Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fromme

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
6 milliárd eurót nyúlhat le Orbán és közben olyan "tudósokat" toborozhat magának, akik boldogan tapsolnak a kormányzati őrülethez...
fromme 2019.02.11 00:46:44
Miközben Orbán Viktor forradalmi hevületben értékelte a Nagy Száznapos Menetelést, a csatorna kifejezte véleményét a dologról. Bátor húzás volt, nem mondom. (A képet itt találta Szily kolléga)...
fromme 2010.09.08 21:21:09
@MosoMasa: Szerintem sem célja egyiknek sem, hogy az emberek rosszabbul éljenek, a maga módján mindegyik jót akar, a maga módján, néha már az sokat segítene, ha nem akarná annyira.

fromme
fromme 2010.09.09 16:22:39
@Zene 56: Tisztelt Zene 56!
Nem hasonlítottam Gyurcsány Ferenchez Orbán Viktort, az általam leírtakból még csak arra sem lehet következtetni, hogy ezek után ő következne. Nem is lehet kettőjüket összehasonlítani.

A Torgyán jelenséghez hasonlítottam, ahol szintén a kezdetektől nyilvánvaló volt milyen iszonyatos kárt okoz a Kisgazdapártnak, a demokráciának. Legfinomabb értékelés, ha azt mondjuk, helybenjárásra kényszerítette az országot. Hosszú évekig megúszott mindent, a legképtelebb sületlenségek után is újra és újra kiállt az ő népe elé. Aztán egyszer csak kidurrant a Torgyán-lufi, ugyanez lesz az Orbán-lufival is.

Bár, ezt már máshol leírtam, az Orbán-lufi véglegesen akkor durrant ki, amikor a Parlamentben az újnyilasokról és az ő masírozó rohamcsapatukról akarták kérdezni az újságírók, erre elbújt az egyik teremben, de végül is megtalálták. Kidurrant az Orbán-lufi, csak lassan ereszt le.

fromme
comment:com Minden jót, Mónika! 2010.08.27 15:41:00
A médiahatóság üzent Mónikának. A pár hete alakult NMHH egyik első sajtóközleményében minden jót kíván a banki pénztárosnak álcázott magyar Jerry Springernek. Persze gúnyosan, kárörvendő félmosollyal. Minden jót, Mónika! Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és…..
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..
Két román lap, az Adevarul (ami románul igazságot jelent, de hát nekünk meg ott van ugye a Népszabadság) és a Click is hosszú cikkben kért bocsánatot azért a transzparensért, amely a Steaua Bucuresti és az Újpesti EL-selejtező mérkőzésén lógattak ki a román nemzeti zászló…..
fromme 2009.07.22 15:55:29
Érdekes az előzményre már senki sem emlékszik: sportgeza.hu/futball/2009/07/17/a_roman_sajto_az_ujpest-szurkolokat_tamadja/

Nyugodtan bocsánatot kérhetnénk az újpesti szurkolók viselkedése miatt, ami már a mérkőzés előtt is tapasztalható volt. Nem kell a csütörtököt megvárni, hátha újra produkálják magukat az újpestiek.

Egyébként a románok mindig jobban politizáltak nálunk, az ilyen lépéseket nem szégyen tőlük eltanulni.

fromme
A Fidesz a legpofátlanabb spammerek közé tartozik. Többszöri határozott követelésemre sem képesek levenni a levelezési listájukról, amelyre önkényesen valamikor felvettek. Még az élesebb visszaszólásaim sem zavarják őket: 2006-ban írt reagálásom - Válaszlevél Orbán…..
Kiknek és miért jó, ha a melegek és „Hunnia serege” összecsapnak a szombati Meleg Büszkeség-napi felvonuláson? A rivaldafényből már-már kikopó Toroczkai László és Budaházy György minden bizonnyal örülne egy balhénak, amellyel visszaszerezheti saját tárborában is…..
fromme 2008.06.30 18:21:23
Tisztelt Tibi76!

Ugye milyen fontos a redundancia visszametszése?! Elég lett volna ennyit írni: "Ettől még nem megyek ki agyonverni őket.!" és pont "." A többire már nem volt szükség.

Nekem is az a véleményem többre mennének az elfogadottságuk elismertetésével egy szolid felvonulással, mint ezzel az exhibicionista parádéval. Életemben több homoszexuális embert láttam, rájuk nem ez a viselkedés volt a jellemző, sőt éppen ellenkezőleg!

De akármilyen formában is fejezik ki a véleményüket, az erőszakkal való fenyegetőzés, a homofób indulatok felkorbácsolása elfogadhatatlan és nem vezet sehova. És ha valaki azt gondolja, ezeknek az újnyilasoknak elég lesz a homoszexuálisokat, vagy a cigányokat odalökni prédául, nagyon téved. Ezt csak ujjgyakorlatnak tartják, céljuk a demokrácia teljes megsemmisítése. Persze a demokrácia már abban a pillanatban megszűnik, amikor akár egy kissebséget is terrorizálni lehet, vagy megsemmisítéssel lehet fenyegetni.

Sajnos Magyarországon a demokrácia, a szabadság eszméi egyre jobban kikopnak az emberek tudatából. Egyszerűen nem tudják, miről van szó, egyre több emberrel nem lehet a demokrácia alapértékeit illetően kapcsolatot teremteni, mert az alapfogalmak ismeretlenek számukra.

Bele kellene gondolni, nyugodt lehet-e bárkinek is a lelkiismerete, megússza-e annyival, hogy félrefordítja a fejét, ha tudván tudja, hogy verőbrigádok szerveződnek, és ártatlan embereket ütlegelnek a Tutsek vérbíró miatt a családon esett szégyen lemosása érdekében.

fromme
A BKV-figyelőn mindig is kerültük a politikát, mert az egy olyan undorító dolog, ami embereket ugraszt össze és válasz szét, és egyébként is az összes politikus hazudik. Ebben a postban semmilyen politikai üzenet nincs, csupán a BKV új kommunikációját mutatja be.Tisztelt…..
fromme 2008.05.30 13:40:58
Tisztelt KennyOMG!

Nem tudom mit kellene ahhoz tegyek, hogy amit egyáltalán elolvas az általam leírtakból azt meg is értse, és ha reagál valamire, akkor olyan dolgokra válaszoljon, amihez néminemű közöm is van? A stílusát nem kívánom minősíteni, nem csak azért mert ez nem vitastílus, hanem azért mert Ön lenne az, aki a legjobban megsértődne ezen. Köztes megoldásként javaslom, saját hozzászólása újraolvasását, ez általában segíteni szokott.

Nem követeltem a velem való kedvességet, mert a BKV-s dolgozó utas kapcsolatában nem ez a maghatározó elem, csak egy utasbarát szolgáltatói magatartást. Ezt a BKV dolgozóitól mégiscsak reálisabban elvárható, hiszen ők egy meghatározott céget képviselnek, mint az eléggé vegyes összetételű utasoktól. Gondolom, kiderült az utasok mely részének a viselkedését tartom elfogadhatónak és mi az amit a többi utas szempontjából, a BKV-s dolgozók szempontjából is elfogadhatatlannak tartok.

A vezetők nem tudnak "utazni" rám, mert elég szórtan közlekedek, az említett események a legkülönfélébb vonalakon fordultak elő. Akár véletlenszerű mintavételnek is tekinthetőek, hiszen az a járat amelyiken egy évben egyszer, vagy havonta, hetente egyszer jártam, ugyanúgy képes volt valami zavaró esetet produkálni, mint amelyiken hetente kétszer-háromszor. Nem mondom, ha a végállomás dugig van buszokkal, és a 7-8 perces járatsűrűség ellenére már legalább 20 perce nem indult semmi, akkor lehetőséget adok egyszerre 4-5 buszvezetőnek, hogy megismerjenek. A végzetesnek tekinthető kérdés ilyenkor úgy hangzik: Tessék mondani, mikor indul a következő járat? A válasz is azonos szokott lenni, majd ha a 6.-ik busz megjött, az megy tovább. Elismerem ez tényleg olyan atrocitás, és arcpirító pimaszság a részemről, hogy valami megtorlást tesz indokolttá. Le is kell adni a fényképemet az első arra járó Metró vezetőnek, hogy ha én szállnék fel a kocsira, csukja rám nyugodtan az ajtót, ennyit ezekután minimum megérdemlek.

"Állatozás" nem volt, újraolvastam az általam leírtakat, még áthallásos formában sem.

A köszönéshez kommunikációs szituáció is kell, ami az esetek többségében nem áll elő. Ettől függetlenül, megköszönöm ha megvár és felvesz, ha máskor nem leszállás után, és azt ha valamilyen tájékoztatást kapok, egyébként meg feleslegesen nem szoktam bosszantani senkit. Tudom azt, hogy egy vagy két normális szó egy egész felbolydult lelkiállapotot és világra való haragvást képes kisöpörni. Emlékszem Szilágy Domokos egyik versére, amelyik így fejeződik be: "Mert egy bolond százat csinálhat / Száz pedig milliót!"

A válasza második bekezdése utolsó mondatának befejező része sem tartozik a világirodalom stílusbravúrjai közé, túl azon, hogy nem is érthető mit akart ezzel mondani.

Vannak dolgok, amiket nem tudok a helyszínen megoldani, akkor rábízom arra, akinek a BKV-nél ez a feladata, vagy tudja kinek kell az ügyben intézkednie.

Azt azért Ön sem gondolja komolyan, ha valamelyik Budapest környéki településen, ahol a Volán busz járatát a vezetők linkeskedése miatt jól beszűkítették, és este 10 óra után már nincs Volán busz amivel be lehetne jönni Budapestre, az utolsó BKV-s járat meg fordul egyet és a vezető boldogan integetve elvonul buszostul, mindenestül, akkor azt szó nélkül tudomásul kellene vennem. De bizony felhívom a fődiszpécsert, még a buszgarázst is hogy mi történt, szóljanak már a vezetőnek, mert kicsit elragadta őt a hazamehetnék. Ráadásul mindkét helyen megtudom, hogy a buszgarázsig mindenképpen be kellett volna hozzon.

De ez se semmi, amikor tanulva az előző esetből, nem várom meg, hogy átfordul a másik oldalra a busz, hanem átmegyek az érkezési oldalra, kérem vegyen fel, majd amikor ezt nem akarja, felhívom a fődiszpécsert, ugyan beszélnék már meg ezt a kérdést. És miközben a vezető is tudja, hogy a fődiszpécser vonalban van, elkezdi rámgurítani a buszt, majd sűrű morgás közepette felvesz. Ezek az esetek aztán nagy szolgálatot tesznek a BKV hírnevének. Mondjuk, én nem szoktam általánosítani.

fromme
fromme 2008.05.30 14:03:34
Tisztelt wulfy!

"wulfy 2008.05.29. 23:12:14
KennyOMG 2008.05.29. 21:59:40
Ez jó volt. :D"

Egy hozzámszólásra Ön a fenti választ írta. Örülök, hogy jól szórakozott KennyOMG stílusbravúrján.

Eszembe jut erről egy eset a 6-os villamoson, még a régin. A Blaha Lujza téri megállónál arra lettem figyelmes, hogy az egyik ajtó nem nyílik, mert néhány suhanc egy üres sörösüveget keresztbeállított a lépcső aljában, az ajtónyitó motor csak erőlködik-erőlködik, de nem bír az akadállyal. Szó nélkül odaléptem, felvettem a sörösüveget, majd kerestem valami szemetest az utcán, ahol kidobhattam. Még azért is neheztelhettem volna, hogy rámkényszerítették a sörösüveg cipelését, mivel én soha életemben nem ittam sört. Mindenesetre a suhancoknak látványosan nem tetszett, hogy elrontottam a játékukat.

Egy-két nappal később, estefelé felszálltam a 28-as villamosra, ugyancsak a Blaha Lujza térhez közel lévő Népszínház utcai végállomáson. A vezetőfülke mögött az ellenoldali lépcsőn álltam, amikor korábban megismert suhancaim egyszer csak felszálltak a villamosra. Felismertek, körbeálltak, az egyik közölte a többiekkel: - Ez asszonykodott a múltkor a hatoson.
Nem csináltak semmit, csak fenyegetően álltak köröttem továbbra is, és időnként megkérdezték egymástól, mit is kellene velem tenni.
A helyzethez hozzátartozik, hogy éppen suhancügyi programról beszéltünk aznap, ahhoz biztosítottunk költségvetési forrásokat, szóval mintha próbára akarták volna tenni az elkötelezettségemet.

A villamoson az esethez nem szólt senki, végül is nem az ő személyes problémájuknak tűnt az eset, vagy annak várható következménye. Az egyik utas, az első székeknél üdvözült mosollyal, bárgyú arckifejezéssel ült és teli szájjal nevetett azon milyen viccesek is ezek a suhancok, milyen jópofaság történik itt mindjárt, lesz mit mesélni a kocsmában. Akkor még nem tudtam, hogy ez az alak Ön volt, wulfy!

Aztán kicsit sokáig húzódott az eset, én nem reagáltam a suhancok kötözködésére, csak jó pár perc múlva annyit: - Nézzék fiúk, maguknak nem rám van szükségük!
Akkor leugrottak a villamosról és elmentek.

fromme
w Fuss el véle 2008.04.25 05:00:00
A tegnapi nappal véget ért a Modern Képmesék című animációs sorozat. Illetve nem ért véget, csak az MTV leadta az utolsó részt; ettől még, ahogy eddig is, az egész széria megtekinthető online, mert modernek vagyunk. Eddig is így volt, csak hát elszánt kutatónak kell lennie…..
fromme 2008.04.25 15:58:37
Annak idején - még az átkosban - tavasszal és ősszel országjáró kirándulásokat szerveztem a munkahelyemen. Hogy minden zökkenőmentes legyen, egy héttel korábban lementem valamelyik kiemelt városba körülnézni mik az aktuális események és az elérhető látnivalók.
Egy ilyen alkalommal Szombathelyen jártam és a vonatról leszállva, rögtön bementem a nagytemplomba, éppen akkor kezdődött a 11 órás mise. A mise nem a hagyományos liturgia szerint zajlott. Amikor bementem a pap - valamelyik egyházi vezető lehetett - éppen egy előző heti, külföldön megtartott hitelméleti kongresszusról számolt be, igen magasröptűen ecsetelve az elhangzottakat és a vitatott kérdéseket. Szellemileg nagyon izgalmas előadást tartott, majd szinte észrevétlenül átvezette mondókáját egy szélesebb néprétegek számára is érthető nyelvezettel és tartalommal, és végül a Mari néninak is mondott valamit. Nagyon szimpatikus volt az előadás felépítése és a szándék, hogy mindenkihez akart szólni, mindenkinek a maga szintjén akarta eljuttatni az üzenetét.

Azóta a különféle szabadságoknak, elsősorban persze a vallásszabadságnak köszönhetően ez is alapvetően megváltozott és maradt a hazai hívőknek a Képes Biblia, amikor nincsenek szellemi üzenetek, nincsenek vitatott és vitatható tézisek csak a képeskönyvek szintjén eljuttatható elsődleges és megkérdőjelezhetetlen értelmezés létezik. De persze erről alapvetően nem a különféle szabadságok tehetnek.

A Tóta W. által készített sorozat üzenetében engem a "Magyarázom a mechanizmus"-ra emlékeztetett, ami nem csak a szóban immanensen rejtőzködő "magyar" szóalak miatt lehet fontos, hanem elsősorban a két sorozat üzenete miatt. Megpróbálni a közbeszéd szintjén túllépni a közhelyeken és a mindennapokat nyálkás pókhálóval bevonó, a politikai dislexia táplálta üres és értelmetlen ferdítéseken. Néhány mindannyiunk számára fontos dologban, "aha"-élmény szerűen egy-két egyszerű mondattal kimondani az igazságot, vagy egy koncepció igazságát a további megvitathatóság érdekében.

Nyilván számomra is és sokak számára is ismert és evidens dolgokról szólt. De nem csak azért volt fontos, mert ugyancsak sokak számára - a "Keressük Petőfit" - országában ezek a dolgok nem ismertek és nem evidensek, legalábbis nem annyira, hogy a belőlük levonható legegyszerűbb következtetéseket is közmegegyezéssel el lehetne fogadni, éppen egy emberibb, jobb és hatékonyabban működő Magyarország megteremtése érdekében.

Időben lehetett volna-e jobb esti időpontot választani? Négyszer adták le összesen az M1-s és az M2-s csatornán.

fromme
Hóbelevanc Gaskó tojik mindenkire 2008.04.17 15:30:00
Van az országban egy ember, aki módszeresen megalapozta az utóbbi időben a hírességét, vagy mondhatnánk hírhedtségét, ő Gaskó István. Olyan, mint az egyszeri rossz gyerek az iskolában, akinek nincs olyan balhé, amiben benne ne lenne. A népszavazással kapcsolatos kampányolás…..
fromme 2008.04.17 20:22:51
Érdemes néhány skizofréniába hajló ellentmondásra felhívni a figyelmet:

Gaskó István - a Liga Szakszervezetek elnökeként - 2007-ben aláírta az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a 2008-as bérmegállapodásról szóló ajánlást. A MÁV munkavállalói a felső határt - 6%-ot - 2008. január 1.-től megkapták. Gaskó István a MÁV-nál már nem írta alá a vállalati bérmegállapodást, kivárt, majd bejelentette ezt a folyamatosnak nevezett sztrájkot, többek között azzal a követeléssel, hogy a meglévő béremelésen felül további 10% béremelést követelt. Ez ellentmond az általa aláírt országos szintű ajánlásnak, ami a cégek többségénél az éves tervezés alapja, ezen felül elhittetni kívánja a vasutasokkal, hogy jó szándék kérdése a többlet béremelés. Ő Gaskó István ezt megadná, mások - a rosszak - nem akarják megadni.

Gaskó István nem egyszerűen a MÁV Felügyelő Bizottságának a tagja, hanem a MÁV FB alelnöke. Ez összeférhetetlen szakszervezeti vezetőként betöltött szerepével. Amikor munkavállalói küldöttként megválasztották FB tagnak le kellett volna mondania a szakszervezeti funkciójáról, vagy nem kellett volna, hogy elfogadja az FB tagságot. FB tagként, pláne FB alelnökként - a társasági törvény szerint - nem hozhat és nem vehet részt olyan döntésben, amely kárt okoz a társaságnak, a döntéseivel okozott kárért - a társasági törvény szerint - teljes magánvagyonával felel.

Gaskó István FB alelnökként nem házalhatná tele a magyar médiát az FB üléseken hallott bizalmas információkkal. Így például azzal sem, hogy a MÁV Cargo privatizációjából származó bevétel léenyegesen meghaladja a vezetőség számításait, hiszen nem 120 MdFt-ra számítottak, hanem örültek volna 40 MdFt-nak is. Gaskó szerint a különbözet talált pénz, amit oda kell adni a vasutasoknak. Hogy az FB elnöke miért nem gondolja ebből a pénzből a MÁV-nak fejlesztéseket kellene megvalósítani, éppen a szolgáltatás színvonalának fejlesztése, az utaslétszám bővítése, a jegyárbevétel növelése érdekében, nem tudom.

Persze az sem világos, hogy azon interjúja után, amikor Gaskó István elmondta addig sztrájkoltatja az erre még hajlamos vasutasokat, amíg a MÁV el nem fogadja a 2008-as üzleti tervet, a MÁV, a tulajdonos minisztérium miért nem fogadta el azonnal, viharsebesen az éves tervet.

Sem ezért, sem pedig azért mert senki felelősségre nem vonja a MÁV FB alelnökét elszabadult ágyúgolyóként folytatott ámokfutásáért, nem világos mi történik itt.

fromme
Az történt, hogy Sólyom László ombudsman jelöltjeit ismét nem szavazták meg a parlamenti képviselők. Sólyom szivatása már-már össznépi játékká vált az országgyűlésben, még a Sólymot jelölő pártok is előszeretettel szavaznak a jelöltjei ellen. Nem véletlenül.Jelenleg…..
fromme 2008.04.15 14:08:19
Vérszegény éjszakai dúvad · hangorienidiocc.blog.hu 2008.04.15. 14:02:15

A javítással okafogyottá vált a következő hozzászólásom: fromme 2008.04.15. 13:21:00

Lehet törölni!

Köszönöm az észrevételemre történt odafigyelést.

fromme
Bayer Zsolt már az Iwiwen toboroz előfizetőket vagy legalább vásárlókat a Magyar Hírlapnak, miközben Széles Gábor nagy tervei szépen csendben elhaltak. A vidéki lapokról szőtt álmok után, a Somogyország például az indulás után alig fél évvel megszűnt, az online kiadás…..
fromme 2008.04.11 15:21:08
Tisztelt p!

Enyhe inszinuációt érzek az Ön által leírtakban.
Engem nem érdekel jobb- vagy baloldali egy lap, csak az, hogy megfelelő színvonalon legyen megírva, hiteles információkat tartalmazzon. Aztán majd én eldöntöm mit kezdek azzal az információval, mennyire fogadom el, vagy értékelem át a lapban elhangzottakat.

Hosszú éveken keresztül három napilapot vásároltam (Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Népszabadság). Aztán egyszercsak a Magyar Nemzet - hogy finoman fejezzem ki magam - mintha megváltozott volna, és az elmúlt időkben a Magyar Hírlap is. Maradt a Népszabadság, de nem kezdtem új napilap vásárlásába.

Csak halkan mondom, annak idején a Hitel című hetilap létrehozásában is részt vettem, a Püski kiadó megalapításában is segédkeztem. De miért is kell (kell?) bizonygatni valamilyen elkötelezettséget, miért nem elég önmagában az, amit leír az ember?

Amikor annak idején létrejött a Napi Magyarország, vagy az Új Magyarország - már nem tudom, melyik volt előbb - néhány számot még meg is vásároltam belőlük. De már akkor zavart e lapok koncepciója - az emberek nem tudják mi lenne a helyes vélemény, mondjuk meg nekik. És elkezdték megmondani olyanok, akik nagyon is hiányában voltak az újságírói kvalitásoknak, sokszor még morális deformációk is tetten érhetőek voltak. De akkor még ott volt választási lehetőségként a Magyar Nemzet, vagy a Magyar Hírlap. Ne legyen félreértés a Népszabadságot is a rendszerváltás óta jó lapnak tartom, de ebben az összehasonlításban az egy másik kategória.

Én azt mondtam e lapokról (ÚjMao/Napi Mao) az a probléma, hogy az újságíróik szerény képességű emberek, nem tudják pontosan, megfelelő színvonalon kifejezni magukat és ezért az állandó görcs, ami az olvasó felé már valami eltorzult indulatként jelent meg. Soha nem mondtam, hogy ez stílus szándékos náluk. Hát mára az érintettek már belerozsdásodtak ebbe a szerepbe rendesen, talán ki se tudnának bújni belőle.

Aztán nagy változás történt a Magyar Nemzetnél. Volt egy ismerősöm, aki azt mondta: ő semmit nem vett észre! Hát ez a baj.

Zavar egy lap nyelvezetében ha unalmasan van a cikk megírva, ha - ismerve az eseményeket - meg kell fejteni, miről is szólhat a cikk, ha - nem ismerve az eseményeket - az előbbiek miatt már eleve kétkedéssel kell kezelni a leírtakat, ha képtelen az újságíró kifejteni a gondolatait, mert állandóan ökölbe rándul a keze és a cikkekben is csak ez az eltorzult indulat és állandó ökölrázás jelenik meg.

Nagyjából ennyi.

fromme
fromme 2008.04.11 15:25:02
Friderikusz Sándor állítólag a Magyar Televízióba készül. Most, hogy Rudi Zoltán nem tévéelnök, a pletykák szerint Friderikusz rögtön tárgyalásokat kezdett Kert Attila hírigazgatóval, hogy akkor mikor, mit és mennyiért. A hír megjárta a Blikket, sőt a bulvárlap már a…..
fromme 2008.03.13 15:17:29
szaboZ időnként ír ilyen provokatív szándékú írásokat.

Nem gondolhatja ő sem komolyan, hogy a Rém rendes családot c. amerikai konzervsorozatot össze lehet hasonlítani egy napi aktualitású, igényes, közéleti, politikai elemző műsorral, amilyet a Friderikusz most csinál. Sem értékében, sem színvonalában, sem az elvárható nézettségben ezek nem összemérhetők.

Annak idején én sem voltam vele kibékülve, bohóckodásnak tartottam a showműsorait. De mostanra teljesen megváltozott. A kérdéseiből is érezhető, hogy mélyen és megfelelő értékválasztással gondolja át a tárgyalt témát. Amit csinál azt az igazi közszolgálatiságnak tartom. Nagyon fontos témákat vet fel, hiteles szakértőket hív meg, rendkívül mély merítéssel. Nem is tudom egy-egy témában hogy működik nála a szakértők kiválasztása.

Nekem szinte minden ismerősöm - függetlenül az életkorától - rendszeresen nézi és beszélgetés közben hivatkozik az elhangzottakra.

Nem tudom az MTV-ben tudna-e ilyen szabadsággal műsort vezetni. Annak idején csodálkoztam tévéelnöki jelentkezésén, ma nem csodálkoznék ezen, csak sajnálnám azt a műsort, amit ezen a színvonalon - úgy tűnik - csak ő tud ma Magyarországon megcsinálni.

Azért bújkál bennem írás közben a kisördög. szabóZ-nek van jelöltje az MTV élére, többször kiállt mellette. De, hess, hess, csúnya gondolatok, hiszen ez már nem is én vagyok!

fromme
zhaoman Hol járunk? - kvíz 2007.03.08 11:37:00
Az eddig közölt kvízek (száz híres magyar, filmkvíz) után most közzéteszek még egyet. A kvíznek ismét nem én vagyok a szerzője! A kvízért köszönet kisskatinak! A mai kvíz segítségével Magyarország néhány nevezetes helyszínét járhatjuk be. Innen letöltheted! (Jobb…..
Kicsit késlekedtem ezzel a bejegyzéssel. Először megnéztem a ma reggeli Nap-kelte interjút, aztán vártam egy picit, megint végignéztem, mert nem hittem el, hogy tényleg. Aztán kajáltam egyet, mert ettől az egésztől leesett a vércukrom, közben nyugtatóként megtekintettem a cuki…..
fromme 2007.01.30 18:09:29
Nem lehet azt mondani, hogy teljesen értelmetlenek ezek a viták. Lám, az Országgyűlés honlapjáról beidézett szövegben ordító hiba található:

"Az épület egy három és fél hónapon át készült, átlagosan 2-5 méter vastag, hatalmas betontányéron áll."

szerintem, helyesen:

"Az épület egy év és három és fél hónapon át készült, átlagosan 2-5 méter vastag, hatalmas betontányéron áll."

Már tettünk valamit az emberiségért, és azért hogy a világ rendje helyreálljon.

Kedves abuhasz!

Az általad összefoglaltakban egyetértünk, talán más részletekben is, de ez most nem derült ki.

Az egyik fő problémát emelted ki, a politikai elit, a véleményformáló értelmiség és a dolgos tömegek kettéválasztását. Ezt annak idején még Torgyán József vezette be, azóta nagy divattá vált a megvalósítható programokat, számonkérhető választási igéreteket mellőző felelőtlen politizálás, a szavazatmaximalizálásra való állandó kacsingatás. A politikusok helyeit ellepték a politikai szereplők, -primadonnák, megmondóemberek és véleménydiktátorok.
Ennek kellene a helyére rázódnia, hiteles politikusokkal és reális, megvalósítható programokkal, ja és a belénkszuggerált hamis illúziók feladásával. Egy-egy közös, vagy legalábbis azonosítható értékrendet képviselő politikai tömeg kialakulásával.

Azt sem bánnám, ha a politika nem akarna naponta történelmet írni, mert ezzel a nagy akarattal csak összemaszatolja a lapokat. És azt sem, ha megszűnne a politika minden szinten megnyilvánuló elsődlegességre, kizárólagosságra való törekvése. Egy vitorláshajón a kormány végezze a maga dolgát, ne akarjon hol dagadó vitorla, hol a biztonságot jelentő tőkesúly lenni, de ne gondolja azt sem, hogy egyedűl ő lehet a zászló, vagy az árbocrúd, ha éppen úgy akarja ("kormány" alatt ebben a hasonlatban nem a közjogi értelemben vett kormányt értem, hanem magát a politikát).

A kezeddel meg vigyázz, a körték igencsak törékenyek tudnak lenni.

Üdvözlettel

fromme
fromme 2007.01.30 19:19:27
Tisztelt derelyegrádi szellem!

Az idézett szöveget nem érzem csúsztatásnak, bár elismerem nem a teljes helyzet komplex értékelése, csak annak egy bizonyos kiragadott részének értelmezése. Ebbe a véleményrovatba körülbelül ennyi illett, ezzel gondoltam reagálni a korábban elhangzottakra.

A mondatban kifejtett gondolatnak önmagában igaza van, még akkor is ha ezt véletlenül én írtam. Ugyanis nem megoldás, ha a politika szereplői számára nincs kiút a maguk által is rossznak ítélt politizálási gyakorlatból. Volt olyan politikai szereplő, aki azóta büszkén kijelentette kétszer is, hogy ő sohasem hazudott. Nyilván amit mondott, azt mindig éppen komolyan is gondolta, csak azzal nem számolt, hogy emlékszünk a korábbi elveire, tetteire, javaslataira.

Meg lett volna a lehetőség kiszabadulni a hazugságspirálból, a hazugságcsapdából. Félelmetes látni azokat az indulatokat, amelyek a szellem vissza zárását akarják elérni. Nincs persze illúzióm, ha ma mindenki kinyilvánítaná a politikai hazudozás megszüntetését, akkor is a hazugság- és igéretspirál újra indulna, csak alacsonyabb szintről. De mi már ezzel is nyertünk valamit.

A pénzügyminiszter említett "csintalanságai" - majdnem Csíntalanságait írtam - engem is felháborítottak, szerintem ezek közül egy is elegendő lett volna ahhoz, hogy leváltsák, de legalább az új kormányban ne kapjon ezek miatt szerepet.

Az 1998-as nyertes formáció huncutságait, igéreteinek betartását, illetve be nem tartását már éppen elegen tárgyalták, talán most ne menjünk ebbe bele. Ez is indokolja, hogy ettől a politizálási gyakorlattól, amennyire lehet szabadulni kellene.

Vannak országok, ahol azért nem szavaznak az emberek az igérgetős pártokra, mert tudják az másszóval adóemelést jelent. Nálunk még sokan hisznek az "állambácsi" feneketlen zsákjában.

Van egy kis félreértés abban amit írtál, ha gondolod nem nevezem csúsztatásnak. A gazdaság tényleg jól van. Nem ez volt a probléma. A költségvetés hiánya nagyon magas. A probléma, e hiány csökkentésének a módja és annak elkerülése, hogy ez ne zuhanjon rá a gazdaságra, ami kis mértékben mégis megvalósult.

A reformok megvitatását nagyon fontosnak tartom, a kormányzat ezt nagyon rosszul kommunikálja. Nem valószínű, hogy ezt is a kormányfőnek kell személyesen elvégeznie, sőt!

Orbánnál nem az volt a fő probléma, hogy megszólalt a médiában, hanem az hogy nem volt érvényes mondanivalója. Javaslom egyes újkori beszédeinek meghallgatását és próbáld meg kihámozni belőle mit is akart mondani. - A sokat szidott MTV-nél volt akkoriban keddenként egy műsor "Önök kérték" volt a címe, rögtön utána következett az Orbán Viktor interjú.

Fontos problémára utalsz, meg kell teremteni a közszolgálati médiumok politikai függetlenségét. De ezt a függetlenséget én úgy gondolom, hogy mindegyik politikai szereplőtől függetlennek kell lenniük.

"A következő nap ott folytatta" - ezért mondtam, szaván kellett volna fogni.

A nyilvánosságra került első 58 másodpercnyi hanganyagot, amikor meghallottam, ezt mondtam magamban: Gyurcsány szembetalálkozott a frakcióval és látja rajtuk az elégedett mosolyt megúsztuk, mindent lehet ugyanúgy csinálni mint az elmúlt években. A mutyizást, az üzletelést, a politikai befolyás érvényesítését, az üres lózungok hangoztatását, az igéretspirál csavarását, a kijáró képviselőség általánossá tételét. Erre mondta azt, hogy ebből sem kér többet, fel akarta rázni a társaságot, rá akarta ébreszteni őket, ez így nem megy tovább. Amikor meghallgattam a teljes beszédet a véleményem nem változott.

Komolyan gondolta-e Gyurcsány, hogy abba akarja hagyni a hazudozás politikáját? Mi közünk hozzá? Azon kellett volna lenni, hogy hagyja abba, ő is, Orbán Viktor is és a többiek is. "Mutassatok egy fix pontot és kifordítom helyéből a világot"- mondta Arkimédesz. Itt ajánlották fel a fix pontot. Okos reagálás volt, azonnal ki kellett ütni a kezéből, bravó! Nehogy lebukjon valaki, hiszen Te is hazudtál, mindent, csak meg nem szegni az omerta (a hallgatás) parancsát!

A legnagyobb hibának - egyébként - azt tartom, hogy miután Gyurcsány az országgyűlési választásokon legyőzte Orbánt, hagyta hogy az MSZP legyőzze őt, ez számomra egyértelművé vált a kormánynévsorral.

Tisztelt derelyegrádi szellem!

Egyébként, kicsit keserűen jegyzem meg, mint utolsó elhívő, én nem azt hittem el, hogy a rossz fiúk - balról és jobbról - hirtelen jó fiúk lesznek, csak úgy maguktól, bemondásra, hirtelen megvilágosodásra. Én azt hiszem el, hogy jó fiúknak kell lenniük, akár tetszik ez nekik, akár nem, ha erre szorítjuk őket, ha nem hagyunk a mi kis ügyeletes kedvencünknek sem apró kis kibúvókat és kézbeadott mentségeket.

Üdvözlettel

fromme
fromme 2007.01.30 19:56:33
Tisztelt faszenes malacka!

Orosz József megítélésénél erősen közrejátszik a Kossuth téri úgy nevezett "szégyenfalra" való felkerülése és a Semjén Zsolt által meghirdetett MTV-s sajtóbojkott indoklásában előadott kiemelt jelentősége. A "szégyenfal" önmagában szégyen, mindannyiunk szégyene hogy ilyet a XXI. században a Kossuth téren fel lehet állítani.

A fentiek nehézzé teszik objektív megítélését, hiszen a krtikával hamar egy eléggé különös társaságban találja magát az ember. A leírtakat én is tapasztaltam, sajnos tényleg nem megfelelő felkészültségre vallanak (önteltség kimutatása, saját vélemény és fontosság túlhangsúlyozása, de nem vagyok kibékülve a "csavarosnak" ítélt kérdéseivel sem).

Ez a megoldás? A sértegetés, a minősíthetetlen leminősítés? Mit is írt erről a kérdésről József Attila: "Világosítsd fel gyermeked!"

Talán az a baj Orosz Józseffel, hogy kicsit túlértékeli saját személyiségét, emiatt ezt a torzult képet mutatja magáról, nem hiszek abban, hogy reménytelen a megváltozása.

Egy másik hozzászólásoddal kapcsolatban: nem látom sem értelmét, sem jelentőségét a számmisztikának. A Rákóczi úton az Astoriától a Blaha Lujza térig sem fér el többszázezer ember, pár ezer, vagy pár tízezer viszont igen. Azt írod "őket is nagyon megverték". Nekem meg azt, 200 embert vertek meg jogtalanul. Nem akarom bagatellizálni, egy ember jogtalan megverése is több mint sok. Meg kell mondjam, még a "jogos" verésnek sem vagyok rajongója. Csak azért írtam, hogy nincs értelme a túldimenzionálásnak, ami egynek, kettőszáznak is sok, az nem szorul rá a fokozásra.

Nem voltam jelen a helyszínen, fogadjuk el, hogy volt 200 ember akit jogtalanul megvertek, ez az egyik része a történteknek.

Érdeklődök, mit csinálnál mint egyszerű közrendőr, ha folyamatos szidalmazásod, utcakővel való dobáltatásod után meglátsz egy feléd induló tankot, egy ágyút, amit szorgos kezek éppen megpróbálnak feléd fordítani. Te is arra gondolsz, milyen viccesek ezek a pesti srácok, biztos csak 50 méterre elegendő benzinjük van, biztos nincs náluk töltet, de jót nevetünk majd együtt a pesti srácokkal az egészen?

Beszélni kell tehát nemcsak az ártatlanul megvert civilekről, hanem a tudatos bajkeverőkről is. Egyébként egy fejlettebb polgári demokráciában felismeri a polgár, hogy egyesek csak provokálni akarják a rendőröket és nem megy oda a béke hírnökeként, mert tudja hamarosan dolguk lesz a rendőröknek. Ahogy a FIDESZ november 4-én már elválasztotta magától a szélsőségeseket.

Üdvözlettel

fromme
Ideje lenne már megköszönni Havas tanárúrnak, hogy állandó témát ad nekünk. Egyébként meg az is tök jól látható, hogy a Mokka-botrányokhoz nem kell Pákó szolizott segge, meg Paudits Béla, elég, ha néha beültetik Havast riporterkedni. Mai bunkósága (A videóoldalon felülről…..
fromme 2007.01.26 22:44:52
Kedves jajnekemnak!

Abban egyetértünk, hogy először kell egyeztetni és nem utólag. Nem tudom miért jött ez ennyire divatba, noha az elmúlt tizenhét évben volt rá rendesen példa.

Gazdasági oldalról, ha csökken a gyerekszám, csökken a normatívákból összeadódó, finanszírozásra felhasználható összeg is. Kevesebbet lehet költeni az oktatás fejlesztésére, a minőségi oktatásra. Fajsúlyosabbá válnak az állandó költségek (épületfenntartás és működtetés) és arányaiban kevesebb jut az oktatásra. De csökkenő népesség mellett egy változatlan oktatási infrastruktúra fenntartása az adófizetőkre is nagyobb terhet ró, az oktatás színvonalának stagnálása, vagy romlása mellett.

Ha egy általános iskola kapacitása elegendő 600-800 gyerek oktatására, akkor mondjuk az a kerület amelyikben 5 év alatt 12.000-ről 8.000-re csökkent a gyerekek száma, ott kiürült 6,25 iskola. Csak ezeknek a fránya gyerekeknek az utánpótlása nem egy-egy iskolából maradt ki, hanem innen is egy kicsikét, meg onnan is egy kicsikét. Az eredmény: mindenhol kihasználatlan kapacitások jelennek meg.

Természetes, hogy a pedagógusok érdekvédelmi szervezeteinek első reakciója a munkahelyek megtartása, és ennek érdekében a kötelező óraszám csökkentésének követelése (ld. még szakszervezeti óraszámkedvezmények) és az alacsony osztálylétszám misztifikálása. Aki meg ezt kétségbevonja, az nem ért - szerintük - a pedagógiához. Csak az a baj, hogy a második, a harmadik és a sokadik reakciójuk is ugyanez, függetlenül az "analfabéták" bővített újratermelésétől. A tanuló meg valahogy az egész okfejtésből kimarad. Az oktatásban megkérdőjelezhetetlen szempontként marad az iskola épülete és a pedagógus személye, semmi más.

A rendszerváltás előtt óriási vita volt a kontraszelektált pedagógusokról, és ennek megoldási módozatairól. A többpártrendszer bevezetésével ez a vita eltűnt. Gondolom, a probléma azonnal megoldódott.

Egyszer Hollandiában kérdezgettük az ottani oktatásért felelősőket az iskolabezárások problematikájáról. Nem értették a kérdést. Azt mondták tudnak számolni, ha valahol csökken a gyereklétszám és indokolttá válik, bezárnak egy-egy iskolát. Ha elkezd nőni a gyereklétszám valamelyik városban, vagy városrészben akkor, nos akkor egy általános iskola újbóli megnyitására van hat, azaz 6 évük, egy középiskola megnyitására pedig tizennégy, azaz 14 évük.

Egyébként nem értem ezt a kevesebb gyerekhez való különféle alkalmazkodást. Egy bizonyos határon túl nincs szükség rá, mert a tanár nem húzza magával a gyereket, hanem lesüpped hozzá, a létszámnál egészen az egy, azaz 1 főig mindig lehet a "kevesebb" szót elővenni. Nem jó a tanulásban, a tudásban a versenyt kivenni, vagy a minimalizálására törekedni.

Üdvözlettel

fromme