Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nonestvolentis

0 bejegyzést írt és 692 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÉS PONT A FEJÜNKBEN, B+!!! és én ezt régóta sejtem, csak valahogy szeretném bebizonyítani. erre még a blog fülszövegét is átírtam. állításomat ezért érzelmekkel telve, ám a józan logika szabályai szerint igyekszem bizonyítani. mert hiszek az egyén szabad akaratában és…..
nonestvolentis 2008.06.15 23:55:25
Érdekes, nekem is volt egy nagyon-nagyon félős időszakom kiskoromban. Az egyik 7 éves koromban, amikor meghalt a nagypapám- nem igazán értettem/fogtam föl, de egy kisgyerekben nyilván nagyon erős félelmet kelt, amikor először találkozik a halál fogalmával.

A másik meg '96 táján, emlékszem az atlantai olimpiát néztük-többek közt Madar Csaba és a braziloknak lőtt gólját.
Na és amíg kellett várni a közvetítésre, az X-akták zenéjét nyomták, plussz egy ufós kép is ki volt vetítve, na attól iszonúan fostam. Komolyan utána nem bírtam ellaudni, rettegtem attól, hogy jönnek az UFO-k és elrabolnak.

Amúgy ez az időnkénti félelem nappal is előfordult, ha egyedül voltam egyszer-egyszer (ritkán szerencsére) és olvasgattam egy könyvet, aminek az a címe: hogy "Amire nincs magyarázat" . Na az egy nagyon tömény homályzónás cucc volt, spontán szenesedéssel, UFO-kkal, Loch Nessi szörnnyel, gömbvillámmal. Amin persze felnőtt fejjel röhögsz, de gyerekfantázaiként iszonyú durva tud lenni.

Egyébként néha azt gondolom, hogy igazából nem győzi le soha az ember azokat a bizonyos szörnyeket. Rápakolhat ezt-azt, kultúra-réteget, napi gondokat, csekket, érettségit, nyelvvizsgát, diplomát, hiszen akkor ő már valaki, szerelmet, akármit, esetleg elmenekül a valóság elől, akár vallás, akár alkohol, cigi, vagy éppen fű.

Amúgy érdekes, szerintem ha van még igazi tabu a mai világban, akkor az a halál. És nem a filmes gyilkolászásra gondolok, mert az művi és nem érinti a lényeget. Nem azt mondom, hogy a nap 24 órájában ezen kell görcsölni, de valahol belül azért tudni kell róla, időnként tudatosítani.

Hát igen, a szörnyeket mindenkinek magának/és magában kell legyőzni.

Jó éjt!

(amúgy ez posztod érintett meg eddig legjobban)
w Éire non coronat 2008.06.16 06:00:00
Képzeljük el, hogy a magyar Országgyűlést a tizenkilenc megye küldöttei alkotják. A megyék félévente adják át egymásnak a kormányzást, de ez nem okoz komoly zavart, mert úgyis minden lényeges döntéshez szükség van az összes egyetértésére. Csak olyan határozat megy át,…..
nonestvolentis 2008.06.16 16:26:59
Szerintem egy átlagember életére viszonylag kevés hatása van annak, hogy életbe lép-e a lisszaboni szerződés, vagy nem.

Kicsit hátrébb kell lépni, időben és térben is ahhoz, hogy az ember arra jusson, hogy tovább kell lépni. (szerintem)

Igen, eredetileg azért alakult az EU (vagy elődje), hogy megakadályozza a 2. vh után újabb háború kitörését Európában. (Az első kettővel már úgyis sikerült lényegében leszálló ágba kerülnie a világhoz képest).
Következő szint a gazdasági együttműködés, Euró, schengen, stb.

A harmadik szint meg arról szólna, hogy gyorsabban tudjon döntéseket hozni, és válaszolni olyan kihívásokra, amikre nem lehet úgy reagálni, hogy mind a 27 állam 10 évig szórakozik vele.
Csak néhány téma:

1)környezetvédelem

2)energiapolitika
(nem lehet úgy, hogy minden állam különpaktumokat köt az orszokkal)

3)emigráció, integráció
szerintem az egyik legkeményebb téma egyébként az alapjaiban más kultúrájú becándorlók ügye. Nyilván az egész EU annyira szigorú bevándorlás-ügyben, amennyire a "leggyengébb láncszem" szigorú, Schengen miatt.

4)belbiztonság, belső elhárítás
Szerintem szeptember 11., Madrid, London után beléptünk egy új (nem túl vidám) korszakba, és előbb-utóbb el kell majd azon gondolkodni, hogy a biztonság fontosabb, vagy az egyéni szabadságjogok. Ez a kérdés hosszú távon nem megkerülhető, csak rossz(Orwell) és rosszabb(óriás-Balkán) közül lehet választani...
w Temetném a munkát 2008.06.13 05:05:00
Magáról a monoki modellről (segélyt közmunkáért, családi pótlékot iskolalátogatásért) és annak filozófiájáról Csányi Vilmos leírt mindent, úgyhogy azt már nem nekem kell. Ingujjra tehát, és nézzük, van-e esély arra, hogy értelmes dolgok történjenek. Szóval a…..
nonestvolentis 2008.06.15 14:28:55
Mégis mit mondjak arra, ha nem bírod fölfogni, hogy Malac nem a kritikát támadja úgy általában, hanem egy adott koncepció mentén felépített lejáratócikket, ami csak a riogatásra épít.
kb. ez a szint:
youtube.com/watch?v=hdZ23WKTskM

Az, hogy bedobsz egy ilyet, hogy a jobber nem érti a kritikát, azt jelzi, hogy nem értetted meg, hogy miről írt.

Szerintem Malac nem mondta soha, hogy Viktor a tökéletes istencsászár, vagy hogy ne lehetne kritizálni.

Tudod, ha ilyenekről szólna a kritika pl.

a)mekkora fasság 300 forintról népszavazni
(erre azt mondanám, igen, van benne valami, ha eltekintünk az előzménytől, télleg baromság)

b)mekkor röhej lesz, amikor neki kell állni kormányváltás után a rendbetételnek, és lám nem lehet minden kellemetlen dologtól megvédeni a zembereket-
azt mondom igen, tényleg lesz egy diszkrét bája a dolognak, hogy kénytelen lesz az eredeti Őszöd-beszédbn foglalt irányba menni, érdeksérelemmel, szívással, stb.-vel

c)vagy csak szimplán azt mondanád, hogy nem mond semmi konkrétumokat, vagy hogy milyen röhejes a szöszös öltönyben
-azt mondanám, igen tényleg nem kéne úljátszani a plebejus-szerepet

d)vagy hogy ő az Ember, Aki Soha Sem Hazudott.
Ezzel is egyetértenék, mekkora vicc. :D

e) Vagy hogy mennyire idegesítő dolog a politikát Jó és Rossz küzelmére felosztani, ahol a Jó az a Fidesz, aki megvédi a Zembereket a gonosz mszp-től-
Erre is azt mondom, hogy igen, van benne valami, kevésbé kellene félelemre építeni a kommunikációban, bár annyit azért hozzátennék, szerintem ez a stílus nem csak a jobboldal sajátja, lsd: MSZP nyugger-kampánya, magyargárdázás, fasiszta/terrorveszéyezés, stb.
De nem. Te szimplán benyomsz egy minden jobber elfogult/hülye stb. hozzászólást, amihez jogod van, csak nincs sok értelme.
COMING - ÚT FUCK YOU, WAZZE!!! 2008.06.01 08:41:00
  : ezzel a nyitó kis vizuális sokkal sikerült ügyesen, ám baromi rondán meghatároznom, post-om, de talán az egész blogom ars poetica-ját: tehát mindenkit saját politikai véleményének kialakítására bíztatnék. nem értek egyet az otthonmaradókkal, a…..
w Az új tulajdonos 2008.03.27 08:00:00
Ez a topik az itt nyüzsgő tőzsdecápák, -pontyok és -teknősök eszmecseréjének helye. Tippek, jóslatok, eeekkora shortot fogtam!, satöbbi.Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc azt találta ki, hogy részvényhez juttatja a magyar lakosságot, mire az gyorsan bepolgárosodik, felismeri a…..
"Nagyon sokat kattogtam azon, vajon megírjam-e neked a Levente történetet. Talán nem tartja majd senki viccesnek,de azért tedd ki, mert ebből tanulhat rengeteg srác. Bár tudom, most én leszek az elit rüfke, amiért nekem semmi sem jó, meg ilyenek...Itt általánosságban ez megy…..
Egy biológus szemével Egy korábbi posztban, már szóba került az emberi szexualitás, önmegtartóztatás kérdésköre, most egy másfajta szemszögből folytatnánk a történetet a hűség és hűtlenség örök dilemmáját boncolgatva. A pockoktól elindulva körülnéznénk az ember…..
A házasság a zsidó és keresztény vallásban szent, azaz a szó eredeti értelmének megfelelően: elkülönített. Két ember elkülönül, hogy ebben az elválasztott közösségben élje meg a szeretetnek, hűségnek, türelemnek stb. azt a mélységét, amelyre más kapcsolatban nincsen…..
nonestvolentis 2008.06.07 22:39:52
w Térfélcsere 2008.05.27 04:00:00
Kimegy az ember egy sörért félidőben, és mire visszaér, nem ismer rá a csapatokra. Nemrég még teljesen nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsány Ferenc a józan, reális, és az elkerülhetetlen áldozatokat el nem hallgató felelős hazafiság egyszemélyes élvonala, aki nem kertel, hanem…..
nonestvolentis 2008.06.08 12:00:08
Lapi úgy gondolta, hogy ha csökken a visszaesés üteme, akkor már nagyon f@sz@ az építőipar... :DDD

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-200467

Természetesen nincs válság, csak jó lenne ebből a fene nagy fejlődésből kilábalni lassan... :)
kilabalas.hu/

p.s.: Lapi javaslom az összes videó megtekintését. Persze lehet, hogy Bajnai, és Simor is igazából beépített Fidesz-tag, meg az összes többi közgazdász is....
nonestvolentis 2008.06.08 12:39:40
Az egyik legbefolyásosabb magyar hokiember, Ocskay Gábor 31 éve építi Székesfehérváron a sportágat, jelenleg szakosztály-igazgatóként. Vele készült riportunkból egyebek közt kiderül, a labdarúgó-aranycsapat kapusának szerepe sem elhanyagolható a szapporói sikerben. Folytatódik…..
_uacct = "UA-4112389-2"; urchinTracker(); Akkor vágjunk bele, rögtön az elején szánalmas magyarázkodással. jó nagy barom voltam, hogy megint előre csináltam a kampányt erre a post-ra, de nem számítottam rá, hogy úgy járok vele, mint a világ legerősebb gorillája. abba…..
w A dublőrök éjszakája 2008.05.22 06:00:00
Re: A KDNP-ből csinálhat Orbán saját ellenzéketÚristen, győztünk! 1990-ben állítólag így vette tudomásul Antall József, hogy az MDF megnyerte a választást. Nem volt a tarsolyukban semmiféle program - nem is csoda, hogy magát a tarsolyt kezdték lobogtatni identitásképzőként,…..
  _uacct = "UA-4112389-2"; urchinTracker(); “"I think art is the only thing that's spirtual in the world. And I refuse to forced to believe in other people's interpretations of God. I don't think anybody should be. No one person can own the copyright to what God…..
w Cigányút 2008.05.16 05:00:00
                                          Késő éjjel kopognak az ablakon.              …..
w Ballagó idő 2008.05.09 07:00:00
Mielőtt elmegy nyaralni az egész társulat, illene valami évzáró ünnepélyt tartani. Bizonyítványosztással, ha volna erre alkalmas tanári kar. Ősszel nyilván kezdődik elölről a háború, de most mindenképp rápihennek. Az Előrehozott Választás is aluszik, álmában csenget egy…..
nonestvolentis 2008.05.15 21:22:13
index.hu/gazdasag/vilag/zmbwi080515/

Árpi, egy új poszt-ötlet: képzelt riport Magyarországról 2012-14 környékéről. Főbb paraméterek: 2 éves kisebbségi kormányzás, Fidesz-reformkísérlet, ellennépszavazás, becsontosodott frontvonalak, mindenki vagy komcsi vagy hazafi-demokrata-antifasiszta...
És akkor jöhet egy nagyon részletes apokaliptikus leírás, hogy hogyan is néz ki egy gazdasági öszeomlás.
w A nyolcadik utas 2008.05.13 08:00:00
Hiába már a felháborodás, a dühödt kiátkozás. A vak is látja, mi folyik itt. Magyarországon működik egy alig mérhető, idegenszerű törpepárt, amely fikarcnyisága ellenére arcátlanul, gátlástalanul próbálja a többségre kényszeríteni az akaratát. Ez az akarat ráadásul nem…..
COMING - ÚT AZ 1/3-AD ESÉLYE 2008.05.04 08:15:00
_uacct = "UA-4112389-1"; urchinTracker(); Könnyű lenne poénkodni, főleg aktuálpolitikailag, mert ugye kiteszed a matricádat az autód seggére és megmondom, ki vagy. ebbol mindenki tudja, hogy az üzembentartó szereti-e hazáját, vagy kínait eszik-e szenteste is a gazfickó? Az…..
w Ló rider 2008.05.07 06:00:00
Május 31-én ez a kis ország felmeli porba hervadt fejét. Büszkén a világ felé fordulunk, és megmutatjuk, hogy tudunk mi még. Lovagolni. Felszórjuk világvárosunk, Budapest emblematikus terét homokkal, és lovakat hozunk oda, hogy körbe-körbe ügessenek (ezt fogjuk vágtának…..
w Salo, avagy 2008.04.29 05:00:00
Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb ígérete a pártfinanszírozás kifehérítése volt. Reménytelenségbe fulladó, dögletes egyeztetések után a miniszterelnök forradalmi újítással állt elő. Puch László államtitkár lett. Ha megváltoztatni nem tudod, állj az élére. Minden…..
nonestvolentis 2008.05.06 23:17:13
Utazom… Szot kell ejtenem a Malev csodalatos kiszolgalo szemelyzeterol, az etekrol, mely a felhok folott nem bizonyult mennyie mannanak, illetve az utazo kozonsegrol, mely a mennyei kiralysag alapveto normait sem volt kepes elerni. Osszehasonlitva a United (mellyel kiutaztam az USA-ba egy…..
w Fuss el véle 2008.04.25 05:00:00
A tegnapi nappal véget ért a Modern Képmesék című animációs sorozat. Illetve nem ért véget, csak az MTV leadta az utolsó részt; ettől még, ahogy eddig is, az egész széria megtekinthető online, mert modernek vagyunk. Eddig is így volt, csak hát elszánt kutatónak kell lennie…..
nonestvolentis 2008.04.25 17:09:16
Re: proci

A hozzászólásodhoz kapcsolódó két régebbi poszt:
index.hu/velemeny/eheti/herder/
w.blog.hu/2007/08/14/re_hol_nemzet_sullyed_el

Nekem még nem aktuális az "emigrálás" a tanulás miatt, de talán nem is lennék képes végleg elszakadani, max. 1-2 évre. Ugyanakkor egyre kilátástalanabbnak látom ezt az országot, Őszöd óta van egy olyan rosszízű politikai hangulat, ami óhatatlanul becsöpög a mindennapi életbe.

Nagyon fontosnak tartom, hogy csökkenteni kellene a munkát terhelő adót, mert ezzel ami most van csak azt érjük el, hogy aki "használható" tudással, diplomával bír, az ha teheti elmegy külföldre, és meg kevesebb embernek kell eltartani az országot... :(
És ez sajnos egy irreverzibilis folyamat..
nonestvolentis 2008.04.25 21:22:26
"Az üzletember szerint a közigazgatásban, az egészségügyben és az oktatásban nincs is reform, csak maszatolás; az elmúlt években egyetlen sikeres reformra futotta, mégpedig a haderőreformra.

Demján szerint a Fidesz rendezett állapotban adta át az országot 2002-ben, a párt bűnéül azt rója fel, hogy kormányzásuk négy éve alatt egyetlen társadalmi alrendszert sem alakítottak át. Az üzletember szerint a bajok a két száznapos programmal kezdődtek, amelyek az ország eladósodásához vezettek, de a dolgokat 2004-ben és 2005-ben még rendbe lehetett volna tenni."
Demján Sándor


www.fn.hu/makro/20080212/demjan_eu_legszegenyebb_orszaga/

Vakapád, természetesen igazad van. A jelenlegi helyzet minden kétséget kizáróan a 7 évvel ezelőtti kormányzás szükségszerű következménye.

Semmi köze nincs a dolognak Medgyessy Péter száz napos programjához, vagy Gyurcsány-"két évig úgy kellett csinálom, mintha kormányoztam volna" Ferenchez, hogy az átgondolt reformkoncepciót végrehajtó hiteles kormányzásról ne is beszéljünk.

Az igazi megoldás természetesen most következik, Magyarország új aranykora a következő két éves kisebbségi kormányzásban fog kicsúcsosodni.


Csak én vagyok hülye, hogy erre nem magamtól jöttem rá, de hála neked, megvilágosodtam...
Kétrészes statisztikát ígértünk a válogatott csodáról. Az első után, de a második előtt historikus áttekintést kínálunk az elmúlt 25 évről. 1983-ban a mostanihoz hasonló hangulatot teremtett az országban Kína 4-3-as legyőzése, onnan indulunk.A dicsőséges Kína-verés azt…..