Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lef

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak a Szépre! Jövünk! 2012.06.02 17:00:00
Kedves Olvasók! Hosszas szünet után hamarosan ismét jelentkezünk vadonatúj posztokkal, sok szépséggel. Ráadásként egy igazi különkiadás is várható, mely legyen meglepetés! Köszönjük az eddigi türelmeteket.    ..
lef 2012.06.03 11:58:06
Subba Mortal Pap 2011.03.09 22:41:00
Gerovahir! ..
lef 2011.03.10 00:28:00
Külföldön mászkálva a nagyvárosokat gyakran átlengi az állandóság érzete. Látunk egy szép parkot és tudjuk, hogy az hasonlóan nézett ki öt éve, és jó eséllyel ugyanúgy fog festeni öt év múlva is. Több okból: egyrészt, mert vigyáznak rá. A lakók tudják, hogy ha valami…..
lef 2010.11.23 23:10:33
@pounderstibbons: Ezt a megoldást én is támogatom, sőt szerintem fel lehetne neki húzni a park valamely szegletében egy kis "parkőr-házat" (nem valami 100m2-es palotát, csak egy szolid kis sátornyi házikót, ami egyrészt azért véd a hideg ellen, másrészt esztétikusabb is, mint egy sátor), ahol ellakhat, lehetne neki biztosítani valamilyen normális ruhát, és akkor cserébe az a feladata, hogy a parkra vigyázzon. Gondolom amúgy is nagyobb kedvvel végezné így, hogy kötődik ahhoz a helyhez, amit őriz, és jó példa lehetne a többi hajléktalan számára is, meg más parkokban is be lehetne vezetni ezt a dolgot. Ja és persze legalábbis közfeladatot ellátó személynek kellene lennie, így azért nem lenne védtelen, ha esetleg valaki(k) nem szeretnék abbahagyni parkromboló tevékenységüket.
Tavasz végén, nyár elején történt talán, hogy végre elkészült a kiskörút Kálvintól Astoriáig tartó szakasza, de az öröm nem tartott sokáig, mert amint elhárult volna az akadály a közlekedés elől, újabbat emeltek: szétbontották az utat az Astoria és a Deák között, ezzel…..
Az AnsaldoBreda a nyertes ajánlattevő az aktuális, sorrendben ötös számú debreceni villamostenderen, derült ki a tegnapi eredményhirdetéskor.  A mindössze két indulót felvonultató pályázaton az Ansaldo ellenfele a spanyol CAF volt, ahogy az már tenderek óta megszokottnak…..
PTinfo Ki a kicsit...? 2010.07.17 13:21:00
Bár az előző, sorrendben immár negyedik villamostendert Debrecen befejezhette volna a Közbeszerzési Döntőbizottság állásfoglalása alapján, (erről már hetek óta van egy félkész poszt, előbb-utóbb kikerül) a város mégis úgy döntött, hogy inkább egy új, ötödik tendert…..
lef 2010.07.19 16:13:04
@akkor: Én azért nem írnám így le a jelenlegi D.Gy. u-i fasort, bár lehet, hogy nem túl "értékes", de nagyon sok debreceninek (köztük nekem is) a szíve csücske. Persze nem azt mondom, hogy amiatt most akkor inkább ne építsünk vilit, mert nyilván több haszna van a villamosnak mint amennyi kár a fák kivágásából származik, de azért ez a "leértéktelenezés" kicsit bántó. Nekem is van a szobámban egy kép amit a barátnőm rajzolt, valószínűleg értéktelen, de attól még közel áll a szívemhez :P Az átlag debreceninek (köztük nekem sem) lövése nincs arról, hogy azok milyen fajtájú fák, mennyit "érnek", de hogy nagyon esztétikusak, arról azért nem kell győzködni senkit. És ha nem muszáj, akkor nem kéne megszabadulni tőlük. Milyen csodás látvány lenne, ha a 3 sor fa alatt suhannának a villamosok.
lef 2010.07.19 18:23:32
A Jobbik kezdeményezi a koronás címert is ábrázoló nemzeti zászló újbóli használatát, továbbá az iskolákban kifüggesztené a 'Magyar Hiszekegyet'... Pörzse Sándor, a párt országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a nemzeti…..
lef 2010.07.27 00:27:07
@bozoa: De Horthynak nem sok köze van ahhoz, amit az ő neve által fémjelzett korban az ország elért. Bethlen, Teleki, és Klebelsberg Kuno voltak azok, akik a valódi sikereket elérték. Horthy maximum asszisztált ehhez.
Másrészt nem hiába hívott minket az akkoris sajtó "három millió koldus országának". A horthy-korszak sikerei nagyon relativak voltak.
Másrészt Horthy nem akadályozta meg az ország hadbalépését, pedig ő volt a "legfelsőbb hadúr" , lett volna rá lehetősége. Nyilván hatalmas nyomás nehezedett rá, és akkoriban valóban úgy tűnhetett, hogy a németek pikk-pakk elverik a ruszkikat. De akkor tartanám igazán nagy államférfinak, ha lett volna annyi esze, hogy sikeresen lavírozott volna ebben a valóban nagyon nehéz és bonyolult időszakban.
A kiugrási kísérlete egy vicc volt, és végülis semmi olyan dolgot nem tudok mondani, ami pozitív, és az ő nevéhez köthető, leszámítva talán a pesti deportálások betiltását (hozzátéve hogy akkora kiírtották már az egész vidéki zsidóságot, azt leszarta)
lef 2010.07.27 00:31:57
@Nyers Fa: minden szavaddal egyetértek.
lef 2010.07.27 00:37:46
@bozoa: Azért rákosit nem nagy teljesítmény felülmúlni :D