Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeskojozsef

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban új szakaszába lép a szívünknek oly' kedves Nagy Rezsicsökkentés: megkezdődik a Fidesz aláírásgyűjtése a rezsicsökkentés védelmében. A kormánypárt ellenzéki üzemmódja az aláírásgyűjtéssel új fokozatba kapcsol, de nem csak az utcákon folyik a hősies…..
  A Méltányosság Politikaelemző Központ hozzászólása a Mandiner NER-vitájához:   A Mandiner blog által meghirdetett konzultáció kapcsán a Méltányosság Politikaelemző Központ is szeretné megragadni az alkalmat és röviden összefoglalni a Nemzeti Együttműködés…..
jeskojozsef 2010.07.14 11:36:08
@Elpet: Így van, ez a kérdés (mármint, hogy lehet-e az évszázados hagyományok által megteremtett intézményrendszert adoptálni.) Ez az egész posztszocialista blokkban óriási feladat.

Az egyetlen integratív tényező (a pártállam) ugyanis megszűnt, az azt megelőző fejlődés csírái viszont nem bizonyultak elég erősnek. Ugyanakkor már eltelt két évtized és jónéhány térségbeli ország előttünk jár.

@El Topo (Sgt. Elias): Természetesen filozófiatörténeti fejtegetésbe nem mennék bele. Ez esetben egy olyan érték-, és célrendszer, amelyet a társadalom túlnyomó többsége nem kérdőjelez meg és ennek alaptéziseit nem vitatja.
Adott esetben ez kikényszerített is lehet, pl. 56 után megszülető "kádári-kiegyezés" (Vagyis, hogy a rendszer enyhít a nyomáson és biztosít egyfajta jólétet a közösség tagjainak, akik cserébe elfogadják azt.)
jeskojozsef 2010.07.14 13:23:52
@El Topo (Sgt. Elias): Én úgy gondolom, hogy az Egyszeri Jóskának nem kell semmit aláírnia, vagy politikai filozófiáról elmélkednie.

Ugyanakkor az jár neki, hogy hosszútávon tudjon tervezni, mert tudja, hogy egy kormányváltás nem jelenti azt, hogy amire eddig számított az most bizonytalanná vált.

Hogy ne hisztérikus közéletet lásson a parlamenttől a villamosig, hogy valamiféle bizalma legyen a rendőrben, a bíróban, a tisztifőorvosban, netán az embertársaiban. Tudom, hogy ez nagy falat, de valahol el kell kezdeni.

@tölgy: Ezzel annyiban értek egyet, hogy való igaz, a magyar politika semmilyen szinten nem foglakozik a múlttal, hogy úgy mondjam nincs történelmi nézőpontja. Csak itt és most létezik.Pedig érdemes lenne foglalkozni a többpártrendszerrel működő korszakok hagyományaival. Hihetetlen sokat lehetne tanulni belőle.
jeskojozsef 2010.07.14 13:57:16
@El Topo (Sgt. Elias): Mire gondolsz, mi elitista?