Regisztráció Blogot indítok
Adatok
riksafutam

49 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal Az indiai Michael Jackson 2009.07.10 07:30:00
Ahogy nosferato szokott fogalmazni: az indiaiak a japánok után a legfurcsább emberek. Álljon itt egy bizonyíték egyik kedvencünkről, Benny Lavaról, vagy hívjuk eredeti nevén, Prabhu Devaról, azaz az indiai Michael Jacksonról. Minden másodperce arany... Sokáig tanakodtunk rajta,…..
Az indiai tűzoltók gyakorlatoznak:http://www.indiavideo.org/kerala/arts/ritual-art-forms/theyyam/fire-rituals-at-wayanattu-kulavan-temple-880.phpKézzel parazsat: http://www.indiavideo.org/kerala/arts/ritual-art-forms/theyyam/ecstasy-of-devotion-theyyam-878.phpA zöldruhás arc hassal…..
Időről-időre rácsodálkoznak az emberek, hogy miért ilyen szarok mások a Magyarországon kapható sörök, mint német/cseh/holland közértekben kapható márkatársaik. Balázs gyárlátogatáson próbálta leleplezni a Kozelt: Haverokkal úgy határoztunk - mivel idén nem voltunk olyan…..
Porkeporke ezt én nem értem 2008.08.20 14:30:00
Ki a faszom az a Kornél Mundruczó, aki sorra kapja az állami kitüntetéseket (ma is kapott egyet) és a nagybetűs Rendezőként vonult be a köztudatba úgy, hogy a kutya nem látta még egy filmjét sem? Vagy valaki tényleg élvezte a Johannát, vagy a Szép napokat vagy a Nincsen nekem…..
riksafutam 2008.08.20 20:27:53
Az angol futball hagyományosan legszórakoztatóbb figurái a klubelnök-tulajdonosok voltak, akik politikailag legkevésbé sem korrekt nyilatkozataikkal, korrupciós botrányaikkal, nőügyeikkel, vagy éppen egymás heccelésével szórakoztatták a futballrajongókat két mérkőzés…..
riksafutam 2008.08.03 20:44:06
Daler Mehndi új imidzsben nyomja, kitalálta a d-hopot. Puff Daddy asszem bekaphatja.   ..
Klipkritika - Desperado: Kerek az életA magát találóan Depsperadónak (sp.: kétségbeesett) nevező formáció már legalább egy évtizede jelenik meg újabb és újabb igénytelenségekkel a pop-piacon. Már az együttes neve nagyon ötletes. Látszik mögötte a nagyívű művészi…..
Hihetetlen dolog történt a héten. Na, nem olyan, mintha Gyurcsány Ferencről kiderülne, hogy egy talpig becsületes úriember, vagy mintha Csányi Sándor OTP-vezér megmutatná, valahol mélyen mégiscsak van benne egy kis érzés.De semmi ilyesmi, csak az egyik antidrogos tüntetőről…..
riksafutam 2008.07.05 00:17:20
"A szinkron monnyon le!", "Az anyád az! Ha már ezért fizetnek, nyisd ki a szótárat...", ezek még a legfinomabb megfogalmazású (néha ugye konkrét) anyázások, amikbe a hazai filmes fórumokon fordításokkal, szinkronnal kapcsolatos kommentek között kutatva bukkan az…..
riksafutam 2008.06.17 15:05:37
  Emlékezetem szerint tanári pályám alatt háromszor fordult elő, hogy a végzősök valamiféle útravaló ajándékot kaptak, kb. másfél évtizede Csomor Lajos könyvét a Szent Koronáról, az Orbán-kormány időszakában egy kétkötetes olvasókönyvet, a harmadik pedig most van…..
Aki intenzívebben foglalkozott már a kérdéses játékkal, nyilván elgondolkozott már azon, hogy a Blizzard által trükkösen összeállított táncmozdulatok, amelyek a "/dance" paranccsal indíthatók be (kocka vagyok, mi?) honnan is pattantak elő. Íme egy szemléltető videó a…..
Hányszor húztam el robogóval az Akácfa utcai bangladeshi büfé előtt, hogy most már legközelebb tényleg beülök, mert annyi jót hallottam róla ismerősöktől. Na, bár beülni még mindig beülhetek, de a dolog már nem ugyanaz, a tulaj-szakács Mimmót a magyar hatóságok ugyanis…..
Riksabarátok!A májusi National Geographicben lesz egy 10 oldalas riksás cikk. Keressétek az újságárusoknál!..
Muthuvel Karunanidhi Stalin, ismertebb nevén M.K. Stalin már több képen is feltűnt a blogon. 1953-ban, Sztálin halálának az évében született, ezért hívják Sztálinnak. Tamil Nadu jelenlegi  főminszterének, M. Karunanidhi-nak a fia. A nyolcvanas években több tamil filmben is…..
Daler Mehndi a világ egyik legkomolyabb banghra énekese. Itt a SaReGaMaPa-ban, az indiai megasztárban lép fel. Nem nagyon mozog a bálnatestével, de 0:40-kor azért rárántják a kamerát. Egy másik nagy kedvenc, a Shaa ra ra. sajnos nincs hozzá videó, de a zene nagyon…..
A világ legkomolyabb bevonulása egy tv műsorba, ever: Lalu Prasad Yadav ellátogat az indiai Saregamapa tv show-ba (kb. az ottani Megasztár). A Laloo Ji-ként is ismert politikus jelenleg Vasútügyi Miniszter Indiában. A szegény északkeleti Bihar tartományból származik, politikájának…..
...a forma bal kezét kell nézni :-)..
Es igen, a Hetes Busz elindult! Szombat reggel a Kossuth teren tobb erdeklodo gyult ossze, mint egy atlagos kormanyellenes tuntetesen. Arpadsavos zaszlo nem volt, tok jo sonkas szendvics viszont igen. Kb. masfel oras kesessel sikerult elindulnunk. Elso megallonk Szekesfehervar volt, ahol a…..
Nos, néhány fotó a kész buszról. Nincs nagylátószögű optikájú gépem, így maradt az, hogy darabokban fotózom le...király, mi? ..
Hetes busz Bamakoba Felöltöztetve 2008.01.11 16:56:21
2 napja sikerült felöltöztetnünk a drágát, méghozzá nyakig. Köszönet érte Nagy Miki "four finger" kartársnak, aki majd' 20 órán keresztül dolgozott a gépen - egyfolytában! Segítségére volt az idén Daciás, tavaly "Ezüstteknős" bamakos veterán, nomeg mi is…..
A nap fénypontja a belső dekoráció egyik érdekes eleme volt, a hűtőajtókat festettük le, méghozzá magyar és mali színekre. Hát ez tényleg iszonyú jó lett, sokat dob a belsőn is. Még néhány hasonló dekorációs munkát tervezünk, részben eme sikerünkön felbuzdulva.…..
Gyula kibányászata a fent említett izéket a motorból, hogy majd újakat tesz bele. Ezt is megörökítettem. Különösen tetszik az ideiglenes dugó, ami az uzsonnából megmaradt alufóliából készült :) ..
Hetes busz Bamakoba Napvédelem 2008.01.11 16:53:44
Kipróbáltuk a teraszra vásárolt 3m átmérőjű kurblis napernyőt is. ..
Amíg a váltó javul, addig összeraktuk a hangfalakat... a kábelek végére csatlakozók kerültek, a hangfalakra pedig kampók, amivel egy mozdulattal ki tudjuk akasztani az ablakokba. Szerencsére a külső hangfalak aktivizálása egyszerű, mert a külső dobozban vannak a nagy hangfalak…..