Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bogabi72

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten kaptuk a fülest, hogy az Externetnél van, amikor a 8 megás ADSL csak 2 megával megy. Az Externet válaszában elnézést kért, és közölte, hogy az "alaphálózati szolgáltató minden előzetes értesítés nélkül csökkenti Előfizetőink maximális vonali…..
bogabi72 2007.12.03 14:46:50
DaveSlim: bizonyos mértékben egyetértek Veled, de mégsem. A jelenlegi ADSL szerződési feltételek tipikusan a fogyasztók megtévesztését szolgálják, mert azokból az ember arra következtet, hogy ha 8 Mb-es vonalat rendel, akkor annyival fog tudni letölteni (most eltekintenék a technikai háttérről, szerver terheltsége, kiszolgáló vonal sávszél, terheltség, stb.). Az, hogy a szolgáltatók (tök mind1 melyik, az összes) beleveszik a szerződésbe apró betűvel, hogy "garantált" meg "maximum" meg "minimum", arcpirító. Ahogy az "akár" odabiggyesztése is. Az a baj, hogy ez ellen a felügyeleti szervek (NHH vagy bárki más) semmit nem tesznek. Ugyanúgy a pofámba kéne tolni a szerződés aláírásakor és már a reklámokban is, hogy "kedves júzer, Önnek, ha szerencséje van, és a vonali paramétereken túl a csillagok állása is megfelelő, akkor talán tudjuk garantálni az Ön által választott sávszélességet..." De amíg ezeket általában nagyban elsunnyogják, addig egy nagy parasztvakítás az egész. Írják le minden médiumban, minden reklámban, hogy a 8 (4 vagy 1) mega az csak akkor 8 (4 vagy 1), ha ezmegez teljesül. Slussz. Ezzel szemben ilyeneket sehol sem látunk, csak a szolgáltató oldalán maximum valami eldugott helyen, esetleg az oldal legalján. Szerintem nem életszerű és ezért el sem várható a felhasználótól, hogy ismerje az ADSL műszaki korlátait... Erre ott van a szolgáltató, aki felméri a vonalat, és megállapítja, hogy az igényelt sebesség nyútható vagy sem. Ennyi. De ezt is sok esetben elsunnyogják. Aztán meg mikor júzer reklamál és kiderül, nem tudják azt nyújtani, amire szerződtek, akkor meg előjönnek a hűségszerződéses dumával, hogy addig nem tudnak átrakni másik csomagba, amíg le nem telik (tisztelet a kivételnek). Na ezek miatt hőbörögnek sokan, és jogosan. Egyébként nekem egyszer csak az addig hiba nélkül üzemelő 8-as csomagomat a T-Com önhatalmúlag lehúzta 1 megára... Aztán semmilyen eszküzálás nem volt, örüljek, hogy megcsinálták... Alapjaiban van elcseszve az egész távközlési piac, és akkor cseszték el, amikor monopoljogot adtak anno a Matávnak, sőt, neki adták a hálózatot is... Biztos leesett pár milliárd kenőbe jópár embernek.
A minisorozatokat azért lehet jobban szeretni a "normál" szériáknál, mert tudjuk, hogy vége lesz mondjuk hat rész alatt, kapunk egy kerek történetet, lehet örülni, nem fenyegeti az embert a cancel veszélye, stb. A minisorozatokat azért lehet utálni, mert mire megszeretjük a…..