Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K2 (és ez nem az egykori club :P )

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, még mindig Zebegény – ha már egyszer ez a blogom témája. Imádom Zebegényt. A környék legszebb falvainak egyike, ami még őrzi ártatlanságát – gyalog körbejárható, nincsenek gyárak, hatalmas szállodák, nincs óriási wellness hotel, se semmi más, ami nagyüzemű turistalátványossággá…..
K2 (és ez nem az egykori club :P ) 2020.09.25 14:58:07
Nem írom meg újra ha nem baj, csak bemásolom. Had legyek ennyire lusta, ha már mások annyira sem veszik a fáradtságot, hogy utána nézzenek mi is történik körülöttük, mielőtt vészmadárkodnak!

Aaaahhhh.... komolyan mondom... Így terjed a hülyeség!
Kell egy elővásárlási jog bejegyzés, az állam mint kérelmező, egy hülye aki ahelyett, hogy utánanézne, megkérdezne valakit, hogy ez mit jelent, elkezd rettegni és baromságokat beszélni....
Erre csatlakozik hozzá még egy csomó madár és elkezdik szövögetni az összeesküvés elméleteket!
A múltkor pont 5p-embe telt megtalálni, hogy mi történik!
Ok... Nagyobb a rutinom, szakmai hozzáértésem... Ezért legyen másoknak 15-20p! Ennyi idő alatt, bárki megtalálhatta volna, hogy miről van szó... De neeeem! Inkább rémeket, meg zebegényi bányákat vizionálunk!
Csak mondom, hogy még ha valaki szeretne is bányát nyitni, az önkormányzat támogatása nélkül nem teheti meg!
(Önkormányzati, övezeti besorolás? Hmmm... Az meg vajon mi lehet?)
Kicsit unom már, hogy mások lustaságát én pótoljam, ezért nem is írtam meg múltkor, hogy miről van szó, csak hogy baromság.
Szóval országosan, a bányászati LELŐHELYEKET érinti (azaz nem bányákat, vagy bányának szánt telkeket, hanem olyan területeket amelyek, valamilyen ásványkincsben gazdagok). Megkockáztatom, hogy pont a pilismaróti eset kapcsán hozták ezt a gyors szabályt, hogy az állam már az ingatlan vásárlásakor lássa annak célját, amennyiben az bányászati tevékenység.
A lényeg, hogy nem kell be#&@ni! Nem akarnak bányát.
Amúgy meg... az elővásárlási jog semmit sem okoz a tulajdonosnak, ne keverjük már össze a kisajátítással.
Maga a kormányrendelet egyébként már hatálytalan. Készül az új bányászati törvény, ez egy átmeneti, gyors intézkedés volt rengeteg (tényleg rengeteg) hibával, de ezek egyike sem érinti a nem bányaként használót. A szabályozás módja maga, pedig széles körben használt az Unió más tagállamaiban is.
Itt lehet olvasgatni még, aki nem hisz nekem.
ado.hu/.../veszelyhelyzet-specialis-epitoipari.../
ecovis.hu/en/node/1262
ecovis.hu/.../2282020-v25-korm-rendelet-margojara
A Parlament fideszes többsége megszavazta a szabálysértési törvény módosítását. Azt a törvényt, amit tavaly az Alkotmánybíróság megsemmisített, és ami azokat a szegény embereket bünteti, akiknek nincs lakhatásuk. A legfőbb gond az egész koncepcióval az, hogy úgy bünteti…..
K2 (és ez nem az egykori club :P ) 2013.10.01 01:13:00
Először is, az első változatot azért meszelte el az AB, mert mindenhol megtiltotta volna (ezzel az elutasítással egyet is értettem).

A mostani szabály, engedélyt ad az önkormányzatoknak, hogy kijelöljenek területet, ahol nem lehet.

Látszik, hogy nem sok hajléktalant ismertek, mert akkor tudnátok, hogy azok nem árokszélén fetrengő koszos emberek, hanem sokszor olyan keményen dolgozók, akik nem tudnak egyedül fenntartani valamilyen lakhatást. Nah, ezeket az embereket segíteni kell és ezek az emberek akarják is, hogy segítsenek rajtuk.

Azok viszont akik a saját ürülékükben fetrengenek, nos, velük nem fogtok tudni semmit sem kezdeni, ellenben korlátozzák mások jogait és itt igenis a többség joga számít.

Mellesleg kedves Shanarey, kicsit érdemes lenne utánanézned mennyit költött Budapest az elmúlt éveben hajléktalan kérdésre... (ugyanis ez nem a kormány kompetenciája).

Kedves Magustanonc, látom nem értetted mire céloztam... Akkor most szájbarágósan csak neked, hátha leesik! Itt vered te is a nyálad, mint a többi akik egyébként a hétköznapokban átlépik az ilyen embert és pont leszarják, hogy él-e még, vagy már halott! De most, hirtelen a szabadságjogaiért küzdesz, hogy bárhol bármikor csövezhessen! Miért nem a minőségi életéért küzdesz?? Miért nem abban segítesz, hogy ne kelljen az utcán élnie?? Megmondjam? Mert egyébként leszarod! Csak most lehet megint valamin csámcsogni! Csak eddig érdekel téged a hajléktalan kérdés, pusztán eszköz, hogy kifejezd megint egy fórumon a politikai nemtetszésed...
Bornai Tibor Ki volt az? 2012.11.08 09:25:46
Minden olyan embertől, akit előző írásom megbántott, bocsánatot kérek. Nem ez volt a szándékom, és ha pontosan végigolvassák még egyszer, ez talán ki is derül. A mocskolódóktól pedig azt kérem, gondolják végig, biztosan én idegesítettem fel őket ennyire, vagy már előzőleg…..
K2 (és ez nem az egykori club :P ) 2012.11.08 13:31:14
Kedves Bornai Tibor!
Érzem én a nagy bölcselkedő szándékot, de sajnos messze állsz tőle.
Darázsfészekbe nyúltál és a lehető legrosszabb módon. Az Unió egyik alapja, hogy végre, habár közigazgatásilag külön tagállamokhoz tartozunk, ismét lehet egységes magyar nemzetről beszélni.
Te, kedves Tibor, te idegesítetted fel az embereket. Amikor évtizedek után, az Európai Unióban, végre kifejezheti, sőt joga van egy népnek az összetartozáshoz, nyelvhasználathoz, kultúrájának ápolásához, akkor te visszaszeretnél vinni minket az 50-es évek "örüljünk, hogy élünk" politikájához.
Én nem hibáztatlak. Te vagy az előző rendszer nevelésének produktuma. Nálad érhető tetten, hogy ha hosszú távon keresztül nincs senki a környezetedben, aki hozza tovább az értékeket, akkor bizony az "új értékek" szerint szocializálódsz.
Egyet viszont érts meg!
Vannak dolgok amiket tiszteletben kell tartani, még neked is!
Ilyen például Trianon. Nem próbáljuk meg megmagyarázni, hogy ez valójában jó volt, vagy ésszerű, vagy elfogadható!
Épp ellenkezőleg! Akkor fog tudni ez a feszültség teljesen enyhülni, ha egyszer s mindenkorra kimondják majd, hogy igen, ezek a területek magyar területek voltak, Trianon pedig igazságtalan volt.
Ettől nem fog változni semmi. Nem fogják visszacsatolni a területeket.
Szóval pont egy olyan dolgot támadsz, ami oldja ezt a fezsültséget. Lehet a szlovákoknak nem tetszik, de Unió van... majd rájönnek, hogy ettől még marad az ő területükön...

Hogy értsd, miért is gáz a téma amibe ilyen ormótlanul próbáltál meg beleturkálni, példaként(nem tudom milyen származású vagy, nem is érdekel, de ezen jól bemutatható, hogy miről van szó)szolgáljon a Holokauszt!
Sokan vannak akik kételkednek benne.
Ezért ma már börtön jár bizonyos helyeken, pedig ha megnézed, bőven lehetne kérdéseket feltenni!
Nagyon sok embert sértene ennek feszegetése, ezért elfogadjuk így, tiszteletben tartjuk az ő gondolataikat, szeretteik emlékét.

Szóval, a jövőben, javaslom átgondolni, miről is írsz! Talán legcélszerűbb lenne olyan területről amihez értesz, de legalább olyan, amivel nem sértesz meg másokat... mert akkor ne csodálkozz, ha dühös kommenteket kapsz!
Mondjuk szerintem jó lecke volt ez neked magyarázat nélkül is...
Országos ismertséget hozott... csak nem a legjobbat...
A napokban elkezdődött a kolontári vörösiszap katasztrófa miatti büntetőper (#1). Bár a vád szerint „a katasztrófához az üzemeltetés, az ellenőrzés, az engedélyezési eljárások és a monitoring rendszer hiányosságai vezettek”, még sincs a gyanúsítottak között egyetlen…..