Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WLAB

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerdán kormányzati potentátok részvételével átadták, csütörtökön pedig véletlenül utaztunk, így közelről és működés közben meg is nézhettük a méltán népszerűtlen bádogkarámot kiváltó új építményt Ferihegyen. Valóban ezzel kellett volna kezdeni eredetileg is, ez már az európai átlagos fapados…..
 Nem olyan régen írtam egy bejegyzést (ide kattintva olvasható) arról, hogy a magyarok nagyon szűk körből válogatnak, ha utazásról (vagy akár gondolkodásról) van szó. Most bemutatnék röviden néhány várost, amelyek, bár megérdemelnék, hogy felkerüljenek a magyarok térképére, alig néhány honfitársunk…..
Németh Tímea Nagyjából két éve elhatároztam, hogy nyelvtanulás céljából külföldön folytatom a tanulmányaimat. A felkészülés egy éves időszaka stresszes és tanulságos volt. Pontosan egy éve szálltam le a repülőről egyedül, rengeteg kérdéssel és annál több kétellyel, mégis bizton merem állítani,…..
Skócia fantasztikus hely, persze csak ha valakit nem rettentenek el a nem túl szívderítő időjárási körülmények. Idén új olcsó járat indult Glasgow-ba és a Felföld is elérhető átszállással jó áron. Íme az újdonságok és elmúlt évekbeli kalandozásaink alapján 10 tipp…..
WLAB 2015.10.04 17:06:43
@Fillér B. Gusztáv: valóban, eddig még én sem kaptam Skóciában angol angol fontot vissza, csak skót kiadásút.
Mondjuk én jól elvoltam a Citylink Explorer Passával is, Eilean Donan és Urquhart simán belefér egy napba Invernessből és még rengeteg hely van, ami elérhető Citylink járatokkal. Jó, persze nem pár font, de megéri, Skye-ra is elvitt. Vonaton is az Advance ajánlatok nagyon jók tudnak lenni.
Eső: ma jöttem meg két hét után, óriási szerencsére csak egyszer kellett az esőkabát eső miatt, inkább a szél ellen volt hasznos.
Urquhart: vicces volt, hogy amíg a buszra vártam én igazítottam útba magyarokat magyarul, honnan lehet jól fotózni anélkül, hogy belépőjegyet kéne váltani. Igaz német nyugdíjasok is voltak, akik megelégedtek a külső (ingyenes) látvánnyal :)
Oké, oké, csehfóbiám, pontosabban csehfiliám van. De nekünk miért nincs olyan interaktív, mindenféle fontos információt tartalmazó turisztikai térképünk, mint a cseheknek? (Vagy van, csak nem találom?)Van persze többféle interaktív Magyarország térkép, ilyen, olyan, amolyan, de…..
Mostanában a cseh vasúthálózatot járom be, és egyre inkább rájövök, hogy számunkra a "dráhy" az igazi bezzegvasút, nem a svájci SBB/CFF/FFS (és a rétorománok kimaradnak?), mert utóbbit egy kőgazdag szuperország tartja fönn, a cseheket viszont hasonló méretű,…..