Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter69

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többen keresnek meg ezzel a kérdéssel e-mailben. Már nem csak az orvosok, hanem nővérek, gyógytornászok, pszichológusok, és tanárok is.A legpraktikusabb ha összefoglalom, akkor nem kell egyenként megválaszolnom a sok e-mailt.Alapvetően kétféle módon lehet kijutni:I,…..
Peter69 2010.07.14 13:01:02
@szabszi: Először is köszönöm a gyors választ! Sajnos nincs nagy tartalékom és nem vagyok egyedülálló. Ez hajt: 3 kicsi gyermekem és feleségem van. Az itthoni pénzből nem tudunk kijönni. Hajlandó vagyok bármit megtenni, megtanulni, hogy ők életük hátralévő időszakában boldogabban éljenek, mint én! Apa vagyok és csak ez számít! Jó a nyelvérzékem, mit bánom én, mennyit és hány nyelvet kell megtanulnom még. Vannak ismerősök odakint, svédek, talán tudnak majd segíteni. Vagy mi a helyzet a cégalapítással? Mi kell hozzá? Tudom, hogy abból is ki kell hozni a megélhetést. Senki nem ír erről. Mibe kerül egy kisebb lakás bérleti díja?
Mi a minimálbér és milyen adói vannak? Lakást venni nem tudok. ... A mi falunkból egy csomó ember dolgozik időszakosan külföldön, másképpen nem tudnak megélni. Talán érted a helyzetet. Mit számít most pl. 5 év?
Szerintem semmit. ... Bár kár, hogy a kedvenc országom így áll az uniós munkavállalókhoz. Tény, hogy a válság minden országot érintett és mindenki védi a saját környezetét. Mi is tele vagyunk románokkal, meg cigányokkal és kevesen tudnak ebből felzárkózni. Aki teheti, az menekül. Én eddig nem tettem, most talán ideje lenne.
Peter69 2010.07.15 09:24:10
@szabszi: Köszönöm, ezzel a válasszal már ki vagyok békülve. :o) Tudom hosszú és nehéz út lesz. Remélem lesz hozzá elég erőm! Igen, olvastam a kötelező papírokról, de még van időm rá, MOST nem aktuális. A fiatal munkaerőnek nem mindig van meg az élettapasztalata és sosem dolgozott még hosszabb ideig főnöknek. Én először biztos csak valami béna melót kapnék, de túl könnyen barátkozom, ami jól jöhet később. És itt van a kutya elásva - mondom én innen a kis Ungern-ből. Kösz a segítséget!
Peter69 2010.07.15 09:28:06
@szil5: Kösz a linkeket! "Ha ugyis tanulsz svedul, akkor elboldogulsz veluk." - ez tetszik! 1 hónapja kezdtem hozzá :o), de tényleg tanulok minden nap.
OK, megnézem és kihámozom. Van szótáram, majd összerakom, ez is jó gyakorlat! Tényleg kösz!