Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cecilia valdes

199 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oswaldo Payá vasárnap, egy autóbalesetben vesztette életét. Az eddigi információk szerint a gépkocsi egy fának csapódott, de lánya szerint a balesetet megelőzően egy másik jármű többször is nekiment az autónak, amelyben édesapja utazott. A kubai hatóságok nyomozást rendeltek…..
A kormány által újonnan bejelentett intézkedések folytán a külföldről behozott áruk után fizetendő vám összege igencsak megnövekedik a jövőben, ami máris aggodalommal tölt el kisvállalkozót és magánembert egyaránt. „Ha az ember minőségi árut akar magának jó áron,…..
Múlt héten mutatták be Miamiban azt a dokumentumfilmet, amelyet volt politikai foglyok beszámolói alapján készítettek a kubai börtönviszonyokról, a fegyelmezési módszerekről és az ott tapasztalható erőszakról. „Azt üzenjük a rendőrségnek, hogy hiába próbálták hónapokon…..
Szerdán Washingtonban ültek egy asztalhoz a felek, miután májusban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)  megszellőztette, hogy 1987-ben az IKEA kubai rabokkal készíttette el kanapéinak és asztalainak egy részét. A cég ugyan már elindította a belső nyomozást az ügyben, egyes…..
Raúl Castro lánya amerikai turnéjának New York-i állomásán beszélt a kubai meleg-helyzetről, illetve az általa többnyire demokratikusnak tartott választási rendszerről. „A választási rendszer olyan demokratikus Kubában, hogy az emberek nem is akarnak róla beszélni. Mindezek…..
Mióta Barack Obama minden korlátozást megszüntetett a kubai utazásokra vonatkozóan, rengetegen repülnek haza, akár évente többször is. Egy-egy ilyen út nemcsak a viszontlátás öröméről szól, hanem az otthoniak megsegítéséről is. Az emberek általában fejenként 3-4 ruhával,…..
A Frankfurter Allgemeine Zeitung pénteken szellőztette meg a hírt, miszerint 25 évvel ezelőtt rabokkal és politikai foglyokkal készíttettek Ikea bútorokat Kubában és az NDK-ban.A lap Stasi-archívumban talált dokumentumokra hivatkozik cikkében, amely szerint a svéd cég 1975-ben…..
Film és fikció érdekes találkozása ment végbe a minap, amikor a tutajon Kubából Miamiba menekülő három fiatalról szóló Una noche c. film két főszereplője valóban disszidált. Filmjükkel a múlt hét szerdán kezdődött neves Tribeca Filmfesztiválra voltak hivatalosak, ám amint…..
A kubai kormány állítólag új migrációs törvényen dolgozik, amely az eddigieknél sokkal könnyebbé tenné az országba való ki- és beutazást.„Mélyreható és radikális migrációs reformot fogunk életbe léptetni az elkövetkező hónapokban, hogy véget vessünk az eddigi…..
Albert Santiago Du Bouchet az ellenzékiek alkotta 75-ök csoportjának egyik tagjaként sok éves börtönbüntetést követően tavaly telepedett le Spanyolországban. Az ismerősök szerint szabadsága ellenére nem tudta feldolgozni a vele történteket és a száműzetést.Du Bouchet szerdán…..
XVI. Benedek kubai látogatásának utolsó napján találkozott a volt vezérrel, aki állítólag számos dologban kérte ki az egyházfő véleményét, sőt, még az sem kizárt, hogy megtér.A pápa és Castro találkozójára vonatkozó híresztelések már régóta keringenek, a Vatikán…..
Az ellenzékkel nem, Fidel Castróval viszont hajlandó találkozni a pápa, aki helyi idő szerint délután 2 órakor érkezett meg tegnap Kubába. A 48 órás látogatás első napján megtartotta a santiago de cubai nagymisét, amelyről a kormány igyekezett távol tartani az ellenzéket.…..
XVI. Benedek pápa jövő heti látogatása felkorbácsolta az indulatokat Kubában. Az ellenzék különböző akciókkal próbálja felhívni az egyház figyelmét helyzetükre, templomfoglalással, tüntetésekkel igyekeznek elérni, hogy a pápa ottléte során fogadja az ellenzék…..
A kubaiak közel fele semmilyen pénztámogatást nem kap a külföldön élő rokonoktól, barátoktól, pedig akár havi 10-20 euró is nagy segítséget jelent. Iván García kubai újságíró egy olyan családnál járt, akik kizárólag keresetükből élnek, lássuk hogyan.„Van, hogy…..
¡Viva Cuba Libre! Kuba, másKÉPp 2012.02.22 11:49:00
Rendhagyó poszt, de megéri kattintani! Gyönyörű képek Kubáról, Vancsó Zoltán objektívjének tolmácsolásában.Cuba | Ocean Of Sighs from Zoltan Vancso, photographer on Vimeo.  ..
Mielőtt bevezette volna a teljes gazdasági embargót, Kennedy gyorsan szerzett még magának ezer kubai szivart, nehogy a tilalom alatt kifogyjanak a készletei. A sztorit a ’90-es években osztotta meg a nagyérdeművel Kennedy egykori sajtósa, az El Mundo pedig az embargó ötvenedik…..
Tizennyolc év fogság után kiengedték azt az ellenzékit, akit a kubai nemzetbiztonsági hivatal egyik irodája elleni bombamerénylettel vádoltak. A férfi szerint a kubai börtönökben embertelen körülmények uralkodnak.„Borzasztó volt. Kubában a foglyok csak és kizárólag a…..
Ellenzékiek beszámolója szerint a hatóságok tüntető nőket ütlegeltek és zaklattak szexuálisan Santa Clarában.„Ne nyúlj a mellemhez, te gyilkos…Ne üss meg, gyilkos…Elég volt…Meg fognak ölni…Ne nyúlj a mellemhez…” – hallható azon a…..
A kubai kormány aggódik a szexuális töltetű reggaetón dalok térhódítása miatt, a párt hivatalos lapja még egy hosszú cikket is szentelt a jelenségnek, amelyben óva intik a kubai népet ezektől a számoktól. „Adj egy chupi chupit, hogy élvezzem, nyisd ki a szádat és…..
Kiengedték a börtönből azt a spanyol újságírót, akit még 2010 júliusában vettek őrizetbe, majd hét év börtönbüntetésre ítéltek. Sebastian Martínez Ferraté oknyomozó riporterként a kubai gyermekprostitúcióról forgatott leleplező riportot.„A legrosszabb, ami egy…..
A Cubadebate kormánypárti honlapon kiadott közleményben a kormány tagadta, hogy a csütörtökön éhségsztrájk következtében életét vesztő Wilman Villar ellenzéki volt, és éhségsztrájkot folytatott. A vezetés nemzetközi lejárató sajtókampányt emleget, Villart pedig…..
Ötven napos éhségsztrájkot követően, tegnap este elhunyt Wilman Villar kubai ellenzéki, egy santiago de cubai kórházban, írja az elmundo.es. A férfi novemberben kezdett tiltakozó akcióba, miután négy éves börtönbüntetésre ítélték. Két éven belül ő a második ellenzéki,…..
Wilman Villar ellenzéki politikai fogoly november végén kezdett éhségsztrájkba, néhány hete pedig tüdőgyulladás támadta meg legyengült szervezetét. Családja szerint a börtönben nem kapott időben megfelelő orvosi ellátást, ami most akár az életébe is kerülhet.Bár a férfit…..
Néhány napja még kérdéses volt, hogy az iráni elnök kubai látogatása alkalmával találkozott-e Fidel Castróval, de a pénteken internetre került képek egyértelmű választ adtak arra a kérdésre is, hogy vajon Castro életben van-e még, ugyanis nemrég ismét halálhírét…..
Az iráni elnök kubai látogatása alatt egy új, békésebb és humánusabb világrend megteremtéséről beszélt, amelyet szerinte még azelőtt kell létrehozni, hogy a kapitalista rendszer „bomlása és bukása” bekövetkezne, írja az El Nuevo Herald.„Ébernek kell lennünk.…..