Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lakynorbert

5 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viszonylag régen született új bejegyzés, ezért most muszáj egy aktualitással indítanom! Bizonyára senkinek sem ismeretlen a két tehetségkutató show: a Megasztár és az X Faktor. A kettő párharcát is érdemes lenne kielemezni, de most úgy gondoltam, hogy inkább jósolni kellene,…..
lakynorbert Gyerekes dolgok… 2008.01.11 20:45:36
Ha jól emlékszem óvodában játszottuk először azt a játékot amikor a gyerekek nagy kört alkotva állnak, vagy ülnek egymás mellet. Az “első” kitalál egy szót vagy mondatot és a közvetlen mellette álló fülébe súgja. A második amit megértett a súgásból, a mellette…..
lakynorbert WII would like to play! 2007.12.26 09:04:00
Miért nem lehet minden informatikai eszköz olyan használható mint a Nintendo WII? (Christopher Dawson után szabadon) Álmosan olvasgatva akadtam a “Why can’t all Microsoft products be like the XBox? by ZDNet’s Christopher Dawson — My kids got an XBox 360 for Christmas…..
lakynorbert A Linux Desktop napja 2007.12.05 21:37:00
A Linux.com-on Robin ‘Roblimo’ Miller 2007 November 10.-én, publikálta a “The day of the Linux desktop” című írását. Az elmúlt “pár” évben mindig olvasta, látta, hallotta, hogy ez az év a linux desktop éve lesz. Mint ahogy számomra is, számára is…..
Az Origo  Steve Wozniak interjú végén elég meglepő párbeszédet olvashatunk.:"Az iPhone-t is rendszeresen feltörték, meghackelték, és önök együtt dolgoztak az Apple-nél az egyik első hackerrel, John Draperrel. (Draper írta az első szövegszerkesztőt a cég gépeire.) Mit…..
A Kék Óceán stratégiáról olvastam nem régen. A telített, gyilkos versenyt jelentő piacról, a Vérvörös Óceánról, milyen út vezet át a békés vizekre, ahol kicsi a verseny, és nem telített a piac. Érdekes elemzést kell végezni a piacon folyó versenyről és a termékekről,…..
(Megj: az alábbiak nem érintik a technológiai felsőbbrendűség kérdését - egyébként szerintem mind *nix mind Windows alapon nagyon jól működő szervereket lehet üzemeltetni, sőt egyes hírek szerint még Mac szerver is van ;), meg nyílván még sok másféle is lehet. ) Nem olyan…..
Régebben mindig szórakoztatónak tartottam az amerikai sztorikat, amelyek arról szoltak, hogy az informatikusok hogyan teszik pokollá az egyéb dolgozók életét. Ami már csak azért is hihetetlen volt számomra, mert hát végül is ők arra vannak, hogy el tudják végezni a többiek a…..
    Alapvetően - bár nem vagyok megszállottja az online biztonságnak - igyekszem rendben tartani a dolgokat. Tűzfal, víruskereső, spywarekereső, adwarekereső, jelszókezelő, jelszavak periodikus változtatása, greasmonkeyvel nézem a Gmailt, ilyesmik. De azért nem is…..
Az oroszlánkirály (zenéjének) valaha szebb napokat látott alkotója (a legutolsó lemeze százezer példány körül fogyott) persze ösztönösen megtalálta a megoldást: az Internet leállítása nemcsak a zene minőségét adja vissza, de hip-hop megoldja majd az emberi társadalom összes…..
    Egy ideje terveztem már a témában valami verbális ámokfutást, és íme. Előrebocsátom, hogy ez abszolult magánvélemény, továbbá nem hiszem azt, hogy feltétlenül én látom helyesen a dolgokat (de éppen mivel elfogadom a lehetőséget, hogy tévedek, igazam van,…..
    Bizony elég nagy változás, hogy a MSFT egy hivatalosan és a lehető legautentikusabban szeretne egy nyílt forráskódú licencet, mégpedig legalább az egyik ún. megosztott licencét (shared source) nyújtja be várhatóan a Nyílt Forrás(kód) Kezdeményezéshez, az Open…..