Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thelittlechef

43 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasóim!Szeretném Veletek megosztani azt a hírt, amely a fejemben már jó ideje érlelődött. Mától új helyen, a fahejaspate.blogspot.com címen érhetitek el a Fahéjas Pâté-t.Az új oldal reményeim szerint sokkal formásabb és felhasználóbarátabb lesz, a tartalom is frissül…..
Decemberben kezdődött, amikor is az egyik karácsonyi ajándékom az Ötnegyed narancs volt. Ekkor kezdtek el érdekelni a gasztronómia témájához szervesen kapcsolódó regények, és úgy döntöttem, miért is ne osztanám meg itt a blogon az ezekhez kapcsolódó élményeimet. A soron…..
Ha már pár napra úgyis visszatért a tél, főzzünk egy igazi, kiadós téli levest. Benne van, minden, amire az ilyen hideg, semmilyen napokon szükségünk van: laktató lencse, finom füstölt sonka és egy kis babérlevél a még jobb ízért. Ajánlom mindenkinek szigorúan friss, ropogós…..
A hétvégi ebéd kapros-juhtúrós rántott csirkemell volt, és a töltelék mennyiségét a bekeverésnél sikerült egy kicsit eltúloznom - maradt hát egy kis doboznyi belőle. De jó helye lett ennek is: koktélparadicsomokat töltöttem meg…..
Az újévi fogadalmamhoz hűen idén eddig nem kóstolt ételeket fogok kipróbálni. Egészen jól haladok ezen az úton: ettem már sült, ropogós malac - és kacsabőrt, és múlt vasárnap még ennél is -számomra- hihetetlenebb ételt, a marhavelőt kóstoltam meg.Marhahúslevest főztem,…..
thelittlechef 2011.01.13 21:50:44
@diobisztro: A meggyszósz valóban csodás volt, én ezt vártam a legjobban! :) Egy napra visszajöttek az ovis emlékek, olyan rég nem ettem már ilyet!
thelittlechef 2011.02.03 22:48:37
@lazanya: Bizony, bizony, de legalább az emlék visszahozható :)
Nagy meglepetés volt, amikor a www.fincsisegek.hu írója megtisztelt ezzel a díjjal. Nagyon köszönöm neki! Így tovább is adom!     A díj szabályai: - Írj egy bejegyzést, amelyben közzéteszed a Liebster-blog képet, és másold be ezt az útmutatót. - Linkeld be…..
A szombati ebéd olyan szép színesre sikerült. Ezt csak most vettem észre, hogy csinosítgattam a dokumentált képeket. A leves sárgarépa-krémleves volt, ami már magában is szemet gyönyörködtető. 4 közepes répát felkarikáztam, majd egy cikk fokhagymával, sóval ízesítve…..
A minap jutott eszembe, hogy milyen rég ettem már fonott kalácsot, holott annyira szeretem - magában, teavajjal, lekvárral, kakaóval. Igazi csemege reggelire, uzsonnára. Gondoltam, miért is ne próbálnám meg saját magam elkészíteni, ezért beleástam magam a tökéletes recept…..
Ma egy kis sós nasira vágytam, olyan rég sütöttem már  valami újat a sláger káposztás pogácsán kívül. Szétnéztem hát a hűtő tájékán, és mivel ott lapult egy fél üveg olivabogyó, no meg sonkát is találtam, hamar összeállt a recept: sörkifliket csinálok. Azért a…..
Már ősszel elkezdődik. Lévén szabolcsi lány vagyok, nagyon szeretem az almát és mindent, amit belőle csak készíteni lehet. Az almás pite az egyik ilyen kedvenc, mely a vasárnapok szinte megunhatatlan slágere volt és még ma is az, ha zordabbra fordul az idő. A sütésében persze a…..
Ezt a levest először tavaly, vagyis 2009, karácsonyán készítettem el, és hamar az egyik aduásszá vált a kezemben, vagyis a konyhámban. Igazi laktató, sűrű leves, tele minden jóval!   Amire szükségünk lesz: 30 dkg sovány sertéscomb1 kis fejvöröshagyma1 cikk…..
Az eddigiektől eltérően most egy friss könyvélményemet szeretném megosztani Veletek, amely az 1940-es évek Franciaországába, egy Loire menti kis faluba kalauzol.Almás és szárított sárgabarackos clafoutis. A tojást addig verjük a liszttel, a cukorral és a vajjal, amíg sűrű,…..
Ha az új évben valakinek netán kedve támadna valami könnyűt és ízleteset főzni, íme két vendégváró saláta receptje.  A lencsesaláta egy kedves barátunk receptje és annyira finom, hogy mindenképp szerettem volna megosztani, hogyan is készül.30 dkg lencsét sós, borsos,…..
thelittlechef 2011.01.02 18:41:25
@szergej_bodrov: A lencsés persze Viki érdeme :) A káposztás pogácsa pedig, meg kell hagyni, az este favoritja volt!:)
1 perc 45-től Caramel és Majka brillíroznak. ..
Bár nem adventi süti, karácsonyig még belefér más jellegű finomságok készítése is. Ez roppant egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető.             Szükségünk lesz fagyasztott állapotban kapható levelestésztára,…..
Ezzel a kis képösszeállítással szeretném meghozni mindenki kedvét az adventi készülődéshez! A virágárusok már tele vannak szebbnél szebb díszekkel, így lassan neki is láthatunk elkészíteni az adventi koszorút!..
Ha már véglegesen nyakunkon a tél, és nincs kedvünk még egy kávézóba se kimozdulni, a következő forró ital röpke negyed óra alatt elkészíthető és mindjárt barátságosabb a világ. A hozzávalók:1 liter almalé1 liter kékszőlőlé1 narancs1 almafahéj, szegfűszegA…..
Bár úgy tűnik, hogy a karácsony még messze van, nemsokára azon törjük majd a fejünket, mi kerüljön az ünnepi asztalra. A közelgő adventi időszakban minden héten a karácsony jegyében készülő sütik receptjeit olvashatjátok a blogon! Elsőként egy kis bemelegítés: a már jól…..
Hogy mi a jóféle csikós tokány titka? Azt hiszem a megfelelő füstölt szalonna. Na és persze a tökéletes szaft. Adott mindkettő, tessék előkapni a lábasokat! Kiskoromban mindig is vágytam arra, hogy olyan szaft legyen a tésztán, amit itt-ott a tévében, más tányérján vagy…..
Most, hogy már remekül megy a piskótasütés, megpróbálkoztam egy újabb finomsággal: szőlős-pudingos tortát készítettem. A művelet maga pofonegyszerű volt, csak a részletek pontos kidolgozása picit hosszadalmas. De ez ne szegj senki kedvét, hiszen nagyon finom torta receptje…..
Ha már végérvényesen itt az ősz, és eddig viszonylag szép arcát mutatta, kedvet kaptam egy igazi őszi finomság elkészítésére. Az alapötletet a város utcáin, terein egyre inkább felbukkanó gesztenye-sütögetők adták, így hát egyértelmű volt, hogy ma gesztenyés desszert…..
Ha már végképp nem tudunk mit kitalálni, de édesség utáni vágyunk csillapíthatatlan, dobjunk össze egy jó kis rétest! Itt most egy édes és egy sós változat szerepel a békesség kedvéért, bár a káposztás változatot meg idegennek érzem. Egy szó mint száz, elő a…..
A korábban készített káposztás pogácsa sikerén felbuzdulva ma egy juhtúróval és tökmaggal ízesített finomságot sütöttem. Miután rá kellett, hogy jöjjek, hogy sajnos nagyon nehéz bármelyik üzletláncban kecskesajtot találni, az eredeti ötletet kissé megváltoztatva,…..
A heti mexikói vacsi élménye után ma gondoltam kipróbálom, mit is szeretnek az amerikai középföldén és mit tudok én elkészíteni belőle. Az első választás a kukoricakrémlevesre esett, a feladat teljesítve. Nagyon finom és pofon egyszerű, tehát lányok, asszonyok, irány a…..
Bár a paradicsomlevest már sokan leírták a hozzá használt sok cukor és a rántás miatt, szerintem nagyon is szerethető leves, és hát ugye nem ehetünk mindig szuper egészséges ételeket. Az alábbi recept „különlegessége”, hogy nem a boltban kapható sűrített…..