Regisztráció Blogot indítok
Adatok
polyJoe

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ultrakönnyű, ámde sérülékeny karbonvázak elterjedése, ezzel párhuzamosan pedig részben a költséghatékonyság oltárán feláldozott beragasztott fémperselyek eltűnése, és a menetes csapágyaknak intett pápá után a pressfites csapágyak cseréje az egyiptomi hét tíz (thx: polyJoe) csapás egyikeként lebeg…..
1985-ben a kazahsztáni Bogatir 56,8 millió tonna kitermelt szénnel minden idők legnagyobb szénbányájaként vonult be a Guinnes rekordok könyvébe. Ma hihetetlen méretű kotrógépek dolgoznak a holdbéli tájon, amelyről kevesen tudják, hogy annak idején Szolzsenyicin és rabtársai szenvedésének színhelye…..
Én is Eötvös Károlytól idézek, mint az a csaknem száz ügyvéd, akik nyílt levelet intéztek a kormányhoz, az ügyészekhez és a bírákhoz. „A most megalkotott jogszabályok ellentétesek minden, Magyarország által aláírt nemzetközi egyezménnyel, az európai közösségi joggal,…..
polyJoe 2015.09.25 10:14:28
@paragrafus: "Magyarország területére történő beléptetés előtt"

Térjünk vissza talán az érdemi vitához (lehet?). A beléptetés nem azonos a belépéssel. A beléptetéshez nem kell semleges zóna, sem államhatár megváltoztatása. Ha repülővel jövök, Budapesten léptetnek be Magyarországra, pedig már egy órája a légterében voltunk.
A nők állandóan önrendelkeznek, bukott ki egy nőgyógyászból arra utalva, hogy az anyáknak nem kéne olyan okosnak és öntudatosnak lenniük a születés körüli témákban. A hétvégi Civilek Éjszakáján a Születésház Egyesület szervezett kerekasztal-beszélgetést. Az alaptéma a…..
polyJoe 2012.09.18 11:10:22
@Caenorhabditis elegans: a hasonlat akkor igazságos, ha a magzat életéről nem akar "önrendelkezni" az anya! Tény, hogy rendben lezajló szüléshez felesleges a kórház, viszont az is tény, hogy bármilyen komplikáció esetén életmentő lehet a gyerek számára. Ez pedig nem az anya önrendelkezési hatásköre.
Ki gondolta volna hogy az évtized slágere a légterápia lesz? Naiv ügyfél édesanyját az ismert módszerrel meggyőzték, hogy rögtön 2 darab eszközt vásároljon, majd amikor a kiszállítás előtt visszamonta a rendelést, elmentek szabadságra. Naiv ügyfél kicsit ideges levelet írt a…..
polyJoe 2012.08.23 11:02:52
@atpijkamo: tipikus árukapcsolás, tipikus visszaélés az ember jellemző gyűjtögető tulajdonságaival. Szvsz itt az általánosítható tanulság, amikor mások kihasználásával akarnak bevételt növelni. Pedig már rég kitalálták a win-win kereskedést, és más hasonló, tisztességen alapuló gazdaságot. Léteznek, sőt, sok tanulmány szerint hosszú távon jobban működnek, csak ugye a hosszú táv manapság nem erősségünk... :)
polyJoe 2012.08.23 10:42:01
@atpijkamo: ha valóban érdekel: leginkább szerintem az ember hibájából :( már rég le kellett volna küzdenünk a járványokat, minden lehetőségünk meglenne rá, ha nem gagyi kínai cuccokkal vernénk át egymást...

Beszéljünk inkább a poszt témájáról: engem wellness hétvégékre hívogatnak ócsón, csak egy órás ismertetőt hallgassak meg. Ami a teljes szombat délelőtt volt, mert amikor felkeltünk volna másfél óra után, az amúgy aranyos ifjú hölgy rimánkodott, hogy ne mi legyünk az elsők, mert azt figyelik, kitől távoznak először... Hát inkább nem megyünk ilyenre, nem szabad mohónak lenni, talán ez a tanulság, nem? Mindennek meg kell fizetni az árát, és nem kapzsin ráharapni az olcsó/kedvező/ingyenes stb. kulcsszavakra!
polyJoe 2012.08.23 10:50:11
@atpijkamo: szerintem is, na meg főleg a kapzsiságnak ellenállni. Van annak valami bűvereje, hogy pl. Shell hűségkártyát használok, mert literenként 1 pontot jóváírnak - már van többezer pontom, de nincs semmi értelmes, amit vehetnék érte. Akkor minek is csinálom?
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..