Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy magyar lélek

25 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megbízható forrásból tudom (egészen pontosan Kurt Vonnegut tollából), hogy a marslakók vezetője a következőképpen nyilatkozott: "Nem értem, mi ez a nagy felhajtás a sz*pás meg a golf körül". A következőekben bejegyzésem ezt taglalja, ám a kedves olvasót ne…..
   www.haboru.info..
Obama: A NATO katonai lehetőségeket mérlegelmárc. 7. 17:33LíbiaBarack Obama amerikai elnök szerint a NATO a katonai lehetőségeket is mérlegeli válaszul a líbiai helyzetre. Obama megismételte, hogy elfogadhatatlan a líbiai nép elleni erőszak a kormány részéről, a felelősöket…..
 Szaúd-Arábiában minden tüntetést betiltottakmárc. 5. 14:25Szaúd-ArábiaBár az utóbbi napokban zajlottak békés tüntetések Szaúd-Arábiában, úgy tűnik, a vezetés megelégelte a dolgot. A belügyminiszter bejelentette, minden tüntetést betiltanak, és ha mégis ilyesmire…..
Ideje volt már. Most, hogy a Zeitgeist harmadik részét, a Moving forvard-ot bemutatták nálunk, eljutottak végre Dr. Máté Gábor első szavai is a magyar közönséghez. Bár négy könyvet is írt, melyek közel húsz nyelven, mind az öt kontinensen megjelentek, és Kanadában, illetve az…..
egy magyar lélek 2011.03.02 22:06:23
Megosztottság. A szó amely megrengeti a világot. Nem lehet elégszer elmondani és hangsúlyozni, figyelnünk kell terjedését, hogy mire elér minket, józan, tudatos döntéseket tudjunk hozni. A jelenség Líbián keresztül mély gyökereket tudott verni, az eseményeket szemlélve…..
Az első rövidfilm szolgáljon bevezetésül. Nagy tisztelettel, következzen dr. Hetesi Zsolt előadásaiból néhány kiemelt rész:A téma iránt bővebben érdeklődőknek az előadás teljes folytatása megtekinthető a következő linken elérhető videótárban:…..
 Ilyen dolgokkal kellene foglalkozni a mindenkori vezetésnek! Nos, ilyen dolgok miatt állunk jelenleg úgy, ahogy. Köszönet a videó alkotóinak!..
Globális láncreakció kezdeténAz egyiptomi forradalom várhatóan legviharosabb időszaka előtt, felocsúdva a megrázó események hatásai alól, el kell gondolkoznunk, hogy az események sodrában egyfajta mélyebb rendszert találjunk. Egy embert láthatunk, aki nemcsak hogy nem áll ki…..
egy magyar lélek 2011.02.05 16:04:13
   A dominó eldőltAz újévi köszöntőben tett utalások sajnos sokkal hamarabb manifesztálódnak, mint ahogy a legoptimistább szemléletünk mellett várhattuk.Az események sodrában, a jelenségek kiváltó okát vizsgálva elérkezünk egy nagyon fontos tényezőhöz:a…..
Tisztelt olvasóim, tisztelt barátaim!Több címlapon olvasható ezekben az órákban hangulatos összefoglaló 2010 nagy eseményeiből, meghatározó tendenciáiról. Azok a tényezők azonban, amelyek összjátékaként a 2011-es év meghatározó lesz mindannyiunk életében, jóval régebbre…..
                 No comment...
„Kivonulásra szólították fel a magyar katonákat Afganisztánból a tálibok (…) Csak azt kérdezzük Magyarország kormányától és polgáraitól, mi hasznuk származhat egy ilyen háborúból. Ez a háború amerika érdekeit szolgálja. Történelmi konfliktus feszül népeink…..
Út a Szebb Jövőbe Bevezető 2010.07.13 16:06:00
Tisztelt magyar honfitársak, kisebbségben élők, szomszédaink, embertársaink bárhol a Földön!  Világunk, társadalmunk hatalmas változáson megy keresztül. Mindaz amit évtizedek alatt elértünk, és mára természetessé vált, most meginogni látszik. Sokan beszélnek gazdasági…..
egy magyar lélek 2010.09.09 00:36:45
@Endru: Köszönöm. Egyenlőre már az is pozitív fordulat lenne, ha kialakulna egyfajta kommunikáció az emberek közt, hasonló megközelítések alapján...
 “Globalizáción a nyugati civilizáció kezdeményezésére történő világszintű egységesedési (univerzalizálódási) folyamatokat, és azok következményeit értjük az élet számos területén: -gazdasági globalizáció-pénzügyi globalizáció-kulturális…..
  Szorosan kapcsolódó: Hány vágóhíd egy Ferrari? Jelentős mértékű drágulás várható   Az utóbbi években egyre több olyan hír látott napvilágot, miszerint globálisan túlzásba visszük az állattartást, mi több, embertelen módon, kis helyekre…..
 Ha szeretnél egy önállóbb, erős Magyarországot,-amely beáramló külföldi hitelek helyett saját magának teremt pénzeszközt azáltal, hogy munkával előállított javakat állít fel mögé,-ahol a megújuló energiaforrások kiépítése összefogásban zajlik, így bőven van…..
 Ilyet már hallottunk mostanában. Annak ellenére, hogy kórházaink az igénytelenség határát súrolják, eszköz és emberhiány van, egész jól állunk. Egészségügyi ellátási rendszerünk ugyanis nem változott amerikai mintára, nem lett profit orientált. Amerikában, több…..
  Magyarország remek infrastruktúrális adottságait mi sem szemlélteti jobban, mint egy összehasonlítás Ausztriával. Masszív hegyeket kell átvágniuk hogy viszonylag egyenes, gyors autópályákat tudjanak építeni. Elismerésre méltó munka. Mégis, Európa többi…..
 A globális piacgazdaság minden szereplőjének legfőbb célja jelenleg a profit. Igaz ez minden egyes gyártóra, kereskedőre, szolgáltatóra, vagy pénzintézetre. Legyen a termék gyógyhatású lábbeli, vagy egy üveg innivaló, a lényeg ugyanaz: minél több hasznot hozzon.Kínában…..
 A média hatalmas szerepet játszik az idegen érdekek felé való függőségünk és kiszolgáltatottságunk fenntartásában. Ez a jelenség leginkább egyoldalúságában érhető tetten, külföldi hitelek és multinacionális cégek termékei százával, sehol az igazi emberek,…..
         A válság elmélyülésével, a legfeljettebb országok között is komoly méreteket öltött a munkanélküliség. (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_unemployment_rate) A kormányprogramok szerte a világban munkahelyteremtésről…..
         Az I. bejegyzésben idézett szituáció, amint egy ország nehézségekkel küzd számlái kifizetését illetően, nem egyedi eset. Az energia egyre drágább lesz, és könnyen előfordulhat, hogy egy-egy ország csak nagyon drágán, vagy egyáltalán nem…..
 Már évtizedekkel ezelőtt elérte az emberiség azt a technológiai színvonalat, amely lehetővé teszi, hogy Földünk minden lakója megéljen. Csakhogy a termelés és a fogyasztás közé beékelődik egy, a természetes körülmények közt nem létező fogalom: a haszon. Mi több, a…..