Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sörhastáncos

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
Mezőgazdasági Bizottság ellenőrző testülete, Ángyán József volt államtitkár: "Ki kapta a földet és miért? Meg kell mondani! (...) Ez védhetetlen. (...)" "Ez egy cégbirodalomnak, a Mezort cégbirodalomnak, a Lajta-Hanság Zrt-nek a leányvállalata. (...) A Mezort cégbirodalom egy…..
Sörhastáncos 2012.03.22 14:29:20
Kiegészítő megjegyzés: A SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán most zajlik a dékánválasztás.

Ángyán viselkedéséhez egy apróság. Nem tudom, feltűnt másnak is, a korábbi bejegyzésnél nem rémlik, hogy bárki említette volna. Van egy exállamtitkár, aki lemond. Meglepetésére ezt el is fogadják, majd utána pár napig(-hétig?) csend. Utána kitálal, hogy a csúnya oligarchabárók miatt nem tudott mit csinálni. Szerintem saját hitelességét eléggé megkérdőjelezi, hogy ezzel a bejelentéssel ennyit várt, egyben valószínűsít egy alternatív forgatókönyvet. Azt, hogy Ángyán azt várta, hogy hosszú sorokban fogják elárasztani a felkérések szinekura-helyekre, vagy legalábbis tudományos pozíciókra. Aztán ilyen nem került szóba, erre úgy döntött, hogy bekaphatják, és a sötétzöld-ökobunkó irány felé fordult, megspékelve tájjellegű bűnszövetkezetek felemlegetésével. Most úgy érzi, megkapja a szerinte megérdemelt figyelmet.

Ami alátámasztani látszik a fenti elméletet, az az a pletyka, hogy Ángyán államtitkárként sokat tett azért, hogy elidegenítse magától a tudósokat (kevésbé finoman: államtitkársága alatt olyan magasan hordta az orrát, hogy gyakorlatilag nem állt szóba a korábbi kollégáival sem).

Lázár polipozása, ha előkerült: valószínűleg be akarta bizonyítani Pokorninak, hogy a balneológia hasznos dolog, beiratkozott oda. A polipot már megismeri... :)
Az MTVA levele a Kétfarkú Kutya Pártnak (kattintva bejön nagyban): A hirado.hu paródiájára létrehozott mtvhirado.com már nem elérhető. Szerzői jogi szempontból részben igaz van az MTVA-nak, a kamu-oldalon az eredeti oldalról készített screenshot volt, logókkal együtt. Nem…..
Sörhastáncos 2012.01.04 19:08:35
A magyar tv-nél érdekes dimenzióban léteznek, ahol a névhasználatra más szabályok vonatkoznak. Néhány éve például belekötöttek a Music Televison csatornába, hogy ne használja az MTV rövidítést.
www.origo.hu/teve/20071017-a-magyar-televizio-birosaghoz-fordult-az-mtv-nevert.html

Amúgy lenne egy huszárvágásos megoldás a köztévére. "Műsor" helyett hangyafocit sugározna.
Előnyei:
- nem néznék kevesebben, mint most
- nem kell szerkesztéssel meg ilyesmivel izzadni, fölöslegesen költeni technikára
- szép tétel az állami költségek között a "Hangyafoci támogatása 77 000 000 000"
- akit odadelegálnak, az ekhózhat focistaként
Szerintetek?

(Mondjuk a fentiek után simán el lehet képzelni, hogy minden adáshiba után ugrálnának, mondván, úgy nézett ki az adáshiba hangyafocija, mintha a köztévé lenne...)

Még egy gondolat a domainekről. Pont a tévéostrom után lehetett olyan pletykákat hallani, hogy saját domain alatt futó szélsőséges oldalak szolgáltatóihoz sétált be néhány megtermett emberke, azzal, hogy a domain jogairól legyen szíves lemondani a javukra... Még mondják, hogy nincs fejlődés...
Vastagbőr Mondd meg nekik, Peti! 2011.12.05 09:01:00
Aki ismer, jól tudja, hogy sokszor nem is a dolgok maguk - hisz itt Abszurdisztánban, pláne egy közéleti blog írójaként már kevés történés tud meglepni -, hanem a hozzájuk, melléjük, köréjük, mögéjük fűzött idióta nyilatkozatok lépik át az ingerküszöbömet.…..
Sörhastáncos 2011.12.05 12:06:26
@Vidéki: szerint
"A szakszervezet úgy emlékszik, hogy Kóka a MÁV dolgozóknak a privatizáció kapcsán egyszeri kifizetést ígért.
(...)
Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó."

Tehát Vidéki szerint Kóka ígéretei kötik a mostani kormányt is.

Vidéki válaszolhatna, hogy a többi politikus ígéreteire is vonatkozik-e ez a kötöttség...

A többieknek pedig egy kis feladat: összegyüjteni Kóka többi ígéretét, amik - a fentiekböl értelemszerüen - kötelezöen betartandóak jelenleg is.
Sörhastáncos 2011.12.05 12:13:05
@Ironfist: milyen ígéretek? Nem választási, kérem, hanem akármilyen!
Amit Kóka szóban megígèrt egy Gaskó hitelességével bíró személynek, az számít Vidéki szerint...
El is felejtettem, hogy jövő vasárnap időközi választás lesz Budán, a II. kerületben (Rózsadomb, Pasarét, Hűvösvölgy stb). Jómódú, jól szituált értelmiségi jobboldali a kerület, így az ex-MDF JESZ-plakát egyenes telitalálat: Kovácsics Ádám: "A jelenlegi…..
Vastagbőr Meghekkelt közlemény 2011.10.14 17:31:00
A mai nap legjobb sztorija: MTI 2011. október 14., péntek 12:31 Jobbik: a mindenkori magyar átlagfizetést kapják a parlamenti képviselők! A Jobbik szerint az országgyűlési képviselők havi bruttó jövedelmének meg kellene egyeznie a mindenkori magyar átlagfizetéssel, ami a…..
Sörhastáncos 2011.10.16 22:39:12
A túrórudis IKSZ-esek is a hekkerekkel találkoztak?
nol.hu/belfold/tobb_idegennyelvu_musort_akar_az_iksz
Ugyanúgy MTI, és érdekes, mert a hoffmanni koncepcióval kevéssé illik össze... Mit fognak tenni, kinyögik, hogy az ideával egyetértenek, de csak az ógörög hangsávok feliratozását illetően?
Vastagbőr Kultúr(bel)harc 2011.10.10 09:01:00
Még mindig a Dörner-Csurka ügy. A hétvége sem zavarta meg a fogaskerekeket hogy mozgásba lendüljenek. Ilyenkor szoktuk elővenni a sós mogyorót meg egy hideg sört, mielőtt a 2. mentre verbális tömegbunyóvá fajul az ügy. Szombaton kilenc fővárosi színházigazgató nyílt levelet…..
Sörhastáncos 2011.10.10 22:46:40
Néhány megjegyzés:

1. Hova vezet a "művészi önigazgatás" túlzásba vitele?
vastagbor.blog.hu/2010/09/29/769_ezer_forintunkba
vastagbor.blog.hu/2008/09/25/250_millio_tamogatas

Kérdés, hogy bele kell-e szólni az ilyen rendszerekbe... Mindenki döntse el magának.
Filmes témában valószínűleg hasonló beleszólási kísérlet Vajna kinevezése (képzeljétek el, ahogy elkezd beszélgetni egy olyan "művészfilmessel", aki a haverjaitól elnézést kér, ha tíznél többen nézik meg a filmet, hogy "nem akart közönségfilmet csinálni"), illetve a művészmozik rendszerének átalakítása (mintha nagyjából annyi művészmozi lett volna mint odajáró néző).

2. Sznobéria, avagy a színház szerepe
Számomra nem világos, hogy miért kell ennyire túllihegni a színházat. Néhány évtizede ez volt A szórakozási forma, mostanra meg egy szórakozási lehetőség. Pont.
Volt itt is néhány megjegyzés, hogy sehol nem lehet költségvetési támogatás nélkül színházat működtetni. A legközelebbi ellenpélda az Operettszínház (tudtommal), de a Broadway esetében is elég nehezen tudom elképzelni...
A fenti két gondolatból leszűrhető, hogy SZVSZ nem kell állami-önkormányzati-ilyesmi háttér a színházaknak. Működjenek piaci alapon és kész. (Hogy esetleg kevesebb lenne a színház és drágább lenne a jegy? Valószínűleg. Akit érdekel, illetve aki sznobkodni óhajt, az fizesse ki.)
Amíg viszont a fenntartója egy másik szervezet, addig a fenntartónak legyen már beleszólása.
Részemről szívesebben vennék ehelyett a színházasdi helyett például száz közterület-felügyelőt, akik a megállókban tartatnák be a dohányzási tilalmat (kezdenek visszakeveredni a füstölők az első bejelentések után), ami nagyjából ugyanannyiba kerülne éves szinten. Amíg viszont ezt a néhányszáz milliót színházasdira költik, aki elkölti, az mondhassa meg, mit csináljanak érte.

3. Szinkronok
Mellékszál ugyan, de ha már előkerült, egy sor füstölgés. Nemrégen előkerült egy hír, hogy "Nem támogatja a törvényhozás a szinkronos filmek készítését" (vagy valami hasonló címmel). Elolvasva kiderült, hogy Romániáról van benne szó, ahol szenátusi szintre ment, hogy kell-e szinkronizálni a filmeket. Akkor és most is az merült fel bennem, hogy miért kell ragaszkodni ahhoz, hogy magyar hangot kapjon majdnem minden film.
Korábban érthető, hogy nem akarták, hogy esetleg véletlenül elsajátítsák a zállampolgárok a burzsoá nyelveket, de most... Vagy nem nézik ki az átlagemberből, hogy ennyit el tud olvasni?

4. Háromharmad
Felmerült, hogy akit beszerveztek, az mind jelentett. A tervgazdaságban a tartótiszteknek is megvolt a kvótájuk, amit teljesíteni kellett a beszervezésekben. Meglepően sok olyan "beszervezett" volt, akit még azzal sem fárasztottak, hogy aláírassák vele a beszervezési kartont (valamelyik intézet honlapján van néhány karton, ezek között is találni olyat, ami nincs aláírva.) A rendszernek ezen a részén is megvolt a "Tízet exportálunk, ötöt megeszünk!"-érzés. :)
Hozzáteszem, ez nem személyre vonatkozik, hogy jelentett-e vagy nem, csak egy történelmi jellegű pontosítás.
Sörhastáncos 2011.10.16 22:31:09
@Sörhastáncos:
Jé, előkerültek a túrórudis IKSZ-esek.
www.heol.hu/orszag-vilag/kultura/szinkron-helyett-feliratot-406296
Csak az a kérdés, hogy a hoffmanni koncepcióba hogy illesztik be? Esetleg megjelenik a cáfolat, hogy meghackelték (MTI-hez juttatták el a közleményt :) ), de az ideával egyetértenek, de csak az ógörög eredeti hangsáv feliratozásával?
Kocsis Máté 30 évesen Józsefváros polgármestere, országgyűlési képviselő, a rendészeti bizottság elnöke, és frissen kinevezett hajléktanügyi referens. Egy ifjú lázárjani-klón: természetesen egy percet sem dolgozott. 2004: doktori oklevelet szerzett a Pázmány Péter…..
Sörhastáncos 2011.10.16 22:25:11
Nehezen, de előkerült, idemásolom, rá lehet kérdezni a fröcsögőktől, hogy - például - ez esetben hol maradt a tüntetés (ha ugyanezt más személy lépte volna, másnapra tele lett volna szimpátiatüntetéssel a környék):
vastagbor.blog.hu/2009/04/25/ami_a_legjobban_zavarja_demszkyt_budapesten#more1085405

SZVSZ egy kis fogalmi tisztázás kellene amúgy. Konkrétan arról lenne szó, hogy a csöves fogalmát meg kellene próbálni elkülöníteni, ugyanis az egy olyan életstílust takar, aminek alapja a higiéniai minimumok leszarása, olyan szinten, hogy az kevésbé szadesz-fertőzött társadalmakban kiközösítést jelent.
Például csöves az, aki különbusszal jár. Azért különbusszal, mert mindenki más leszáll a szag miatt.
A leírt életstílus kevéssé függ össze az illető helyzetével, lásd például divatpunkok hasonló cipőben (pontosabban bakancsban :) ) és szagokkal...
A "Szeretjük és tiszteljük a parlamenti képviselőinket" imázskampány, sokadik rész: A totalcar.hu szerint 8 éve vették ki a lézerblokkolót a "közbiztonságra különösen veszélyes eszközök" közül, egy kormányrendeletben. Hogy miért, nem tudjuk. De nem kell…..
Sörhastáncos 2011.10.12 22:36:44
  Hogyan gondozd a pasidat? - Atergó Annamari férfikezelői rovata   Sziasztok Csajok! Egy újabb - lassan évszázados - tabut döntögetünk a mai cikkben, ez pedig nem más, mint a prostítúció; még közelebbről a bordélyház és a lányok. A prostitúció lealacsonyító, a…..
Sörhastáncos 2011.10.11 16:29:51
@Hadrian77: Összeállnak, mint sok kicsi LEGO? :)
Sörhastáncos 2011.10.11 16:33:43
@Hadrian77: Megkérdezik a halászhajó kapitányát, hogy meddig marad a tengeren. Erre: "Nézzék, van egy nagyon ronda szakácsnőnk, amikor már elkezdek rá gerjedni, akkor elindulunk a kikötő felé"
*P. Mobil: Lámpagyár Intro Mióta (sok év TFT-zés után) átálltam az eInken olvasására, azóta keresgéltem olyan világítási megoldást, ami tudja hozni a háttérvilágított eszközök kényelmét és komfortosságát, de nem jár túl sok kompromisszummal. Mert azt nem győzöm…..
Szervusz Tibi!Ügyvédekről még nem volt szó, írtam egyet róluk, sorsát szíves belátásodra bízom.Üdv.Bódog   Az öreg Már a rendszerváltás előtt is ügyvéd volt, akkor, amikor még korlátozott volt az ügyvédek száma. Identitásának alapját ez adja. Hasonszőrű…..
Sörhastáncos 2011.05.03 22:33:29
@Sörhastáncos:

Már hallgatóként küzdelmes volt az élete, de nagy nehezen elvégezte. A legtöbbjüknél már időközben kifejlődött, hogy merre szeretnének indulni, pontosabban, hogy merre nem. A legtöbb jogterülethez hiányzik az érzéke, ráadásul a szorgalma sem teszi lehetővé, hogy a mindent bemagoló (általában bírának készülő) társait utánozza.

Felfedezi viszont, hogy az alkotmányjogi részek minden tárgy elején hajlamosak feltűnni. Erre alapozza túlélését a vizsgákon, ugyanis egy-két - szerinte a tételéhez kötődő - alkotmányos rész beugrik neki, és azokat bontogatja, amíg az oktató át nem engedi. (Mivel az alkotmánymániásoknak minden tanszéken akad egy-két példánya, azok kedvelik. Ilyenek esetében könnyű dolga van.)

Értelemszerűen emelt szinten űzik a mellébeszélést.
Orientációját is ez befolyásolja, hogy melyik területeken mennyire utasítják el a szövegelését. Általában igaz, hogy a jogterület kezdőbetűjének az ABC-ben elfoglalt helyével egyenesen arányos az elutasítottsága (alkotmányjognál kedvelik, nemzetközi jogoknál alig, a P betűvel kezdődőeknél még kevésbé) szövegelésének, így viszonylag gyorsan kirajzolódik számára, hogy mivel nem óhajt később találkozni.

Mivel az alkotmányjog önmagában elég szűk terület, amit az esetek jelentős részében korán kisajátítanak azok, akik - a típussal ellentétben - hajlandóak magolni és emellé még komoly energiákat fordítani oktatói ülepek fényesítésére, a határterületeken néz körül.
Ekkor fedezi fel a jogvédők szubkultúráját. Ide villámgyorsan integrálódik, és hamar a külvilág felé ismert alakká válik. Ennek oka ott keresendő, hogy - a szubkultúra többségét alkotó büfészakos elvont bőccsészekkel ellentétben - képes a külvilág felé viszonylag értelmesnek látszó módon kommunikálni. Számára ideális a terület, ki tudja bontakoztatni a mellébeszélési tehetségét, ráadásul - köszönhetően a média- és egyéb háttérnek - baromi eredményesnek is érzi tevékenységét. A ténybeli tévedéseket, valóságtól elrugaszkodást, objektivitás hiányát nehéz rajta számonkérni, úgyhogy pályája szépen ível felfelé. Legtöbbjük ügyvédnek hívja magát, bár a tituluson kívül kevés köze van ehhez a szakmához.

(Neveket nem írok, aki eddig elolvasta, néhányat fel tud sorolni.)
Modorosblog Ez mind a tiéd lehet 2011.04.29 06:00:00
Rádszól a reklám - "ma megkaphatod" Szinte ajándék - ez a dolog /Első Emelet - Amerika/  Itt sorakoznak a gyönyörűségek, és igen! Ez mind a tiéd lehet, azonnal... még pénz se kell hozzá, tessék. Ráér. Kifizeted majd szépen, havonta, ahogy csak tudod. 0%-os…..
Sörhastáncos 2011.04.30 13:30:50
@Donna Anna: Parancsolj:
mariemarie0000.free.fr/fichiers/images/pop.swf
:)

Hogy a témához is legyen valami köze, jöhet a modoros Alma-hergelő, hogy "bebe, az almád nem is tuggya a flest, mekkora ócskaság, ha tudná, akkor tudnád tapizva bökdösni a bubikat"
Örülünk, Vincent? Lajos 2011.03.16 15:15:00
Március tizenötödike alkalmából Széchenyi-díjjal tüntették ki Pósa Lajos matematikust.  Nem tudom matematikus lennék-e, ha a gimiben nem Lajos az egyik matematikatanárom.  Azt hiszem az a legvincentesebb köszöntés, ha egyszerűen csak elmondok egy játékos feladatot, amit…..
Sörhastáncos 2011.03.17 13:59:26
@jotunder: Hát igen, így jár aki nem ért hozzá, és izomból trollkodik a feladat elolvasása után :) (De legalább leszögeztem előre, hogy nincs hozzá sok közöm.)
Amúgy meg a földszintre nekem a ground floor vagy a downstairs rémlett. De megnéztem a szótárban, New Yorkban, ahol a hotel van, tényleg first floor néven ismerik.
Modorosblog Mesterségem címere 2011.02.06 21:28:00
Aki tudja, csinálja - aki nem tudja, tanítja. Rohamosan romlik a gyerekanyag, de tanárnak is már csak régóta a legalja megy. Alkoholisták, szadisták, alkalmatlanok. Sírnak bazmeg, hogy kevés a bérük, de bemennek reggel 8-ra kávézni, 45 perces órák, ebből késnek ötöt, jelentés,…..
Sörhastáncos 2011.02.07 20:13:46
@Frengi: ismeretségi körben ezt hívják szívességi vérszívónak.
Részletekben már egy posztnyi anyag is összejött itt a blogon is a típusról, akiben az fel sem merül, hogy ismerős - teszemazt - fodrásznál ne fizessen, de a szellemi tevékenységet látásbóli ismeretségi alapon is ingyenesnek véli.
Büszkélkedett már el ilyen azzal, hogy "Kellett a tervrajz a garázs engedélyezéséhez, szóltam a falu másik felén a mérnöknek, de azzal kezdtem, pénzt nem merjen kérni érte"
No comment
Sörhastáncos 2011.02.08 11:32:43
@Modor Tibi: Hasonlítanak, de nem ugyanazok. SZVSZ a különbség a kettő között az, hogy az Ingyenélő tudja, hogy lejmol, és nem - csak - a "célpont" szakterületére korlátozódik ez a tevékenysége :)
A szívességi vérszívóban meg fel sem merül, hogy a másik szakterülete (ami szerinte ugye nem is munka, mert "mi azon a munka, hogy egész nap a billentyűket nyomogatja?") mögött valami van (tanulás, idő, energia) amiből szeretne valamit visszakapni.

Kerestem, de nem találtam azt a kommentet, ahol egy informatikus írta le, hogy állandóan jönnek hozzá "gépet csináltatni" szabadidejében, szívességi alapon. Ha megcsinálja így, egy héten belül jönnek panaszkodni, hogy "elcseszted, még mindig lassú, satöbbi" (miután felkerült a friss rendszerinstall mellé 300 féle toolbar és hasonló). Viszont ha kér érte valamit, akkor nincs ekkora szájuk utána...
Modorosblog Az alkoholistább 2010.09.15 07:00:00
Mottó: az alkoholista annyit iszik, mint mi - csak nem szeretjük. -Na megjött a Szöcske is, hijjjj! Na mi van, Dr. Scholl? Úrnőd és parancsolód elengedett végre, meddig maradhatsz?-Kapjátok be, sziasztok (szkanderkézfogás, három puszi). Szomjas vagyok, gyerekek - porzik a vesém.…..
Sörhastáncos 2010.09.22 11:18:52
@pruntyike:
Tipli: fél deci tömény, műanyagpohár, alufólia fedővel. Letép, bedönt. Kimarad a féldecis üvegekből szájba csepegtetés.
Orosz találmány, ott deci-kétdeci vodkát adnak így.
Sörhastáncos 2010.09.22 11:20:20
@Mikrobi:
Szemlőhegyi Kékfrankos?
Évtizede hallottam cimborától róla, szerezni belőle azóta sem sikerült.
Készíteni egyébként a Schönherz Zoltán Kétszeresen Kiváló Kollégiumban készítik...
Szerintem ez mindent elmond...