Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LittleIdiot

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak azért nem vesszük figyelembe, hogy a mobiltelefon veszélyezteti az egészségünket, mert a rák és a mobilhasználat kapcsolatáról szóló tanulmányokat a mobilipar kétségbe vonja? A brit Guardian beszámolója érdekes megállapításokat rejt...
Teljesen elképesztő, állatias viselkedést tanúsított naiv vendéggel és családjával az Üvegtigris Étterem üzletvezetője, amikor beszóltak neki, hogy miért hajtottak el egy mozgássérült kislányt az üres étteremből, amikor az a vécét kereste. Először rájukcsapta az ajtót,…..
LittleIdiot 2013.10.26 11:26:18
@yatumux: +1, like
Olyat ugye már láttunk, mikor két lakást hirdettek ugyanazzal a fotóval (ráadásul az egyik Torontóban volt, a másik meg Pesten), de olyat nem amikor ugyanannak a lakásnak a fürdőjét kétféle fényképpel tolták fel a netre. Itt az egyik albihirdetés és itt a másik. Nem úgy…..
LittleIdiot 2013.08.12 20:24:36
A hatóság hirtelen azt kéri, hogy mutasd be az öt éve befizetett illetékről a csekkszelvényt. Ha nem, fizesd be újra. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
LittleIdiot 2013.08.06 22:38:14
@RÁJA:
Igen, valami hasonló dolgon rugóznék én is.

Autó átírás szerintem közigazgatási hatósági eljárás. Kérelemre indul, a feltételek teljesülése esetén a hatáság határozatot hoz, ami ez esetben nem más mint egy új forgalmi és törzskönyv.
Tehát egyszer nekem van a kezemben egy hatóságtól származó határozat - közokirat formában.
Ha erre jön a NAV/APEH hogy igazoljam, meg adjam elő a csekket - hát miért adnám? Egyrészről vélhetően nincs meg, mert megbízott iratta át a járművet én neki nem csekken fizettem. Más részről közokiratba van foglalva, hogy átíródott az autó, tehát a szükséges feltételek az átíráshoz teljesültek.
Ha ez nem így van, akkor nyilván valami bűncselekmény történhetett - tehát egy részről lesznek szívesenk nyomozni és addig felfüggeszteni mindent. Más részről meg a saját házuk táján kén' kapirgálni először.

(Nem vagyok egy adó-/illetkügyi szakértő... nem tudom mit lépnének.)
LittleIdiot 2013.08.06 22:56:35
@Tökösmákos: "És ezért nem fizetek én adót. SEMMILYET. SEMMIT.+
Ühüm. Pl. ÁFA? Vagy te kiflit is szigorúan áfacsalva veszel? Jövedéki adó (szesz, üzemanyag, cigi)? Tranzakciós nyavajatörés?
Meg kell, hogy állapítsam, mindig van lejjebb. Persze a történetben szereplőhöz hasonló nyuggerek is megérik a pénzüket, Von Schwarz érthető módon ezesetben nem a piroson átsétálás miatt akadt ki és írt levelet. Múlt szombat 13:00 körül nyugodtan sétálgatok a Teréz krt-on,…..
LittleIdiot 2010.07.31 19:41:01
@Leadfoot:
Senkinek nem is kell átérnie a zöld alatt.

A KRESZ szerint zöld alatt lehet elindulni.
Átérésről nincs szó.

(2) Az (1) bekezdésben említett fényjelző készülék fényjelzéseinek a jelentése:
a) a folyamatos zöld fény szabad utat jelez: a gyalogos az úttesten áthaladhat;
b) a villogó zöld fény az áthaladásra engedélyezett időtartam végét jelzi: a gyalogos az úttestre nem léphet, az úttesten levő gyalogos pedig köteles az áthaladást mielőbb befejezni;
c) a piros fény az áthaladás tilalmát jelzi: a gyalogos az úttestre nem léphet.
LittleIdiot 2010.07.31 19:42:37
@SilentSound: "n, ha piroson csoszogott át, akkor a néni sem volt teljesen ártatlan szent."

Ha.

De a poszt meg ezzel kezdődik:
"aki igaz, hogy piros lámpánál ment át (piros lett mire átért...), de azért m"

Szvsz. türelem... sokat segít.
Szó szerint ütős történetet küldött be aszfaltbetyár. Egyértelműen elsőbbsége volt, amikor nekiment egy másik autós, aki ennek ellenére nem akarta elismerni a felelősségét. Tudom, hogy elég érzékeny téma a vétkes fél etnikai hovatartozása miatt, ezért külön kérlek…..
LittleIdiot 2010.06.24 14:19:45
@Leadfoot:

Hát igen.
Ütés után a rendőrnek _kötelessége_ (nem joga), hanem kötelessége intézkdeni. Egy laza csendes pofon magánindítványa büntetendő; de a közlekedési szituációban jellemzően qvaanyázással elkövetett pofozkodás az garázdaság. És hivatalból üldözendő bűncselekmény.
Az vitathatatlan, hogy az utcák egy fokkal jobban néznek ki, ha a buszmegállók díszburkolatot kapnak. A kövezés célja azonban általában nem az esztétikai nyereség volt, hanem az, hogy az útburkolat ne menjen tönkre olyan gyorsan a buszok okozta frekventált terhelés miatt. A műkő…..
LittleIdiot 2010.06.24 12:35:40
@Shadwell:

1. én bkv-zom (utasként), biztosan nem fogok rád dudálni
3. Igazad van. De ettől még ott van. Lehet rajta közlekedni. Tudtommal lukak sincsenek rajta.
Nem tudom, hogy milyen tapasztalt sofőrökkel beszélt Mr Góré a lentebb vázolt, balesethez vezető közlekedési helyzetről, szerintem bizony egyértelműen ő hibázott. Azért persze érdekelne az is, hogy mivel menthetné a menthetőt. Nagyjából két hete történt a következő eset a…..
LittleIdiot 2010.02.23 13:57:19
@Mr Góré: Az qúva.
Ez azért gyalázat.

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól

9. § (1) A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek:
a) az úttest forgalmának irányítására szolgáló fényjelző készülék: három (felül kör alakú vagy nyilat mutató piros-, középen kör alakú vagy nyilat mutató sárga-, alul kör alakú vagy nyilat mutató zöldfényű) lámpából áll, és sorrendben zöld, sárga, piros, majd együtt piros és sárga fényjelzést ad; (...)
(4) Az (1) bekezdés a)-d) pontjában említett fényjelző készülékek fényjelzéseinek a jelentése:
a) a kör alakú, valamint a kerékpárt ábrázoló zöld fény szabad utat jelez: ha jelzőtábla nem tiltja, az erre vonatkozó szabályok megtartásával egyenesen, valamint jobbra vagy balra bekanyarodva tovább szabad haladni;
b) a felfelé, illetőleg az oldalra mutató nyíl alakú zöld fény a jelzett irányban (irányokban) szabad utat jelez: a jelzett irányban (irányokban) tovább szabad haladni, bekanyarodás esetén a szabad jelzésen áthaladó gyalogosoknak elsőbbséget kell adni;
Én elhiszem, hogy a mai világban fontos a tévé, az internet, meg a telefon is, különösen az utolsó kettő, de ha valahol mindenképp kell állandóan, akkor kiváltható mobil eszközökkel a vezetékes. Ennek fényében ahogy Mihály, én sem nagyon értem, hogy a lenti videón mi…..
LittleIdiot 2010.02.19 16:57:34
1. A bevezetőben linkelt jogszaqbály nem hatályos.
2. Ez igen:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700012.IRM&kif=bejelent%E9s
3. Tudomal nem adnak ki engedélyt erre
4. Jogellenes felhelyezés / használat = max. 100k HUF bünti, a készüléket el KELL kobozni, szabálysértés.

5. Video / kép / (arc/rendszem) birtokában a szabálysértési feljelentést BÁRKI megteheti.
Három évvel ezelőtt írtunk először a Basic Plus Kft-ről és az  agresszív irodaszerforgalmazó módszerükről. Mihály friss sztorija elszomorító, mert a társaság még mindig talpon van és továbbra is cégekre próbálja ráerőszakolni a nagyértékű, de valójában soha meg…..
Azt hittem, hogy hoax a "Kuti Erika r. szds.bűnmegelőzési főelőadó Kiskőrös Rk." aláírással az éterben kerengő, továbbküldésre buzdító levél, de azért feltárcsáztam a kiskőrösi rendőrkapitányságot, mire kiderült, hogy a mail abszolúte valódi, a szerző…..
Engem idegesítene, ha valaki juszt is csónakot akarna bérelni tőlem, igaz én nem írtam ki nagy táblára, hogy "csónakkölcsönzés". És nem is egy kikötőben vagyok megtalálható. Xapa Gárdonyban hitt egy reklámnak, aztán lógó orral, vízijármű nélkül távozott, Így…..
LittleIdiot 2009.07.14 00:25:36
autózz! Ki a hülye, én vagy te? 2008.10.30 13:04:00
Megmondtuk mi már többször, hogy Debrecen egyre inkább renitens város. A KRESZ-nek ugye vannak előírásai, jelzések, táblák és vannak az alkalmazói, mi emberek, akik gyakran félreértjük egymást az életben is, nemhogy az utakon. Gyula arra kíváncsi az ő sztorijában ki volt a…..
Tanulságos történet következik, nem röviden, de érdemes olvasni, hogy milyen az, amikor még az értékellek mint embertig sem jut el a másik fél, és magunknak kell eljutni addig, hogy felismerjük, mi ennél jobbat érdemlünk.Sziasztok Kedveseim! :)Nem is tudom, hol is kezdjem, de ami…..
Hadd kezdjem egy pár napos, személyes emlékkel: megyek le Újpest Központnál a metróba, a jegykezelő készüléktől két méterre álló ellenőr végignézi, ahogy lyukasztok. Haladás közben mutatom a jegyet, sietnék le, mert hallani, hogy indulóban a metró, amikor a fickó kéjes…..