Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irasalgor

127 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Gazdagnak lenni azt jelenti, hogy emlékszel még első kincsként őrzött filléredre." (Tuomas Holopainen: Lifetime of Adventure) "Ez a melódia jutott eszébe akkor, amikor bezárta a vasból készült, gondosan megmunkált kaput, s az arany bevonattal elkészült ezüstkulcsot a zsebe…..
Furcsa, ha az ember visszatér a múltjának egyik helyszínére. Furcsa érzéssel tölti el, hogy ugyanazokon a folyosókon, ugyanazokon az utcaköveken barangol, ugyanúgy süt le rá a nap, amelytől hunyorogva tud csak közlekedni az utcán, s így alig látja ugyanazokat az épületeket…..
"A nap utolsó sugarai már régen lehanyatlottak a domb lankái mögé, mikor belépett a kastély kapui mögé. A sötétség immáron elfoglalta a horizontot, a hold pedig őrszemként világította meg a tájat, hogy lefülelje a sötétben bujkáló párokat, magányos sétálókat, valamint…..
  Karácsony-karácsony...Ez az ünnep sem arról szól már, mint amiről kellene. A szeretet ünnepeként hirdetjük, ahol hálát kéne adni a sorsnak, és a mindennek, hogy vannak emberek akikkel eltölthetjük ezt. Néhány nap, amely szigetként, egyfajta menedékként szolgál az…..
  "A múlt darabkái idővel ugyanolyan frissek lehetnek, mint amikor megtörténtek. Éppen ezért tesszük el emlékbe a megannyi képeslapot, levelet, rajzot, iratot, amelyeknek egy részét sohasem nézzük meg újra, mert vagy túl mély sebeket nyitna fel, vagy pedig nem akarunk…..
  "A tenger tajtékzik, háborgóan ostromolja a partokat, a sziklák derék küzdelmet vívnak, de néhány gyengébb társuk sajnos a tengerbe veszik, s ott is nyeli el a mélység örökre. Nincsenek odakint hajók, azok amelyek épp a tengeren utaztak, ők bizonyára isteneikhez…..
  A nap sugarai még mindig erősen visszaverték aranyló színüket az ezüstösen csillogó hajón, amelyre csak rákontrázott a tiszta tengervíz türkizben pompázó hullámai. A távolban már látható a nyüzsgő kikötő, mely lustán pöfékeli magából a füstöt, mint egy…..
Sinclair McKay – A Bletchley Park titkos élete   A titoktartás mindig is az emberiség történelméhez tartozott. Hiszen a tudás hatalom, amivel nem szabad kérkedni. Hiába a 18. századtól elharapózó szólásszabadság, és demokrácia, a kormányok az igazi okokat és a nagy…..
Kedves Nona! A nap ragyogóan süt a tiszta tengerre, mikor ezeket a sorokat elkezdem írni neked. A pennám serceg, mint a fehér lován ülő herceg, és az idő csak halad tova, észre se veszem ahogy elsuhan kitudja hova. Már nem látom a partot, és az ódon falú várat sem. Szinte észre…..
Iras Land The road so far... 2013.05.26 18:19:48
Ez a bejegyzés az eddigi személyes bejegyzéseim címeit gyűjti össze, aki esetleg olvasta volna mindet, azoknak egyfajta nosztalgiát is nyújthat, ha utánakeresnek mondjuk az elmúlt két évben íródott irományoknak, de nem ajánlom. Ezt leginkább csak magamnak hoztam létre, hogy…..
  „Az idő nyeritett akkor azaz papagájosan kinyitotta a  szárnyait mondom széttárt vörös kapu  szeretőmmel kinek fekete gyémántok voltak befalazva  az arcába s 3 gyereket cepelt a kétségbeesésében  a gyárkémények alatt ültünk  tudtuk holnap a…..
  Különös hangok, már-már ricsaj. Mindenütt valamilyen hangfoszlány, kiabálás, suttogások. Mozgás, lépések dübörögnek, ki lassabban, ki gyorsabban, a levegő fojtogató, túlságosan meleg a reggeli napfény sápadt, még éledező sugaraihoz képest. Sehol sincs virágszag,…..
John Scalzi – Szellemhadtest   John Scalzi regényfolyamának első része nagy sikert aratott tavaly a sci-fi rajongók körében – én is szerettem, íme a róla szóló bejegyzés. Köszönhetően Scalzi rendkívül fantáziadús világfelépítésének, valamint annak, hogy a…..
Közelednek.Félek. Istenem, segíts.A hideg kiráz.Hallom ahogyan lépkednek a kihalt folyosón, karmaik végigkaristolják a tükörsima felületet. Sötétben vagyok, megpróbálok összehúzódni, hogy minél kisebbnek látszódjak. Hogy eltűnjek a sötétségben. Hogy eggyé váljak…..
  Kedves Nona! Idejét sem tudom már mióta nem hallottam felőled, és nem írtam neked egy árva sort sem. Vártam a megfelelő alkalmat, ihletet és történéseket, hogy papírra vessem, és elküldjem neked. Valamint eddig időm sem volt arra, hogy nyugodtan leüljek és átgondoljam a…..
Vernor Vinge – Tűz Lobban a Mélyben   A science-fiction műfaja a lehető legkreatívabb írókat kell, hogy kitermelje, ugyanis a jövő szinte mindig fikciókon alapul, az elképzelt világképek pedig a fantáziánk lehető legmélyebb tartományait is megmozgatja. Mi magunk is…..
Iras Land Thy Catafalque 2013.02.23 14:36:52
  A blog újraindítása után folytatva korábbi elkötelezettségemet a kevésbé ismert, mégis kiváló zenekarok bemutatására, íme egy újabb post. Témánk pedig nem más, mint a 2011-es albumával több nemzetközi díjat is elsöprő magyar székelésű avantgarde metal project –…..
J.K. Rowling – Átmeneti Üresedés   J.K. Rowling világhírű könyvsorozatával, a Harry Potter-szériával beírta magát a kortárs irodalom klasszikusai közé, s nevét egyes helyeken már C.S. Lewis vagy Philipp Pullmann nevével egy lapon említik. Rowling a Potter utolsó…..
  Az öregember fáradhatatlanul haladt a part felé. Az arca beesett, a teste vékony, nyúzott volt, az izmai fájtak, a ruhák koszosan lógtak rajta, körme sárga és repedezett volt a folyamatos sétától. A szeme viszont még mindig élénk volt, bár már egy vékonyka hártya mintha…..
Iras Land Prometheus 2013.02.02 12:26:25
Prometheus   Az Alien-franchise 1979-es premierjét követően hatalmas népszerűségre tett szert világszerte, s az egyik legsikeresebb szórakoztatóipari termékké vált a sci-fi-horrorok között. Megannyi könyv, játék, figura, képregény, filmfolytatás készült el az…..
Iras Land Nyomorultak 2013.01.25 18:54:54
  Nyomorultak   A világirodalom legnagyobb alkotásait szinte mindig valamilyen formában újra feldolgozzák. Egyrészt a technika fejlődése teszi lehetővé, másrészt az új platformok okozta alkotói kihívás, részben pedig maga a mű története jól konvertálható.…..
Ernest Cline – Ready Player One   A videójáték ipar fejlődése korunk legnagyobb léptékben növekedő szórakoztatóipari ágazata. A 20. század vége felé elkezdődő irányzat a 21. század elejére már egy lapon említhető a film – és zeneiparral, elég csak a több…..
  A Hobbit – Váratlan utazás HFR 3D   J.R.R. Tolkien talán maga sem gondolta volna, hogy amikor megírta a germán mitológia újragondolását a saját fantáziájával megspékelve akkor egy fél évszázaddal később a Biblia mellett a világ legfontosabb könyveként emlegetik…..
Scott Westerfeld – Leviatán   Az első világháború viszonylag kevés író fantáziáját érintette meg. Míg a második világégésről könyvek tömkelege akad – igaz, időtartamban és pusztítást tekintve is sokkal hosszabb periódusról beszélünk – addig az első…..
Iras Land Summa Summarum 2012 2013.01.03 19:05:23
  Nos, ismét itt állunk a kapuban, s egy újabb év szállt tova. Ugye, hogy nem is volt ez annyira más, mint az eddigiek? Azt hitted pedig, hogy most mindent megváltoztatsz magad körül, csak mert a 201 után egy 2-es került, mi? Aztán rájöttél, hogy ebben az évben is ugyanúgy…..