Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szalkasgerenda

7 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak dolgok, amiknek már rég nem kéne lenniük, de mégis makacsul ragaszkodnak a léthez, és mint valami bojtosúszós maradványhalak, dafke se akarnak kihalni. Ilyen az egyház is. És nem adja fel, minden nap beleordítja a pofádba a létezését: nem menekülhetsz.Mert ugye akármilyen…..
szalkasgerenda 2012.02.29 22:40:03
@makk_ász: amit a közösség összedob az adózott jövedelméből új toronyra az ér?
Panzej blogja Ma! 2011.06.16 22:40:00
Bréking: Fiunk István ma, a koradélutáni órákban megszületett. 3780 gramm, 59 cm. A baba, úgy tűnik, egyelőre jól érzi magát a Föld nevű bolygón, a mama pedig "a világ legboldogabb nője". Hosszú séta után, indítással, bő 2 óra alatt lett meg a gyerkőc, a…..
szalkasgerenda 2011.06.17 21:29:10
Panzej blogja Néha celeb vagyok 2011.06.11 23:10:22
- Szia, nem te vagy Panzej véletlenül?- De igen, szia!- Palkóról rád ismertem! Nagyon szerettem a Palkónaplót!Blablabla, blablabla.- És benned kit tisztelhetek?- Nem sokat kommenteltem. Szálkásgerenda vagyok.Szóval Panzej és Szálkásgerenda. Ez a virtuális élet sava-borsa a…..
szalkasgerenda 2011.06.13 23:14:09
@szalkasgerenda: jobbulást Palkónak, látszott rajta, hogy valami nem kóser
Praxis Fáj bazdmeg 2010.06.20 09:50:00
Sziasztok, Az én sztorim átlagos lehet, nem vagyok rákos, nem veszítettem el egyik végtagomat sem, szerencsém van. Azonban az orvosok hozzáállása rutin műtétem során hagyott némi kivetnivalót maga után. Három hónapja operáltak. Nem szívműtét volt vagy ilyesmi (csak hogy a…..
szalkasgerenda 2010.06.20 22:50:51
@Dr. Morcz: A beteg hibájából adódó nehézségek egy részét áthidalhatja egy jó háziorvos. Vannak esetek, amikor tényleg nincs mit tenni. Én tanítanám az eü-i dolgokban való alapszintű eligazodást. Pl. Hogy vírusfertőzésre miért nem jár csípőből antibiotikum, vagy, hogy mit nem lát az uh, és hogyan értelmezzünk zárót.
Nekem az a hozzáállásom, hogy az orvos nem ér rá, fáradt, és sok a baja. Ha muszáj kérdezek, rohadt alázatosan, tömören. Ilyenkor viszont remek azt hallani, hogy: A: "Nézze maga ezt most úgysem fogja megérteni." (Erre mondom, hogy azért próbáljuk meg. És akkor szándékosan minden konyhalatinul, ami velem pont nem volt kbaszás de a kozmetikus Lili elsírta volna magát.)
B: "Most nem mondhatok el magának 2 percben mindent amit 6 évig tanítanak az orvosi egyetemen." ( Ki a fszom akart most biokémiából szigorlatoztatni, én egy egészen konkrét dolgot kérdeztem,.... 6 évig...ennyit a szakvizsgáról)
C: a legjobb eset, ilyen több is volt. Egyszerűen elengedi a füle mellett, akkor is, ha többször kérdezek, és semmit nem mond. Még fizetett magánorvos is, olyan konkrét kérdésre, hogy mikor jöjjek varratszedésre. (Persze ő magában tudta, hogy balfaszkodó beteg vagyok, hiszen ezek a varratok kiesnek/felszívódnak, ami nagy sokára ki is derült)
Téli séta a panelskatulyák közötti egybefüggő havason. Szikrázó napsugár, éles tiszta levegő, a laposra taposott ösvények jól látszanak: méterenként cirádás kutyaszar szegélyezi őket. A fehér hó jótékonyan takarja el az általános köztéri állapotokat, jót tesz a…..
Kontár [Friss] Ciki Aldi reklám 2010.02.06 13:23:00
Napok óta agyalok, de nem tudok rájönni, mégis mi mozgathatta az Aldi marketingeseit eme spot megvalósításának irányába... Hát az elsőre feltűnik mindenkinek, hogy ez eltér a korábbi reklámjaik vonalától, szinte semmi mondanivalója nincs, és az is sejthető, hogy lesz…..
szalkasgerenda 2010.02.06 20:51:12
 A javíthatatlan őskommerek kihalnak, nincs mese. Elég végignézni egy mszp-s rendezvény nézőin, vagy egy szabadság téri koszorúzást. Az ember nyugodtan dől hátra, hogy ez csak idő kérdése. Három fiatal igazi kommunistát ismertem. Ketten még 16 év alatt, korosztályukhoz…..
szalkasgerenda 2009.11.29 16:07:33
@Amanitin2: Van olyan jelenség, hogy stresszhelyzetben (félelem, rossz életkörülmények stb.) az ember inkább hajlamos a csoportja viselkedését és vélekedését követni, azaz még kevésbé hajlamos a racionális, egyéni mérlegelésre. Így a csordaszellem és az életkörülmények rosszabbodása összefügg. De önmagában az indoktrinálhatóság nyugodtan fennmarad vagy erősödik egy sikeres közösségben, hiszen a csoporton belüli eszmék annál meggyőzőbbek (racionálisan is) minél sikeresebb tőle a közösség.
szalkasgerenda 2009.11.29 16:43:36
@bng: Lerágott evolúciós pszichológiai elmélet, hogy az embernek űn. kőkorszaki agya van. Olyasmiről van szó, hogy az agy huzalozása kialakult az ember evolúciójában, majd a világ változása gyorsabb lett a követhetőnél. Sok emberi vonás visszavezethető egy olyan ősi állapotra, amikor még ezek adaptívak voltak, és az adott emberi csoport sikerét szolgáták. Mint ahogy az indoktrinálhatóság is stabilizálta a csoportot. Ha minenki folyton akadékoskodott volna, elhagyta volna a csoportot, az nem tett volna jót egy közösség életének a létért való küzdelem idején. Amit írtál, az érdemi vita hiányáról az is tipustünet. A dolog természetéből adódik, hogy a ősagy nem képes a saját rendszerén belül látni. Jelen esetben az erdőtől a fát. (Képiesen: a lényeg az erdő, hogy ott él az ő erdőjében, nem kezd el azon gondolkodni, hogy mennyi a tájidegen faj, vagy hogy telepített -e az erdő.) Az ősagy nem vitaképes.
"hogy jutottunk ide":Nincs összeesküvéselmélet, ez saját csapda.
  Nah, nathanp-nk tegnapi kimerítő posztja után kaptok egy kicsit elvontabbat Lóritól.   Mottó: "Áronbátyám! Látott má' maga ante(r)nát? Há' má' hogyne láttam vóna! Ettem is!! De hát az vasbul van és nagy?! Ja hát akkó' csak láttam...."   Mindennapunk…..
"Ma egy kicsit nyűgösek vagyunk, mert rosszul aludtunk délután, és a kakink is kicsit hígabb volt"...Na, ezt ismerjük. Nem tudni, miféle peripartiális folyamatnak köszönhetően alakul ki a női agynak egyfajta törvényszerű IQpont vesztéssel járó újrahuzalozása, hogy…..
Szinte már levélpárbajok alakulnak itt ki, de mi somolyogva figyelünk. Modoros Emigráns jelentkezik, akit Szálkás Gerenda oly szépen megfestett. Telitalálat, a szerzőt ezúton is csókoljuk Luxembourgból, magunkra ismertünk. Méltó válaszra vár, alább egy…..
 Elég nehéz megemészteni, hogy amíg te nappal dolgodat végzed, géped vezeted és hajtod magad, s embert gyógyítasz s gyereket tanítsz, addig van, aki jó ötletnek tartja, hogy madárfüttyös erdei ösvényeken dübörögjön a hangosra fabrikált terepmotorjával, vagy kvadjával.…..
Jancsi bácsiék végre beszerezték a gyeplevegőztetőt meg a kerti zuhanyt, erre Kurtz ezredes barátunkon keresztül olyan anyagot kaptunk, amin azonnal besírtunk. Korábban ÁSÉS-éknál volt még két csodálatosan részletes komment AgentOtól (ez és ez) a témában, úgyhogy bízom a…..
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
szalkasgerenda 2009.08.19 18:56:47
@Milton: A kökin leszállni a jövőben lesz. :) Pár nap London után is épp elég "szar" a puccos Buda (modoros.blog.hu/2009/05/20/a_budai_hegylako) is. Éééés? Hogy jön ez ide? EGYESEK közhelyes viselkedéséhez. Ugyan.
2009.08.19. 18:00:07
szalkasgerenda 2009.08.19 19:00:15
Kicsi gennyes pattanások nőnek a biciklistársadalom testén. Felgyülemlett bennük az összes kerékpározót valaha ért sérelem, érzik és mélyen átélik a közösség sanyarú sorsát. Lélekben már a vázra vannak feszítve. Pedig ők azok akik tesznek. Fizikailailag is erkölcsileg is.…..
Ilyenkor, ha Kaszásdűlőn laksz, és mégsem mentél el otthonról, sokan kérdezik: és hogy bírod? Jelentem egyre jobban. A Sziget nem csak arról szól Óbudán, hogy van egy kis zaj. Viszont van előrelépés. Évről-évre körültekintőbb a szervezés. Van alkalmazkodás és változtatás.…..
szalkasgerenda 2009.08.18 10:41:07
@Roltii: Igaz, hogy főleg Észak felé állnak a hangszórók a nagyszínpadon (régen úgy volt), de a koncerteknek ott 11-kor vége. Attól elhiszem, hogy hallani.
Hát nem kellene szemétdombnak lenni, akkor kevesebb "szenny" jönne.
Ilyenkor, ha Kaszásdűlőn laksz, és mégsem mentél el otthonról, sokan kérdezik: és hogy bírod? Jelentem egyre jobban. A Sziget nem csak arról szól Óbudán, hogy van egy kis zaj. Viszont van előrelépés. Évről-évre körültekintőbb a szervezés. Van alkalmazkodás és változtatás.…..
Ezernyi lóerő tépi-nyúzza az aszfaltot az amerikai autóipar fellegvárában, Detroitban. Tombol az óriási tömeg, vakuk fénye csillan a krómon, öles lángnyelvek és fojtogató gumifüst, szórakoznak az izomautó-fanatikusok. Keresve sem találhattunk volna szebb illusztrációt arra,…..
Belsőség Bazeg reloaded 2009.07.22 16:00:00
Talán emlékeznek még, tavaly karácsony előtt adtam el Bazeg névre keresztelt állólámpás Mercedesemet, amely két éven át rendszeres szereplője volt a Belsőségnek.Aki látta élőben, abban garantáltan mély nyomot hagyott a teljes egészében folytonossági hiányokból és…..
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
szalkasgerenda 2008.03.12 21:20:17
Ez megvan okosok?
index.hu/gazdasag/vilag/sokad080312/
Oztán meg ki szavazta meg az április 1-ét. Senki. Úgyhogy nagyon helyes a dátumválasztás.
És ne felejtsük mán el, hogy amit mi kipengettünk a dokiknak az az egyik oldal, amilyen forrásokat a kormány erre hivatkozva elvont az a másik.
Talán érdemes lenne gondolkodni, mielőtt az ember idétlen körleveleket küld szét ismerőseinek, mint amit nemrég kaptunk. A levélben Danone-termékek újabb bojkottjára szólítják fel a magyar fogyasztókat, amiért a HírTV szerint bezárt a kekszgyár, Kóka nem segít, nincs többé…..