Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JianTian

49 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PEKINGRŐL PEKINGBŐL BUÉK 2012.03.08 14:49:00
Átléptük a Sárkány Évébe, mintha tényleg mindenki felvette volna a sárkány természetet... Az újév örömére a Starbucks is beizzított új poharakat, én ezt vettem, miután 3 hétig üldöztem több különböző kávézójukban, de mindenhol…..
 Peking-Miyun                    Biztosan azért hívják így, mert akit nem öl meg, azt megerősíti...??? Mi megmásztuk, aztán egy hétig nyögtünk…..
PEKINGRŐL PEKINGBŐL Lajos Mari 2011.08.19 12:21:00
Főzök, méghozzá, magyarosan. De mit is jelent ez: a youtube-ra feltöltött sok Gordon Ramsay videó végignézése után meguntam azt, hogy az alapokat csak hébe hóba tudom, hogy igazából nem tudom, hogy a hús megfőtt-e vagy túlfőtt, rendesen megsült vagy éppen hogy elkaptam... és…..
Amióta dolgozom, sokkal kevesebbet írok. Igen, hiszen a mindennapos mérgemet már a munkahelyemen levezetem, nincs szükségem más mentőövre. Meséltem már, hogy idegesítenek a Kínáról szóló cikkek? Itt minden szép, minden jó, minden logikus, magyar világsztárok… Ugyan…..
 Felhőkarcolók között élek. Hol cégek uralják, hol lakóparkok, de Peking sokat változik, és nő – fölfelé, amerikai mintára. Ezeket a monstrumokat mára már csak néha váltják fel a hutongok, a régi kor emlékei, azok közül is egyre kevesebb az igazi, lakott hutong,…..
JianTian 2011.06.23 15:08:43
@in-dia: Szia! Ne haragudj hogy nem válaszoltam, mivel a család-barát körön kívül nem szokott senki olvasni, nem vettem észre, hogy írtál. Ne haragudj!
Chaoyang-ban lakom, keleten !
JianTian 2011.06.25 11:00:51
@in-dia: OK! igyekszem ígérem!
PEKINGRŐL PEKINGBŐL Szerda este 2011.05.11 14:42:00
Ha szerda este van, akkor a Fubarba indulunk.Kedvenc kocsmánk, itt mindenki ismer minket, a menedzser, a bárpultos, a felszolgálók, a tulajdonos a barátunk. És igen, Robi (csak így magyarul...), az ír fenegyerek is, aki egy másik kocsma menedzsere, mégis szerda esténként ebben a…..
PEKINGRŐL PEKINGBŐL Húsvét 2011.05.11 14:31:00
             A kalácsot először készítettem, majd jövő Húsvétkor még gyakorlom. Tojás téren eldöntöttem, hogy ezentúl csak hagyományos módon, hagymával festettet csinálok, mert nekem sokkal egyszerűbb volt a gézt…..
PEKINGRŐL PEKINGBŐL Nagyszombat 2011.04.23 09:14:00
             Francia quiche baconnel és póréhagymával...
A pagoda erdő Peking Changping kerületében található, a belvárostól kb. 50 kilométerre. Február 13-án itt túráztunk.A Ming és Qing dinasztiák idején Peking nyolc csodája közül ez volt az egyik. Az ezüst hegy elnevezését onnan kapta, hogy télen, a helyi lakosok szerint ezüst…..
PEKINGRŐL PEKINGBŐL A Nagy Fal 2011.02.19 08:16:00
Sokan ismerik a Nagy fal Peking körüli, felújított részeit, mi is sokat jártunk arra családdal, barátokkal, ismerősökkel. Azonban 2011. február 4-én, az újévi ünnepek alatt egészen másféle falon jártunk.Hebei tartományba kocsikáztunk át egy csapat egyéb külföldivel, hogy egy…..
Innen nézve sokkal könnyebb elviselni és szeretni Magyarországot, mint ha otthon, Budapesten ülnénk. Ez a könnyebbik része az ittlétnek.Itt nem szól minden a magyar politikáról, a magyar "celebekről", az ország állapotáról. A tévében a nemzetközi csatornákat nézzük -…..
PEKINGRŐL PEKINGBŐL Buszozás II. 2011.01.27 12:03:00
Két dolog kimaradt az előző beszámolóból.A kínaiaktól teljesen, tökéletesen távol álló magatartást sikerült bevezetni a buszos (csak a buszos) közlekedésben. Először is, a megállóban sorban állnak! De tényleg!! A megállóban ugyanis fel van festve, hogy melyik busz a…..
PEKINGRŐL PEKINGBŐL Buszozás 2011.01.11 09:09:00
A busz kínaiul gonggongqiche. Mivel szinte – előzetes fogadalmaimmal ellentétben – lassan minden nap buszozok, elmondhatom, hogy legalább ugyanolyan büdös és koszos, mint a BKV buszai, továbbá lestrapáltságban is ugyanolyan mértékű, vagy talán meg is haladja…..
PEKINGRŐL PEKINGBŐL Kiskarácsony 2011.01.08 02:32:00
 Shengdanjie a karácsony ünnepe.   Már Kínában is elég jól ismerik, főleg a pekingiek, helyi nyelven, a beijingren-ek (én is az vagyok!), hiszen Pekingben sok a külföldi, ergo ez annyit is jelent, hogy tudják azt, milyen vásárlóerőnek számítunk ilyenkor, ergo ergo több…..
Peking, 11.53 perc, -6 fok, hidegérzet -17 fok. Légszennyezettség alacsony, 69 pont. Persze, mert szibériai szél fúj. Hajóvontások találkozása tilos. Az idő szép, a -6 fok elviselhető. Főleg, ha az ember egész hétvégén igazi gyömbér teát ivott. Saját kezűleg…..
Az elmúlt három hétben nagyon elfáradtam. Ennek csak egy oka van, pontosabban egyvalaki: Kata.Kata itt járt, és nem hagyott pihenni. Mindig mentünk, buliztunk, hol a Fubarban, hol a Suzie Wongban, hol otthon, de mindig volt valami. Az utolsó két hétvége egyikén sem aludtam. Ugyanis: ha…..
Megérkezett a szibériai szél. Erős, hideg, és csontig hatol. A kabátot lassan téli kabátra cseréljuk, fűtés nélkül vacogunk, és vastag zoknit húzunk.  November 15. A piros napos ünnep a naptárunkban – ekkor kezdődik a fűtési szezon. Pekingben hideg van, és hideg is…..
 Ezer oka van annak, hogy miért nem megyünk, rendes, magas árfekvésű, vagy luxusétterembe. Nem csak az, hogy mi alapvetően „egyszerű emberek”…..
Azért van annak egy hangulata, hogy elmegyek a Starbucks-ba, kérek egy Caramel Macchiato-t, leülök, kinyitom a Nők Lapját, és kávézás közben azt olvasgatom. Pekingben.Szeretjük az írott sajtót. Angol, magyart, vegyesen, de mégis inkább a magyart. Ha otthonról nem kapunk, akkor Jani…..
 Azon kívül, hogy van két templom Pekingben, több nagykövetség is tart misét a sajátjainak. Én a német követségre járok templomba.                        …..
PEKINGRŐL PEKINGBŐL Fehérség 2010.09.07 02:55:00
 Kínában a fehérség a menő. Ezért ha az ember Kínában él, jól megnézi, hogy a kozmetikumok közül mit is vesz meg. A tusfürdő fehérítős. A testápoló fehérítős. Az arckrém fehérítős. A kézkrém fehérítős. A púder csak folyékony. A rúzs színe babarózsaszíntől…..
 Kínában sok keresztény él. Mivel Peking a hivatalos főváros, politikai központ, ezért Pekingben kereszténynek lenni nehéz. Állítólag vidéken sokan vannak.    Először az interneten és útikönyvben néztem utánna, hogy van itt két katolikus templom. Miután…..
 Kínában a változás egy kulcsszó. Egy olyan országban élek, ahol az évezredes hagyományok békésen megférnek a gyorsan változó ország…..
 Nem igaz, hogy minden ember tágra nyitott szemekkel érkezik Kínába, hogy a nagy ismeretlent felfedezze. Nem igaz, ne mondjanak ilyeneket. Mutassanak már egy olyan embert, aki hipp-hopp átállt, másik étkezésre, másik kultúrára, másik életre, otthagyva családját, kicserélve a…..