Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agni

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amy az Anubis Travellel utazott Krétára, hogy aztán onnan tovakiránduljon álmai szigetére. Úgy látszik, annyira mégsem volt csudálatos, hogy a 4 órásra tervezett kirándulásból 3 nap lett, különben biztos nem panaszkodott volna. Ja, hogy a család fele Krétán maradt? 2010…..
agni 2010.07.17 17:33:45
Nos,15 év itt(Krétán)lenyomott idegenvezetősködés és 10 év folyamatos itt élés után,úgy h a szóbanforgó fakultatív kirándulást is 15 éve csinálom és az említett kolleganőt is személyesen ismerem, engedjétek meg h ezt a vitát ne itt döntsük el,mert lehetetlen.A dolog annyira összetett h nagyon sokféle nézőpontot kell megvizsgálni és ütköztetni ahhoz h ebből egy korrekt döntést vagy egyértelmű véleményt ki lehessen hozni.Én ott kezdeném h a tyúk volt-e előbb vagy a tojás és már ugye ennek eldöntése sem egyszerű.Gondolok pl arra h akár az utazási irodákban,akár az adott külföldi desztinációkban a megfelelő emberek látják-e el szakszerűen a feladatukat vagy a legolcsóbb fizetésért is munkát vállalni hajlandó (esetleg kényszerülő) "jövő-menő" alkalmazottak,akiknek semmi tapasztalatuk nincs az adott területről
vagy témában.Persze ez elsősorban nem az alkalmazott hibája,hanem az alkalmazót minősíti, amiért megelégszik ilyen szintű alkalmazottakkal, Isten bocsássa meg,gazdaságossági okból épp ilyeneket keres!
A külföldi utazások valós árai és a last minute-es szolgáltatások között igenis óriási árkülönbségek vannak,de ehhez már megfelelő utazási tapasztalattal és némi szakmai tapasztalattal is rendelkezni kéne h az adott összegeket és az érte kapott szolgáltatásokat korrektül vessük össze.
Abban h ,ha vki kiszámíthatatlan időjárási viszonyok és egyéb esetleges vis major okok ellenére is vállal bármilyen programot vagy igénybe vesz szolgáltatást, sztem senki másnak nem tehet szemrehányást csakis önmagának,azért pedig főleg nem h a saját döntése alapján a család másik felét hátrahagyja, ez végképp a saját rizikója.
A fakultatív programok valós háttérinformációinak ismeretei nélkül ismét nem tartom korrektnek a csak egyoldalról való megítélést, úgy ahogy a kolleganő egyértelmű elítélését sem és az említett házaspár véleményezését sem. Ezt olyan vki tudná korrektül megítélni,aki maga is ott volt az adott szituációban és megfeleően ismeri mindkét oldalt, a hivatalit is és az általános utaspszichológiát is.
Nem akarok tovább elmélyülni a témában,mert évek óta "melengetett" ötletem épp ilyen jellegű könyvet írni az évek során összegyűjtött tapasztalatok alapján,pro-és contra is.
Mindenkinek a legjobbakat kívánom és minél több kellemes és sikeres nyaralást!