Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rosztovgrof

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jobbik úgy látszik mindenáron be akarja bizonyítani, hogy valóban egy náci párt: a múlt héten egy heveny tiszaeszlározással csaptak bele a lecsóba, most pedig nemes egyszerűséggel megbüntetnék a melegeket, ha élni kívánnának a szólás- és a gyülekezés jogával, mert az…..
Ghostwriter Csak a bunkóság 2012.02.18 11:22:00
Mostanság egyre többször van részünk abban az örömben, hogy magyar filmesekre figyel fel a világ. Tegnap óta Fliegauf Bence van soron: Csak a szél című, a 2008-2009-es romagyilkosságok által ihletett mozija a berlini filmfesztivál egyik esélyese. Lenne? Lett volna? Történt ugyanis,…..
Tegnap Bogáncs leírta az ő verzióját, mely szerint több, mint százezren voltak a kormány melletti tüntetésen, most leírom az enyémet, mely meglepő eredményt hoz: senki nem volt ott!   Eleve, nézzétek meg az Index tudósítását, mely szerint százezren voltak. Nos, az Index,…..
rosztovgrof 2012.01.23 20:55:36
@Slanger: igaz nem szép, de van benne valami visszataszító...
      "Orbán Viktor nem közgazdász, nem hiszem, hogy a gazdaságpolitikai ballépések az ő számlájára írhatók. A miniszterelnök feladata nem az, hogy megmondja, milyen gazdaságpolitika legyen, hanem az, hogy kijelölje, milyen társadalompolitikát folytat a…..
Nehogy lemondjon, tisztelt Schmitt Pál! Ezekben a vészterhes időkben tényleg csak Ön gondoskodik a Nemzet legmagasabb szintű szórakoztatásáról! Másfél év is elegendő volt Önnek, hogy bátran le merjük írni, hogy Torgyán doktor óta nem volt ilyen szórakoztató figura a magyar…..
Az összefogás tök jó dolog. Én is össze szoktam fogni a zoknikat, úgy rakom el őket, összefogom az újságot is, hogy ne essen szét. De azért napi 24 órában ezt csinálni szükségtelen és felettébb mulatságos dolog lenne. Az összefogás pontosan akkor érték ha van mögötte…..
rosztovgrof 2012.01.01 20:42:35
@fvipera: ugyanakkor a külkereskedelmi áruforgalom pozitívuma igen combos, tehát rövid távon nem olyan nagy a baj.
Az árfolyam bedőlése persze folyamatosan "begyűrűzik", azaz a nettó importőrök és a lakosság, a közületek egyre inkább érezni fogják. Azok a devizaadósok, akik nem tudtak vég-törleszteni szintén a vesztesek táborát növelik.
A szavazók ezzel együtt egyre inkább jobbra (balra) tekintenek, a történelmi hagyományok, gyökerek nem túl sok jót ígérnek.
Good Night, and Good Luck!
But I (yet) Have a Dream. I hope it wouldn't be a nightmare!
rosztovgrof 2012.01.01 21:10:43
@Könnyen elkaptuk, uram!: én nem fogalmaznék ilyen sarkosan, ő nem hazudik, csak azt szajkózza, amit a párt agit.prop osztálya kommunikál.
Mikor lesz olyan, amikor egy jobbos a saját véleményét fogalmazza meg? A jobbos itt szándékosan egy jelző, nem összetévesztendő a jobboldali, konzervatív minősítéssel (és főleg tartalommal)!
rosztovgrof 2012.01.01 21:12:33
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem állítom, hogy szakértő vagyok ebben a kérdésekben, de figyelem, hogy mások mit mondanak (pl. Róna Péter).
Október 23-án bejelentettük, tegnap elindítottuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel. Jelölnéd…..
rosztovgrof 2012.01.01 18:09:17
@fvipera: Köszönöm!

Messziről jött ember azt mond, amit akar...Ez esetben az igazat, a teljes igazat, csak az igazat.

Szégyellje magát mindenki! Hofi után: akinek nem inge ne vegye magára, de akinek igen az öltözködjön fel már!
Bezzeg Szlovákia!Bezzeg Csehország, bezzeg...
Vastagbőr Berágott a bankunk 2011.12.16 13:10:00
Orbán a múltkori megtört arcú tévéinterjújával szemben ma reggel már ismét a régi fényében ragyogva, sziporkázva, mosolyogva, büszkén és magabiztosan nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Fő téma a Bankszövetséggel aláírt megállapodás volt a…..
rosztovgrof 2011.12.16 21:02:16
@Viktus: Így került vissza Pelikán a börtönbe. A püspök és Gulyás úr éppen dominóznak, mikor nagyon letörten belép a cellába.
Leroskad a priccsre, arcán őszinte kétségbeesés.
– Én nem tudom, mi van velem, püspök úr, de az utóbbi időben semmi sem sikerül. Pedig tele vagyok jó szándékkal. Próbálom megérteni a vonalat, de mindig mellényúlok. És ráadásul a vízállás is egyre emelkedik.
– Ne búsulj, fiam – vigasztalja a püspök. – A magyarok istene nem hagy el minket.
Továbbra is eredeti formájában fog működni a prágai Loretánské náměstí büszkesége, a híres Fekete Ökör (hostinec U Černého vola) söröző. Erről döntött szerdai napon a cseh főváros helyi, kerületi közgyűlése. Az elmúlt hetekben felmerült, hogy a kultuszhelynek…..
economy Koki, meg saller... 2011.12.09 12:08:00
Visszatérő ötlet, hogy az IMF-fel és az EU-val tervezett hitelmegállapodást erősen megnehezítette volna, ha a magyarok kategorikus nemet mondanak. Brüsszeli diplomáciai forrásokból olyan értesülést is hallottunk, hogy biztosan nem történt hajnalban félreértés, hanem Orbánt…..
Varánusz Te is fiam, Stumpf? 2011.05.08 06:04:00
Igyekezett magabiztosnak látszani. A tét nagy, hallgatósága véleményétől ezúttal valóban az ország gazdaságának sorsa függ. Nem lehet matolcsyzmust álmodni, nem lehet mellébeszélni, és nem lehet erőtlennek látszani sem. Ha hisznek neki - egyelőre - nyert ügye van, ha nem, a…..
rosztovgrof 2011.05.08 14:06:47
@sárkányfő: Tévedsz!
A jogban is elképzelhető elvileg egy paradigma váltás, lásd a newton-i rendszer meghaladását: " a klasszikus mechanika törvényei szigorúan csak alacsony sebességek (fénysebességhez képest) mellett érvényesek, a fénysebességgel összemérhető sebességek esetében a speciális relativitáselmélet eredményeit kell használni. Mikrorendszerek (atomok, molekulák szintje) estén pedig a kvantummechanika törvényei érvényesek".
Nálunk ezt hívják fülkeforradalomnak.
Azaz "a régi szabályok nehezítik az előrehaladást"(SP)
Alig hozta létre a Honvédelmi Minisztérium a tartalékos rendszert, az első kilencvenkét önkéntes katona már le is tette az esküt Tatán. A HM boszorkányos ügyességű sajtósa erről az eseményről a következő tájképet tette közzé (kattintástól megnő):   A képen…..
Forintblog Két férfi, egy eset 2010.07.18 01:12:00
"- Nincs déja vu-je, Mrs. Lancaster?- Öööö... máris megnézem a konyhában."(Idétlen időkig)  Tegnap hazautazott "az IMF meg az EU", megelégelve a kormány és a nemzetközi szervek közötti álláspontok áthidalhatatlan különbségét. "Ne csinálj…..
rosztovgrof 2010.07.18 20:58:05
@aszora: A feltörekvő piacokról jelentős tőkekiovonás történt a válság miatt, a likviditás szűkülése mindenhol érezteti hatását. Mo.-on is ez az egyik legnagyobb probléma (lásd autóeladások, építőipari visszaesés, lakásárak zuhanása stb.). A devizahitelezés elterjedésében, a forint túlértékeltségében Járainak legalább akkora szerepe volt, mint Simornak.

A bankok megregulázása,sőt szivatása ettől függetlenül kívánatos, a kérdés csak az, hogy ez pótolhatja-e az egyéb elkerülhetetlen lépések megtételét, illetve nem lesz-e kontraproduktív.
rosztovgrof 2010.07.18 21:28:23
@aszora: A monetáris politika bűnei nem két évre nyúlnak vissza. Egyébként a CHF árfolyamát még a svájci jegyban sem tudta érdemben befolyásolni, a közelmúltban be is dobták a törölközőt. Ami a térsasági adóalapok közösségi harmonizálását illeti, az egy másik történet.