Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Santorini/ Kréta

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amy az Anubis Travellel utazott Krétára, hogy aztán onnan tovakiránduljon álmai szigetére. Úgy látszik, annyira mégsem volt csudálatos, hogy a 4 órásra tervezett kirándulásból 3 nap lett, különben biztos nem panaszkodott volna. Ja, hogy a család fele Krétán maradt? 2010…..
Santorini/ Kréta 2010.07.15 09:34:37
Olvastam, a blog.on közzétett , panaszukat...erre kivánnék reagálni.
Hadd tudja meg , mindenki, aki olvassa...nem minden ugy van, ahogyan Amy azt leirta!!!!
Nagyon fontos megjegyeznem:
1.'.A Santorini kirándulást, NEM az ANUBIS TRAVEL szervezi ! (hanem a hajótársaság, Flyingcat 4. )
2,' A Santorini fakultativ program szintén a hajótársaság szervezése...és jómagam (Erzsébet )..ezen a napon, a hajótársaság alkalmazottja vagyok.
Nem képviselek, semmilyen magyar utazási irodát..., KIZÁRÓLAG a hajótársaságot !
Tehát, a munkával -fakultativ programmal kapcsolatban, a társaság utmutatásai alapján kell eljárnom.
(sem az Anubis Travel..sem más iroda , nem adhat utasitást, a programmal kapcsolatban! )
Semmilyen magyar utazási iroda, sem velem, sem a program esetleges változtatásának jogával NEM RENDELKEZIK !!!
Pontosabban: az én dolgom, a Santorinin, a hajóból kiszálló magyar csoportot , autóbuszra tenni, végig kisérni a sziget turán, majd ezt követően, a kikötőben, utbaigazitani...hogyan szálljanak be a hazautazáshoz.
- FAKULTATIV PROGRAM A SZIGETEN, ezért kapom a fizetésem, ezen a napon.
A hajón, idegenvezető , csoport kisérő nincs! (PL. a franciák id.vez,je, Santorinin, a kikötőben várja a csoportját, mert ő Santorinin lakik. )
Ez egy menetrendszerűen közlekedő hajó, közel 150-200 , 1 napos Santorini turára érkező turistával, és másik 250-300 egyéni utazóval, turistákkal, helyiekkel...
Tehát a hajó minden utasa egyénileg utazó,okosan,egyedül,elengedett kézzel utazó személy.A hajón,ilyen,mint külön túristacsoport, NEM LÉTEZIK.
Csoporttá akkor válik,amikor leszáll a hajóról,és beszáll a kiránduló buszba.
Ha bármilyen nemű KOMOLY reklamáció felmerülne, melynek valóságalapja is van (nem ugy..mint jelen esetben...) akkor az,a hajótársaságot illethetné.
A vendég panasza nagyon sok helyen NEM FEDI A VALÓSÁGOT !
Ezért is ragaszkodom ahhoz, halgattasék meg a másik oldal" is ! Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Az idegenvezetőnek is van becsülete,és kötelessége,hogy megvédje azt,amikor alaptalan vádaskodások érik.
Idézek a blogban szereplő panaszlevélből:
"-az iroda által szervezett" kirándulás"...-NEM az Anubis Travel , a program szervező !
" az utazási iroda idegenvezetője eltűnt" a hajón, az odafelé uton.:.......-Nem vagyok semmilyen utazási iroda idegenvezetője...én is csatlakozhattam volna a csoporthoz Santorinin, a hajó kikötése után, u.ugy, mint francia kollégám. ( érdekes, a francia turisták ezért soha nem reklamálnak...???????)..az csak "véletlen..hogy én is azon a hajón utaztam. Egyébként a hajót ugy dobálta a szél ill.a hullámok, h. nem lehetett biztonságosan lábon, talpon állni..és erre figyelmeztették az utasokat is , a hajón szolgálatot teljesitő alkalmazottak !

"Santorini helyett, IOS szigetén"kötöttünk ki.....-előtte megpróbálták kikötni a hajót Santorinin.
Több mint 1 órás. hiábavaló próbálkozás után, a kapitány ugy döntött, az utasok biztonsága érdekében, hogy a sokkal szélvédettebb, biztonságosabb, a közelben fekvő IOS szigetére viszi a hajót és utasait.
A 3 órás ott-tartózkodás , (szabad program), amiatt volt, talán, mérséklődik a szél..és visszafordulhatunk Kréta felé az esti orákban.
"a hajóra, az id vez, szállt fel először".......-Az értünk a kora esti órákban IOS-ra érkező hajó, menetrendszerinti járat volt.
Nekünk erre a hajóra NEM VOLT jegyünk...azaz, az utasoktól beszedett(Kréta-Sant. odautra szóló "fél") jegyekkel tudtuk igazolni feléjük...mennyi utas száll majd fel a hajójukra... (ezért álltak jegy nélkül a kikötőben..)
Logikusan, először, a jegyet megváltó, utasaikat engedték be a hajóba., ezt követően, a mi csoportjainkat.
Láttak már olyan idegenvezetőt,aki a csoport végén kullog???
Az, hogy magukra hagytam..NEM IGAZ ! Tőlük kb, 3 m.re, ültem le a kollégáimmal, akik mind a hajótársaság idegenvezetői+ a teljes csoportért felelős személy,
Ezen az 1 órás IOS-Santorini között eltelt hajóuton, már "lincshangulat volt..megfenyegettek...nagyon csunya szavakat használtak...és kioktattak, minek is vagyok én..és mi az én dolgom, szerintük.
Fő hangadó, természetesen..a panszalevelet fogalmazó "'AMY"és ..ahogy irja "szerető férje" volt.
Követelték, azonnal intézkedjek, h, hazajussanak Krétára...SENKI NEM akarta megérteni...sem hajó..sem repülő nem közlekedik már azon a napon! Ekkor, ott a hajón közöltem: aki marad velünk másnap is,velük végigcsináljuk a fakultativ programot...
Akik , nem akarják,azok saját költségen, repülővel visszamehetnek Krétára...Hajó másnap sem közlekedett !
Megjegyzem: nekem a dolgom, a fakultativ program lebonyolitása volt..semmi egyéb!
Ebből lett még nagyobb "ordibálás"...a vendégek részéről....felém...

" egy utitársunk kiharcolta a reggelit"....- Este, miután megkaptuk, a hajótársaságtól az informáciot, mely szálláshelyekre tudnak bennünket fogadni...ezek szerint, igyekeztünk, minden utasunkat nemzetiségtől függetlenül a kollégáimmal elhelyezni.
A magyar vendégek kérdésére, lesz-e reggeli..akkor még nem kaptam választ , és ezt nekik is továbbitottam. Azt igérték, reggelre biztosan eldől..kiderül..mi lesz a reggelijükkel. Később, 2 óra mulva , jelezték felém , IGEN..mindenkinek biztositanak reggelit.
Tehát, NEM az utastárs intézte el..NEM is én..hanem a hajótársaság igy rendelkezett!
"23-an hazautaztak !? -akik nem fértek fel a hajóra...azok maradtak"......- Kirándulásunk utolsó állomása Pirgos városa volt.
Ott, a kikötőbe való indulás előtt , kaptam a munkáltatóm, ill,. annak képviselőjének utasitását, számoljam meg, hány olyan MAGYAR UTASUNK VAN, AKIKNEK MÁSNAP, AZAZ SZERDÁN...BUDAPESTRE SZÓLÓ REPÜLŐJEGYE VAN ! ŐK VOLTAK 23-AN !!!!
U.ekkor, nekem azt az utasitást adták, h. elvégeztem a munkámat, a fakultativ kirándulást..ezért a többi idegenvezetővel együtt., mi is hazautazunk a hazamenő csoporttal.
A társaság vezető képviselője, az összes ottmaradt utassal továbbra is Santorinin maradt...és intézte a csoport szállását, étkezését és másnap a hazautazásukat is.( ez 1 személy volt)
23-an,Nekik mindenképp vissza kellett térni Krétára, h. ne veszitsék el charter jegyüket...és hazajussanak Magy. o.ra.
Felszálltam a buszra..kértem nyujtsa fel a kezét , aki másnap repül Bp.re.
Felvettem a mikrofont, és bemondtam, akkor 23 magyar utas hazamegy egy másik hajóval (ami nagyobb,és elinditották ezen a szeles napon).
Ekkor "panaszlevelünk" irója-„Amy szeretett férje„ felugrott a helyéről, felemelte az öklét a fejem felé és már ütött is volna...ha az első 4 ülésen ülő francia turista nem fogja le...
Ledobtam a mikrofont...és menekültem..le a buszról..A busz előtt állt 3 sofőr és a hajótársaság kirándulásait irányitó kolláganőm.
A fedühödött utas ( aki panaszában, azt irta , hogy idegesen számon kért...)...szó szerint ezt üvöltötte: "-SZÉTBASZOM AZ ARCODAT, KITÉPEM A KARODAT ÉS LENYOMOM A TORKODON..A KURVA ANYÁDAT..HÁT NEM ÉRTED, H,NEKEM HAZA KELL MENNEM..A CSALÁDOMHOZ"
EZ VOLT AZ ő IDEGES SZÁMONKÉRÉSE" !!!!!
Én nem tudtam megszólalni sem..nemhogy válaszolni....remegtem a félelemtől...MENEKÜLTEM!!!!!
Letépte magáról, az Őt lefogó francia turistákat...és rohant utánam..le a buszról...ahol a 3 sofőr fogta le..ill. mások..akik épp ott álltak.
Az egyik sofőr , azonnal kimenekitett..és egy másik buszra kellett szállnom (saját testi épségem, biztonságom érdekében)...
IGY..ebben az értelmezésben, valóban otthagytam a csoportomat...Pirgos-tól Santorini kikötőjéig, ami kb, 15perc autóbuszut!
A kikötőig, a buszsofőr felhivta a kikötői rendőrséget...
A rendőrök szedték le az örjöngő..és ököllel, igazát kereső kedves Anubis travel utast.
Én külön, másik rendőr kiséretében mentem be az hivatalukba. Külön szobában kérdeztek ki bennünket...
MINDENKI !!!! A HAJÓTÁRSASÁG kirándulásaiért felelős kolléganő...a buszsofőrök is látták, mi történt...Mindenki!!!!!...a rendőrök szintén...: !!!!
-Azt javasolták..mindenképp fel kell jelentenem !
Hogy soha ilyet még egyszer ne merjen csinálni...hogy soha ne felejtse el..igy nem lehet viselkedni. Ököllel, érvényesiteni az akaratát!!!???
-NEM tettem feljelentést !!!!!!

'1. HOGY NE OKOZZAK KELLEMETLENSÉGET AZ ANUBIS TRAVEL.nak..ill. a Krétai kolléganőmnek..akinek ezzel az üggyel még sok baja lett volna.( és lett is...panaszlevél formájában....)
'2. Arra gondoltam, ugyis pár nap mulva hazamegy...nem akadályozom meg abban...hogy a csoportjával ( és a családjával ) hazatérjen..
Ha feljelentem, akkor min,. 1 hétig benn tartották volna...és birósági tárgyalást is lett volna belőle..Ki tudja mikor?
Akkor a rendőrök azt mondták...vagy Ő megy el Santoriniről..vagy nekem kell mennem....HA nem teszek feljelentést.
Még mindig megpróbáltam áthidaló megoldást keresni...
Felajánlottam neki a jegyemet, ami az esti hazautazó hajóra szólt...MENJEN::ha menni akar! Az asszony AMY", gunyosan rámnézett...és csak annyit mondott : Ezzel nem vagyunk kisegitve,,mi ketten vagyunk"...Mindez a rendőrségen zajlott le, 3-4 rendőr jelenlétében..nehogy ököllel érvényesitse igazát ...vagy próbája ..ujra...
Persze , a rendőrségen..nagyon igyekezett, "Uriember lenni...
És arról ott sem esett szó..miért esett nekem ököllel...CSAK, h. neki a családja Krétán maradt...h. mindenképp vissza akar jutni oda....
Ezek után, a rendőrök tanácsára...Vagy Ő megy , vagy én......el a szigetről, Santoriniről...És az általam felajánlott jegyemet sem fogadta el...
Felszálltam a hajóra , a hazatérő magyar csoprorttal, a 23 magyar ,szerdán Bp.-re utazó turistával.
„Az oroszok id.vez.tője elintézte a vacsorát"......Hát..ez sem igaz..mert az oroszok id,vezetője is..mint minden id,.vez. haza lett vezényelve,,,egyetlen id.vez, nem maradt Santorinin..szerdán este !!!
A hajótársaság egyetlen képviselője, (görög nő, aki 3 nyelven viszi a fakultativ pogramot), maradt az 2.ik éjszakát is ott töltő csoporttal.
1,. Nem ő intézte el a vacsorát..Hanem a hajótársaság igy rendelkezett.
2.:a másnapi hajót sem. tudta volna Ő intézni... Enyhébb lett a szél...és a kikötői rendészet, engedélyt adott a hajónak, a kikötő elhagyására ! !!!!
"3 nap" -ot kénytelen volt AMY.és "szerető férje" a családja nélkül nyaralni"...vagy szenvedni..Santorinin!????.......
- 2 nap volt...Kedden reggel indultunk, kedd-szerdán ott aludtak..és csütörtök hajnalban, hazahozták, a maradék utast is ! Őket is !

Csak ennyit szerettem volna ÉN IS ELMONDANI"...mert az nagyon szép, hogy a vendégnek mindig igaza van...DE ! BÁRMI ÁRON!??? KÉRDEM ÉN?

A Santoini-Június 21.-ei ottragadt túristák idegenvezetője….