Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bmiki81

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyughatatlan horgászember lelkében mindig ott motoszkál az ismeretlen vizek, új területek felderítése iránti vágy. Persze sokkal kényelmesebb olyan helyekre menni horgászni, ahol már megtapasztaltuk a dörgést és a fogás tutinak mondható, mégis jól esik időről időre próbára…..
Horgászkalandok Melegebb vizeken 2011.04.13 20:20:00
„Ez a harc lesz a végső!” - dúdolgattam magamban, a még gyerekkoromban, utolsó generációs úttörőként tanult dallamokat, miközben a látóhatáron lassan feltűntek a bokodi hőerőmű óriás, piros-fehér sávos kéményei. Amikor ide érkezik az ember, mintha egyszeriben a…..
Bmiki81 2011.05.04 20:57:44
Sziasztok!

Nos, visszatérve a horgokhoz, ezeket használom:
www.energofish.hu/product.php/MARUTO-988BD-BN-HOROG/440/. Túl vagyok a húsvéti horgászhétvégén, vegyes élményekkel. Szombaton a honvédségi tavon próbáltunk szerencsét epres etetővel, kukoricával, gilisztával. 6-7 db kárászt fogtunk, a szebbik fajtákból gilisztával, kukoricára nem mozdultak rá aznap. 3-4 törpeharcsa is tiszteletét tette nálunk, nekik nem örültünk annyira. Amúgy a tó és a környezet nagyon barátságos, furcsa volt a Bocska után, hogy kényelmesen is el lehet férni egy horgásztavon. Vasárnap a jól bevált Bocska tavat vallattuk, 3 ponty jött össz. 8,5 kg súllyal és 2,5 kg egyéb. A haverom fogott 3 kölyökharcsát is, viszont most vasárnap egy 6,5 kg-os szürkeharcsát segített partra gilisztacsokorral. Milyen volt a Cseke, legközelebb ott próbálkozunk.

Üdv.:
Miki
Már többször megkaptam azt a kritikát, hogy keszegezős történetet sosem közlök le. Sajnos ez igaz. Tőlem valahogy távol állnak a finomszerelékes módszerek és horgászatra szánt szabadidőmben inkább a nagyhalas taktikákat alkalmazom. Van egy vízterület azonban, ahol a keszegezés…..
Bmiki81 2010.12.26 12:52:17
Szia Tom!

Ismét olvasmányosra sikeredett a beszámoló és a képek is jók lettek. Bár nem sok hal került partra, szerintem ha még tudtatok volna maradni, jöttek volna szépen. Tetszenek ezek a dunai cikkek. Régen jelentkeztem, igaz év vége felé nem sok időm jutott horgászatra. Azért még ősszel eljutottam a Vértessomló üdülőfalunál lévő bányagödörből kialakított tóra. Pergetéssel próbálkoztam, egyelőre haltalanul, csak kísérgették a kíváncsi csukák a körforgóimat. A kollégám viszont vmi otthon tákolt támolygó kanállal elcsípett kettőt is a krokodilpofájúak közül, tiszta ideg voltam. :) Élő hallal, úszós készséggel is fogott egyet. Voltál már esetleg a tavon? Elég érdekes, mert 10-15 méterig sekély, utána hirtelen akár 8-10 méter mély lesz. Mi hátul a nádasnál próbálkoztunk. 2900 ft a pergetős napijegy és még a halat is ki kell fizetni, szóval nem olcsó, gondolom a holland vendégeknek van ez kitalálva. Egyszer még a Bocskára is kilátogattunk a haverommal, megpróbáltunk pisztrángra pergetni, de nem jártunk sikerrel. 2-3 órát bírtuk a mínusz pár fokot és a csípős hideget. Mellettünk viszont két kis srác fogott pisztrángot is és egy szép kettes körüli csukát is, mondta is a tulaj, hogy érdekes, mert telerakta pisztránggal az U-alakú tavat, ennek ellenére a csukákat és a süllőket fogdossák. Remélem nem untattam senkit! Kellemes, nyugodt év végi napokat mindenkinek!

Üdv.:
Miki
Horgászkalandok A Duna két arca 2010.08.02 22:49:00
A Dunai horgászat rendkívül nehéz és kiszámíthatatlan. Van, mikor a folyó elhalmoz minket élményekkel, van mikor napokig egyetlen kapás nélkül töltjük el szabadidőnket köves, sóderos partján. Rendkívül nehéz, sőt szinte lehetetlen kiismerni az ős folyamot, hisz itt az…..
Bmiki81 2010.08.24 09:56:42
@Bogyo_bacsi: Egyelőre csak tervezés szintjén van a dolog, nem tudom mikor jutok ki a Csekére. Bár tegnap a szomszéd mondta, hogy 3-4 napja nem fognak semmit a tavon, érdekes... Pedig múlt héten telepítettek bele 12 mázsa pontyot, meg rengeteg benne az amúr is, biztos a szeszélyes időjárás miatt... Ugyanez a szomszéd mesélte, hogy 20-án kinn volt a Rómain valamelyik középső (talán 13-as) faházban és 20-25 darab 2-3 kilós pontyot fogtak. De amitől az agyam eldobtam: állítólag tesco-s marhahúsos zöld színű kutyatáppal a horogra felfűzve!!! Azt mondja ez nem oldódik fel hamar és még lebeg is a vízben. Félelmetes! :o) AKinek a faházában volt, az látta tavaly, hogy pár szlovák így horgászik, azóta ezzel kergeti a pontyokat. Gondolom ez újdonság a halaknak a sokféle bojli után, mindenesetre érdekes... (Azt tudtam eddig is, hogy nyúltáppal szoktak amúrozni, az is tiszta zöld, lucerna stb...)
Lassan a végéhez közeledett a kíméletlenül tűző napon töltött vesszőfutásunk, ahogy a narancs színű labda lomhán közelített a horizont felé. A tikkasztó meleg, bár csodás halakkal ajándékozott meg minket, erősen próbára tette kitartásunkat. A késő délutáni órákat az…..
Június végén úgy döntöttem, hogy meglátogatom a szőnyi Bocska tavat. Elsősorban afrikai harcsát szerettem volna fogni, de kiérkezésünkkor azt az információt kaptuk, hogy a hideg víz miatt idén még nem helyeztek ki a tóba belőlük. Sebaj, gondoltam, hiszen magammal hoztam…..
Már régóta terveztünk egy újabb nagyhalas horgásztúrát, amely a májusi sikereket felidéző élményekkel ajándékozhat meg minket. Nem gondoltuk azonban, hogy ez a már annyira várt program, a nyár talán legperzselőbb hétvégéjére fog esni. A jósolt kánikula és a 38 fokos…..
A történet címe ne tévesszen meg senkit sem! Nem arról van szó, hogy beálltam volna a határőrség kötelékébe, vagy az Afrikából érkező utazókat zargatnám. A cím arra utal, hogy legújabb horgásztúrám alkalmával megpróbáltam megfogni életem első afrikai harcsáját. Már…..