Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ENVIRO500

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kínai közlekedés rendszere igen összetett jelenség, első pillantásra talán a „jézusúristen itt tuti meghalok mindjárt, ezek mind őrült vadállatok” mondat foglalja össze legjobban a nyugati szemlélők véleményét vele kapcsolatban. Azonban mint oly sok minden egyéb jelenség,…..
Megígérték, felfestették, már a Király utcában is van olyan szakasz, ahol hivatalosan is lehet kerékpározni a BKV buszsávjában. Az áttörésben nagy szerepet játszott a Kerékpárosklub, amely kitartóan lobbizott azért, hogy a megnövekedett biciklifogalom számára megnyissák a…..
ENVIRO500 2012.08.15 11:28:24
@GG81: " A kerékpárosok a továbbiakban az álló járművek mellett előre sorolhatnak. A forgalmi okokból, pl. a piros lámpánál álló járművek mellett jobbról haladhatnak előre. Ez akkor lehetséges, ha elegendő hely áll rendelkezésre, és az irányváltoztatásban nem akadályozzák az e szándékukat jelző járműveket. Így elkerülhető, hogy a lassabban induló kerékpárok a zöld jelzésre a környezetükben meglóduló gépkocsik közé szoruljanak. A motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok nem csupán az egyéb járművek mellett, hanem akár közöttük is előre gurulhatnak"
Ha jelzed a bekanyarodási szándékod, nem mehet el melletted a jogszabály szerint. Persze a valóság más.
ENVIRO500 2012.08.15 11:36:43
@wagadogu: Szabályos kerékpárossal még nem találkoztam. Egyébként nemrég volt egy ütközésem egy szabálytalan kerékpárossal. Szerencsére egyértelmű volt a helyzet, nem engem meszeltek el és a bringás is megúszta egy sebbel a fején (sisak minek, bringás feje betonkemény) meg egy bírsággal. Hátulról nekiment a buszomnak az idióta miközben a sávok között akrobatikázott. Napi közlekedőként nagyon rossz véleményem van a bringásokról. Többségük nagy pofával szidja a többieket de Ő sem ismeri vagy leszarja a KRESZ-t.
ENVIRO500 2012.08.15 11:50:58
@wagadogu: Ezeket az érveket a jogszabályokat alkotóknak leszel szíves jelezni. Egyébként a valóságban a KRESZ-t a rendőrök és a hivatásos sofőrök gumiparagrafusoknak hívják. Baromi könnyű bárkire ráhúzni a vétkes szerepét. Weboldalakon elméleteket gyártani könnyű. Egyszer át kell élni a valóságban.
Omnibusz Sssmokin'! 2011.01.26 09:30:00
A hatalmas füstköd ne tévesszen meg senkit; a videó nem egy Omega koncerten készült, hanem a debreceni Segner téren, ahol az egyik Volvo jellegű autóbusz éppen identitászavarban szenved, valószínűleg egy gőzmozdonynak vagy egy kondenzcsíkot húzó repülőgépnek képzeli magát...…..
Január 3.-ától új járat indult a budapesti belváros és a Ferihegyi repülőtér között. A REA (Repülőtéri Expressz Autóbuszjárat) jelzésű járat minimum 6 hónapig közlekedik, az ott közlekedő négy új Otokar Kent 290LF típusú buszt a Weekendbus Zrt. üzemelteti. Blogunk tett…..