Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mighty P.

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bemelegítésképpen kezdjünk egy régi történettel. Régi, de erről 10 év távlatában is érdemes beszélni. Bár a történet már régi, tudtunkkal 2002-ben lehetett hallani először, mégis úgy döntöttünk, hogy leírjuk, hogy azok is olvashassanak róla, akikhez eddig nem jutott el a…..
Mighty P. 2010.07.13 13:53:16
@láss, ne csak nézz:"A 80-anas . 90-es évek végén-elején csak 16 új tanterem épült, majd ismét 4, két tornaterem, egy tornacsarnok, ha már az iskoláknál tartunk. Ha ez semmi, akkor tényleg semmi."
Nem semmi. 89-ben hatodikos ként örültem is az új tornateremnek. Fürödtünk a tóban. De az akkori "polgármester" még Volgával járt és Párttitkárnak nevezték. Gondolom, nem örülnél, ha ezt a rendszert magasztalnánk most. Pedig láthatod, 2 tornacsarnok és 16 tanterem... Majd 90-ben a szüleink dobták össze a gumis pályát a központi suliban. És Zöldséges Erzsiék a teniszpályát a Sport mellett.
Ez alatt pomes és társa nem sokat tett. Majd a helyi szippantós kocsik kezdték a cuccot a tóba engedni.
"Hogy Garádi és Rádóczi nem értette a szakmát? Egészen véletlenül ezek a manusok gázt , telefont, s elsősorban teljes csatornázást lapátoltak össze, s vajon hova húzták volna a bitumenutakat, ha ezek nincsenek kész?"
Biztosan feltűnt neked, akkoriban az egész ORSZÁGBAN bevezették a gázt, csatornát, telefont. Amit a lakosság fizetett nagy részben és a vállalkozók segítettek az önkorinak az adminisztrációban, hitelintézésben. Kb. annyi szakértelem kellett a részükről, mint most valakinek, aki egy Suzukit akar venni részletre. Annyi különbséggel, hogy itt a csatorna "házhoz jött". Szóval csak pár aláírás, egy két lakossági fórum.
Vagy akkor az országban sok polgármester most is isten, mert van ADSL, HD TV, térerő?
"Milyen érdekes, a "lepukkadt" faluból mégiscsak város lett 2001-ben, s ehhez a mai nagyságos uraknak nem sok közük van."
Ez kb. annyiból állt, hogy a Héliosból kidobálták a fogasokat és gimnáziummá "alakították". Ennyin múlott. De akkoriban tényleg nem sok köze volt egy városhoz.
"Nem érdekelnek a korrupciók? Az lehet, mert fogalmad nincs, mennyit veszít a város, és mennyivel lehetne több a városé, ha varázskezek nem nyúlnak bele."
Ez kicsit dedós. Szerinted, amikor hulladék égetőt akartak ide telepíteni, akkor a polgármester nem kapott volna egy Forintot sem? A MOL is biztosan ingyen kapta a telket. Sehol egy boríték? És az akkori havi 80 ezres tiszteletdíjból spórolt össze 300 000Ft-t egyedi rendszámra (POMES-1) Az autót biztosan a szüleitől kapta, mert jól viselkedett. Ébredj már fel. Most annyi a különbség, hogy a népnek is jut valami. És a vezetőségnek előtte is volt mit a tejbe aprítania. Valamint miért jobb egy csóró tanár, akit félresöpörnek lépten, nyomon, mint egy normális üzletember, aki csuklóból nyomja a pályázatokat, stb.?
Mighty P. 2010.07.14 10:29:38
@AK76:
"Ezt a mentalitást láthattuk a 90-es években Gyömrőn is,és ugyanez az ""egypártrendszer"" kellett ahhoz, hogy érdemi fejlődést tapasztalhassunk... "

Az elmúlt 20 év nagypolitikája is ebből állt. Milyen legyen a címer? Hol legyen a korona? Választási csalás! Újra számlálás. Mégis maradt az eredmény. Akkor kivonulunk az ülésteremből, stb. Láthatjuk is az eredményét, a balfaszok civakodásának. Önkormányzati szinten ugyanez ment. Na, most (leszámítva azt a néhány embert, aki távolabbra került a húsos fazéktól) ez miért hiányzik? 20 vagy Gyömrőn 12 év "tilitoli" nem volt elég?
Lássuk be. A "west balkán" népünk nem érett meg a szelektív hulladékgyűjtésre, a többpárti politizálásra, a kulturált közlekedésre, a kőrforgalomban a szökőkutat csak nézzük, de ne fürödjünk benne, stb. dolgokra. Büszkén csesszünk el még 20 - 30 évet? Vagy lássuk be, hogy egy olyan nép vagyunk, akit csak a közös segg képes összetartani. Magunkban 100 felé húzunk, de amint vannak Törökök, Osztrákok, Németek, Oroszok. (segg amit nyalhatunk) egyből egységes a nemzet és haladunk. Csak az EU túl "laza" nekünk.
gyomroinfo Köszöntő 2010.06.30 14:47:00
Üdvözlünk minden olvasót!A blog életrehívása sokaknak örömet, sokaknak bosszússágot fog okozni. Az igazi cél azonban az, hogy végre beszélhessünk olyan helyi ügyekről is, amire sehol máshol nincs lehetőség.Mivel előttünk áll az önkormányzati választás, valószínűleg…..
Mighty P. 2010.07.13 14:14:44
@gyomroman: "Félelmen nem alaptalan Gyanús több embert tönkretett elüldözött válogatott módszerekkel, ha te is félsz írj, hogy kinyisd mások szemét."
Ezt én is hallottam. Például a Westben lövöldöző és gázpalackkal robbantgató "famíliát". Én hálás is vagyok érte.:)
Mighty P. 2010.07.13 14:44:45
@AK76:Nem. Csak nyugalom párti.