Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Élőfa

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utolsó epizód idénre, basszus, pedig igazán elnézném még, de ne legyünk telhetetlenek. Maradunk a helyszínekre bontott hogyvótnál. Királyvár Véreres szemmel nyitunk, Tyrionnak szar napja van megint, az látszik, még jó, miközben a várat védelmezte, Ser Mandon olyat húzott…..
Lázár János – a Fidesz parlamenti fraciójának vezetője – többek között azt mondta, hogy fia húsz év múlva jó parti lesz. Ezt üzente a hódmezővásárhelyi anyukáknak – gondolatainak súlyosabb részével később. A hódmezővásárhelyi…..
 Húszezer kötetet rendelt meg a szintén nagyon szerencsés Genexpo KFT nevű cég Bolgár György független értelmiségi hiánypótló munkájából a roppantul szerencsés magyar pavilon számára. Néhány KFT és néhány független értelmiségi valahogy szerencsésebb volt, mint a…..
Élőfa 2010.07.17 10:35:02
@jotunder:

A kettőtől-nyolc évig csoportosan füvezővel, aki nem is létezett? :P
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
Élőfa 2010.07.06 11:28:18
@Tóta W. Árpád:

Szerintem a Waldi által idézett részre még irigykedsz is...

Ez tényleg kegyetlen:
"Revolutions are typically highly visible affairs. If one had taken place, it not be necessary to display a framed, 50x70cm poster in village halls and primary schools throughout the country advertising the fact."
:D
   Bár épp szabadságra indulok, de szerkesztőként ezúton utasítom a jövő héten dolgozó kolleginákat és -ákat, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát még hétfő reggel nyomtassák ki, és helyezzék el a szerkesztőség jól látható pontján (bekeretezve,…..
w A törvény nevében! 2010.06.18 00:45:00
Azt ajánlom, kedves kolléga, hogy írja ki magából a gennyet jó alaposan és mielőbb. Egyrészt az megelőzi a további üszkösödést, és akkor talán a csontok még megmenthetők. Másrészt meg ha lesz új médiatörvény és benne vélemény-helyreigazítás, akkor eljön az én napom.…..
Élőfa 2010.06.18 17:01:32
@Tóta W. Árpád:

Dehogy mész Te oda, Árpád. Az írott sajtó döglődik, kukacnak meg jó Bayer is. :D
Ez egy vitaposzt lesz - talán először a blog történetében. Sajnálatos módon válság van, nekünk meg termelni kell a GDP-t, és mint azt megfigyelhettétek, időnként kimarad egy - egy frissülés. Igyekszünk, hogy ez ne így legyen. Mi a f.. van? Ma egy hajmeresztő interjút olvastam…..
Élőfa 2010.06.12 12:15:10
@Decadurabolin:

engem kb. semennyire nem érdekel Szőcs Géza. De ha valaki, bárki megindít állami pénzen egy genetikai kutatást, legalább azzal legyen tisztában, hogy ezzel nem kap választ semmilyen formában a nyelvrokonság kérdésére.
Élőfa 2010.06.12 12:25:56
@pelso68:

"komolyan gondolod, hogy van (legyen csak )érettségizett magyar ember nem tud különbséget tenni a 2 között ?"

Akkor mondd el nekem, nyuszifül, hogy milyen módon próbája egy genetikai vizsgálat finnugor elméletnek?:)
Élőfa 2010.06.12 13:24:00
@pelso68:

Én ezt írtam:
"milyen módon próbája egy genetikai vizsgálat finnugor elméletnek?:) "

Te ezt válaszoltad:
"Egy genetikai vizsgálat nem lehet próbája a nyelv elméletnek !
3.
Szőcs sem erről beszélt!"

Szőcs Géza meg ezt mondta:
„Egy néhány fős genetikai kutatócsoportnak föl kellene térképeznie a mai magyar népesség genetikai kapcsolatrendszerét mindazon népekkel, amelyekkel a történelemben vélelmezhetően (vagy csak egyesek vélekedése szerint) vérségi kapcsolatba került.”
"Egyébként magam is kíváncsi vagyok, hogy a finnugor elmélet hogyan állja ki a genetikai összevetés próbáját"
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
Élőfa 2010.06.05 16:41:30
@Paszternak:
hm, na engem viszont kiváncsivá tettél. Milyen volt 732-ben Poitiers-nál.

Árpád megkérdezte ezt: "téged idegesít, hogy nem mindenki hívő? akkor is, ha csöndben nem az?"

Te meg nekiállsz itt 1300 éves handzsárokon lovagolni. (hehe)

Jut eszembe, ha már ilyen öreg vagy mesélj: az európai keresztesek hóvirággal, vagy cukrozott málnával barátkoztak a Szentföldön? :) Vagy arra nem jártál akkoriban?
Élőfa 2010.06.05 23:20:17
@Paszternak:

megkérdezték Tőled, hogy mi a bajod azokkal, akik otthon csendben ülve másban hisznek (vagy nem hisznek), mint Te. Te pedig nekiállsz több száz éves rozsdás kardokat lengetni, és a radikális iszlámmal riogatsz. Érdekes megközelítése a problémának.

Amúgy pedig a kérdésedre a válasz: nem tudjuk, milyen fejlődésen megy át az iszlám, ha mai Európa területének nagy részén a nyolcadik század körül gyökeret ver. Egyszerűen fogalmunk sincsen.
Élőfa 2010.06.06 15:21:23
@Paszternak:

Ezt meg hogy hoztad ki? Az hogy, valaki otthon ülve csendben hisz, nem azt jelenti, hogy magára zárja az ajtót, bemászik az ágyneműtartóba és csak akkor kerül elő, amikor csőpostán megrendeli az ebédet. (Ráadásul ma már az ágyneműtartóba is be tudná magával vinni a netre kötött laptopot.)

Azért mert esetleg X embert nem is érdekel a "Nagy Kérdés", Y meg úgy hisz(vagy nem hisz), hogy köszöni, jól elvan anélkül is, hogy erről nyilvános vitanapot akarna tartani, nem esik szét az emberi civilizáció.

És mi köze ennek ahhoz, hol tanulod meg a nyelvet? Amúgy persze leginkább otthon, de ez egy újabb mellékszál. :)
w A jobbik és a legjobb 2010.06.01 05:00:00
A Legjobb Párt nyerte a reykjavíki helyhatósági választást, egy poénpárt, amely direkt hülyeségeket ígért, és előre szólt, hogy hazudik. A hivatásos izlandi politikusok már a létezésétől meg voltak sértődve, hogy ezek viccet csinálnak az ország sorsából. De nagyon nem…..
Élőfa 2010.06.01 18:18:53
@almodhi:

"1. Segíteni a háztartásokat
2. A rászorulók életminőségének javítása
3. A korrupció felszámolása
4. Egyenlőség
5. Az átláthatóság javítása
6. Hatékony demokrácia
7. Az adósságok elengedése
8. Ingyen buszközlekedés a diákoknak és a szegényeknek
9. Ingyen fogászati kezelés gyermekeknek, és a szegényeknek
10. Ingyen uszoda és törölköző
11. A gazdasági összeomlás felelőseinek bíróság elé állítása
12. A nemek teljes egyenlősége
13. A nők és öregek jobb megbecsülése."

De tudod, hogy ezeket hogyan ígérték meg, ugye? Pár példa fenti pontok teljes leírásából...
3.Felszámoljuk a korrupciót, a módszerünk: nyíltan leszünk korruptak.
5. Az átláthatóság jó dolog. Úgyhogy azt mondjuk, hogy támogatjuk.
7. Az összes adósság elengedés. Mert az emberek ezt akarják. És mi azt akarjuk, amit a zemberek. (Ismerős? A különbségÉ ott erről tudják, hogy vicc:D)
8.ingyenes buszközlekedés: mi többet ígérhetünk ingyen, mint más, mert úgysem tartjuk be az ígéreteinket

És nagyjából ilyen az egész. :)
Élőfa 2010.06.01 18:19:00
@Ludas Manyi:

Ember, ez egy blog. Te is írhatsz egyet. És úgy "manipulálsz" vele, ahogy neked jólesik. Meg ahogy képességed engedi, persze.:) Ha jól csinálod, még tán el is olvassa valaki. Ja, és ott úgy (nem) moderálsz, ahogy akarsz.
Egy szaúdi tudós szerint a ház úrnőjének tejéből kellene fogyasztaniuk a ház férfi alkalmazottainak. Erősen ajánlott:Élet Szaúd-Arábiában - MTV True Life (videó) További iszlámbarát szövegek: Allah cikiben Rasszizmus és antifasizmus ..
Élőfa 2010.05.31 21:33:11
@dark future:

Ja, klafa csávók a szomáliai kalózok. Ügyelnek a PR-ra, még riportot is adtak. Elmondták, hogy vigyáznak ám a túszokra, mert ők az egyetlen valutájuk, és csak két eset van, amikor megölik őket:
1. ha egy állam megsértődik, mert a polgárait gépfegyverrel hívják vendégségbe, és beküld a bulira néhány saját fegyverest.
2. ha a piacon kínált árura(a továbbiakban túsz) nincs fizetőképes kereslet, és a rideg tartás csak garantált veszteséget termel. Ilyenkor a veszteséget leírják, a túszt meg eltemetik. Mert ugye marketingszempontból kínos, ha csak úgy karitatív alapon élve elengednék. Mondjuk lejárt szavatosság miatt hajléktalanoknak. Ebbe halt bele pl. konkrétan egy tajvani halász...

Amúgy itt egy lista a hajókról, böngészgesd, ha gondolod:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_ships_attacked_by_Somali_pirates
Élőfa 2010.06.01 00:12:04
@dark future:
@dark future:

szerintem Netanjahu egy tapló, az izraeli hadsereg meg néha döbbenetes ökörségeket csinál. Ez a dolog egyik fele.

A másik fele: ha már a nyüves gépfegyveres kommandósok feljöttek a fedélzetre, akiknek amúgy is rossz fiú híre van, akkor nem kezdek el üveggolyókat dobálni, vasvillát rázni, de még egy elemlámpát sem veszek a kezembe, mert fegyvernek nézhetik. Csúnyán nézek, magamban káromkodok, utána meg fűnek-fának lenyilatkozom, hogy mekkora nagy ergyák ezek a fickók

Alternativ verzió: marhára depressziós vagyok és rám tör az öngyilkos hajlam éppen a hajón, és épp akkor, amikor megjönnek a zsákos emberek. Ez esetben sem rontok rá a legnagyobb csövű csávóra, mert még tévedésből mást is megszaggatnak. Hajópalánk és tenger: hopp és loccs...
Élőfa 2010.06.01 14:16:51
@Tóta W. Árpád:

"lehet, hogy nekem párolgott csak el a veszélyérzetem, vagy csak úgy jókedvű vagyok és nem tud érdekelni, de még mindig nem látom ezeket olyan veszélyesnek. mármint persze részben nevetséges, részben meg ciki és átlátszó, de hogy bárkire is rá akarnák kényszeríteni a babonáikat, annak nincs jele. nyilván a sajtónyilvános családi ima az egyik legszánalmasabb produkció, amit politikus előadhat, de ez az ő baja, nem az enyém."

Engem '98-ban kifejezetten bosszantottak. Most már csak remekül szórakozom. Alighanem öregszem.:)
Bár sajnálatos módon, amikor először hallottam, hogy ez nem választás volt, hanem "alkotmányos forradalom", éppen kólát ittam. Utána meg győztem törölgetni...
w Lézerszínház 2010.05.25 15:11:00
Jean-Michel Jarre egy Nemo kapitány, aki 1976-ban kihajózott a Nautilussal, és leszarja, mit fecseg a felszín. Hétfőn este Budapesten koncertezett. Interjú Jean-Michel Jarre-ral Milyen volt szőkesége? - Napoleon Bld. ..
A Fox három napja hivatalosan is bejelentette, hogy nyolc évad után nem kér többet Jack Bauerből, így a kérdés jogos: milyen akciósorozattal lehetne pótolni a sorozatban már a nyugdíj felé kacsingató vasembert? Milyen sorozata van a Foxnal talonban vagy készülőben, ami a hétfő…..
2009.10.16. - Egy olyan dátum, amire még sokáig emlékezni fognak a magyar foci szerelmesei! Ezen a napon ugyanis egy kis napsütés szivárgott a magyar foci posványába!Nagyon kellett nekünk az a kis meleg, amelyet ennek a halovány napnak a sugarai hoztak el szívünkbe! No nem csak azért,…..
Élőfa 2009.10.18 16:14:10
Azon mosolyogtam, hogy Némethet milyen kritikát kap. :)

Lássk, mi történt vele:
az első meccsen lerúgták, utána a következő meccsen nem játszott(Gulácsi szerint almányi méretűre dagadt a bokája), utána pedig speciális kötéssel lépett pályára több meccsen, edzeni nem tudott a meccsek között. A cseh meccs előtt meghalt a nagymamája. a ghánai meccs előtt magas lással, begyulladt mandulával és hasmenéssel feküdt(Simon Ádám is elkapta ugyanezt, négy kilót fogyott, ő is csak egy félidőt tudott játszani, Présinger pályára sem tudott lépni. Az elődöntőt még mindig betegen vállalta, de úgy volt, hogy kb. félórát játszik, ehhez képest 70 percet kellett a rekkenő hőségben kibírnia. Ne tudd meg, ez milyen igénybevétel egy betegségen éppen átesett szervezetnek. (Kiderült persze, hogy nem is tudod :D )

Szóval lássuk, Németh sérüléssel küszködve, betegen, családi gyásszal hogyan játszott. Tegyük hozzá még: az ellenfelek kb. őt ismerték, ezért a legjobb védőket ráküldték, 3 a verőlegényeik őt aprították.

A statisztika: 6 meccs, 3 gól, 2 gólpassz( a kiharcolt tizenegyes gólpassznak számít). Két kiharcolt kiállítás.

A Honduras elleni meccs után, amikor elkezdett a csapat élesben játszani, Némethtel nyertünk kettőt és volt két döntetlen.

Mindkét győztes meccsen ő rúgta győztes gólokat. Mindkét döntetlen előtt ő harcolta ki az egyenlítést megelőző pontrúgást(17 méterre remek helyről szabadrúgás a csehek ellen, tizenegyes a Costa Rica-iak ellen.

A Nemezeti Sportban volt egy statisztika, amin még én is meglepődtem:

"2005 szeptembere óta 25 tétmeccsen 54 gólt rúgott a jelenleg U20-ként futó válogatott, ebből Németh Krisztián egymaga 20-at. "

Ez azt jelenti, hogy Németh átlagosan tízből nyolc meccsen betalált. Ez egy brutális adat, ha megnézzük, hogy négy év alatt folyamatosan teljesíteni kellett hozzá.

Pontosan az a típusú játékos, aki a magyar válogatottból eddig hiányzott. Aki sérülten, betegen és gyászolva, szerinted nem megfelelő hozzáállással (és nyilván rossz teljesítménnyel) ezt lehozta, az egy valódi klasszis.

Mint Ibrahimovics, vagy C. Ronaldo, akik végig hisztiznek 89 percet és rúgnak egy gólt, vagy előkészítenek egy ziccert, amivel a csapatuk nyer. És a magyar felnőtt válogatottból a hazai és a kinti svéd meccsen, a pesti portugálok és dánok elleni meccsen éppen ez az egy gól hiányzott.

Ja, amúgy szerintem tévedsz. Követtem az elmúlt években Németh meccseit, láttam 40-50 ifi válogatott, Liverpool reserve és görög bajnoki meccsen. Iszonyatosan eltökélt, céltudatos, vérprofi hozzáállású fiatalember, és az elmúlt 30 évben biztosan nem volt ilyen képességű csatárunk.

És ahhoz, hogy Balajtit szeresd, nem kell Némethet támadni. (Bár olvasva a fórumokat, ez valami divat lehet Diósgyőrben :) )
Élőfa 2009.10.20 01:34:33
Miért érzed úgy, hogy beléd kötnek, ha valaki nem ért veled egyet. Leírtad a véleményedet. Én meg leírtam, hogy szerintem nincs igazad. :)

"Miért is kell Németh Krisztiánnak sérülten is, gyászolva is játszania?"

Még egyszer:
2 győzelem: győztes gólok. Két döntetlen: pontrúgást megelőző helyzet, az egyik tizenegyes. 6 meccs, 3 gól, 2 gólpassz. Ezen nincs mit magyarázni.

És nem, Koman labdái nem automatikus gólok. Be kell indulni, hogy legyen hová adni, át kell venni úgy, hogy védő elé kerülj, és el kell be kell rúgni. Azért az hihetetlen, hogy az angol tudósító szerint a gólt "with incredible grace" (hihetetlen eleganciával) lőtte, a magyr néző, aki két egyenes rúgást nem lát sokszor egy nb1-es meccsen pedig fanyalog.

A vicces az, hogy olvastam angolok, görögök, német és olaszok véleményét, és mindenki azt mondta, hogy szenzációs befejezések voltak. Egyetlen fanyalgót nem olvastam külföldi fórumokon, csak irigykedtek, hogy milyen befejező csatárunk van. Egyedül pár magyar fórumon kritizálják. őszintén szólva. ha itthon istenítenék és kint kritizálnák jobban zavarna.

Amúgy egyetlen semleges tudósítás szerint sem volt jogtalan a befújt tizenegyes, sőt, az olaszok, volt szerencsém megnézni pár olasz írást is. a rutintalanságát hibáztatják a védőnek, mert folyamatosan 3-4-5 másodpercig rángatta, látványosan megnyúlt a meze Némethnek. Ha figyelted: pont azért fújták be, mert nem azonnal esett el egyiknél sem: látványosan megnyúlt a meze többször is az olasz ellen, a másiknál pedig a mezhúzásnál talpon maradt, akkor esett el, másodpercekkel később, amikor a vállánál rántották le. Ha azonnal elesett volna, nincs tizenegyes egyik esetben sem. Szóval nem csak úgy "dobálja magát" A Ghána elleni meccsről is volt szerencsém olyat olvasni - nem magyaroktól - hogy tizenegyest kellett volna befújni, mert faultoltál a meccs elején.

Még valami, csak a tények kedvéért.A kamera leginkább Némethet és Komant mutatja, csak őket látod. De a helyzet az, hogy időnként mind kiabálnak egymásnak. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy én láttam az U17-es és az U19-es csapatot is a pálya széléről, és miután rajtam kívül 20-30 néző volt, ezért tökéletesen lehetett őket hallani is. Ez van. (talán Gula az egyetlen, aki csak leüvölti a védőjét, és nem káromkodik közben. :) Legalábbis tőle nem hallottam. :) )

Mondhatnád, hogy sokan az ő korában nagy csapatban játszanak. De sokan meg nem. Krisztiánnak a fizikumán dolgoznak keményen, és meccsrutint kell szereznie, erre tökéletes lehet az AEK. Mondom, lényeges különbség: én láttam vagy ötven meccsét az elmúlt négy évben, többet a pálya szélén. Láttam sok meccsét a neten angol közegben és láttam mindegyik görögországi meccsét is.

Az AEK nézői imádják, négy meccs után úgy gondolják sokan Görögországban, hogy ő a legképzettebb csatár a bajnokságban. 4 meccséből egyszer az egész forduló legjobbjának választották(pedig gólt sem lőtt, "csak" egy gólpassza volt, és remekül játszott. Kétszer gólt lőtt, mindkét alkalommal sokan a meccs legjobbjának látták. És anegyedik meccsén sem volt rossz.

Ha tudsz angolul, írj egy random AEK fanra, és kérdezd meg a véleményüket. Azt fogják mondani: technikailag tökéletesen képzett, életveszélyes, önzetlen játékos, aki egyszerű helyzetekben egyszerű és hatékony megoldást választ.

És még valami: Rafa Beniteznél de Bajevicsnél az AEK-ban sem maradt volna meg két percnél tovább, ha nem teszi magát oda edzésen is. Németh az egyik legszorgalmasabb, a játékot nagyon komolyan vevő játékos. (A Pool tartalékok exedzője a "level headed" kifejezést használta. Nem látod tréningezni, nem látod játszani a csapataiban. (A "link up play" és a kapunak háttal megjátszott labdák miatt pedig a liverpooli legendához, Kenny Dalglishhoz hasonlította. Ami olyan kb, mintha valaki egy kispestit Puskáshoz, egy MTK-st Hidegkútihoz, vagy egy Freadistát Alberthez hasonlítana. A szurkolók közől pedig a befejezéseire (amik szerinted automatikusak voltak passzai után. ), és egyáltalán Németh "finish2-eit Robbie Fowlerhez hasonlítják...már két éve)

Arról meg, hogy mennyire csapatember: ezt hadd döntsék el a csapattársai. És szerintük csapatember. Még egyszer. sérülten, betegen és családi gyásszal játszott, és összedobott hrom gólt és két gólpasszt. Támogatta, hogy a csapatban a másodpercet sem kapó cserék éppen annyit kapjanak, mint a húzóemberek. Ja igen: Gosztonyi pedig az elődöntőn nem egy Costa Rica-i játékos, hanem Németh mezét kérte el. Nyilván, mert annyira utálja...

És leüvöltésekről és hasonlókról. Egyszerűen túlreagálod.

Egy-két példa: Mészöly Kálmán szövetségi kapitány a magyar válogatott csatárának a kispadról a norvégok elleni selejtezőn: "Lacika, a k***a anyádat"

Vagy tudod, mit, menjünk el a legnagyobbakhoz:
Puskás és Czibor rendszeresen úgy elküldték egymást ordenáré stílusban a meccseken, hogy előfordult, hogy Czibor dühében levonult a pályáról.

És nem, ezek nem kiragadott példák.Elég sok meccset láttam, és a "Figyelj már oda, B+", vagy "Rúgd már el a p***ba azt a k***a labdát" még egyszerű baráti kérések egy élesebb meccsen. :)

De elfogadom, Neked nem tetszik, ahogy játszik, és Némethtől kevés 6 meccsen három gól, két kiharcolt tizenegyes és két kiharcolt kiállítás. Viszont ezzel valahol csak azt mondod, hogy tudhat valamit ez a srác...amit más játékosunk nem :)

Szabics játszott BL meccseken, a Grazban és a Stuttgartban. Ausztriában volt kb. egy-másfél jó idénye, és Stuttgartban még egy. A felnőttek között ez tényleg több, mint amit bármelyik jelenlegi csatárunk elmondhat magáról. De nem, Szabics nem volt ilyen tehetséges. Technikailag gyengébb Némethnél, a labda megtartásában, passzjátékban sokkal gyengébb, és sokkal kevésbé képes elviselni a nyomást. Egyelőre ennyi, ezt is szenvedés lesz elolvasnod :D
Megpróbálom visszafogni magam, de már most szólok, hogy nem fog sikerülni. Igazi magyar szurkolóként sokszorosára értékelem a hihetetlen sikert, mint amennyit valójában jelent futballunk számára. Figyelmen kívül hagyom, hogy a válogatott sikereitől a magyar labdarúgás alapvető…..
Élőfa 2009.10.17 17:40:15
Nézzük a vébét:
Első meccsen agyonrúgják, szenved, akár az egész csapat. Így is fújhattak volna egy tizenegyest a javára.

Második meccs, amikor a csapatunk elkezdi ténylegesen a vébét, neki kiamarad.

Harmadik meccs: Németh győztes gólt lő, elég korán, gyakorlatilag ezzel a megmozdulásával meghatározza a mérközés alakulását(és amúgy sem rossz):

Negyedik: a csehek ellen sokszor magára haygatva küzd, tartja meg a labdákat, a kapu felé támogatás hiányában nem nagyon tud kerülni, a hosszabbításban kiharcol egy döntő fontosságú szabadrúgást 17 méterre a kaputól.

Ötödik meccs: Állandó pánik és zűrzavar az olasz falban, 11-es, lapok róla és kiállítás, + két gól

Hatodik meccs: nem szabadott volna kezdetnii 30 fokban betegen, így is pár perc után tizenegyest harcolhatott volna ki. (meg lehet nézni az ismétlést több irányból: a ghánai védő beakasztja a bal lábát Németh elé, és utána átlöki rajta Némethet.) Több alkalommal megjátszható lett volna nagyon jó helyen, mert már akkor pocsék volt nem egyszer a védők helyezkedése, de képtelenek voltunk odarúgni a labdát. Az ereje elfogy, szünetben csere.

Hetedik meccs(Németh hatodik pályára lépése), még mindig betegen, de Futács sérülése miatt a tervezett idő előtt lép pályára, hetven percig játszik. Jól tartja meg többször is alabdát, és amikor van kit, akkor meg is játssza a felfutó embereket. Két helyzete van, az egyiknél jól dönt, de nem tökéletes a lövés(igaza védők miatt viszonylag kicsi a lövősáv), a másodiknál rossz döntést hoz. Viszont az utolsó percben egy zseniális lefordulással kiharcol egy tizenegyest.

Németh játszott hat meccset, ha valami nem sikerült, azonnal őt találták meg, őt szidták, stb. Közben volt sérült, beteg, és szerintem messze a legnagyobb nyomás és védői figyelem mellett játszott.

A hat meccsből, amin játszott, 2 győzelem, 2 vereség, 2 döntetlen. A két győzelem: Németh rúgta a győztes gólt. A két döntetlen: Németh harcolja ki a csehek elleni egyenlítés előtt a szabadrúgást, és ő harcolja ki a Costa Rica-i meccsen a döntetlenhez a tizenegyest.

Hát ettől különleges.
Magyarország – egyedüli európai csapatként – bejutott az U20-as labdarúgó világbajnokság legjobb négy csapata közé. Püff neki, ráadásul a csehek és az olaszok legyűrésével ezért mi magunk tettük a legtöbbet, azaz az EB első négy helyezett csapatából kettőt is…..
Élőfa 2009.10.12 18:00:18
@SamS:

Nem mondott hülyeségeket?

Hát akkor lássuk (galád módon kommentelem is majd:D"

"Miért nem nyit focisulit? A Dárdai név Magyarországon is jól cseng, gondolom, lenne mit átadnia a gyerekeknek.
- Focisulit nyitni butaság, mert csak úgy lehet, ha találok olyan embereket, akikkel van értelme. Legfeljebb annyit lehet tenni, hogy megpróbálom megszerettetni a gyerekekkel a focit. Úgy, hogy hazamegyek, és a nyári szünetben néhány 6-10 éves gyermekhez elhívok egy-két sztárt, majd foglalkozom velük, hogy megszeressék a játékot."

Szóval, úgy akar ő hazatelepedni, hogy eleve csak nyáron jönne haza. Magyarországon nem tud senkit(!), akivel lehetne dolgozni. És mi is az, hogy butaság a focisuli? Butaság akkor az MTK, a Honvéd, a Győr, a Debrecen és Felcsút munkája?

"Attól, hogy valaki egy órát eljár edzeni, nem lesz jó futballista, a labdát egész nap szeretni kell. Az a baj, hogy amit a magyar utánpótlásból kiképeznek, az egy selejt, egy nagy nulla. Hiányzik a mentális erő"

Mondta ezt úgy, hogy ezt az U17-es EB ötödik helyet két évvel követő U19 bronz érem után. És ezen a vébén is minden szavát igazolják Palikának. Vagy mégsem?

"Magyarországon eltávolodtunk ettől a szinttől. Hajnal Tamás olyan fiatalon kiment külföldre, hogy már nem tudták elrontani, míg Gera Zoltán mást csinált tinédzserként, talán azért nem romlott el."

Aha, Gera Zoli azért lett jó focista, mert 12 és 16 éves kora között nem focizott egyesületben, hanem bandázott, ivott, stb. Hát, érdekes felvetés, nekem eddig az volt az érzésem, Gera annak ellenére tudott a tehetsége révén előre jutni, hogy 4 évig mással foglalkozott.:)

"Egy másik példa Huszti Szabolcs esete, Garami Józsi bácsi, akit nem bántani akarok, de nem vette észre, hogy Huszti erőszakos, gyors, még kölcsön is adták a Sopronnak, pedig ő a jelenlegi legjobb magyar labdarúgó."

A volt pécsi Dárdai odaszúr egyet a volt pécsi Garaminak. Ezzel nincs is semmi baj, csakhogy a döntést Pintér Attila hozta, mert ő volt a Fradi edzője, nem Garami.

"- A mostani fiatalok nem győzik meg?
- Kezdjük a legnagyobb tehetségnek tartott Németh Krisztiánnal, nem tudom, miért téveszti meg vele a drukkereket a magyar sajtó. Ha én lennék a szövetségi kapitány, az egyhetes összetartáson már két nap után hazazavartam volna. Lusta volt, és öntelt, nem láttam, hogy mutatni szeretne valamit. Amikor Angliában kölcsönadták, azt mondtam, két meccs után már a kórházban lesz, s ha nem is a lábát rúgták le, hanem a fejét, de igazam lett. ."

Szóval még egyszer: Németh éppen akkor volt túl egy hét alatt a harmadik meccsén, ahol éppen a reménytelen küzdeni képtelen magyar válogatott kijutott az U19-es, EB-re, úgy, hogy a portugálok ellen a döntetlen nem volt elég, mindenképpen győzniük kellett. Németh kettőt rúg ciprusnak, egyet Portugáliába, kijuttatja a csapatot az ifi EB-re, Dárdai Pál a magyar válogatott kapitánya pedig... Persze, hogyan is gratulálhatott volna, ha szerinte eleve tehetségtelen és alkalmatlan az utánpótlás, és az elért eredmények elismerése már önmagában komoly tintapacát jelentett volna Dárdai Pál amúgy gondosan fölépített világképén. (Mert hát hogy is érhetnének el eredményt, ha eleve alkalmatlanok...)

"Mit érzett akkor, amikor a válogatottból Lothar Matthäus és Várhidi Péter is mellőzte?
- Matthäusszal nem voltunk jóban, Várhidi Péter pedig hozzá nem értő ember, s ezt nem sértésnek szánom, ez tény, hiszen aki egy Husztit csak úgy arrébb tesz, az nem ért a futballhoz, és egy nemzet ellen dolgozik, hiszen Szabolcs vita nélkül a legjobb focista Magyarországon."

Ilyet, hogy "vita nélkül a legjobb focista Magyarországon" legfeljebb úgy értelmezhetünk, hogy dárdai nem vitatkozik róla, mert egyetért magával. Huszti az egyike volt akkor ia legjobbaknak, de a vita nélkül a legjobb...az erős túlzás kategória azért.. Különösen, mert láttam Huszti Bundesliga meccseinek egy jó részét, és a tavalyi első féléve, ami után ez elhangzott, hogy árnyaltan fogalmazzam: a kevésbé sikerült időszakai közé tartozott.

"Igaz, Várhidi azóta már nem edző. Azt mondta, Huszti az ő játékrendszerébe nem fér be. Kérdem én, milyen játékrendszer az, amelyikbe Huszti Szabolcs nem fér be? Ha más nem, beteszem balhátvédnek, vagy jobbat mondok, a csapatépítést úgy kell kezdeni, hogy felrakom Husztit, Gerát, Hajnalt a táblára, mert ők a jó futballistáink, és hozzájuk keresek egy rendszert."

Várhidinak volt és van rengeteg sara a szememben, de nem, nem úgy kezdek egy csapatot építeni, hogy felrakok 3 embert a pályára és hozzájuk keresek egy rendszert, azért, mert Dárdai Palika szerint ennek a 3 embernek pályán kéne lennie. Az pedig, hogy a volt kapitányt "hozzá nem értő embernek nevezi2, a jelenlegit pedig agyon vissza dícséri, nem teszi a jellem bajnokává sem.

Megjegyzés: Bundesliga kettes időszaka óta követem Király és Dárdai pályafutását, nagyra tartom, amit ott elért, és letett az asztalra, úgy, hogy majdnem minden új edzőnél padon kezdett, de idény végére a csapatba verekedte magát. De szerintem a magyar válogatottban igazán nagy meccse nem volt(igen, szép gólt rúgott az angoloknak, tudom), Viszont egy megkeseredett, féltékeny játékos, akinek meggyőződése, hogy elnyomták, féltékeny a sikeres fiatalokra. Én nem hívnám a keretbe, de ez egy dolog. Viszont emberileg tökéletesen alkalmatlan a kapitányi feladatra, és ez már komoly probléma.
Élőfa 2009.10.12 18:30:53
@SamS:

Az az ember, aki nem szól egy szót sem egy újonchoz, amikor az megérkezik, nem mondja a szemébe a problémáját, amikor úgy érzi, hogy van vele, hanem utólag, majdnem egy évvel később, amikor az illető sérült érzi ezt fontosnak: na ez az ember nem vezető alkat. Period.
Élőfa 2009.10.12 19:51:10
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Most pedig mindenki örömére a holnapi meccsről:

"Valamilyen vírusfertőzést kaptam el, amely a kellemetlen panaszokat is okozza. Az igazán komoly gond, hogy begyulladt a mandulám, és a számban is kiütések vannak. Szilágyi doktor úr azt tanácsolta, hogy semmiképpen ne edzzek hétfőn. Kaptam több orvosságot is, és edzés helyett aludtam, remélem, hogy holnap reggelre már változik a helyzet. Most elég rosszul érzem magam, leginkább a torkom fáj, és az a gond, hogy nyelni is alig tudok - mondta Németh a pepsifoci.hu-nak."

Dárdai Pali nyilván majd megmondja, hogy erre is számított. ;)
Sajna lassan vége a nyárnak, közeledik az ősz, ezt onnan lehet tudni, hogy szaporodnak a szeptemberi műsorokat beharangozó sajtóközlemények. Az MTV tudáscsatornája ősztől például megmutatja, hogy van élet a Bíró-féle golyóstollon és a Jedlik-dinamón kívül is, hogy…..
Élőfa 2009.08.18 12:39:42
@Élőfa:

Mellé küldtem, sorry, nem ide szántam :d
comment:com Hírek kávé mellé 2009.08.18 09:26:00
Immáron nyilvános a Dancing with the Stars őszi kiadásának celeblistája, amin a szokásos énekes-színész-sportoló adag mellett ott vigyorog Tom DeLay, a republikánusok egykori frakcióvezetője is, hoppá. A többiek: Donny Osmond, Debi Mazar, Ashley Hamilton, Mya és Melissa Joan Hart…..
Lezárult háromnapos játékunk, amiben az AXN-nel közösen kerestünk magyar címet az amatőrtáncosos amerkiai reality-nek, a So You Think You Can Dance című műsornak, ami hamarosan érkezik a csatorna műsorára. A nyertes megoldást (Táncolj, ha tudsz!) először Hoszi írta be a…..
Nem nagyon szoktunk sportközvetítésekkel foglalkozni a comment:com oldalain, talán a Superbowl (az amerikaifutball-bajnokság döntője) az egyetlen, amiről beszámolunk, főleg a nézettség és a reklámok miatt, de az idei év utolsó szombatján lesz egy olyan futbbalmeccs, amiről…..
comment:com Mindenki szív 2007.11.08 12:00:00
Kezd kissé elfajulni a sztrájkhelyzet, mert ugye addig az ember nagyon szívesen támogatja az írókat, míg a táblás felvonulás pont nem az ő kedvenc sorozatát tossza alaposan ánuszba. A legbékésebb sorozatrajongó is gigakiharapó ügynökké alakul azon nyomban, ha megtudja, hogy a…..
Kedves NST olvasók, töredelmesen be kell vallanunk, hogy rendkívül csalódottak vagyunk, ugyanis a szombati és szerdai EB-selejtezőkön szinte egyik általunk főszereplőnek jósolt Championship játékos sem szerepelt úgy, ahogyan azt mi joggal elvártuk volna: Freddy Eastwood…..
Amint elhelyezem a bejegyzés végén az utolsó pontot, már pattanok is fel a székemből, és indulok a legközelebbi sporttagozatos általános iskolába. Kiválasztok ott egy ötödikes, na jó, egy hatodikos osztályt, és mindenkivel leszerződöm menedzsernek. Nem lehet bukni a dolgon, ahogy…..
w Zsidók és hülyék 2007.09.13 05:00:00
Evidenciákat ismétlünk ma is. Hiába, alig csengettek be, álmos még a társaság. Gyűlölettörvény kéne már megint, ide mindig az kéne, nagy nemzeti folyamszabályozás. Mert sok a csúnya beszéd, az uszulás, a zsidózás és cigányozás. Nem kell lámpavassal keresni a gyűlöletet…..
Élőfa 2007.09.13 06:55:06
Tanult és intelligens emberek miért zsidóznak? Mert frusztrált barmok, akik a saját életük megoldatlan problémáiért másokat szeretnek utálni.

Én sem beszélek világméretű skót-török összeesküvésről a tegnapi török-magyar meccs után.:-) Mert nem a törökök vagy skótok a
f@szok, hanem az agyhalott Dougal spori, meg a félig vak asszisztense. Habár...a kelták is parkoltak valamikor a Kárpátok bércei között, meg a törökök is piknikeltek errefelé vagy 150 évet. Lehet, hogy...?
w Kis fekete ruci 2007.08.06 04:00:00
Tanulgatjuk még a demokráciát, és nincs szorgalomból ötösünk. Van ez a Jobbik nevű majomház. Legutóbb Csurkával együtt kettő százalékot teljesítettek a választásokon. Nulladik kézből tudom, hogy olvasni sem tudnak. Ebből aztán joggal következtetek arra, hogy a jobbikos…..