Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hontalan lány

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen mindenki azt enged be az udvarába, akit akar - még akkor is, ha az a ház egy irodaház. Viszont előbb közparknak kikiáltani, majd elzavarni azokat, akik egy doboz kólával próbálnak besétálni oda - na az azért csúnya dolog. Először Urbanczyk Tamás riasztott Twitteren,…..
hontalan lány 2010.07.13 05:47:33
Elolvastam mindent, értek is majdnem mindent.

Ezt a közterületet is eladták .. Az utóbbi pár évben minden használható közterületet eladtak/ eladnak szépen lassan. A bácsik-nénik, akiknek sok pénzük van megveszik ezeket és bérbe adják, hogy még több pénzük legyen. Mer' az nekik jó!:)
Aztán, ha fizetünk, mi is bemehetünk oda, mer' az nekik jó, ha mi fizetünk: Akkor még több pénzük lesz, és még több helyet meg tudnak venni .. Ahol megint belépőt szedhetnek. Mer' az nekik jó, mer még több pénzük lesz ..

Szóval nénik-bácsik megvették ezt a helyet is és bérbeadták. A bérlő pedig vendéglátóhelyet üzemeltet a helyszínen, jól vagy rosszul az nekem részletkérdés. Az nyilvánvalóan nem a bérlő (vendéglátós) sara, hogy vki korábban azzal etette a közvéleményt, hogy közpark létesül azon a helyen. Ki a fene hisz el még ilyesmit?? Mármint, hogy Magyarországon kultúrált közterület létesül, amit ingyen lehet használni. Főleg a VI. kerületben .. :)) A VI. ker. a mutyi fellegvára ingatlan- ügyekben ..
Ezt nem én mondom, hanem a Híradó!

Az is hihetően hangzik számomra, hogy a hely tulajdonosa és nem a bérlő találta ki az életszerűtlen szabályokat (no kutya, no víz, no bicaj). Ilyet egy vendéglátós sem talál ki szerintem. Felénk legalábbis nem.

A bérlőnek csak az alábbiakat lehet felróni:
- rossz stílus (ld. kommentek)
- felkészületlenség (itallapok, elegendő személyzet hiánya, tájékoztatás/ kommunikáció hiánya)

Ami inkább csak megérzés:
Szerintem a bérlőt is átdobhatták a palánkon egy-két ponton. Rohadt sokba kerülhet annak a térnek a "fenntartása". Nem tudja kitermelni, csak ha ügyeskedik, okoskodik ő is egy kicsit. Ezért találta ki, hogy 3000 Ft/fő lefogyasztható "belépőt" szed a VB- finisben. Ez nálunk bevett vállalkozó magatartás: Akkor kell kaszálni, amikor a búza érik. Ki tudja, holnap mi lesz .. Lehet árvíz vagy dögvész, önkormányzati választás, bármi ..

Ha a bérlő kiírja a bejárathoz, hogy "A mai napon kötelező fogyasztás 3000 Ft/ fő", aztán apró betűs rész: az elfogyasztott ételek nem számítanak bele a 3000 Ft-os fogyasztásba.. nos akkor egy sajnákozó továbbkullogással megoldotta volna a vendégek egy része a kérdést. Csak ennyi kellett volna, a korrektség kedvéért. Az italárakat is bátran ki lehetett volna írni.

Alexed-nek még annyit üzenek, hogy:

Én még a jó indulatú fejkendős nénik közé tartozom, ez remélem kitűnt a soraimból.
Merthogy a kommentelők, blogosok manapság azt a szerepet töltik be, mint régen a fejkendős nénik, vidéken a padon. Ha azt mondják, vmire hogy nem frankó, az tényleg nem frankó. Ők tudják. Kint ülnek a padon, látnak, hallanak mindent. Ez a XXI. század ..
Szóval Alexed! Óvatosan a nénikkel!:)
hontalan lány 2010.07.13 23:14:49
@Álmos:

A soha azért erős túlzás. Szerintem meg egyszer régen minden közterület volt. De nagy szaladjuk annyira vissza az időben .. :))

Voltak bizony anno közterületek, meg állami tulajdonban lévő területek is, ahova bárki bemehetett. Mostanra viszont nem nagyon maradt belűlük, sajnos.