Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greg_garcia

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegény Magyar Postát annyit szidjuk, már szinte én szégyellem magam miatta, de mit lehet tenni, ha újra és újra kiérdemlik az egészen elképesztő eseteikkel? Most például, hogy sikerült vajon egy másik VÁROSBA kézbesíteni valaki csomagját?  Üdv! A helyzet a következő lenne. Rendeltünk egy…..
greg_garcia 2019.04.05 23:13:10
@Ma is mentek gecizni?: Fogalma nincs, véleménye van. Európai fizetés kéne neki, mer az jár, csak a sátán tudja miért. Teljesen irreleváns, hogy én itt a fenti hozzászólásomban pontosan másolom-e be a két évvel ezelőtti címet. Én ott az adott szituációban nem választhattam meg hogyan írom a címet, mert a cég honlapján egy legördülő listába kellett beírnom a címem, ahol a sorrendet, központozást stb. nem én választom ki, sőt a megyét sem én írom be kézzel, hanem ki kell választanom a listájukból és ha nem teszem nem enged tovább, nincs other vagy bármilyen lehetőség a továbblépésre. Nem én választom meg a cím elemek sorrendjét tehát és a megye kihagyhatatlan. A Gearbest így jár el. Erre utaltam az első szólásomban is. Hogy ez alapján nyomtatják ők (nem én) az etikettet, ami egyébként lényegtelen, mert a fenti cím bármilyen európai bérre méltó ember számára értelmezhető kell legyen. Ugyanis valahol egy ember is kézbe vette a csomagot, ahogy a posta is elismerte. Valaki figyelmetlen volt, és a szeme sarkából csak az Esztergom szót sikerült észrevennie. Vagy hogy lekopott a 8-as és képtelen volt végtelen intelligenciájával behelyettesíteni a 2x00 Tatabánya karaktersorba az x megfelelőjét. Valaki baszott odafigyelni, hogy az Esztergom szó után a kínaiak odanyomtatták hogy megye. Meg vagyok róla győződve, hogy ha nincs rajta a megye megnevezése, vagy az mondjuk Vas, vagy Somogy, akkor nagyobb eséllyel jut el hozzám a csomag. De mint írtam, képtelenség kihagyni. Az automata feldolgozás után biztos, hogy ember is látta a címzést. Azt a címzést nem tudni értelmezni mindenképpen emberi hiba. Az is ezt bizonyítja, hogy több tucatni pakk érkezett meg sikeresen azóta ugyanezzel a címzéssel és semmi baj nem volt az etikettel, csak az nem tudja értelmezni rajta a címzést aki nem akarja. Neked is európai béreket!
greg_garcia 2019.04.06 00:08:01
Egyébként a hülyeség, az életképtelenség térben és időben konstans. Nem vagyunk mi debilebbek másoknál és ez rossz hír. Mondok egy példát. Az amerikai reptereken többnyire úgy oldják meg a távolsági járatokra a beszállítást, hogy szalaggal elválasztott folyosókba terelik a válsághelyzetben automatikusan csőcselékként viselkedő tömeget még a boarding megkezdése előtt. Először a mozgáskorlátozottak, aztán a business class száll be, majd a kisgyerekkel utazók, utána a gép végét kezdik feltölteni: 37-46. sorba szóló beszálló kártyával, aztán 26-36. sor majd a végén a 15-25. sor. Így gyorsabb, praktikusabb gondolom ez könnyen belátható. Hülyebiztos, bár mindig van olyan aki tapasztalatlanságból beáll a business sor végére, mert az a legrövidebb, aztán mikor sorra kerül, visszaküldik a túrista osztály legvégére. Ez persze nem hülyeség, csak rutintalanság és téves helyzetértékelés, az ilyet inkább sajnálja az ember. Na most nálunk az EU-ban, Frankfurtban a Lufthansa központi repterén, a legnagyobb európai légitársaság szívközpontjában a Lufthansa földi kiszolgálói ezt a módszert nem szeretik használni, inkább bekiáltják a légkörbe, hogy jöhet mindenki. Így is föl lehet szállni, az emberek tudnak ilyenkor is udvariasak lenni, ha nem érzik magukat veszélyben, csak sokkal lassabb. És mindenképpen méltatlan kupleráj. Bár most az egyik texasi járatukon megpróbálta a kis hölgy megszervezni és szóban levezényelni a sorbontást angolul és németül. Először business classon utazó utasainkat kérjük. Megindulnak. Egy-két idősebb, a két nyelvet nem beszélő is csatlakozik, visszaküldik őket. Jönnek a sorok, folyamatosan szólnak a hangszórók, most a 37-47. sor jöjjön. Megindul az összes fejkendős néni bácsi és nem értik miért küldik őket vissza. Nem jó az útlevelük, baj van a vízumukkal? Pánikba esnek, veszekedés kezdődik a földi kiszolgáló személyzettel, balkáni hangzavar, fokozódik a feszültség a többi, eddig nyugodtan várakozó utas között is. Persze nehéz lehet nyelvtudás, a szokásos repülőtéri eljárások ismerete nélkül idős korban egyedül utazni, ezért nem is őket hibáztatom, hanem az amatőr szervezést. Ég a pofám, hogy az amcsik milyen profin meg tudják szervezni, mi meg Európa szívében, egy frankfurti reptéren cigánykodunk. De nem ezért meséltem el. Mellettem egy 25-30 közötti nő, tudom, hogy tud angolul, hallottam egy másik utassal angolul beszélgetni. A fejetlenség közepén kétségbe esve hozzám fordul és megkérdezi angolul: de mi az a 26-36, életkor?
greg_garcia 2019.04.06 01:04:11
@Ma is mentek gecizni?: Minden ember megérdemelné, ha képességei szerint tudása legjavát adja munkájában akkor azt méltóképpen honorálják. Azt viszont tudod, hogy a bérek nem morális alapon kerülnek kiosztásra. Azóta többször ért meglepetés, a Posta elvégezte a munkát, amit elvállalt és valóban, csak az nem hibázik aki nem dolgozik. Ha viszont olyannal találkozom, hogy valaki baszik elvégezni a munkáját rendesen, mert úgy érzi nincs megfizetve, az kiakaszt. Fogadni mernék, hogy egy kis odafigyeléssel meg lehetett volna oldani az én küldeményem célba juttatását is. De a munkatárs úgy gondolta nincs ő úgy megfizetve, hogy még 10 kalóriát az életéből erre pazaroljon, hát szabotált. Lehet, hogy nem is először. Elképzelhető, hogy a valódi felelős nem is ő, hanem feljebb keresendő, mert egy jól működő vállalati rendszerben ezeknek a sumákságoknak ki kell buknia. De ideológiát gyártani abból, hogy kis pénz kis foci azt hagyjuk meg a látványsportágak érintettjeinek.
Tényleg már. Segíteni akartam egy mára elszegényedett volt kollégám huszonéves fiának, pár éve építőipari vállalkozó szeretne lenni, de egyelőre saját magát alkalmazza és burkolást végez. Rábíztam két fürdőszobát idős rokonaim házfelújításánál. Kérhet amennyit akar, mondom, segíteni akartam anyagilag , szerettem volna bízni benne. Egyik nap telefon, hogy ma nem jött a "mester" pedig valami miatt fontos lett volna. 15 nem fogadott hívás. A megbeszélt 8 helyett visszahív fél 12-kor. Másnapos hangon közli, hogy meghalt a dédnagymamája és hát ez borzasztó. Mi van? Engem akar átverni? Ki vagyok én az osztályfőnöke? Ennyire hülyének néz? Miért nem lehet azt mondani, hogy hétvégén lenn voltam a Balatonnál bebasztam mint állat. Aztán nézem a fürdő falát a végén, mert mondom, segíteni akartam és annyit kérhetett (majdnem) amennyit akart és ezt tudta Te figyelj csak, ez a fal homorú. Milyen, nézd meg, kifelé hasa van, homorú. De, látja, de azt nem mondtam, hogy hozza síkba. És fölrakta a görbe falra. Akkor volt 24 éves. A jövő.
Különös halálesetek, folyamatos rajongás és szocialista sztárkultusz jellemezte az egykori tv-bemondók világát. Emlékezzünk Takács Marikára, Tamási Eszterre, Kudlik Júliára vagy Endrei Juditra, akiket először a balatoni SZOT üdülők aulájában elhelyezett, hiánycikknek számító tv-készülékeken…..
12 országban van jelen a Goldcar nevű autókölcsönző, ami a gyakorlott utazók és autóbérlők szerint 2 dologgal veteti észre magát:  az egyik legolcsóbban kínálja a szolgáltatását és a végén valahogy mindig magasabb lesz a számla. Ez utóbbi elég gyakori egyébként az…..
greg_garcia 2018.08.23 02:37:15
Azért a Rentalcarshoz egy dolgot hozzáfűznék. Évente 15-20 alkalommal utazom az USA-ba, Kanadába és New York City valamint Montreál kivételével mindig bérelek autót, mert nem vagyok önmagam ellensége. Már kialakult nálam, hogy szinte mindig az Alamónál kötök ki, mert szinte soha nem zárolnak a kártyámon depositot és az áraik is mérsékeltek. Az amerikaiak a külföldi debit kártyát nem szeretik értelmezni, ezért eszembe sem jut, hogy ne hitelkártyákat használjak odaát, bármit is ír egy-egy third party honlap. Mert megint csak nem vagyok önmagam ellensége. Közvetlen az Alamo oldalán úgy tűnik, mint ha olcsóbb lenne a bérlés mint a Rentalcars.comon keresztül, de ha mindent összerakok, biztosítást, extrákat, kiderül, hogy a Rentalcars-al jobban járok, főleg a biztosítással kapcsolatban. Lényeg a lényeg, elmondom, hogy jártam pár éve tavasszal, Denverben. Nagyon ügyesen lefoglaltam az autót, ki is fizettem, mert a Rentalcars azonnal leveszi a pénzt a kártyáról, és frankón be is sétáltam a reptéri irodájukba. Lehet röhögni, csak a jogosítványomat hagytam itthon. Az ügyintéző nem tehetett semmit, mert nem közvetlen rajtuk keresztül kötöttem az üzletet, így se autó, se visszapénz. Végig nagyon udvarias, megértő volt, tegyem föl a Lyftet, van hozzá kód ami első alkalommal már nem emlékszem mennyi dollár kedvezményt ad, na mindegy, az világos volt, hogy Coloradoban bonyolultabb lesz az életem arra a pár napra. Itthon fölhívtam a R.comot, ahol elmondták, hogy 24 órával a bérlés kezdete előtt lett volna jogom lemondani a foglalást és refundot kérni. Jogos, megszívtam a saját hülyeségem miatt. Viszont, ha 6 hónapon belül újra foglalok rajtuk keresztül, akkor visszautalják legalább a bérlés összegét a kártyámra, a biztosításról nem tud nyilatkozni. Jó, mondom két hét múlva úgyis jövök Detroitba, lássuk. És valóban, egy héttel Detroit után ott csücsült az igénybe nem vett denveri bérlet díja visszatérítve a számlámon. További 3 hét elteltével azt vettem észre, hogy a biztosítást is visszautalták. Gyakorlatilag fillérre pontosan az egészet. Hát le a kalappal.
A 48 éves thai fotós, Visarute Angkatavanich egy gyönyörű vízi művészetet mutat be, a sziámi harci halak segítségével. A fehér és fekete hátterek éles kontrasztjai ellenére, a nagy lencsék és a látványos megvilágításnak köszönhetően fantasztikus fotókat készít ezekről az állatokról. A képeket nézve,…..
greg_garcia 2018.08.21 22:30:58
@Le a spammerekkel: Először is kitalálja, hogy hogyan csináljon olyan képeket, amilyeneket más talán még nem készített, egy konkrét témában. A kívánt képek megszületnek az alkotó fejében. Megtervezi, hogyan lehet az elképzelt víziókat, illúziókat megvalósítani, milyen célformátumban, milyen fórumra szánja őket. Az akvárium mögött a fotós helyezi el a megálmodott színű hátteret. Nyilván ügyesen megtervezi a bevilágítást is, hogy ne tükröződjön az üveg, ne csillanjon be fényforrás, ne látszódjon maga a közeg, a víz. Megfelelő eszközt választ, majd számos alkalommal exponál. A sok-sok képből kiválogatja azokat a működő képkockákat, ahol értelmezhető a hal pozitúrája, kevés a hiba. Ha jól végezte a dolgát, minimális digitális utómunkára van szüksége, ami azonban nem gond, mert soha senki nem mondta, hogy a digitális utómunka üldözendő a fényképezésben. Sőt, mivel minden bizonnyal RAW-ban dolgozik, el sem kerülheti a digitális feldolgozást. Ahogy az analóg korszakban is komoly szerepe volt a labormunkának. Azonban kerüli, hogy meghamisítsa a képet, olyat illesszen bele, ami eredetileg nem szerepel a képen, mert nem kompozit műalkotást, hanem fotót készít. Bizony, fotót. A fény leképezését.
Az ausztriai életről, a lehetőségekről rengeteg (sokszor téves) információ kering, kezdve a keresetektől egészen az árakig, a lakbérig és még sorolhatnánk. Kriszti és Fanni (akik korábban az ausztriai szülésről és az iskoláról, az anyanyelv megőrzéséről írtak) most ezek közül emelt ki néhányat...
A macskaürülék szárnyakat ad az emberi vállalkozószellemnek. Ez immár komoly tudományos tétel. Nem olyan rég azt tisztáztuk, hogy hiába lenne kellemes, de sajnos nincs olyan, hogy külön érzelmi intelligencia. Most egy olyan legújabb kutatásról számolunk be, ami választ ad arra is, hogy na de…..
Az Airbus 2015 elején adta át az első A350-est. Ennek már több mint három éve. Európában eddig nem túl elterjedt a típus, nekem a múlt héten sikerült először repülni vele, egy Detroit - Amszterdam szegmenst, a Delta Airlines gépén. A három nagy amerikai légitársaság közül (American, United, Delta)…..
greg_garcia 2017.11.11 03:19:50
Sehol nins benne a magyar alkotmányban, hogy kötelező kutyát, macskát tartani. Az sincs benne, hogy olcsó kutya macska az állampolgárnak alanyi jogon jár. A kutya és a macska a mai urbánus világunkban nem haszonállat, nem vadállat, hanem társállat. Még akkor is így kellene tekintenünk őket, ha a kutyák számos szerepben az ember számára hasznos munkát is tudnak végezni. Ez azt jelenti, hogy egészséges emberi közösségekben minden társállatnak van otthona és gazdája. Nem csak azért, mert az állatnak így jó, hanem nekünk embereknek sincs szükségünk gazdátlan, kóbor kutyákra, macskákra a környezetünkben. Nem a középkori Kairóban élünk, ahol kóbor kutyák hatalmas tömegei gondoskodtak a szerves hulladék (benne ürülék, emberi holttestek stb.) eltakarításáról. Mi a mai Európában élünk, itt kóbor állatnak utcán nincs helye. De az erdőben sem! Sokan nem is tudják, milyen borzalmas dolgokat művelnek kóbor falkák az erdőben. A macska sem tesz jót a madárállománynak. Ez úgy előzhető meg, ha minden állatnak van felelős gazdája. Olyan országokban, ahol WC használat után kezet mosnak, mint Svájc és Ausztria, már ismeretlen fogalom az erdőkben garázdálkodó kóbor állat. Nálunk sajnos egészen más a helyzet, aminek elsősorban a tájékozatlanság, az oktatás hiánya az oka, aztán persze játszik a csóróság is. Sem az iskola sem a médiumok nem nyújtanak a mai életviszonyainkra alkalmazható tudást, iránymutatást a társállatok tartásával kapcsolatban. (Még állatorvosok is vannak, akik például azt a téves álláspontot képviselik, hogy a nőstény állatnak egyszer legalább szülnie kell. Hülyeség. Már nagyapádnak sem volt igaza, amikor ezt a butaságot mondta neked. Értem én, hogy bizonyos tenyésztői-kiállítói szempont lehet a szülés után "megasszonyosodó" test, de az átlag kedvences gazdát ez a legritkább esetben érinti.)
Ebből következik, hogy tele van kutyaszarral a főváros, kóbor állatok lepik el az utcákat, falu- és városszéleket és, hogy arányaiban több az állatkínzás, a méltatlan felelőtlen bánásmód. Innen származnak az olyan tévhitek, hogy a lakásban tartott macskának elveszik a szabadságát. Nem, nem veszik el, mert a macska nem ember, nincs szabadság tudata. Ha megfelelő körülményeket biztosítunk neki, teljes és boldog életet tud élni, csak töltsünk vele elég időt. Vagy ha ivartalanítjuk a kutyát, elvesszük a szexualitás örömét, az anyaság élményét. Nem vesszük el. A kutya sem ember, hanem ösztönállat, aki az ösztöneitől hajtva párzik és ell, de ha ivartalanítjuk, akkor nem fogja vonat elé vetni magát bánatában, mert nem lehetett anyuka!
Ellenkezőleg. Sokkal nagyobb eséllyel kerüljük el azokat a problémákat, amelyek teljesen feleslegesen terhelhetik az állat szervezetét (ivarszervi betegségek). Ezt a jelenséget, amikor emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel állatainkat, antropomorfizációnak nevezzük és érzelmi alapon még érthető is, de ha tényleg jót akarunk kedvenceinknek, akkor kerüljük el ezt a csapdát.
Miért is mondom el itt ezt. Mert szerintem a társállatainkkal kapcsolatos legtöbb problémánk megszűnne, de leginkább kezelhető mennyiségűre csökkenne a gazdátlan kutya-macska állomány, ha felnőtt módon gondolkodnánk és megnéznénk, hogy milyen módon képesek emberhez méltó társállattartást megvalósítani azokban az országokban, ahol pár évtizeddel korábban még hasonlóan álltak a kérdéshez, mint mi ma. Tehát a megoldás: IVARTALANÍTÁS. Azoknak akiknek valóban nem telik az ivartalanítás költségeire, azoknak félretenném egy stadion árát, és abból lehet, hogy örökre rendbe tudnánk tenni az egyre csak szaporodó állományt.
Tessék már megérteni, nem a vízbefojtás, élve elásás, lapáttal agyonverés az állomány kordában tartásának kultúrált módja, hanem az ivartalanítás. Csak az tartson ivaros állatot, aki gondoskodni tud az utódok felelős elhelyezéséről.
Na most az árak. Először elmondanám, hogy normális esetben olyan hogy ingyen kutya-macska nincs. Ha keverék kutya, vagy egyszerű házimacska, akkor is vannak költségek (oltás, orvos, táp stb). Aki ezt nem tudja vállalni, ne tartson állatot.
Az a közkeletű nézet, hogy a tenyésztők miatt van a sok menhelyi állat, téves. A menhelyeken lévő állatok 90%-a nem tenyésztőtől kerül be, hanem a jó magyar paraszttól, legyen az városi vagy falusi ember. Én a macskavilágot ismerem jobban, higgyétek el, hogy aki kiad 1000 eurót egy macskáért, az nem úgy gondolkodik, hogy ha nem kapok bengálit, akkor viszek egyet a menhelyről. Eszébe sem jut. Tehát azt mondani, ha nem lenne tenyésztés, akkor vinne menhelyit, totális félreértése a helyzetnek. Nem, akkor nem visz semmilyet. Nem a tenyésztők állatai miatt nincs elég jelentkező a menhelyi állatokra, hanem nem is kellene, hogy menhelyi állatok legyenek. Nálad ivaros házmacska van ? Akkor nem a tenyésztő a felelős, hanem TE!
greg_garcia 2017.11.11 04:43:10
Folytatnám. Eleve, hibás az a gondolat, hogy ne tenyésszünk. Ez önmagában antihumánus, emberellenes gondolat. Ilyen alapon számon kérhetnénk magunktól, hogy minek háziasítottuk ezeket az állatokat több ezer, több tízezer évvel ezelőtt. Ilyenek vagyunk, alakítjuk a környezetünket. A tenyésztés is egy kreatív folyamat, bár nyilván a maga szépségeivel és árnyoldalaival együtt. De azt önmagában elvetni az olyan, mintha azt mondanánk ne építsünk piramist, ne írjunk verseket, ne fabrikáljunk hegedűt. A kutya és a macska nem vadállatok, akik az ember nélkül boldogan élnek a vadonban, mint a tigrisek vagy a farkasok. Háziasítottuk őket, jó reggelt!
És akkor jöjjön az igazi kérdés. Miért tenyészt ma egy ember? Optimális esetben ez úgy néz ki, hogy azért tenyészt, mert szenvedélyes híve a tenyésztett fajtának, el akarja érni, hogy nála szülessen meg a fajta standardnak leginkább megfelelő legszebb, egészséges példány, akivel külföldi versenyeken, független külföldi bírók előtt szerepel és világgyőztesi címet szerez(ez utóbbi tenyésztők tízezreinek a világon soha nem adatik meg). Közben mindent megtesz, hogy az amúgy nem túl bő génállományt ne szűkítse tovább, más kontinensekről hoz be új vérvonalakat, együttműködik állatorvostudományi egyetemekkel, kutatóintézetekkel a fajt és a fajtát érintő jellemző betegségekkel kapcsolatban, rendszeresen jár kiállításokra külföldön, mert ne saját maga minősítse már a munkáját, hanem "mások" mondják meg, hogy jó irányba halad-e a tenyésztése. A tenyészállatot nem hajszolja túl, nem 10 éves koráig elleti, hanem amikor már új genetikai információt nem tud kinyerni, akkor ivartalanítva szerető otthont talál neki. Utókövetést folytat és ha tudomására jut, hogy nem megfelelően bánnak az állattal, a szerződésben foglaltaknak megfelelően visszaveszi. Nem azért tenyészt tehát, hogy eladó kölyköket termeljen, hanem az előbb leírtak miatt. Természetesen nem minden született kölyök vihető be a tenyésztési programba, de nem azért, mert a természete ne lenne imádnivaló, hanem mert a kívánt standard elemek felé nem az ő külsején át vezet az út, de attól még egészséges, kedves kisállat. Na az ilyeneknek keres olyan családokat, akik pont ilyen fajtájú kiskutyára, kiscicára vágynak, megfelelő környezetet tudnak biztosítani és felelős embereknek tűnnek. Természetesen pénzért, mert a tenyésztő sem hülye, ő sem fog ingyen dolgozni, ahogy te sem és neki is vannak költségei, márpedig az állat csak akkor lehet olcsó, ha valamit elspórolunk tőle. Tetszik érteni a szempontok sorrendjét? Azt is figyelembe kell venni, hogy ha ilyen színvonalú tenyészetből akarunk állatot, akkor annyit kell fizetnünk, amennyit a világpiac fizet értük. Ha neked sok 1000 euró, akkor majd jön egy skandináv, aki azt mondja: csak? akkor hármat kérek.
Csak példaképp, tehát muszáj külföldre menni,(és 1-2 világnyelvet beszélni) hogyha komolyan meg akarod méretni a munkádat. De nem elég évente egyszer, mert vannak olyan címek, amihez 6 hónap alatt 5 győzelmet kell aratni, amihez még a legjobb állatnak is átlagban 10 versenyre van szüksége. Üzemanyag, szálloda, nevezési díj stb., simán bekerül egy kiállítási hétvége 150-200 ezer forintba. Ja és még a tenyésztő fizet mondjuk 300 euro nevezési díjat, nemhogy pénzt kapna ha győz. Sokat lehet spórolni tehát, ha nem viszi az állatait kiállítani, nem a legjobb táplálékot, nem a legjobb állategészségügyi feltételeket biztosítja, azonnal túlad a kölykön 8 hetes korában, ivarosan adja oda, hogy majd te vidd el orvoshoz, eggyel kevesebb oltással, féregtelenítéssel is jó lesz az, semmilyen tesztet nem végeztet el. Meg egy kant kerget két nősténnyel jó esetben csak 6 éven keresztül. Az nem tenyésztés, hogy van egy kanom meg egy nőstényem oszt jöhetnek a gyerekek. Az szaporítás. Meg olcsóbban adja törzskönyv nélkül. Könyörgöm az 3-4 ezer forint. Az pénz? Jó, akkor nem fogod megtudni, hogy az anyjával jött össze kisállatod apukája. Ez a törzskönyv nélkül is jó lesz elenyésző összeget takarít meg neked (fél zsák olcsó táp) de utat nyit a sunyiságnak, amiért normálisabb országokból már szóba sem állnak velünk. Nézzétek meg hány fajtát tettünk már tönkre Magyarországon. Na így lehet 40 ezer forintos állatokat előállítani és ez az "olcsó állat" igény is hozzájárul az előbbihez. Olyan ez, mint a magyar autóvásárlási szokások. Mindenki keveset futott, olcsó, jó állapotú 5-7 éves dízelt szeretne. Meg is kapja a 350 ezret futott vágyálmát 120 ezerre visszatekerve, aztán jön a Mikulás.
Szóval ideális esetben a tenyésztés egy igencsak költséges hobbi, amit csak az műveljen, aki megengedheti magának. Aki csak ebből akar megélni, az biztos, hogy rossz úton jár. Sok embert láttam már dugába dőlni emiatt.
Világos, hogy amit fentebb vázoltam, az egy ideális állapot, a legtöbb tenyészet nem ilyen, lehet ésszerű kompromisszumokat kötni, de nagyon vigyázni kell, hogy ne lépjük át azt a határt, amikor már szaporítók leszünk és veszélyztetjük magát a fajtát, amit "tenyésztünk".
greg_garcia 2017.11.11 17:54:02
@Em.MA: A történeted nagyon jellemző és pont arra mutat rá, amit én is az egyik, ha nem a legnagyobb problémának tartok: az emberek nem is értik, hogy mi a baj a hozzáállásukkal. Mert tájékozatlanok, mert a szüleiktől, nagyszüleiktől butaságokat tanultak, a biosztanár szintén elavult nézeteket terjeszt, állatorvosból is tizet végig kell járni, amíg egy valóban megbízhatót találsz, aki nem azt mondja, hogy túl korai még az ivartalanítás, hanem ismeri és gyakorolja azt a műtéti technikát, ami lehetővé teszi. Mert nem arról van szó, hogy az a véleményük, hogy túl korai, hanem az, hogy nem ismeri a legújabb módszereket, technikákat, csak ciki beismerni. A médiumoknak elől kellene járni a népnevelésben, ízlésesen, nem szájbarágósan, de az a hatalmas tudatformáló erő ami nálunk szerencsésebb társadalmakban segítette a felvilágosult és felelős állattartás meghonosodását, itthon legfeljebb odáig jut el, hogy: "Jé, világgyőztes házikedvenc? És mennyibe kerül egy ilyen?" Annyi hülyeséget tanítunk feleslegesen az iskoláinkban, de alapvető dolgokat meg nem. Amíg nem indul el valahogy a tudatformálás, nem lesz komolyabb változás. Persze olyan szélsőséges "állatvédő" mozgalmak sem segítenek, amik olyan áron is megmentik az állatot, ha az beledöglik.
Egyetértek a szerző végkövetkeztetésével: nem kötelező társállatot tartani! Ebből adódóan jogunk sincs bármilyen körülmények között állatot tartani. Ezt meg kell tanítani az embereknek, meg kell tanítani, hogy mik az elfogadható feltételek, körülmények és mit jelent ezen esetben a felelősség. Ez a jogon túl morális dimenzió is. Mert ugye, ha már megszelidítetted...
Roger Waters, a Pink Floyd egykori énekese, dalszövegírója és basszusgitárosa a mai napig zenél, koncertezik és emellett a BDS mozgalom egyik legprominensebb alakja. A hazánkban szinte alig ismert mozgalomban betöltött szerepe miatt sorozatos támadások célpontjává vált az utóbbi egy évtizedben...
A Volvo legújabb szedánja önmagában is egy jól sikerült konstrukciónak ígérkezik – most megérkezett a V90 kombi emelt has magasságú, nehezebb terepre szánt Cross Country változat. A svéd életérzés és dizájn páratlan kombinációja. 2016 januárban debütált a Detroit-i Autóshow-n az S90-es modell, az…..
Rengeteg meglepő dologgal találkozik az egyszeri európai az Egyesült Államokban, ezek egy része mondjuk magyarként szinte értelmezhetetlen, és itt most nem csak a gasztronómiai furcsaságokról van szó, hanem a készpénz folyamatos visszaszorulásáról, vagy akár a munkahelyi…..
Egy német fotós, Walter Kössler tartalékos tüzér több mint ezer fotót készített a német hadseregről az első világháborúban. A képeket időközben Amerikába kivándorolt leszármazottai őrizték meg, ám mindeddig nem került a nyilvánosság elé. A fényképész dédunokája,…..
A perui Y&R kreatívjai egy furcsa megoldással használtak ki egy kínálkozó lehetőséget, és nulla médiaköltéssel, mégis a legjobb célzással jutattak el egy reklámüzenetet a célcsoporthoz. Hogyan? Peruban, akárcsak nálunk, azok, akik azonnal látni szeretnék az amerikai…..
Nesze!szer A Kedvesem oroszul... 2013.05.23 10:40:35
ByeAlexet feldolgozták. És most nem Kasza Tibire gondolunk. Ahogy a facebookos oldalán írja Alex, sok országból kap levelet, mélt, hogy miatta jönnek majd Magyarországot megnézni. Az eurovízión előadott dalán keresztül érdekelni kezdett néhányakat hazánk. Oké. És elindult a…..
Öt rézérme és egy közel 70 éves térképen egy X újraírhatja Ausztrália történelmét.   Ian McIntosh, az Indiana Egyetem professzora expedíciót szervez egy ausztrál szigetre, ahol több mint hatvan éve, 1944-ben öt, ezeréves érmét talált egy katona. Az érmék azt…..
greg_garcia 2013.05.21 10:27:28
Előzmény: A mai nemzedék a vesztébe rohan Tudod, Bélám, nem értem én a mai öregeket. Nem veszik észre, hogy felgyorsult a világ, és a mai nemzedéknek jóval nehezebb megélni, mint nekik. Nekik még könnyű volt. Ha nem számítjuk a második világháborút és Rákosiékat, mai…..
Zseniális szakértelemről tett tanubizonyságot a Miele szervizese. Emailre nem reagálnak, a telefonos rendeléseket elfelejtik, aztán amikor mégis kijön a szerelő, azon kívül, hogy fingja nincs, hogyan működik a sütőjük, olyat bír mondani, hogy a pirolízises öntisztítás…..
greg_garcia 2011.06.16 15:37:34
@vágtázó halottkém:
Most ezt tényleg nem értem. Engem például az nem érdekel, hogy milyen autó van a seggem alatt, de egy gép amivel dolgozom több mint 50 millió, 11 alkalmazottal elvégzem azt a munkát amit régen egy egész tsz. Miért nem lehet megérteni, hogy nem mindenki havi fizetés alapon nézi a világot. Nekem az nem tétel, nem kellett vele foglalkozni, asszony boldog, a faszomat érdekli a többi.
greg_garcia 2011.06.16 17:17:53
autózz! Rendőrségi túlkapás? 2011.06.14 12:55:00
Újabb meghökkentő történet landolt a postafiókunkban, amelyet G küldött. Lassan már kezdem azt érezni, hogy a rendőrök egyre frusztráltabbak a kormány döntései miatt, és ezt próbálják valahol levezetni. Sajnos az ártalmatlan állampolgárokon... Várjuk a folytatást!Egy újabb…..
greg_garcia 2011.06.14 18:03:05
@közlekedési bűnöző:
Én mentem úgy a pályán, hogy már rég Szigetszentmiklós környékén jártam, amikor eszembe jutott, nem vettem matricát. Fölhívtam a már nem emlékszem milyen számot, autópályakezelő vagy mi és azt mondta, vegyem meg utólag. Megtettem egy benzinkútnál, és nem büntettek meg. 2008-ban történt,most nem tudom mi a helyzet, azóta éves matricát használok.
Koppenhágában még a kukákat is úgy tervezték, hogy a biciklis menetközben beletaláljon az elhajított szeméttel. A CNN rácsodálkozik a biciklis városra.A Future Cities hatperces videójában Richard Quest bemutatja a soha nem látott szélességű bringautakat, a bringás infrastruktúra…..
greg_garcia 2011.06.08 23:32:32
@kermi: Én ugyan nem ülnék biciklire a novemberi esőben itt a hegyekben. Még legurulok ha jó az idő, de a lőtéri lépésszámláló fog visszafelé tekerni, én nem.
Zseniális, mesteri és annyi díjat kapott, hogy már most is nyugodtan nyugdíjba vonulhatna, hiszen nem csak színészként bizonyított. Húgáról készült dokumentumfilmje elárulta azt is, képes nagyon sokat mutatni magából, s nem csak testéből. Azt már amúgy nagyon fiatalon…..
Amit sejtettünk, hogy így lesz, az be is következett. Mivel nagyon kevés új autó fogy, és ezeket sem magánemberek vásárolják. Ők - a szűkösebb anyagi lehetőségek és a rossz hitelfeltételek miatt - inkább vennének valami használtat (jelenleg a használtautó piac kb. a…..
"Múlt héten egy Új-zélandi lovas farmon jártunk, ahol nem tudtam elszakadni a mellékelt kis társaságról: amíg a lusta disznó maMalac az árnyékban fekszik (és élvezi a hátvakarást), kis malacainak minden lépését az egyik helyi öleb vigyázza. Nézzétek ezt a…..
greg_garcia 2011.04.30 20:21:00