Regisztráció Blogot indítok
Adatok
riann

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Szoptasson, ne hisztizzen! 2010.07.14 06:00:00
Tisztelt Praxis, Az alábbiakban olvashatják szülésem történetét a Telki Magánkórházban! Ha valaki azt hinné,hogy ott különbül bánnak az emberrel a pénzéért,sajnos téved.   A panaszlevelemre kaptam egy sablonlevelet,melyben közölték,hogy szakmai hibát nem találtak.Én…..
riann 2010.07.14 18:19:47
Én először a Szt.Imrében akartam szülni, mert sokan nagyon dicsérték. Aztán megbeszéltünk egy találkozót egy szülésznővel, és bementünk körülnézni. Az osztály szép, de pl. az apukákat, a családot nem engedik be. A frissen szült anyukák a lépcsőházban, a folyosón ülnek le kis időre a hozzátartozóikkal. A vajúdó 5 ágyas (volt 2,5 éve), és oda sem engedtek be hozzátartozót, tehát családtagok nélkül kell vajúdni más anyukákkal együtt. A szülőszoba amit láttam, meg borzasztóan kicsi volt. A doktornő közölte velem, hogy ő csak a vajúdás végére jön be, a tolófájásokra, és 250 ezret kér. A szülésznő pedig 50 ezret. Éppen telt ház volt, egyszerre öten szültek, mindenki ideges és rohangál, volt aki egyedül vajúdott, mert nem volt idő rá. És akkor ez számított az egyik legjobb helynek. A folyosón ki volt tolva egy kocsi teli iszonyat véres cuccokkal. A wc-be inkább nem mentem be. Ezek után döntöttünk úgy, hogy akkor legyen Telki. 2x szültem ott, 2,5 éve, és másodszor 9 hónapja, és nekem kellemes emlékeim maradtak. Nem bántuk meg. Mindkétszer vasárnap éjjel szültem természetes úton, de végig bent volt a szülőszobában (a vajúdás alatt is)a teljes csapat. Szülésznő, csecsemős, nővér, 2 orvos, gyerekorvos. Igazi csapatmunka volt. A segítségük nélkül nem tudtam volna megszülni. Borzasztóan fontos volt minden amit kaptam tőlük. Ilyenkor még az is iszonyat nagy segítség ha valaki tartja az ember lábát, mert úgy éreztem, nekem nincs erőm hozzá, és fontos volt. Állandóan mérték a vérnyomásom, ment folyamatosan a CTG (pedig nem voltam beteg). Hozzám kedvesek voltak. És az is nagyon jó volt, hogy a család bármikor bejöhetett, és addig maradtak, ameddig akartak. És nem a folyosón, hanem a szobában. A szobák nagyon szépek, és kényelmesek. Nekem nagyon otthonos, biztonságos érzést adott. A pelenkázó kocsi amit adtak a babához, teli volt pakolva, pelenka, törlő, krémek, köldökkezeléshez dolgok...minden, mindenből új, akkor bontottam föl. És ami megmaradt, azt becsomagolták otthonra. Adtak egyszer használatos bugyit, betéteket, ásványvizet, kaját...mindent amire szükség volt.
Az orvosokról az volt a benyomásom, hogy komoly szaktudás és tapasztalat áll mögöttük. A gyerekorvos ott főállású orvos volt.
Nekünk szép emlék maradt mindkétszer.