Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Celia Mae

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meereen Dany ugyan a harci veremből kihozatta Ser Jorah-t, a titkos vírusgazda/hősszerelmes lovagot, és kistermetű kísérőjét, Tyriont, a nagyszájút, de ez egyelőre csak azt jelenti, hogy nem egy poros gladiátorarénában fejezik le őket, hanem mondjuk egy piramis belsejében. Jorah…..
Ez most nem olyan lesz, mint szokott lenni, mert csak. A képminőségért elnézést, elbasztam. ..
Celia Mae 2015.05.13 07:24:47
@saccperköbö: köszi! Menetközben elaludtam.. Ennyire csigázott fel a tegnapi adás:)
  Gólem már második napja kóvályog a pálmaligetben, de láthatóan ki szeretne szabadulni, és fenyegető léptekkel közelít a kamera felé, és aszongya, Milán bájosan ássa tovább saját sírját, a hotel meg két csapatra oszlik. Nahát. Órák száma: egy. Valami hat-nyolc éves…..
Celia Mae 2015.03.19 22:29:35
@fosch9: valahogy ki kell tölteni a műsoridőt, meg tartani a feszültséget :)
Celia Mae 2015.03.19 22:34:12
@fosch9: azt kikockáznák:))
hogyvolt Éden hotel - 2x26 2012.04.18 08:00:00
Három kani jött tegnap, de ez bentről csak kettőnek látszik, mert a szellemi fogyatékosok annyira nem figyelnek oda az ikrekre, hogy a nyilvánvalóan különböző csávókat lebuktassák. A harmadik meg Dávid, a csendes szociálpedagógus, aki úgy ejti az angol neveket, mint senki a magyar…..
Celia Mae 2012.04.17 21:35:44
@sogeking: :D
Celia Mae 2012.04.17 21:36:20
@mocskosmacska: ja, innen látszik, h csak turmixgép..
Celia Mae 2012.04.17 21:42:45
@mocskosmacska: fogadnék h Noémi
hogyvolt Éden hotel - 2x19 2012.04.05 06:00:00
Tegnap jött két újnő, az egyik azzal a lendülettel távozott, még a nappali sokat látott párnájára sem tehette le a picsáját, a másik, a hamuszürke bőrű, állandóan félig álmosnak tűnő Petra (tényleg, orvos látta már?) pedig maradt, de a Terrorral és Omárral közösen…..
Celia Mae 2012.04.05 16:12:35
@f.fredericks: :D:D:D
hogyvolt Éden hotel - 2x17 2012.04.03 04:00:00
Újabb hetet nyitunk a Fogadó az agyhalottakhoz történetében, amiből múlt héten úgy távozott Ríkó, ahogy jött, nyom nélkül, és kihajították Muzsikus Kulabát is, akinek azért kellett mennie, mert elvette Hipertől az ő szeretett Fatterját még vagy két hete. Érkezett egy…..
Celia Mae 2012.04.03 22:18:30
@mocskosmacska: Igazad van, de Tomi alapból nem szimpi neki.
Celia Mae 2012.04.03 22:20:19
Celia Mae 2012.04.03 22:22:23
@mocskosmacska: Ez igaz, legalább van vmi izgalom TTT-vel
Dani már április vége óta próbál rávenni arra, hogy menjek el vele valamikor a hatodik kerületben található Kínai-Koreai-Ételbárba. Kissé rideg, nem túl szép kockás-terítős hely, ahol azonban fantasztikusan főznek, valami ilyesmit mondott. Valószínűleg inkább azt mondta, hogy…..
Csak röviden, amolyan felvezető jelleggel fussunk át azon, mi történt eddig: megírtam a posztot Andrásról, amiből kiderült, hogy egy jóindulatú, a polgári attitűdhöz ragaszkodó hajléktalan lakik a Ráday utcában, aki egy sátorban próbálta meg túlélni az utcára kerülést, és…..
Celia Mae 2010.12.02 11:18:22
@Atomot az indexre!: sok kicsi sokra megy alapon ezt is meg lehet(ne) oldani sztem. Talán ha az emberek csak annyira figyelnének a környezetükre, mint mcs és Ádám, lehet kevesebb hajléktalan lenne.
Nem kell egyből Teréz anyaként kezdeni ( bár ő is így indult el az útján, hogy el kezdte ápolni a beteg indiaiakat az utcán, ételt adott nekik stb., nem rögtön kórházakat nyitott), de persze mindig az első lépés a legnehezebb.
És ha már egy embernek sikerül és mások kedvet kapnak ehhez, főleg karácsony környékén, már megérte nem?:)
Celia Mae 2010.12.02 11:55:43
@Johnny336: igaza is van meg nem is. Igen, sokszor álszentek vagyunk. Nem, mert már azzal, hogy pár szót szólsz hozzá, vagy veszel neki ennivalót, és nem pénzt adsz alkoholra, sztem az már egy lépés.
Pl vettem már hajléktalannak ennivalót, mikor pénz kért, mondtam, hogy azt nem adok, de épp emgyek boltba veszek neki felvágottat és zsemlét - erre megkért, hogy inkább disznósajtot vegyek neki. Később arrafelé mentem vissza, és láttam, homegeszi, nem kidobja (sajnos láttam arra is példát). Azóta is mosolygok ezen, ahogy leadta a rendelést:)

Abban teljesen igazad van, hogy úgy lehetne őket visszahozni, ha motiválnák őket a munkára, koszt/kvatrélyért dolgozzanak, sajnos iylen lehetőségek nincsenek, mert vhogy mindig másra megy el a pénz.. de ennek az okai sztem már túlmutatnak ezen a blogon.
Két napon belül volt egy tipikus, hol együnk és egy tipikus, hol ne együnk élményem. Kezdem az utóbbival: épp egy videót forgattunk, összesen húsz percünk volt ebédelni, és nem nagyon volt más lehetőség a közelünkben, csak egy McDonald's. Leírtam már párszor, hogy alapvetően…..
Annak ellenére szeretem a pizzájukat, hogy igazán nem lehet a gasztronómia Fekete Pákójának nevezni. Számtalan jó étteremben ettem, tudom értékelni a minőségi alapanyagokat, az ízvilág finom kialakítását, ettől függetlenül a kanapén fekve valami amerikai akciófilmet nézve…..
Óriási tévedés, hogy egy éttermi ebéd vagy drága, vagy rossz, mert én például számos olyan lehetőséget tudok, ami egyszerre rossz meg drága is. Tovább megyek, a kézenfekvő, olcsónak gondolt lehetőségek többnyire drágák és rosszak.Az irodaházak körül nyílt éttermek,…..
Celia Mae 2010.11.19 15:57:03
@JayJay:
akkor a közel dolgozunk egymáshoz:) Az Apeh éttermet én kedvelem - bár van, hogy 40 percet kell várni az ebédre, vagy ebéd közben derül ki, hogy nincs már a 2. fogásból..
Celia Mae 2010.11.19 22:29:55
@JayJay: igen, robotolás van, de a szerencsére vannak nyugis időszakok, és akkor ki lehet ülni a Duna partra egy gyros-szal:) bár a sarki gyros-ban találtam már tollat, és nem vagyok finnyás, de meglepődtem...:)
Mostanság a Morgan Stanley éttermét preferálom, a Malom nekem már messzebb van, de tény, hogy az lenne a legolcsóbb, ha mindennap főznék... azt nme mondom, hogy mindig az lenne a legfinomabb:))
A Michelin mellett a Gault Millau a legfontosabb útikalauz gasztroberkekben. Megmondja, hogy melyik éttermet érdemes felkeresni, hogy hol adnak átlagos, vagy az átlagosnál lényegesen jobb ételt, és hol kóstolhatsz olyan falatot, ami után lefordulsz a székről, és Csokonait szavalva…..
Celia Mae 2010.11.11 21:51:07
@Transylvanianmixedgrill: egyetértek. Hihetetlen, hogy milyen helyekre viszik a túristákat. Pl.nem is olyan rég egy céges vacsora a Kaltenbergbe lett szervezve ( ahol folyamatosan túristabuszok állnak), munkatársam komótosan iszogatta az italát, amikor - nem viccelek - 4 cm-es üvecserép darabot vett ki a szájából... szerencse, hogy nyelte le vagy vágta szét a száját
A már csak mellékes, hogy a csülök amit rendeltem, annyira rossz volt, hogy alig ettem vmit belőle, pedig nagyon szeretem.

Pozitív élmény volt viszont a Cyrano étterem,ú. Igaz, kellett ennem előételt, főételt és desszertet is (ált már a a főétel-adagom fele a kedvesemnél landol), és nem a legolcsóbb étterem, sőt, de mivel szintén céges vacsora volt, csak az adagok nagyságára lehetett panaszom:) a csokoládéfelfújtjuk pedig mennyei..
A poszt eredetileg 2010-ben készült, azóta frissült 2014. októberében a listáról levettük a Ringet. Üzemeltetőváltáson van túl a hely, ezért újrakóstoltuk, és nem a korábban megszokott burgert kaptuk. A hely szerint még nem forrt ki az új koncepció, ezért egyelőre,…..
Celia Mae 2010.11.01 17:39:43
@mcs: Sztem is:) Igaz, a listából Marika néni vendéglője már kipipálva - 1-2 havonta betérünk enni, eddig a fele burger volt a legtöbb mennyiség, amivel együltő helyemben meg tudtam bírkózni. Igaz, ha egy egész lecsúszna, sürgős edzésbe kellene kezdenem:)
A szentendrei útira vagyok nagyon kíváncsi, helyi ismerősök dícsérték.
Aligha van olyan cukrászda Budapesten, amit többen ismernének, népszerűségére jellemző, hogy vidéki útjaim során is rendszeresen előfordul, hogy a házigazdák a Daubnerből hozott tortával próbálnak egy nagyot ütni még a pompásra sikerült menüsor végén. Ehhez képest szinte…..
Fogyik a magyar!1. rész Az elmúlt hetekben a hazai sajtóban rendkívüli visszhangot váltott ki a hazai népességfogyás legújabb adata, amely szerint az idén tízmillió alá csökken nemzetünk lélekszáma. (E cikk sajátos aktualitását az adja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök…..
Celia Mae 2010.07.17 10:12:07
@Gempacsöki Boborján: ez egy teljesen jo otlet,en ehhez annyt tennek hozza, hogy az allam tegye erdekeltte a cegeket, h gyerek/csaladbarat munkahelyet teremtsen a noknek. Az elozo munkahelyenem relative sok gyerekes anyuka dolgozott, mert volt lehetoseg 4/6 oras munkanapokra visszamenni dolgozni,urambocsa', esetleg otthonrol, ha ugy alakult. Ceges ovi is volt ( igaz az rettentoen draga volt, de ahogy hallom, itt Bp-en az ovodak eleg dragak tudnak lenni)
Celia Mae 2010.07.17 10:36:11
@pastel: a felnapos munkaidot a gyerek 3 eves kora utan goldoltam en is, es ahogy emlitettem eztudott mukodni elozo munkaltatonal. A magyarorszagi cegek nagy hanyada egyaltalan nem toleralalja, ha nonek gyermeke van.

@Gempacsöki Boborján:igen, ahogy latom testverimnel, a gyerekek sok lemondassal jarnak, az embernek a gyerekei erdeket veszi elore meg ha van relative eleg penz, akkor is.
Mi szegenyen nottunk fel, en vegig dolgoztam a fosuli alatt( persze, biztos egyszerubb lett volna az eletem, ha anyaek tudnak segiteni, de ugy maradt a takaritas meg a diakmunkak).

de ez nem veszi el a kedvem attol, a tobb gyereket szuljek, viszom mar most gondolkodom, hogyan tovabb munkaval kapcsolatban, h majd kisgyerekes anyukakent ne a tarsadalom kitaszitottja legyek.
Celia Mae 2010.07.17 12:01:44
@pastel: tenyleg sok munkaado nem preferalja az otthoni munkat, pedig sztem lenne ra igeny, es az ellenorzes is megoldhato lenne.
Persze ez mentalitas kerdese is. Kulfoldi anyavallalatu cegnel vagyok, a kintiek siman dolgozhatnak otthonrol, nekunk ez nem megengedett, meg az anyukaknak, akik mar bizonyitottak, h megbizhato munkaerok.