Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marxx (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
marxx (törölt) 2011.01.10 07:41:47
Kedves Gergő!

Érdemei hosszas méltatása nélkül ;-), nagyon örülök a kinevezésének. A ma raggeli televíziós beszélgetés igazán jó érzésekkel töltött el. Az interjúban említette, hogy gondolkozik azon, hogy javasolná a délelőtti tv műsorban az otthon maradó (anyákat említett)anyáknak vmi. gyermkekkel, gyermekneveléssel (nem bizzos, hogy jól idézem vissza) kapcsolatos műsort. Én úgy gondolom, hogy a magyar közélet a gyermeknevelés szempontjából az apáknak is tartozik, mivel teljesen háttérbe vannak szorítva. Jelentős mennyiségű apa marad otthon a gyermekével és közülük, egyre többen nevelik gyermekeiket egyedül. Ez utóbbi témakör volna, szerintem az egyik, melyre egyfajta gondolkodásmód formálásaként felhívnám a figyelmet, mivel a társadalmat még mindig átszövi az a sztereotíp gondolkodásmód, hogy az apák alkalmatlanok a gyermeknevelésre és ezt a bíróságokon gyermekelhelyezés során és gyámhivatalokban is érzékeltetik velük az intézkedésekben, jóllehet az utóbbi néhány évben már apáknál is helyeznek el gyermekeket, de megalázóan kemény küzdelem árán, vagy ha az anya bizonyjtottan olyan destruktív életvitelt folytat, hogy nincs is más választás. Én személy szerint ismerek olyan apát, akit a gyermek-elehelkyezési peréből kifolyólag 1,5 évvel ez előtt jogtalanul bötzönbe zártak, továbbá olyant is akinek a fia rendszeresen elszökött hozzá és ezért a gyermeket intézetbe zárták (mindkét apa Zala megyei) és olyan rendőrtisztet, akinek a gyermekét az anya súlyosan bántalmazta (youtube-ra felkerült a video) és ennek ellenére a gyermeket, mégis az anyánál akarja elhelyezni a T. Bíróság. Ld.: ma reggel 2010.11.27-i adása "Apák joga" címmel Bethlen úrral történt beszélgetés. Figyelmébe ajánlom Dr Regász Mária és Dr Hegedűs István ügyvédeket, akik a gyermkek apjukhoz való jogaiért végeznek ma is szélmalomharcot.
Nos, én azt javasolnám, hogy ne csupán az anyákkal foglalkozzon a műsorában a csatorna hanem, az apákkal is, hisz a Magyar Televízió alapvetően egy olyan mértékadó csatorna, mely a konzevatív értékrend mellett, haladó gondolkodásról tanúskodik.Megjegyzem, Szlovákia is már 2010. nyarán parlamenti jóváhagyással bevezette a válást követő, közös szülői felügyeleti jogot, mely már Holandiában, Belgiumban, stb. régóta működőképes intézmény. Nos, bemutathatnának egy-két "apa-sorsot" is.

Sok sikert és jó egészséget kívánok a munkájához!