Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tiimii

56 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egységes világtendenciákról, a jövő városairól, a smart citykről, illetve a kontinensek, fejlett és fejlődő országok eltérő városfejlesztési és -üzemeltetési problémáinak megoldásairól két fiatal, de a témában kiemelten jártas szakemberrel beszélgettünk. Kádár…..
Lentebb egy szavazással buzdítom a kedves Önöket vélemény-nyilvánításra. A tervet a Grupo Aranea készítette, a feladat a megbízó lakásának elhelyezése az anyja házának tetején. A helyfoglalás, a továbbépítés, a helyzet megfogása és kihasználása - ez volt a házi feladat.…..
tiimii 2013.03.25 13:28:14
The ABC of Architects from fedelpeye on Vimeo. - Timi küldése. Szaxofonozás esetén a kacsa letételének fontosságáról (nyomokban Paul Simont tartalmazhat). Akkor jöjjön a B betű is: 2013-01-09 11:00..
Mikor Zaha Hadid Architects 330.000 négyzetméteres Galaxy Soho komplexe múlt hónapban megnyílt Pekingben, a Dezeen olasói azon kezdtek tűnődni, hogy viszonyul az épület a környezetéhez - itt van hát egy új fotósorozat a Hufton + Crow-tól, ami pont erre a kérdésre fókuszál.…..
tiimii 2012.11.16 11:43:11
my BCN, updated as my ROME G 2012.10.28 23:37:05
Ma este a Petőfi Eleven c. műsorán Raphael Gualazzi volt. Nagyon nem esett jól. De ezzel legalább eltemetem magamban ezt az egész római őrületet. FIN..
Nagy részletezés nélkül: mindeni olvassa el az Archdaily ismertetőjét, nézze meg a rengeteg képet! A finoman lejtő hatalmas tető, a terepreillesztés (belső nagy ülő-lépcső), az oszlopok kidöntésének ravaszsága (merevítés és toldás!), a burkolatok komponáltsága és…..
my BCN, updated as my ROME Itthon 2012.08.09 13:05:58
Már egy hete hazajöttem és bár repülnek a napok, lassan sikerül berendezkedni, visszacsöppenve újrakezdeni és folytatni minden otthon. Ezért itt ez ideje lezárni ezt a blogot. Az elmúlt két hónapban nem írtam, amit már nem is tudok és akarok bepótolni, de ha mégis érdekel mi…..
Avagy hogyan forgassunk viedoklippet fél perc alatt, amit aztán vissza lehet lassítani 4-re? A szám jó, a szövegtől nem esek hasra, Peti része például kifejezetten szabadversesre sikerült, Sena outfitje pedig elég erőltetett, de a lobogó fólia és a lisztszórós rész patent,…..
Mostanában nem voltam írós hangulatban, pedig sokminden történt és sokféle benyomás ért, párat talán érdemes megörökíteni közülük. Szóval otthon voltam a szülinapom utáni hétvégén, ami iszonyú jó és tömény és kemény volt egyszerre, azt is mondhatom, hogy ez volt…..
tervező: Joan Arnau and Carme Muñoz. 05 AM arquitectura forrás: Dezeen.com, 2012 április; Érdemes elbíbelődni a képeken-rajzokon: a szinteltolásos térbe bekerülő lépcső(rendszer) nemhogy elvenne, de hozzáad a tér használati (és kaland!) értékéhez! The house can be…..
tiimii 2012.06.05 11:55:15
Csütörtök délután megjött egy régi kedves ismerősöm látogatóba, óóó ez olyan hivatalosan hangzik, maradjunk csak inkább a Szacsinál. Szóval szerencsésen landolt, magyar virtussal lerázta a Termininél fogadó "kultúr-sokkot" (meleg van, szemét van és nini még…..
Ekonomska Šola Murska Sobota Rok Benda, Primož Hočevar, Mitja Zorc - 2008 Noršinska Ulica 13, 9000 Murska Sobota >> a térképünkön itt; Mies Arch díj: jelölés, 2009 (a szöveg forrása); Az új Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola Szlovénia keleti, pannon…..
Ott hagytam abba hogy hétfő volt és Zsályáék a Vatikán falain vették be magukat több-kevesebb sikerrel. (semmi extra, csak a szokásos nagy sor) Délután hazatértek szerény hajlékomba ahol egy kis felfrissülés és esti készülődés után bementünk a centroba…..
Így április vége felé elérkeztem római vakációm feléhez és ennek apropóján elég sokat gondolkodtam az időn és annak egészen különböző módú múlásán. Ezt persze mindenki megtapasztalja más-más körülmények között, engem most valahogy mélyebben megérintett. Nemsokára…..
Rejtvény: hol áll az épület? - Kelenföld, Ildikó tér mi a funkciója? - református templom ki tervezte, mikor? - Szabó István, felszentelés: 1981. a verseny eredménye: Fruzsina Csaba Timi Dorka Péter Michael Schumacher (motorhiba miatt kiállt) Köszönjük a…..
Múlt héten kedden írtam utoljára: azóta folyamatosan egy malájziai egyetemi campus tervén dolgozunk, sajnos egyre kevesebb lelkesedéssel. Persze hatalmas a terület és nincs idő (és egyelőre igény sem) rendesen megtervezni az egészet és egyes részeit, csak elő kell adni hogy is…..
estupendo .-.-.-.-.-.-.-. 2012.04.10 14:26:00
Nahát…ti is észrevettétek h nem volt új bejegyzés? pofátlanság. de újra megjelentem a porondon. Szerfelett szégyellem magam a jelentős késésért, azonban különböző dolgok jöttek közbe. Íme egy összefoglaló azért az elmúlt hetekről:Az első héten annyi történt, hogy…..
Szóval sok idő eltelt mióta normálisan írtam blogot, de olyan nagyon sokminden azért nem történt. A hétköznapok elég hasonlóan telnek, dolgozom, olaszra járok és néha elmegyünk Anjával egy előadásra, egy filmre vagy csak simán beülünk dumálni valahova. Múlt hétfőn egy…..
Miért is próbálok vasárnap este blogot írni? Amikor vasárnap reggel sokkal egyszerűbb.Főleg, ha valamilyen beazonosíthatatlan vallási gyülekezet zenés-gitáros, hangosbemondóba artikulátlanul "éneklő", pálmaág-lengető felvonulására ébred az ember. És nem, nem mennek…..
Az utóbbi időben párszor szóba kerültek Escher munkái (Judit már Bécsben is csak ezeket látja... - köszönet! ;-) ), amikből összeszedtem párat – talán közös örömünkre. Kedvencem a két itteni nyitókép – a felső címét nem is tudom (talán…..
Végre-valahára (kis jóindulattal) sikerül tartanom a vasárnap estét. Sőt, mitöbb: rövid leszek, tömör leszek, lesznek képek és még a végén videó is. Olálá. Szóval szerdán kedvesnaplómmal kezdtem a napot, majd utána rendes nyugdíjas pár módjára ellátogattunk a közeli…..
Az alábbi pályázati tervet Tóth Kriszta volt kedves elküldeni nekem nemrégiben Berlinből. Egy komplex I. - II. - diploma tengelyen vonatoztunk együtt néhány éve, hogy aztán a (korábban itt már méltatott) berlini illetőségű roedig . schop architekten irodában landoljon. Az alábbi…..
tiimii 2012.03.18 20:11:56