Regisztráció Blogot indítok
Adatok
utcakereso

3 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a kép készítője, Barna összefoglalta: - Jól sikerült a táblanyomtatás, Józsi!- Igen, csak azt nem értem, hogy akkor most ez úth vagy uthca? UI: Igaz-e vagy sem? A kommentekben heves vita támadt a kép hitelességéről. Nos ha hinni lehet a hozzászólásoknak, most már nem…..
A sas: "nagytestű, barnás tollú, kampós csőrű, ívelt karmú, fokozottan védett ragadozó madár" - a definíció Budapest teljes utcanévlexikonában csak a XVI., XVIII., XX. és XXII. kerületi Sas utcák elnevezésénél szerepel. Az V. kerületi Sas utca ugyanis nem…..
Utcablog Nádor utca 2010.07.26 19:47:00
A szó jelentéséről annyit, hogy a nádor a király után a második legnagyobb országos méltóságnak számított a feudális Magyarországon, azaz a Szent Istvántól 1848-ig terjedő időszakban.Budapest több kerületében (II., IV., V., XVI., XX.) találni Nádor utcát, a legnevezetesebb…..
Utcablog Moszkva tér 2010.07.25 14:11:00
Vannak, akiket még mindig zavar, hogy a Rózsadomb és a Várhegy  közötti völgyben fekvő terület továbbra is 1951-ben kapott nevét viseli. Moszkva, az egykori Szovjetunió fővárosa ugyan jelenleg már "csak" Ororszország központja, viszont páran még emlékeznek rá,…..