Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shapira

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmdroid Bad Science in Movies 2010.12.28 10:50:00
Zavar, ha egy sci-fiben van hang az űrben? Idegesít, hogy minden bolygónak olyan a gravitációja, mint a Földnek? Furának találod, hogy könnyedén tudnak kommunikálni egy idegen fajjal? Márpedig ezek gyakran előfordulnak a sci-fi filmekben. Az io9 oldal összeállított egy listát,…..
Shapira 2010.12.28 19:08:23
@0gre: A tudósok nem azt mondták, hogy nincs gyorsabb a hangnál, hanem hogy nem tudunk majd gyorsabban menni nála. Ebben tényleg tévedtek. A fénynél gyorsabban azonban semmi sem mehet. Még csak fénysebességgel sem - kivéve az olyan testek, amiknek nincs tömegük (fény, radarhullámok). Akkor tudnánk olyan sebességgel menni, mint a fény (és nem gyorsabban), ha végtelen energiánk lenne, de ez meg ugye szintén lehetetlen. Van néhány, kivételes dolog a világegyetemben, ami képes olyan gyorsan haladni, mint a fény, de nála gyorsabban semmi sem. Csak úgy lehetséges elmenni pl. a galaxisunk közepébe két nap alatt, ha elhajlítjuk, elgörbítjük a téridőt, vagy ha féreglyukat használunk, de ehhez nagyon komoly fejlettségű technológia kell.

A kép egyébként jó. :)
Shapira 2010.12.28 19:10:49
@efes: Igaz, kitalálták, de ott van a SCIENCE szó is, ami azért kell, hogy hihetővé tegyék a történetet. Nem kell, hogy valós legyen, tudományosan megcáfolhatatlan, hanem hogy megmagyarázható. Attól sci-fi, hogy tudjuk, hogy ilyen nincs, mégis, úgy el van magyarázva, hogy érhető, logikus. Máskülönben csak egy mese lesz a dologból.
Filmdroid Inception – Eredet 2010.07.25 22:15:00
   Christopher Nolan ezzel a filmmel végleg felírta magát a legújabb kori rendezőzsenik közé. Egyszerűen tévedhetetlen, tökéletes. Nevét a rendkívül erős, újszerű Mementóval kezdtük megjegyezni, aztán elkészítette az Álmatlanságot, aminek a hangulata máig…..
Shapira 2010.07.26 11:11:53
@kelta: szerintem úgy volt, hogy el lehet dönteni, eldőlt-e vagy sem. A mellettem ülő, számomra ismeretlen nézők például egyhangúlag kiabálták: "Dőlj el, dőlj már el!". Ha jól láttam, a legeslegutólsó pillanatban, mielőtt bevágták a stáblistát, megingott egy kicsit, de magát az esést nem láttuk... ez az én elméletem.

Egyébként tényleg fantasztikus egy film, hihetetlen intelligens és összetett. Nolan egy zseni!
Shapira 2010.07.26 11:13:03
@shitgun: Én is pont így gondolom.