Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szeeesz

24 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap és ma 4 különböző népről tartott előadást hallgattam meg.Tegnap a csehekkel kezdtem. Egy viszonylag fiatal srác jött, s azzal kezdte, hogy mi mire vagyunk kíváncsiak. Szó volt főleg a csehekről, de a szlovákokat is megemlítettük, s a régi Csehszlovákiáról is hallottunk…..
4 hónap Linzben Tizedik 2011.10.26 17:53:00
Ebben a hónapban ez a tizedik posztom. Csak azért írom meg, hogy kerek legyen a "mérleg".Most egy kicsit olyan vagyok, mint egy kisgyerek, aki valami nagy ünnepet (karácsony, születésnap...) nagyon vár. Teljesen izgatott vagyok. Egész nap pakolok, mosok, takarítok, tervezek és…..
szeeesz 2011.10.27 16:12:23
4 hónap Linzben Ismét! 2011.09.26 19:06:00
Hogy is kezdjem...? Egy éve nem gondoltam volna, hogy valaha megint átlépem az országhatárt a turistáskodáson kívül. Azóta tanítónak okíttatom magamat, ennek keretében utazom. Ez egy lehetőség. Ennyi.Megpróbálom meseszerűre venni a figurát, hogy egyszer sok év múlva a…..
Köztem és az Élet között.Az elmúlt hónapokban sokan mondták, hogy folytassam. De miért? Csak. De ehhez volt a legkevésbé kedvem. Miután hazajöttem, már le volt adva a szakdolim, ment a stressz, mi lesz. Nem lett a legjobb, de azóta meg ment a stressz államvizsga és nyelvvizsga…..
Szesz and the city bye bye London 2010.10.30 00:24:00
1. Elröpült a néhány nap, máris búcsúzunk, Good old London, talán még viszontláthatunk. Az undergroundon nem megyünk a Westminster felé, Ha jobbról jön egy autóbusz, nem lépünk elé. R. Bye, bye, London, don, don, don! Good-bye! ||: Bye, bye, London, don, don, don! Good-bye! :||…..
szeeesz 2010.10.31 21:05:28
@stex22: nem, csak most tértem magamhoz, tegnap hosszú volt a nap:) illetve az már ma...:)viszont visszakaptam az elvesztett órám:)
Hazaértem. Szombaton fél tizenkettőkor landolt a gép Ferihegyen. Teljesen simán repültünk, útitársammal jókat mókáztunk a légiutaskísérő fiukán, mert úgy beszélt, mintha énekelne. És még Audrey-t is sikerült épségben elhoznom a fedélzeten, pedig egész reggel azon…..
Szesz and the city csak úgy 2010.10.25 00:46:00
runaway..
szeeesz 2010.10.30 00:10:34
A héten javarészt Hendonban voltam. Samu meg akart enni, Sanyi elemében volt és egész álló nap cinkelgetett, elvoltunk.Csütörtök este pedig megnéztük a búcsúszentlászlói fenegyereket:) Most már értem, bátyó miért bírja ennyire. Könnyesre kacagtam magam. Volt egy másik srác…..
A múlt hét gyorsan elment. Elég sok meló volt. Meg szakdoli para. Még egyszer kösz babáim a segítséget!Aztán pénteken vásárolgattam kicsit, aztán éjjel újfent activity party volt nálunk, itt volt Soma két haverja is. Ildivel voltam, mert úgy gondoltuk, hogy a két szem lány…..
Szesz and the city Music 2010.10.15 22:19:00
http://www.youtube.com/watch?v=3KbjvMYtDKUBár ma nem is volt. Csak szürkeség. De ez ment a fejemben...
Pénteken kezdődött. Reggel felébredtem és szürke volt minden. Először láttam igazi ködöt a városban. A hangulatomra is rátette a hatását. Sanyi meg is jegyezte, hogy biztos nem aludtam ki magam. Mondtam, hogy szürke időben szürke kedv dukál. Mikor 10 perc múlva jött vissza, már…..
a fákat. a parkokat. a kilátást a busz emeletéről. az üzleteket. a mókusokat. azokat a házakat, amik úgy tűnnek nem téglából vannak, de mégis. a virágokat. a jófej embereket. a nem millió, de épp elég hömpölygő embert az Oxford Streeten. a teát. a csudi ruhákba öltözött…..
Szesz and the city Back in town... 2010.10.02 15:23:00
No hát másfél hét otthoni rohangálás, vizsgázás, evészet és ivászat után visszatértem Londonba. Bár túl sok kedvem nem volt...Elcsépelt, de akkor is minden hol jó, de legjobb otthon. Egyébként a repüléssel nem volt gáz, hála Hüsnek:) Köszönöm szépen!Illetve utána volt…..
Szesz and the city Mea culpa 2010.09.15 22:51:00
Tudom, hogy ritkán írok, de van rá mentségem. Mert nem is írok olyan ritkán. Ugyanis mostanság állandó programmá vált a szakdoli írás. Ha van egy kis időm és energiám, akkor megnyitom a vördöt és írok. Aztán meg amikor nincs energiám, akkor a muszáj nagy úr lép életbe.…..
De itt szebb, mint otthon, amint hallom. Most is süt a nap, tegnap is pólóban futkostam kint, olyan meleg volt. Jó, néha esik kicsit, fúj a szél, és azért javarészt itt is hűvösödik az idő, sőt korábban megy le a nap is, de azért kellemes. Szívem szerint egész nap kint…..
Repüljünk vissza az időben kicsit.Egy hete pénteken elmentünk Pistivel Speed awareness tanfolyamra. Para volt rendesen, hogy mi lesz. Aztán megjelent egy 50-60 körüli, őszülő halántékú tök jófej bácsi, és interaktív, sztorizós kresz órát tartott, néhány sokkoló infóval…..
szeeesz 2010.09.08 00:07:43
@bombazsu: nem mondtam, hogy nem szép, csak uncsi, és túl sok a nép. viszont sok a zöld terület is:) igazából unom a sok tégla berakásos épületet. és majd ha otthon leszek, elmehetnénk egy koncertre, berliniek helyett! mentek gt-be a srácokkal? érezzétek jól magatok! és tessék aktívan közreműködni! csokoládé:)
Igaz, hogy ez nem Ady, de Marci kedvéért:"Úgy észlelni a világot, mintha egyszer már láttad volna, s úgy beszélni róla, mintha előtted soha senki nem látta volna még." (Márai Sándor) Egyébként tudom javasolni az Egy polgár vallomásait, illetve azt olvastam, hogy az…..
Ma szívfájdítóan jó estém volt. Mozartot, Haydn-t és Bartókot játszottak a Royal Albert Hall-ban. Volt Varázsfuvola nyitány, zongora verseny, Cantata profana és egy szimfónia. Szép volt nagyon. Bár érdekesen törik az angolok a magyartot:) A Cantata profana szövegéből kábé csak…..
Mivel a héten nem volt túl működőképes a blog.hu és energiáim is másfelé használódtak el, még tartozom egy Cambridge beszámolóval. Szóval Ádám, akivel csoporttársak voltunk a BOM-ban, meghívott, hogy nézzem meg Cambridge-t. Ő már másodszor van kinn, ott töltötte az Erasmust…..
Az úgy volt, hogy egyszer otthon véletlen észre vettem, hogy lesz Anglia-Magyarország barátságos meccs. És mikor? Pont amikor én is Londonban leszek. Több se kellett. Lesz, ami lesz, megyek! Szerencsére találtam könnyen társaságot, mivel Szalai Dani épp 3 hetes angol…..
Szesz and the city Anglia 2010.08.09 21:46:00
"Az a homályos gyanúm, hogy ez a nagy nemzet titokban rendes, normális mértékegységgel dolgozik: méterrel és centiméterrel, literrel és kilóval, rendes, tízes egységekre osztott francia frankkal és kontinentális űrmértékkel, mindennap erősödik. A hivatalos…..
Ezek az angolok...mindenféle plakátokon irogatják, hogy Give us a smile! De ezt az életérzést át is vették teljesen. Tegnap álltam a zebránál, vártam, hogy mehessek, közben olvastam a szintén a pirosnál veszteglő kukás autón lévő feliratokat. Egyszer csak azt veszem észre, hogy…..
Szesz and the city Work, work, work 2010.08.04 22:51:00
Felettébb mókás ez a munka. Hihetetlen sztorikat hallani. Tuti bestseller lenne, ha leírnánk őket. Nagyon sok fura figura mászkál ezen a bolygón, és sok jut belőle a londoni magyaroknak is. Tegnap és ma pl. két román lányzónak kerestünk szállást, feltehetően gogo táncosok vagy…..
No még elmaradt a pénteki beszámoló is, bár a képek magukért beszélnek. Péntek délelőtt bementem az irodába megbeszélni a részleteket, meg mivel nagy nyüzsi volt, kicsit segédkeztem is. Jófejek voltak, Ildikó azt mondta, hogy királylány vagyok:) Vagy király lány?:) Utána…..
Szesz and the city Pix 2010.07.31 00:13:00
Képek itt: http://london.szeszi.fotoalbum.hu/ Még gyakorolnom kell a fotózást...és a képfeltöltést is...Sztorizni máskor fogok. Fárasztó nap volt:) Csak mókus nem:( gn..