Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jucimama

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaptam két fotót:   És hozzá a kiegészítésre nem szoruló magyarázatot:  Szia blogger!Fotóztam valami érdekeset neked. Békásmegyeren, a Csobánka téren járva ütköztem bele a csatolt életképekbe: az egyik legnagyobb fővárosi panelházas lakótelep kellős…..
Jucimama 2010.08.18 11:29:40
@pucros:

Mint gyakorló háziasszony (+ aktív dolgozó) szólok hozzá a témához:

Egyrészt miért ne segíthetné a főváros a vidéket? Közös érdekünk a hazai gazdaság támogatása (mint más józan gondolkodású európai népeknél), illetve a környékünkben termett , idényjellegű élelmiszer nemcsak egészségesebb, de kedvesebb is.

Az fővárosi önkormányzatok a vidéki-hazai árutermelőknek kedvezményesen biztosíthatnának üzlethelyiségeket, piacozási lehetőségeket. Mi, városiak pedig még nagyobb létszámban mennénk ezekre a helyekre vásárolni, mint mostanában.

Nincs új a nap alatt! Ez a rendszer ugyanis már évszázadok óta működik, úgy hívják, hogy piac. Szerencsére éppen Békásmegyeren van a főváros egyik legjobb és legnagyobb választékú piaca. (Többféle árfekvés, többféle árucsoport, az ország egész területéről hozzák a terményeket.)

Másrészt megjegyzem, hogy anno a lakótelepeken zömében vidékről felszármazott munkások kaptak lakást, többségük természetesen azóta is tartja a kapcsolat a rokonokkal.

Az eltelt évtizedekben sokan igyekeztek közülük telket, kertet szerezni a környéken. Nyaranta még most is gyakran előfordul, hogy vödör cseresznyékkel, zöldséggel megpakolva érkeznek haza vasárnap estefelé fiatalok-idősebbek egyaránt.

Kedves politikusok, kedves okoskodók! Nem minden lakótelepi ember zombi, vörös, vagy agyatlan (lehet a fogalmakat mixelni is.)
Tessék csak utánanézni, milyen eredmények születtek Óbuda-Békásmegyeren a legutóbbi választásokon!

Igen, jó helyen van az a plakát, legyen csak választék a politikusok között is akár "Békáson", akár más "panel-kaptárban" is.
Döbbenten olvastam a minap, hogy a kendertüntetéseken többször hisztiző KDNP-s Rétvári Bencének és baráti körének nagyon fontos a Sziget, mert leginkább már csak amiatt jönnek hozzánk drogozni a külföldi fiatalok. Szerencséjük, hogy nálunk sokféle drogot relatíve olcsón…..
Jucimama 2010.08.16 13:59:51
@manager2008:

Van belőle szép számmal!

A rokonaim között vannak móri és kiskőrösi bortermelők, akik évtizedek óta készítenek bort. Nem pancsot, hanem igazi bort.
Saját pincében tárolják fahordóban a pár hektót, gyakran fogyasztanak belőle étkezés után, főleg fröccsöt.
Még soha egyiküket sem láttam részegnek, mert ismerik a mérték fogalmát. Érdekes, hogy általában szép kort megérnek, nem pusztultak el fiatalon, mint más "drogos"ok.
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
Egy nap kellett, és szépen kezdenek jönni az információk az ámokfutó rendőrgyilkosról. Egész egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen létezhet: 1. Poór Zoltánt 2009-ben az M5-ös autópályán már egyszer üldözték a rendőrök. A televízió szerint igazoltatni akarták, de férfi…..
Dr. Varga István fideszes képviselő egyértelműen előlépett az alábbi képen látható pink rózsaszín öltönyével a parlament divatdiktátorává. Igaz a nyakkendője is rövidebbre sikerült, mint ahogy azt szokás kötni… Varga egyébként a mentelmi bizottság tagja, nem biztos…..
Eljárok időnként, nem árt formában maradni, jobb tartást ad, strandra is kell menni, légkondicionált körülmények a futás is elviselhetőbb, mint a kánikulában.Na de ha, amikor a tükör előtt állok, és szárítom a hajamat, azt látom, hogy egy 190 centi magas, óriási…..
Jucimama 2010.07.16 12:19:32
Modorosblog Szárnyakat ad? 2010.07.16 07:00:00
-Ezek a senkiházi dilettánsok, ezt nem hiszem el... betiltották a Redbullt, nem lesz légiparádé, bassza meg. Ezek nem normálisak, komolyan. Azt hittem, az úkettős sztorinál nincs lejjebb, de tessék. Ott volt az ingyenreklám évekig, az Országimázs Központ elmehet utólag is a picsába…..
„Demszky Gábor, az SZDSZ vezetőségének fiatalos és népszerű tagja lett Budapest főpolgármestere – fantasztikus változás ez április óta, amikor az MDF a főváros 24 parlamenti helyéből 18-at szerzett meg.” – ezeket a szavakat a magyar politikával és politikai…..
Jucimama 2010.07.12 16:01:01
@golb:

Az ember születésétől kezdve élete végéig tanul, művelődik, figyel, elemez, okul. Az lenne igazán szomorú, ha valaki nem változna, fejlődne az idők során. Nem szégyen ezt bevallani sem közembernek, sem politikusnak.