nem tud rendesen angolul annak hogy jutna eszébe english studies-nek fordítani a magyar szakot? Én ha angol anyanyelvűvel beszélek és iskolai környezetben használja az "english" kifejezést azt úgy fogom fel mintha egy magyar iskolai környezetben használja a magyar kifejezést. Szerintem itt is hasonló történt, kezdő angolos nem vét ilyen hibát.
Tegnap nagy nap volt Amerikában. Az összes programozó, kocka, technomán tegnap ellepte az Újvilágot. Vagy a WWDC-re ment, vagy pedig E3 konferenciára. Én most a WWDC-re fókuszálnék és azon belül is az IOS7-re,  hiszen ez az amiről azóta mindenki beszél (pedig a Sony földbe…..
Tavaly elkövettük azt a hibát, hogy nem indultunk a Meki "Az én hamburgerem" című versenyében, a Meki pedig elkövette azt a hibát, hogy nem hívott minket zsűrizni. Idén arra gondoltunk, megmutatjuk, hogy velünk nem lehet szórakozni. Mindent vagy semmit lesz. Vincent Vega. Egy…..
jssyjrm 2013.06.12 05:16:40
@Gera: Sok büdös paraszt b+, én például szeretem a húst, de nem nagyon ehetek, akkor már dögöljek meg

Örülök, legalább a helyzetfelismerő készséged még működőképes.
Új-Zélandon nagyon drága ám az internet. Annyira drága, hogy Magyarországon meg olcsó. Ilyen egyszerű az új-zélandi Flip reklámüzenete, meg persze ott van az érdekes hangzású, titokzatos nyelv, meg a furcsa népviselet. Mert a műszálas otthonka csak valami népviselet lehet valahol…..
jssyjrm 2012.09.12 04:56:55
Szerintem a magyarokkal kifejezetten rendesek voltak. Ha Észt vagy Szlovák lennék, akkor lennék felháborodva.

www.flip.co.nz/

Észtország -> Bevágnak egy cig@nyputrit.
Szlovákia -> Düledező falú italbolt mellett egy keserű képű középkorú nő. "Slovakia has cheaper internet than you. Don't put up with it!" Ez tényleg degradáló, sztem is azt mondja szlovákia elmaradottabb nálunk, mégis olcsóbb az internetjük!
Magyarország -> Egy szép, rendebentartott porta, nagyon aranyos öreg nénivel, meg egy szintén szép -nemtommi- egy szimpatikus, idősebb úrral. Plusz a szöveg is az, hogy "Hungary has cheap homeline and broadband. Now you can too", nem érzem, hogy azt sugallná "még magyarországon is olcsóbb az internet mint nálad!", ellentétben a szlovák szöveggel.

Szóval nem vágom ezen hogy lehet felháborodni. Mindenki tudja, hogy nem vagyunk egy szilikonvölgy. Szerintem kifejezetten pozitívabban állítják be Magyarországot mint amilyen valójában.
jssyjrm 2012.09.12 09:57:12
@Kave: Orbán azért mondta, hogy félázsiak vagyunk, mert mosthogy rájött, hogy demokratikusan nem fogja megtartani a hatalmát mindent elkövet, hogy (magával szemben is) igazolja az eldespotasodást.
Eddig folyton a skandináv szemlélettel példálózott. Most hogy onnan is ezerrel kapja a kritikát már nemszámítanak. Mi teljesen más nép vagyunk, reményünk sincs olyan demokratikus, jól működő társadalomra! Nekünk despota vezető kell ahhoz, hogy életben maradjunk!
A Rockstar Games, véleményem szerint, a játékiparban az egyik legjobb taktikát alkalmazza: Bejelent egy játékot, hallgat egy ideig - talán egy-két apróságot nyilvánosságra hoz -, majd a megjelenés előtti hónapokban kemény marketingbe kezd, reklámozva az adott játékot minden…..
jssyjrm 2012.07.14 23:08:11
@A nép fia: GTA4 is így néz ki.
BabyLife Cicisztrájk 2012.06.27 14:46:00
Viccesen hangzik, elsőre én is nevettem de tényleg van ilyen. Most már tapasztalatból mondom. Nem mintha eddig olyan hatalmas mennyiségeket szopizott volna, de legalább volt némi anyatejecske is az étkezésekben nem csak a tápszer. A kórház óta (lsd. lejjebb) egyre kevesebb a tejem.…..
jssyjrm 2012.06.28 12:43:08
jssyjrm 2012.06.28 12:43:10
Lehet új kocsid 25 éves fejjel, kápére. Elmesélem hogyan. Kamasz gyerekként nyaranta vállaltam diákmunkát. (Ne hamarkodj kishaver, várd meg míg befejezem a mondókámat. Na.) Hordtam ki telefonkönyvet, terjesztettem szórólapot, kisegítő felszolgáló voltam, kölykökre vigyáztam.…..
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..
Sziasztok! Olvasgatom a blogot, de most úgy érzem, hozzá is kell szóljak. Persze lehet, hogy nem teszitek ki.Nem egy konkrét posztra reagálnék, hanem néhány általános dologra, amit ezerszer olvastam, és igen, szívesen letörném a szarvát pár álszent hímnemű…..
jssyjrm 2012.05.10 01:43:38
Franciaországban 6000 Modern Warfare 3-kópiát zsákmányoltak ismeretlenek, amikor kiraboltak egy kamiont Párizstól nem messze. A sofőrt könnygázzal ütötték ki, az elrabolt szállítmány értéke 400 ezer euró.Egy másik, hasonló kamionrablásban, szintén Franciaországban 780 ezer…..
jssyjrm 2011.11.08 08:23:55
@Celtic: Ha ismerik a keyeket, akkor 6000 különböző végfelhasználóból már elég jó eséllyel eljuthatnak valakihez akinek köze volt a rabláshoz.
Az Ambani családi házikó a kép bal oldalán láthatóHa valaki felépít egy házat, akkor abba a hagyományok szerint többnyire be is költözik, már ha addigra nem születik meg a határozat, hogy földig kell azt rombolni és sóval behinteni. Akkor különösen, ha a 27 emeletes házikó…..
jssyjrm 2011.10.26 09:18:14
@dollarpapa:

>Ha indiai lennék és vagyonának akár csak egy ezrelékét is összeszedném menten menekülnék Mumbaibó
>Egy 27 milliárd dollárra becsült vagyonú ember

A vagyonának egy ezreléke 27 millió dollár, mai árfolyamon 5.7 milliárd forint :-) Simán beugró a 100 leggazdagabb magyar listájára.
jssyjrm 2011.10.26 09:30:19
@milliliteratura: Egyébként nem kell hozzá feltétlen gyárörökösnek lenni.
Jobs nevelőszülei egyáltalán nem voltak gazdagok, ő is sokáig csóró volt.
Notch full egyedül írta a Minecraftet cirka 1 millió eladott példányig. Már majd 4 millió eladott példánynál jár, ebből 1 millát €10-ért vettek meg, 3-at €15-ért...

Persze kérdés, hogy kinek mi a "gyenge erkölcsi morál", ha már önmagában az rossz erkölcs, hogy én többet keresek mint mások akkor valóban cáfolhatatlanul szükséges hozzá :-) De legtöbb esetben csak savanyú a szőlő, és azok mondják akiknek semmihez sincs tehetségük és alapból képtelenek lennének jól keresni :P

Persze a tudás mellett (ritkán helyett) jó adag szerencse is vitathatlanul kell a meggazdagodáshoz, de az _mindenhez_ kell, még pl. egy full új tudományos felfedezéshez is.
Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után. Ennél a napirendi pontnál zárt…..
A kedden kirúgott Gubcsi Lajos szolgálati autójában nem a lézerrblokkoló volt a legfurcsább, de a HM-es cégvezető mindenre tudott magyarázattal szolgálni.  „A minisztériumból kaptuk az információt, miszerint több illegális módosítás is történhetett G. Lajos…..
jssyjrm 2011.09.21 20:54:41
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
jssyjrm 2011.09.07 13:39:30
jssyjrm 2011.09.07 14:22:00
@miskagyerek: Na pl. a második reklámban betolnak egy szerencsétlen kisfiút, aki kurvára izgul, látszik rajta hogy nem tud kamera előtt szerepelni, a szövegnek amit mond meg semmi értelme.
Információ átadás szempontjából pocsék reklám.
A figyelem felkeltésével az a gond, hogy az ember minden második alsótagozatosok által előadott műsorban lát ilyet.
Elsőre aranyos, de mind ugyanolyan.

Az elsőnél az alapötlet és a csaj jó, de a kivitelezés szar és mire a végére érünk már árad belőle az izzadtságszag.
 Sajnos a kormány "nagy" erőfeszítéseinek hála nem hogy csökkenne a munkanélküliség hanem nő, mondhatnánk messze még az 1 millió új munkahely (szakértők szerint kivitelezhetetlen) de a fiúk dolgoznak rajta :).Ki menthet meg minket, talán a filmipar?Munkanélküli…..
Selmeczi Gabriella szerint a magánnyugdíj-pénztárak nem csak eltőzsdézték az emberek pénzét, de egyenesen életveszélyes volt a rendszer. A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki biztos szerint, ha a manyupok állampapírba fektettek volna minden pénzt, ma 700 milliárd forinttal több lenne a…..
Nagy híve vagyok a Wikipédiának, ami az esetek többségében nagyon hasznos információkkal szolgál egy valamennyire is érdeklődéssel övezett témában. Természetesen a műfajból adódóan mindig lesznek, akiknek az adott dologról alkotott véleménye radikálisan eltér a…..
Tavaly még csak arról számolhattunk be, hogy az Apple magasabb bevételt ért el az aktuális pénzügyi negyedévekben, mint a Microsoft (ami szintén történelmi előzés volt), nyereség tekintetében csak 2011 első naptári negyedévében sikerült megelőzni a Randa Gonosz Ellenséget.A…..
jssyjrm 2011.04.29 18:18:41
"Tavaly még csak arról számolhattunk be, hogy az Apple magasabb bevételt ért el az aktuális pénzügyi negyedévEKben, mint a Microsoft"

Érdekes, a CNN-Forbes listája szerint tavaly az msnek 58 milliárd dollár bevétele volt, az Apple-nek 36...
money.cnn.com/magazines/fortune/fortune500/2010/full_list/

Persze az Index már lehozott olyan cikket is, hogy a Google nyomta le az MS-t.. (nekik tavaly 23 milliárd volt)

Az apple fanboyok meg a hippik mégiscsak jóval megbízhatóbb forrás, inkább nem is vitatkozom.
addict Frenetikus Magnum kaland 2011.04.18 10:00:00
Az utóbbi időben megfigyelhető egy újfajta trend, amiben a reklámozók különféle platformokon átívelő történetekben mesélik el a fő üzenetet és szórakoztatják a nézőket. Minden a tavaly karácsonyi Születés videóval kezdődött, amiben a kis Jézus digitális világra…..